izdalo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
izdalo
U Noti o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje, koju je potpisao kardinal Víctor Manuel Fernández, pročelnik Dikasterija za nauk vjere, navodi se da pozitivna ocjena većine međugorskih poruka "ne podrazumijeva proglašenje izravnoga nadnaravnog podrijetla".
Pa ipak, prepoznaje se vrijednost duhovnih plodova povezanih s međugorskim iskustvom, ovlašćujući vjernike da ga se pridržavaju jer su se "dogodili brojni pozitivni plodovi i nisu se među Božjim narodom proširili nikakvi negativni ili rizični učinci".
Dodaje se kako su mjesta vezana uz međugorski fenomen odredišta hodočašća iz cijeloga svijeta.
"Pozitivni se plodovi očituju ponajviše kao promicanje zdrave prakse života vjere" u skladu s tradicijom Crkve. Dogodila su se "brojna obraćenja" ljudi koji su otkrili ili ponovno otkrili vjeru; povratak ispovijedi i sakramentalnoj pričesti, brojna zvanja, "brojna pomirenja supružnika i obnove bračnoga i obiteljskoga života". Zabilježena su i "vrlo brojna ozdravljenja".
Dokumentom se upozorava i na lažne proroke i navode takve poruke. "Oni koji daju katastrofična predviđanja lažni su proroci."
Vatican News navodi kako ovo tumačenje ne podrazumijeva proglašenje nadnaravnosti i podsjeća da nitko nije obvezan vjerovati u to, nihil obstat (nema zapreka) – koje je izdao mostarski biskup u dogovoru sa Svetom Stolicom – upućuje da vjernici "mogu putem tog duhovnog prijedloga dobiti pozitivan poticaj za svoj kršćanski život te dopušta javno štovanje".
Dikasterij na kraju potiče one koji idu u Međugorje "da prihvate kako se na hodočašće ne ide radi susreta s navodnim vidiocima, nego radi susreta s Marijom, Kraljicom mira".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vatikan-nije-priznao-navodna-ukazanja-u-medjugorju/2599702.aspx
Pa ipak, prepoznaje se vrijednost duhovnih plodova povezanih s međugorskim iskustvom, ovlašćujući vjernike da ga se pridržavaju jer su se "dogodili brojni pozitivni plodovi i nisu se među Božjim narodom proširili nikakvi negativni ili rizični učinci".
Dodaje se kako su mjesta vezana uz međugorski fenomen odredišta hodočašća iz cijeloga svijeta.
"Pozitivni se plodovi očituju ponajviše kao promicanje zdrave prakse života vjere" u skladu s tradicijom Crkve. Dogodila su se "brojna obraćenja" ljudi koji su otkrili ili ponovno otkrili vjeru; povratak ispovijedi i sakramentalnoj pričesti, brojna zvanja, "brojna pomirenja supružnika i obnove bračnoga i obiteljskoga života". Zabilježena su i "vrlo brojna ozdravljenja".
Dokumentom se upozorava i na lažne proroke i navode takve poruke. "Oni koji daju katastrofična predviđanja lažni su proroci."
Vatican News navodi kako ovo tumačenje ne podrazumijeva proglašenje nadnaravnosti i podsjeća da nitko nije obvezan vjerovati u to, nihil obstat (nema zapreka) – koje je izdao mostarski biskup u dogovoru sa Svetom Stolicom – upućuje da vjernici "mogu putem tog duhovnog prijedloga dobiti pozitivan poticaj za svoj kršćanski život te dopušta javno štovanje".
