Rat u Ukrajini - moderirana tema
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Rat u Ukrajini - moderirana tema
Nije se Rusija ratovala vs Finske nego SSSR. Dapače ironično čitao sam da su Ukrajinci bili u velikom postotku zastupljeni na toj fronti..
Re: Rat u Ukrajini - moderirana tema
U ruZiji narodnih neprijatelja ima uvijek na lageru, poznati su i po tome jer imaju velike podočnjake jer kao i svaki neprijatelj nikada ne spava!!debotoijusto wrote:VLADIMIR Škljarov, svjetski poznata ruska baletna zvijezda, preminuo je u subotu nakon pada s petog kata zgrade. Njegovu smrt potvrdio je Marijinski teatar iz Sankt Peterburga, gdje je Škljarov nastupao.
"Ovo je veliki gubitak za cijeli tim Marijinskog kazališta"
U danima nakon što je Rusija pokrenula totalnu invaziju na Ukrajinu u veljači 2022., Škljarov javno govorio u prilog miru.
“Ja sam protiv rata u Ukrajini! Ja sam za narod, za mirno nebo nad našim glavama!”, citirao ga je u objavi na Facebooku Aleksej Ratmanski, bivši rusko-ukrajinski baletan. Ratmanski, bivši ravnatelj moskovskog baleta Boljšoj, prikupljao je antiratne poruke od drugih zvijezda iz svijeta baleta.
Škljarov je bio oženjen Marijom Širinkinom, kolegicom iz Mariinskog. Imali su dvoje djece, sina i kćer.
biljezim jos jedno palo
Jutros na HTV slušam o Ruskom napadu na civilni četvrt u Odesi jučer prilikom kojeg je poginulo 10 civila.
Još jučer odmah nakon događaja odgovorni građani Odese snimili i stavili na Internet protuzračni projektil koji je uzrok pogiblje na tlu gdje se dogodila pogiblja.
Znači kod nas još u modu Berlin pao Odžak nije...
Još jučer odmah nakon događaja odgovorni građani Odese snimili i stavili na Internet protuzračni projektil koji je uzrok pogiblje na tlu gdje se dogodila pogiblja.
Hoholo Mudovski wrote:Jutros na HTV slušam o Ruskom napadu na civilni četvrt u Odesi jučer prilikom kojeg je poginulo 10 civila.
ne znam jel namjerno relativiziraš tragediju, ili stvarno unatoč što navodno pratiš ovaj rat po cijeli dan , ne kužiš kako koje oružje funkcionira.
ako radiš ovo prvo, onda jebiga, ne znam što da ti kažem, odi u crkvu i ispovidi se jer tvrdiš da si vjernik a ponašaš se kao sotonist iz kabale.
ako je ovo drugo onda da te naučim nešto. vidio sam te snimke iz Odese. Ono ne može biti protuzračna raketa. Protuzračna raketa , izuzev S300 rakete ima par kg do par desetaka kg exploziva maksimalno, ono što sam vidio snimku, spaljena auta i leševi je najverojatnije eksplozija kazetne municije. da je eksplozija HE od Iskandera(pola tone tnt-a) onda bi bio krater i u tom krateru ne bi bilo ništa, okolo bi bilo.. što dalje to zdravije.
kazetna municija pokrije širi teritorij i eksplozije su na razini ručnih bombi , ATACAMS ispali stotinjak tih ručnih bombi(edit stotine).. šteta koja izgleda prema snimci poklapa se sa takvim sustavima. mislim da rusko kazetno streljivo iz iskandera je malo drugačije, nešto manje tih bombica ali veće razorne moći. tko hoće neka me ispravi ali to je sličan princip.
kako rekoh, ili za to da se ispovjediš kod popa, ili jebiga s obzirom da visiš i pratiš rat 24h dnevno, čudno mi je da ne znaš koja je razorna moća PZO raketa(vrlo malena) a koja kazetne municije(idealna za meke i slabo oklopljene mete) a koja recimo normalnog TNTa kod Iskanera/Atacams/GMRLS koji je savršen za bunkerske utvrde/zgrade/skladišta/baze ali ima ograničen radius djelovanja
može jedino biti tragedija tako da su ukrajinci pogodili ruski projektil, i onda je ovaj skrenuo sa putanje i pobaca kazetno streljivo po naselju. to se dogodilo rusima na plaži na krimu, rusi su pogodili atacams sa kazetnim streljivom, i onda je dio pao na plažu, i pogiunlo je nekoliko civila.. to je opet krivica napadača, ne PZO obrane, i naravno onoga tko je pokrenuo rat
tako kada ljudi vide srušenu zgradu i onda govore "srušila je PZO" obrana. ili su zli ili neuki.
