iran izdalo
Page 1 of 1
iran izdalo
NOVI predsjednik Irana Ebrahim Raisi sa svojom je konzervativnom strankom napravio presedan. Dozvolio je ženama da slobodno uđu na stadione i prate sportske događaje. Iran je dosad bio zemlja poznata po pravilu da žene ne smiju slobodno gledati utakmice, već su se za njih samo u posebnim prilikama izdvajali dijelovi tribina. Ova je odluka ostavila u šoku iranske konzervativce.
"Bio sam šokiran kad sam čuo da će Raisi dozvoliti ženama da uđu na stadione. Da je to napravio prošli predsjednik, bilo bi mi jasno jer je on reformist i tako je obećao. No ovo se čini kao izdaja. Da nije bio pritiska FIFA-e, ovo se ne bi dogodilo", rekao je za medij Middle East Eye jedan od pripadnika kozervativne stranke u Iranu.
Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA već godinama pokušava natjerati Irance da ženama dozvole slobodan ulazak na stadion. Kako je to zemlja u kojoj vladaju strogi zakoni utemeljeni na Islamu, dosad se takvo ograničavanje sloboda pravdalo na razne načine jedan od njih je bio da se na stadionu mogu čuti vulgarni izrazi te da ženama zato tamo nije mjesto.
https://www.index.hr/sport/clanak/iranci-dozvolili-zenama-da-slobodno-ulaze-na-stadion-konzervativci-sokirani-smo/2394061.aspx?index_tid=256334
"Bio sam šokiran kad sam čuo da će Raisi dozvoliti ženama da uđu na stadione. Da je to napravio prošli predsjednik, bilo bi mi jasno jer je on reformist i tako je obećao. No ovo se čini kao izdaja. Da nije bio pritiska FIFA-e, ovo se ne bi dogodilo", rekao je za medij Middle East Eye jedan od pripadnika kozervativne stranke u Iranu.
Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA već godinama pokušava natjerati Irance da ženama dozvole slobodan ulazak na stadion. Kako je to zemlja u kojoj vladaju strogi zakoni utemeljeni na Islamu, dosad se takvo ograničavanje sloboda pravdalo na razne načine jedan od njih je bio da se na stadionu mogu čuti vulgarni izrazi te da ženama zato tamo nije mjesto.
https://www.index.hr/sport/clanak/iranci-dozvolili-zenama-da-slobodno-ulaze-na-stadion-konzervativci-sokirani-smo/2394061.aspx?index_tid=256334
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: iran izdalo
katolicki muz batarelo prihvatio se pisma podrske cuvarima tradicionalnih vrijednosti irana
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Jo nis ni zno da žene gljedaju nogomet
2014-04-16
da gledaju, igraju nogomet, sude muškima u nogometu i još lupaju selfije sa poznatim igračimaaben wrote:Jo nis ni zno da žene gljedaju nogomet
jos nisi naucio da zene moraju bit svudaaben wrote:Jo nis ni zno da žene gljedaju nogomet
uskoro muski nece moc ni ic srat bez prisustva zena
ovdje kod mene uz voditelja muskih sportskih dogadaja mora bit i zena voditeljica pa brbljaju u duetu
inace sve su prilike da ce biden sredit irancima da naprave atomsku
2014-04-19
Similar topics
» izdalo
» izdalo
» od hrvatskog muzeka do mlatimudana , izdalo a reci ce da nije
» izdalo , Krstičević se možda ne sjeća cijelog događaja
» Lažne vize Veleposlanstvo BiH u Jordanu izdalo za tisuće Iračana
» izdalo
» od hrvatskog muzeka do mlatimudana , izdalo a reci ce da nije
» izdalo , Krstičević se možda ne sjeća cijelog događaja
» Lažne vize Veleposlanstvo BiH u Jordanu izdalo za tisuće Iračana