Dikasterij na kraju potiče one koji idu u Međugorje "da prihvate kako se na hodočašće ne ide radi susreta s navodnim vidiocima, nego radi susreta s Marijom, Kraljicom mira".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vatikan-nije-priznao-navodna-ukazanja-u-medjugorju/2599702.aspx
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: izdalo
ukratko prevara je no odlicno zongliraju vjerom i vrte lovu tako da dobro za sve oko crkve
ako sam pravilno iscitao poruku pismoznanaca a jesam
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Naravno da nisi dobro iščitati, prije svega što znači nihil obstatdebotoijusto wrote:ukratko prevara je no odlicno zongliraju vjerom i vrte lovu tako da dobro za sve oko crkve
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
metilda- Posts : 5119
2021-02-20
Iščitao
Reče im Isus: »Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostojni onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju. Zaista, ni umrijeti više ne mogu: anđelima su jednaki i sinovi su Božji jer su sinovi uskrsnuća.«
2021-02-20
Umjesto Indexa pročitaj cijeli sadržaj papine objave pa ćeš vidjeti da je priznao nadnaravnost ukazanja
2021-02-20
https://ika.hkm.hr/novosti/nota-kraljica-mira-o-duhovnom-iskustvu-vezanom-za-medugorje/
2021-02-20
I svaki vjernik je upućen u to da se priznanje nadnaravnosti ne može definitivno i neopozivo dogoditi dok ukazanja traju. Nije se dogodilo ni u Fatimi ni u Lurdu. Ali kad se dogodi znak na Podbrdu to formalno priznanje neće biti ni potrebno
2021-02-20
Nisam te ni uvjeravala, samo sam objasnila o čemu se radi. Treba pročitati u kojem je kontekstu papa citirao pojedine Gospine poruke. Nijednom nije napisao takozvane poruke. Pročitaj, bez nade da ćeš se uvjeriti
2021-02-20
Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
2021-02-20
Nihil obstat - ništa na putu iliti ništa škodljivo.
Naravno, nikakva nadnaravnost nije priznata.
Nije niti današnja Crkva blesava priznati gluposti razne.
Ali s druge strane, to ne škodi nikomu osim onima koji hotimice žele biti dio prevare.
A posao s kipićima, oprostima grijeha itd. cvjeta.
Dobro svima.
Tko je vjerovao, vjerovat će i dalje.
Tko je priseban, odmahnut će rukom i reći - svatko ima svoje veselje i produžit dalje.
Dobro je. Barem dok ne počnu s duginim bojama mahat u Međugorju.
Valjda neće?
Naravno, nikakva nadnaravnost nije priznata.
Nije niti današnja Crkva blesava priznati gluposti razne.
Ali s druge strane, to ne škodi nikomu osim onima koji hotimice žele biti dio prevare.
A posao s kipićima, oprostima grijeha itd. cvjeta.
Dobro svima.
Tko je vjerovao, vjerovat će i dalje.
Tko je priseban, odmahnut će rukom i reći - svatko ima svoje veselje i produžit dalje.
Dobro je. Barem dok ne počnu s duginim bojama mahat u Međugorju.
Valjda neće?
metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
Potpis ti je stvarno demografski poticajan.
Baš ono što treba hrvatskom narodu.
Službenik wrote:metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
Kao što rekoh, smiješno je kad antiteisti komentiraju vjerske stvari. Naravno da ne shvaćaš moj potpis. Ali neću ti ga ni objašnjavati.
2021-02-20
immortal likes this post
metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
Kao što rekoh, smiješno je kad antiteisti komentiraju vjerske stvari. Naravno da ne shvaćaš moj potpis. Ali neću ti ga ni objašnjavati.
Nisam antiteist. Agnostik.
A što se tiče potpisa ..... pa gle, ima brakova i seksa između Hrvatica i Hrvata - ima djece.
Nema brakova i seksa između Hrvatica i Hrvata - nema djece.
Nema hrvatske djece - nema Hrvata.
Prosto k'o pasulj rekla bi srbadija.
Pa ti vidi.
Službenik wrote:metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
A što se tiče potpisa ..... pa gle, ima brakova i seksa između Hrvatica i Hrvata - ima djece.
Pa ti vidi.
Evo da te pitam: iz kojeg je Evanđelja ovaj citat? O čemu govori taj odlomak Evanđelja? Kad ga nađeš i pročitaš možda bi mogao i shvatiti. Jer da je tako kako ti misliš ja sad ne bih imala osmero djece.
2021-02-20
metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
Pa ti vidi.