PZO obrana, ispaljuje rakete koje po snazi ne mogu srušiti balkon. izuzet je S300 raketa, (ili S200) a takve su već potrošene, ali i S300 raketa ne može srušiti zgradu, može stan, ali ne može srušiti pola betonske zgrade.
to mogu samo krstareće/balističke rakete koje nose par stotina kg tnt-a ili FAB bombe.
naravno PZO može skrenuti putanju tih sustava i onda one padnu na zgradu.
tako i Ero bi stavlja slike Ukrajinskih toyota koje su imali modificirane male višecijevne raketne bacače, i onda pisao pizdarije da Ukrajinci sa time obaraju Ruske avione
PZO obrana, ispaljuje rakete koje po snazi ne mogu srušiti balkon. izuzet je S300 raketa, (ili S200) a takve su već potrošene, ali i S300 raketa ne može srušiti zgradu, može stan, ali ne može srušiti pola betonske zgrade.
to mogu samo krstareće/balističke rakete koje nose par stotina kg tnt-a ili FAB bombe.
naravno PZO može skrenuti putanju tih sustava i onda one padnu na zgradu.
tako i Ero bi stavlja slike Ukrajinskih toyota koje su imali modificirane male višecijevne raketne bacače, i onda pisao pizdarije da Ukrajinci sa time obaraju Ruske avione
čitam Moskov times RU , da će Ruska centralna banka kroz par dana(od 25 studenog) početi privatnim bankama davati kredite, a da oni sa tim kreditima mogu kupovati Ruski dug. (to se valjda poklapa sa onim što je piglet objavio nikidan da nitko nije htio kupiti Ruski dug, iako je Rusija vrlo malo zadužena zemlja).
što ovo gore znači u ekonomskom riječniku?
samo da vas podsjetim tko je ovo gore poviše radio , nedavno. zapadne(kineske) centralne banke za vrijeme pandemije novinarske gripe (koja je utekla iz laba u Wuhanu).
mi smo to ispravno zvali tiskanje para, jer su nas na ek faksu učili da centralna banka nema šta kreditirati državu da je to put u inflaciju. posljedicu toga još plaćamo, pa zbog toga što se izvodilo prije 3-4 godine, cijena kvadrata u splitu je skočila sa 1800€ m2 na 3500 € m2, i sve je poskupilo.
dakle u Rusiji je već i sada inflacija, a prema tome iz moskow times ru , oni će doslovno krenuti u tiskanje para da financiraju rat.
što ovo gore znači u ekonomskom riječniku?
samo da vas podsjetim tko je ovo gore poviše radio , nedavno. zapadne(kineske) centralne banke za vrijeme pandemije novinarske gripe (koja je utekla iz laba u Wuhanu).
mi smo to ispravno zvali tiskanje para, jer su nas na ek faksu učili da centralna banka nema šta kreditirati državu da je to put u inflaciju. posljedicu toga još plaćamo, pa zbog toga što se izvodilo prije 3-4 godine, cijena kvadrata u splitu je skočila sa 1800€ m2 na 3500 € m2, i sve je poskupilo.
dakle u Rusiji je već i sada inflacija, a prema tome iz moskow times ru , oni će doslovno krenuti u tiskanje para da financiraju rat.
Hoholo Mudovski wrote:Kod nas pao ravnatelj bolnice. To kad se usporedi broj stanovnika razmjerno s 40 padova u Rusiji.debotoijusto wrote:VLADIMIR Škljarov, svjetski poznata ruska baletna zvijezda, preminuo je u subotu nakon pada s petog kata zgrade. Njegovu smrt potvrdio je Marijinski teatar iz Sankt Peterburga, gdje je Škljarov nastupao.
