Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Razmišljanja
red wolf wrote:Nema to veze sa bacanjem brda u more...To je simbolizam.metilda wrote:red wolf wrote:Bog vam je jednom prilikom, zapravo u nekoliko, rekao koja je vaša snaga...Do danas to niste shvatili. Sad niti nemate vremena i da biste pokušali shvatiti.metilda wrote:red wolf wrote:
A što si učinila ti? I sedam milijardi ljudi na Zemlji?
ja.. naučila sam isprazniti um.. i prepustiti ga Bogu... naučila sam se odreći svoje sebičnosti... al nisam uspjela doći do takve vjere da promijenim svjetski poredak.. misliš li da Bog ne bi to učinio da nije ostavio ljudima slobodnu volju da mijenjanju onaj mali djelić svemira koji im pripada, ali ne više - da se ne uzohole...
ma znam - onda kad je rekao da možemo narediti brdu da se baci u more ako imamo imalo vjere... ali nije s etakav čovjek našao da baca brda u more,a li da ljubavlju radi s ljudima - ima takih ljudi... misliš li da je rad majke Tereze s gubavcima manje vrijedan od bacanja brda u more?
naravno, to su prispodobe i odnose se na nas same... koliko treba poniznosti da brdo svoje oholosti bacimo u more?
Guest- Guest
Kad čovjek promijeni sebe, taj je zaista bacio brdo u more...Kad se nađe jedan među ugnjetavanim narodom i on zapali vatru ( svjetlo ) među ostalim narodom i narod ostvari slobodu, to nema veze sa bacanjem brda u more...
red wolf-
2016-02-10
Nema potrebe.metilda wrote:pa kako onda ko jeremija ne plačeš nad sudbinom jeruzalema?red wolf wrote:Nije nestala. To je za naše dobro. Drugi put će biti valjda bolje. Valjda.metilda wrote:red wolf wrote:Ništa. Osuđeni ste na propast koja vam slijedi. Čak vas niti ne treba žaliti.
ako smo i osuđeni na propast što se dogodilo s tvojom empatijom i ljubavlju?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Kad čovjek promijeni sebe, taj je zaista bacio brdo u more...Kad se nađe jedan među ugnjetavanim narodom i on zapali vatru ( svjetlo ) među ostalim narodom i narod ostvari slobodu, to nema veze sa bacanjem brda u more...
e, to ti i govorim...
Guest- Guest
Nemoj mi govoriti. Nema ti vajde u tome.metilda wrote:red wolf wrote:Kad čovjek promijeni sebe, taj je zaista bacio brdo u more...Kad se nađe jedan među ugnjetavanim narodom i on zapali vatru ( svjetlo ) među ostalim narodom i narod ostvari slobodu, to nema veze sa bacanjem brda u more...
e, to ti i govorim...
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Nema potrebe.metilda wrote:pa kako onda ko jeremija ne plačeš nad sudbinom jeruzalema?red wolf wrote:Nije nestala. To je za naše dobro. Drugi put će biti valjda bolje. Valjda.metilda wrote:red wolf wrote:Ništa. Osuđeni ste na propast koja vam slijedi. Čak vas niti ne treba žaliti.
a što se dogodilo s Jonom kad je odbio suosjećati s Bogom nad sudbinom Ninive... ???
idem sad, mislim da smo lijepo popričali...
Guest- Guest
red wolf wrote:Nemoj mi govoriti. Nema ti vajde u tome.metilda wrote:red wolf wrote:Kad čovjek promijeni sebe, taj je zaista bacio brdo u more...Kad se nađe jedan među ugnjetavanim narodom i on zapali vatru ( svjetlo ) među ostalim narodom i narod ostvari slobodu, to nema veze sa bacanjem brda u more...
e, to ti i govorim...
znam, ali večeras mi se pričalo s tobom... :)
Guest- Guest
Mislim da smo dobro popričali.metilda wrote:red wolf wrote:Nema potrebe.metilda wrote:pa kako onda ko jeremija ne plačeš nad sudbinom jeruzalema?red wolf wrote:Nije nestala. To je za naše dobro. Drugi put će biti valjda bolje. Valjda.metilda wrote:
a što se dogodilo s Jonom kad je odbio suosjećati s Bogom nad sudbinom Ninive... ???