Evo da te pitam: iz kojeg je Evanđelja ovaj citat? O čemu govori taj odlomak Evanđelja? Kad ga nađeš i pročitaš možda bi mogao i shvatiti. Jer da je tako kako ti misliš ja sad ne bih imala osmero djece.
Jebe mi se za evanđelja. Zdrav razum govori svoje.
Hoćeš djecu, mani se evanđelja i hvataj se seksa.
Jebate, prije postojanja evanđelja nije bilo djece?
Pa kako je ljudska vrsta preživjela bez evanđelja do prije nekih 2000 godina?
A ljudi moji!
Službenik wrote:metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Službenik wrote:metilda wrote:Evo čitam kako SD tumači dekret biskupa Palića. Izvukli su jednu rečenicu iz cijelog konteksta. Naravno da vjernici nisu dužni vjerovati ni u Lurd ni u Fatimu ni u Međugorje. Smiješno je i tragikomično kad zagriženi antiteisti komentiraju vjerske stvari.
Pa ti vidi.
Jebe mi se za evanđelja. Zdrav razum govori svoje.
Hoćeš djecu, mani se evanđelja i hvataj se seksa.
Jebate, prije postojanja evanđelja nije bilo djece?
Pa kako je ljudska vrsta preživjela bez evanđelja do prije nekih 2000 godina?
A ljudi moji!
Pa zdrav razum govori da kad nešto kritiziraš moraš to makar pročitati što ti očito nisi učinio. Kako zdrav razum naziva takve osobe? Indolentni mužeki.
2021-02-20
Evo, čitam Index, SD, Večernji, njihove kolumniste koji sipaju jal i mržnju u nemoći, spominju pod obavezno novce, vjerski turizam, lukavstvo kurije i slične mudroslovine. Kao da su Lurd i Fatima pustopoljine u kojima za obaviti nuždu ideš u sredinu vinograda kako smo na početku ukazanja radili u Međugorju. Nije bilo vode za napiti se, ljudi su nam davali vodu iz svojih čatrnja, hranu smo nosili iz doma. Talijani koji su prvi pohrlili spavali su po klupama u crkvi a rijetki su imali sreću dobiti krevet u domaćih jer kreveta nije bilo. Je li bilo logično sagraditi hotele, prenoćišta, ambulantu, wc, suvenirnice? Nećete vjerovati sve to ima i Lurd. Nitko se zbog Lurda ne sekira radi love od vjerskog turizma. Kolumnisti se ubiše objašnjavajući da nihil obstat znači samo da nema zapreke ići u Međugorje ali da to ne znači priznanje nadnaravnosti događaja. U Noti koju je potpisao meni ne baš omiljeni papa Franjo, analiziraju se svi teološki aspekti Gospinih poruka i budući da su sve poruke u skladu sa naukom Crkve, doista nema zapreke hodočastiti u Međugorje gdje možete usput prenoćiti kao ljudi i ne morate ići u vinograde. O dokumentiranim ozdravljenjima se ne piše u Noti, ali vjernicima su poznata. Dakle, taj famozni nihil obstat odnosi se na poruke koje vidiocima daje entitet koji se predstavlja kao Kraljica mira i tako se u Noti taj entitet i oslovljava bez prefiksa tzv. Taj entitet je u skladu sa svim osobinama Majke Božje. Teološki gledano, glavna zamjerka koju Franjo ima je ta što se entitet predstavlja kao posrednica između Boga i čovjeka.Pri tome papa Franjo zaboravlja najstariju molitvu Gospi, nastalu oko 250. godine koju molimo svaku večer u crkvi nakon krunice a glasi:
Pod obranu se Tvoju utječemo, Sveta Bogorodice.
Ne odbij nam molbe u potrebama našim,
nego nas od svih pogibli uvijek oslobodi,
Djevice slavna i blagoslovljena.
Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša!
Sa svojim nas Sinom pomiri,
svojemu nas Sinu preporuči,
svojemu nas Sinu izruči. Amen.
Znači, Gospa se već od početaka naziva posrednicom. Tako otpada glavna kritika Gospinih poruka.
Ostale su nebitne. Papa govori o djelovanju Duha Svetoga i plodovima Njegovog djelovanja. Vjerujem, dapače znam da Duh Sveti ne bi djelovao na mjestu gdje vlada kolektivna prevara.