U danima nakon što je Rusija pokrenula totalnu invaziju na Ukrajinu u veljači 2022., Škljarov javno govorio u prilog miru.
“Ja sam protiv rata u Ukrajini! Ja sam za narod, za mirno nebo nad našim glavama!”, citirao ga je u objavi na Facebooku Aleksej Ratmanski, bivši rusko-ukrajinski baletan. Ratmanski, bivši ravnatelj moskovskog baleta Boljšoj, prikupljao je antiratne poruke od drugih zvijezda iz svijeta baleta.
Škljarov je bio oženjen Marijom Širinkinom, kolegicom iz Mariinskog. Imali su dvoje djece, sina i kćer.
biljezim jos jedno palo
Nisi ti sav svoj kad uspoređuješ ubojstvo antiratnog umjetnika sa borbom protiv korupcije.
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda- Posts : 5140
2021-02-20
Šandor Winnetou likes this post
Nisi svoja kada brkaš ministra i ravnatelja od prije mjesec dana...metilda wrote:Hoholo Mudovski wrote:Kod nas pao ravnatelj bolnice. To kad se usporedi broj stanovnika razmjerno s 40 padova u Rusiji.debotoijusto wrote:VLADIMIR Škljarov, svjetski poznata ruska baletna zvijezda, preminuo je u subotu nakon pada s petog kata zgrade. Njegovu smrt potvrdio je Marijinski teatar iz Sankt Peterburga, gdje je Škljarov nastupao.
biljezim jos jedno palo
Nisi ti sav svoj kad uspoređuješ ubojstvo antiratnog umjetnika sa borbom protiv korupcije.
Dobro, nepristrano novinarstvo bi reklo činjenice da su Rusi ispalili projektile na Ukrajinu, ali je usred djelovanja pzo došlo do tragičnih događaja prema civilima sa smrtnim posljedicama.AssadNaPodmornici wrote:Hoholo Mudovski wrote:Jutros na HTV slušam o Ruskom napadu na civilni četvrt u Odesi jučer prilikom kojeg je poginulo 10 civila.
ne znam jel namjerno relativiziraš tragediju, ili stvarno unatoč što navodno pratiš ovaj rat po cijeli dan , ne kužiš kako koje oružje funkcionira.
ako radiš ovo prvo, onda jebiga, ne znam što da ti kažem, odi u crkvu i ispovidi se jer tvrdiš da si vjernik a ponašaš se kao sotonist iz kabale.
ako je ovo drugo onda da te naučim nešto. vidio sam te snimke iz Odese. Ono ne može biti protuzračna raketa. Protuzračna raketa , izuzev S300 rakete ima par kg do par desetaka kg exploziva maksimalno, ono što sam vidio snimku, spaljena auta i leševi je najverojatnije eksplozija kazetne municije. da je eksplozija HE od Iskandera(pola tone tnt-a) onda bi bio krater i u tom krateru ne bi bilo ništa, okolo bi bilo.. što dalje to zdravije.
kazetna municija pokrije širi teritorij i eksplozije su na razini ručnih bombi , ATACAMS ispali stotinjak tih ručnih bombi(edit stotine).. šteta koja izgleda prema snimci poklapa se sa takvim sustavima. mislim da rusko kazetno streljivo iz iskandera je malo drugačije, nešto manje tih bombica ali veće razorne moći. tko hoće neka me ispravi ali to je sličan princip.
kako rekoh, ili za to da se ispovjediš kod popa, ili jebiga s obzirom da visiš i pratiš rat 24h dnevno, čudno mi je da ne znaš koja je razorna moća PZO raketa(vrlo malena) a koja kazetne municije(idealna za meke i slabo oklopljene mete) a koja recimo normalnog TNTa kod Iskanera/Atacams/GMRLS koji je savršen za bunkerske utvrde/zgrade/skladišta/baze ali ima ograničen radius djelovanja
može jedino biti tragedija tako da su ukrajinci pogodili ruski projektil, i onda je ovaj skrenuo sa putanje i pobaca kazetno streljivo po naselju. to se dogodilo rusima na plaži na krimu, rusi su pogodili atacams sa kazetnim streljivom, i onda je dio pao na plažu, i pogiunlo je nekoliko civila.. to je opet krivica napadača, ne PZO obrane, i naravno onoga tko je pokrenuo rat
Pristrano novinarstvo i ratna propaganda bi činili uvako kao HTV ili ti
Edit
Dodao bi da je savjetnik Zelenskog, Arestović najuren iz zemlje jer je rekao istinu u sličnom slučaju.