Pod obranu se Tvoju utječemo, Sveta Bogorodice.
Ne odbij nam molbe u potrebama našim,
nego nas od svih pogibli uvijek oslobodi,
Djevice slavna i blagoslovljena.
Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša!
Sa svojim nas Sinom pomiri,
svojemu nas Sinu preporuči,
svojemu nas Sinu izruči. Amen.
Znači, Gospa se već od početaka naziva posrednicom. Tako otpada glavna kritika Gospinih poruka.
Ostale su nebitne. Papa govori o djelovanju Duha Svetoga i plodovima Njegovog djelovanja. Vjerujem, dapače znam da Duh Sveti ne bi djelovao na mjestu gdje vlada kolektivna prevara.
2021-02-20
Ukazanja Gospe u Međugorju nisu laž
i ja sam imala kad sam bila
Vidjela sam - mislila sam kip sa samog prilaza brdu i pomislila kako nije daleko zadnja postaja
tek kasnije se pokazalo kako je zadnja postaja i kip Gospe na vrhu brda koje je visoko i kako je nemoguće vidjeti ga tamo gdje sam ja vidjela
vidjela sam i mnoštvo bijelih mrtvačkih kostura glava
najprije nekoliko, zatim kako ih je sve više i sve brdo prekriveno njima
prošla sam kroz ekipu kroz koju nitko od onih koji su išli sa mnom nisu mogli proći, čekali su
viđenja su popratile poruke kao i prolaz kroz tu grupu
osim vjernika na brdo dolaze sotonisti
o viđenom sam izvijestila svećenika ali nije me doživio
slično je bilo moje djelovanje u ratu
sama ne bih mogla ni dio
meni je osobno vrlo apsurdno ako je netko vidio nešto, doživio opetovano da netko sedmi donosi odluke postoje li ukazanja na određenom mjestu ili ne
još gluplje da se tu javljaju agnostici koji imaju kurac
jer kurac je dar onima koji su Boga prihvatili
ili nam službeniče želiš reći da nemaš kurac
molim te izjasni se
ta riječ je bila zabranjena za mene i vrlo sramotna dok nisam saznala za istinu o kojoj svedočim
to je organ koji je Bog dao i dao mu ime i ne posjeduje ga nitko tko Boga nije prihvatio
Vidjela sam - mislila sam kip sa samog prilaza brdu i pomislila kako nije daleko zadnja postaja
tek kasnije se pokazalo kako je zadnja postaja i kip Gospe na vrhu brda koje je visoko i kako je nemoguće vidjeti ga tamo gdje sam ja vidjela
vidjela sam i mnoštvo bijelih mrtvačkih kostura glava
najprije nekoliko, zatim kako ih je sve više i sve brdo prekriveno njima
prošla sam kroz ekipu kroz koju nitko od onih koji su išli sa mnom nisu mogli proći, čekali su
viđenja su popratile poruke kao i prolaz kroz tu grupu
osim vjernika na brdo dolaze sotonisti
slično je bilo moje djelovanje u ratu
sama ne bih mogla ni dio
meni je osobno vrlo apsurdno ako je netko vidio nešto, doživio opetovano da netko sedmi donosi odluke postoje li ukazanja na određenom mjestu ili ne
još gluplje da se tu javljaju agnostici koji imaju kurac
jer kurac je dar onima koji su Boga prihvatili
ili nam službeniče želiš reći da nemaš kurac
molim te izjasni se
ta riječ je bila zabranjena za mene i vrlo sramotna dok nisam saznala za istinu o kojoj svedočim
to je organ koji je Bog dao i dao mu ime i ne posjeduje ga nitko tko Boga nije prihvatio
2014-04-16
Bez brige, biti će ekipe na forumu koji će te doživitimmortal wrote:
Vidjela sam -
...
Similar topics
» izdalo
» iran izdalo
» izdalo , Krstičević se možda ne sjeća cijelog događaja
» od hrvatskog muzeka do mlatimudana , izdalo a reci ce da nije