Fronta.
Pogođeno neko skladište u Bryansk oblasti. Ukrajinski mediji i blogeru(Butsov inače pouzdan) tvrdi da su korišteni ATACAMS projektili, međutim nema službene potvrde niti Ukrajinaca niti Rusa.
USA je dala dozvolu samo za korištenje u Kursk regiji tako da sumnjam da bi ovi gađali Bryansk oblasti a mogu to pogoditi i dronovima .
Ili vlastitim krstarećim raketama Neptun.
Kada smo kod Ukrajinskih krstarećih raketa Neptun, Ukrajinci tvrde da su već proizveli 100 komada, da povećavaju proizvodnju. Objavili su neke specifikacije. Par stotina km domet(300), i nose 150kg TNTa, to je ipak manje razorne moći od iskandera, atacams, kalibar, tomahawk,.
Postoji navodno verzija ili se razvija dometa 1000km.
Ukrajinci kako rekoh tvrde da su pokrenuli masovnu proizvodnju ovih projektila.
------------
sve jedno čekam korištenje Ukraiske verzije Iskandera.. 500kg TNTa, 500km domet(navodno i 1000km).
Neka zapad pomogne Ukrajincima ispod planina u karpatima uspostaviti pogone , ovi će ubaciti tisuće i tisuće ljudi da sastavljaju te rakete, i neće trebati nikakve dozvole.
Zapad nije u ratnom stanju, pa se proizvodnja oružja ne povećava brzo, tipa Njemački reinmetall je prošle godine objavio da mogu štancati granata i tenkova koliko god treba ali da nemaju radnika,..evo sada im propada autoindustrija tu mogu naći radnu snagu.
Ukrajinci su u ratnom stanju, dođe naredba države i prebace stotinu tisuća ljudi iz uhljeb pozicija u tvornice.
Pogotovo što tko radi u vojnoj industriji u Ukrajini(ili Rusiji) ne mora na front ...
-------
ostatak fronte?
manji skršeni Ruski napadi kod Kurska, i video snimke manjih gubitaka na obje strane. Nema masovnih Ruskih napada, vjerojatno su se zadnjih 10dana totalno iscrpili sa stravičnim gubicima a da se fronta nije pomakla značajno, pogotovo kod Kurska strašni gubici uz minimalan pomak.. treba sačekati novi oklop, novu sirotinju da potpiše ugovor i onda opet..
Pogođeno neko skladište u Bryansk oblasti. Ukrajinski mediji i blogeru(Butsov inače pouzdan) tvrdi da su korišteni ATACAMS projektili, međutim nema službene potvrde niti Ukrajinaca niti Rusa.
USA je dala dozvolu samo za korištenje u Kursk regiji tako da sumnjam da bi ovi gađali Bryansk oblasti a mogu to pogoditi i dronovima .
Ili vlastitim krstarećim raketama Neptun.
Kada smo kod Ukrajinskih krstarećih raketa Neptun, Ukrajinci tvrde da su već proizveli 100 komada, da povećavaju proizvodnju. Objavili su neke specifikacije. Par stotina km domet(300), i nose 150kg TNTa, to je ipak manje razorne moći od iskandera, atacams, kalibar, tomahawk,.
Postoji navodno verzija ili se razvija dometa 1000km.
Ukrajinci kako rekoh tvrde da su pokrenuli masovnu proizvodnju ovih projektila.
------------
sve jedno čekam korištenje Ukraiske verzije Iskandera.. 500kg TNTa, 500km domet(navodno i 1000km).
Neka zapad pomogne Ukrajincima ispod planina u karpatima uspostaviti pogone , ovi će ubaciti tisuće i tisuće ljudi da sastavljaju te rakete, i neće trebati nikakve dozvole.
Zapad nije u ratnom stanju, pa se proizvodnja oružja ne povećava brzo, tipa Njemački reinmetall je prošle godine objavio da mogu štancati granata i tenkova koliko god treba ali da nemaju radnika,..evo sada im propada autoindustrija tu mogu naći radnu snagu.
Ukrajinci su u ratnom stanju, dođe naredba države i prebace stotinu tisuća ljudi iz uhljeb pozicija u tvornice.
Pogotovo što tko radi u vojnoj industriji u Ukrajini(ili Rusiji) ne mora na front ...
-------
ostatak fronte?
manji skršeni Ruski napadi kod Kurska, i video snimke manjih gubitaka na obje strane. Nema masovnih Ruskih napada, vjerojatno su se zadnjih 10dana totalno iscrpili sa stravičnim gubicima a da se fronta nije pomakla značajno, pogotovo kod Kurska strašni gubici uz minimalan pomak.. treba sačekati novi oklop, novu sirotinju da potpiše ugovor i onda opet..
Šandor Winnetou likes this post
Hoholo Mudovski wrote:Dobro, nepristrano novinarstvo bi reklo činjenice da su Rusi ispalili projektile na Ukrajinu, ali je usred djelovanja pzo došlo do tragičnih događaja prema civilima sa smrtnim posljedicama.AssadNaPodmornici wrote:Hoholo Mudovski wrote:Jutros na HTV slušam o Ruskom napadu na civilni četvrt u Odesi jučer prilikom kojeg je poginulo 10 civila.
Pristrano novinarstvo i ratna propaganda bi činili uvako kao HTV ili ti
Edit
Dodao bi da je savjetnik Zelenskog, Arestović najuren iz zemlje jer je rekao istinu u sličnom slučaju.
opet ti ponavljam priču.
tu snimku tih ukrajnskih spaljenih auta te žrtava koje leže na podu krvavi, to ne može napraviti niti jedna PZO raketa.
googlaj koliko PZO rakete imaju eksploziva(vrlo malo).
te snimke dolaze sa terenea koji je široko pokriven manjim eksplozijama, čak i nije klasični iskander u pitanju, jer on bi napravio krater, ovo je klasični efekt kazetne municije koja pokrije veću površinu.
a ti , kako rekoh , ili stvarno iako pratiš rat od 0-24h , ne znaš razliku čemu služe kakve rakete i kakva je razorna moć koje rakete, unatoč što ti ne samo da ti sve piše na wikipediji, nego imaš stotine snimki iz ovoga rata, vidi se djelovanje kazetne municije, visoko eksplozivne rakete, ili protuzračne rakete.
većina PZO raketa iz manjih/srednjih sustava ima toliko eksploziva da mogu jedva balkon uništiti kamo li zgradu ili pokriti teritorij veličine nogometnog igrališta. za uništiti avion, heliopter ili raketu ti ne treba puno TNTa i gelera. najviše eksploziva imaju patriot i s300 rakete ali i to je snaga 2-3 155mm granate..
gledao sam snimku gdje pored Ukrajinke u Harkivu padne 30 metara dalje fAB 250, što ima ogromnu količinu TNTa i eksplodira a ova žena trči živa i zdrava.
ovo je tipično djelovanje kazetne municije a kako rekoh ili namjerno širiš sotonsku kabalističku propagandu a tvrdiš da si katolik, ili jednostavno se radi o neznanju, a to mi je malo čudno jer visiš i pratiš rat od 0-24
jedino što je možda skrivila UA pzo , jest da su raketu skrenuli sa kursa i onda je ova ispustila kazetno punjenje po civilima. tu je poznata snimka koju si vidio gdje kazetna municija padala po rusima koji su bili na plaži gdje je bilo par poginulih.
sve jedno i to je dalje krivica agresora. ali to je možda.
jer prvo po meni je uopće debilno upotrebljavati kazetno streljivo u urbanom području, što mogu sa time uništiti nije mi jasno? stotine ručnih bombi će uništiti automobile i civile na velikoj površini(što se ovdje dogodilo) ali neće uništiti sskladište ili brod koji navodno šverca oružje. za takve stvari ti treba HE i +150-500kg TNTa
Dok ne nađu neki fragment iz oborenog kinžala držimo se činjenica, odnosno fragmenta patriot projektila na mjestu nesreće.
Edit. Patriot
Specifikacije projektila PAC-2
Edit. Patriot
Specifikacije projektila PAC-2
- [size=30]AKA MIM-104C i MIM-104D projektil[/size]
- [size=30]domet od oko 99 milja (160 kilometara)[/size]
- [size=30]HE-FRAG bojna glava[/size]
- [size=30]Dug 17 stopa (5,2 metra)[/size]
- [size=30]16 inča (41 centimetar) u promjeru[/size]
- [size=30]ima peraje koje se protežu još 16 inča (41 centimetar)[/size]
- [size=30]teži gotovo 2000 funti (900 kilograma)[/size]
- [size=30]nosi raspadnu bombu od 200 funti (90 kilograma) s blizinskim upaljačom[/size]
Last edited by Hoholo Mudovski on 11/19/2024, 13:08; edited 1 time in total
Zelenski se obraća parlamentu i državi.
Cilj je iduće godine proizvesti 30 000 dronova velikog dometa.
Kaže da s proizveli 2.5 milijuna shots što god to značilo.
Planira se proizvodnja od čak 3000 krstarećih raketa Neptun ne znam jel to za iduću godinu ili kroz par godina.
I to Neptun sa dometima do 1000 km.
Kako sam rekao i govorim cijelo vrijeme. Zapad i ne mora dati UA dozvolu za korištenje raketa dugog dometa.
Neka im pošalje tehničare, inžinjere, strojeve i rezervne dijelove i pomogne u razvoju i raketa i pogona i Ukrainci će sami u roku godinu dana proizvoditi više raketa nego cijeli NATO pakt zajedno.
Uvijek navodim primjer kako se SSSR na isti način industrializira tijekom WW2. Dobili su od Amera milijun ipo tona najmodernijih strojeva na planeti, izgradili im Američki inžinjeri cijele industrijske hale i barake za radnike, i slali im od repromaterijala za proizvodnju, do resursa i hrane za radnike..
Na sličan način i UA može izgraditi jednu od najmoćnijih ratnih modernih industrija na planeti, a onda nakon rata će ostati i za izvoz. Nema razloga da RH ne kupi od Ukrainaca par stotina recimo raketa Neptun. Možeš gađati Zagreb Niš ako treba, možeš iz Velebita pokrivati cijeli Jadran..
Cilj je iduće godine proizvesti 30 000 dronova velikog dometa.
Kaže da s proizveli 2.5 milijuna shots što god to značilo.
Planira se proizvodnja od čak 3000 krstarećih raketa Neptun ne znam jel to za iduću godinu ili kroz par godina.
I to Neptun sa dometima do 1000 km.
Kako sam rekao i govorim cijelo vrijeme. Zapad i ne mora dati UA dozvolu za korištenje raketa dugog dometa.
Neka im pošalje tehničare, inžinjere, strojeve i rezervne dijelove i pomogne u razvoju i raketa i pogona i Ukrainci će sami u roku godinu dana proizvoditi više raketa nego cijeli NATO pakt zajedno.
Uvijek navodim primjer kako se SSSR na isti način industrializira tijekom WW2. Dobili su od Amera milijun ipo tona najmodernijih strojeva na planeti, izgradili im Američki inžinjeri cijele industrijske hale i barake za radnike, i slali im od repromaterijala za proizvodnju, do resursa i hrane za radnike..
Na sličan način i UA može izgraditi jednu od najmoćnijih ratnih modernih industrija na planeti, a onda nakon rata će ostati i za izvoz. Nema razloga da RH ne kupi od Ukrainaca par stotina recimo raketa Neptun. Možeš gađati Zagreb Niš ako treba, možeš iz Velebita pokrivati cijeli Jadran..
Ovo se dogodilo jučer nakon Bidenovog blagoslova za ww3.
Koji fragment patriota? Odakle? Gdje? Odakle dokaz? Sa Ruskog X profila. Kako je došao taj fragment? Pa eksplodira u zraku i gle čuda fragment leti stotine metara negdje. Što može on napraviti u tom slučaju? Ako padne nekome na glavu može ga zgnječit i ubit. Može li patriot pokriti toliku površinu i napraviti takvu štetu čak i da padne balističkom putanjom i eksplodira,što čak i nije dogodilo nikada u ratu. NijeHoholo Mudovski wrote:Dok ne nađu neki fragment iz oborenog kinžala držimo se činjenica, odnosno fragmenta patriot projektila na mjestu nesreće.
Ništa nemaš, imaš
1)pro Ruski profil
2)tvrdi da je patriot
3)čak i da je patriot nema nikakve logike da patriot ili fragment patriota pa čak i da čitava raketa padne balističkom putanjom napravi takvu štetu.
Šteta sa snimke što sam vidio savršeno odgovara djelovanju kazetne municije. Rusi Odesu non stop gađaju kazetnom municijom iz Iskandera imaš snimki koliko hoćeš.
Ne treba ti neki lažni profil a do sada su svi tvoji profili što si ih stavlja sve živo isfalivali ne treba te on u nešto uvjeravati.
Ja idem reći što se najvjerojatnije dogodilo.
Idem pretpostaviti da Rusi nisu namjerno gađali civile kazetnom municijom iako i to ne treba izostaviti, ali ajmo pretpostaviti da su gađali vojnu metu, iako opet uporaba kazetne municije nema smisla u urbanom području iz razloga što ona ne može probiti neko betonsko skladište a sa druge strane čini veliku civilnu štetu.. Ali ajmo reći da su gađali neku vojnu metu recimo skladište od lima ili pzo bateriju ili zračnu luku.
Onda takva raketa je pobila civila na dva načina.
UA pzo je pogodila Ruski islander koji je skrenuo sa vojne mete i popadao po civilima. To bi i objasnilo i fragmente pzo rakete (da ponovim pzo rakete imaju vrlo vrlo malu razornu moć i definitivno ne mogu napraviti ovakvu štetu a čak i da hoće ne mogu napraviti ovakvu štetu jer nisu dizajnirane da padaju po gradu jednostavno drugačiji tip oružja).
Drugo objašnjenje jest da se raketa pokvarila ili je sustav EW omeo i onda je ona izbacila kazetno streljivo po ljudima i automobilima.
Vidi, ovdje se radi o onom što oči gledaju a ne tko je pustio sadržaj. Ovaj Ukrajinac što je snimio imati će problema zasigurno. A u priloženom videu kroz leću oka prolazi slika fragmenta na tlu u mozak koji onda obrađuje podatke.AssadNaPodmornici wrote:Koji fragment patriota? Odakle? Gdje? Odakle dokaz? Sa Ruskog X profila. Kako je došao taj fragment? Pa eksplodira u zraku i gle čuda fragment leti stotine metara negdje. Što može on napraviti u tom slučaju? Ako padne nekome na glavu može ga zgnječit i ubit. Može li patriot pokriti toliku površinu i napraviti takvu štetu čak i da padne balističkom putanjom i eksplodira,što čak i nije dogodilo nikada u ratu. NijeHoholo Mudovski wrote:Dok ne nađu neki fragment iz oborenog kinžala držimo se činjenica, odnosno fragmenta patriot projektila na mjestu nesreće.
Ništa nemaš, imaš
1)pro Ruski profil
2)tvrdi da je patriot
3)čak i da je patriot nema nikakve logike da patriot ili fragment patriota pa čak i da čitava raketa padne balističkom putanjom napravi takvu štetu.
Tvoj mozak obrađuje podatke da to nije patriot, a ako je da nije mogao napraviti tu štetu.
Moj mozak na osnovu iste slike koja je prošla kroz leću mog oka vidi komad patriota ( još nitko nije demantirao da je fragment od tog projektila, s obzirom na primjer mogao bi biti) ne zanima me forma tko je objavio video, nego sadržaj da je fragment na tlu i da su ga snimili stanovnici Odese na mjestu nesreće, kao i da eksplozivno punjenje od 90kg može napraviti jako veliku štetu, te da je zbog kršenja dogme da se to ne može dogoditi Aresrović morao napustiti funkciju savjetnika Zelenskog.
Similar topics
» Rat u Ukrajini - moderirana tema
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji
» Tema za Jugonostalgicare
» Rat u Ukrajini dovest će do ekonomske katastrofe u Ukrajini i Rusiji
» Tema za Jugonostalgicare
Page 1 of 7