idem sad, mislim da smo lijepo popričali...
red wolf-
2016-02-10
Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
red wolf-
2016-02-10
I sve što će biti teško ispred vas, znajte to je je već bilo u vama...
red wolf-
2016-02-10
treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...red wolf wrote:Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
Guest- Guest
Ovisi koje ''Ja''...metilda wrote:treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...red wolf wrote:Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ovisi koje ''Ja''...metilda wrote:treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...red wolf wrote:Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
jastvo - "ja" mišljeno kao supstancijalno biće.. koliko supstancija ima u tebi?
Guest- Guest
A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.metilda wrote:red wolf wrote:Ovisi koje ''Ja''...metilda wrote:treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...red wolf wrote:Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.metilda wrote:red wolf wrote:Ovisi koje ''Ja''...metilda wrote:treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...red wolf wrote:Sve je u vama. Ništa nije izvan vas.
zar nije samo jedno Ja u svakome od nas, ono od Boga udahnuto i ono što smo sami stvorili svojim izborima?
Guest- Guest
Zanimljivo pitanje...Pa i ne. Imaš ''Ja'' ego, ali i imaš to ''Ja'' koje nema veze s materijalnim...Ja to zovem malo drugačije, ali nebitno je sad za ovdje.metilda wrote:red wolf wrote:A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.metilda wrote:red wolf wrote:Ovisi koje ''Ja''...metilda wrote:
treba TO otkriti u sebi, biti otvoren.. onaj tko je zatvoren u svoje JA nikada ništa neće otkriti... a mislit će da sve zna...
zar nije samo jedno Ja u svakome od nas, ono od Boga udahnuto i ono što smo sami stvorili svojim izborima?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Zanimljivo pitanje...Pa i ne. Imaš ''Ja'' ego, ali i imaš to ''Ja'' koje nema veze s materijalnim...Ja to zovem malo drugačije, ali nebitno je sad za ovdje.metilda wrote:red wolf wrote:A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.metilda wrote:red wolf wrote:
Ovisi koje ''Ja''...
da, ali razumijem što govoriš, samo ne znam kako ti zoveš to "ja" koje nema veze s materijalnim.. ja to zovem Duhom koji Jest u tijelu ... ali opet ... ako bih razdvojila duh od tijela onda bih upala u dualizam koji nema filozofsko opravdanje ... gnostici tu jako griješe.. jesi li ti gnostik?
Guest- Guest
Ti kad kažeš ''Duh'', ti misliš na ono što te podučava tvoja Crkva...Ja pod ''duh'' podrazumijevam nešto drugo. Nisam gnostik.metilda wrote:red wolf wrote:Zanimljivo pitanje...Pa i ne. Imaš ''Ja'' ego, ali i imaš to ''Ja'' koje nema veze s materijalnim...Ja to zovem malo drugačije, ali nebitno je sad za ovdje.metilda wrote:red wolf wrote:A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.metilda wrote:
da, ali razumijem što govoriš, samo ne znam kako ti zoveš to "ja" koje nema veze s materijalnim.. ja to zovem Duhom koji Jest u tijelu ... ali opet ... ako bih razdvojila duh od tijela onda bih upala u dualizam koji nema filozofsko opravdanje ... gnostici tu jako griješe.. jesi li ti gnostik?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ti kad kažeš ''Duh'', ti misliš na ono što te podučava tvoja Crkva...Ja pod ''duh'' podrazumijevam nešto drugo. Nisam gnostik.metilda wrote:red wolf wrote:Zanimljivo pitanje...Pa i ne. Imaš ''Ja'' ego, ali i imaš to ''Ja'' koje nema veze s materijalnim...Ja to zovem malo drugačije, ali nebitno je sad za ovdje.metilda wrote:red wolf wrote:
A to, pa tko ga je to otkrio? Tek rijetki.
nemoj s eodmah jediti kad prepoznaš nauk moje Crkve.. drago mi je što nisi gnostik.. objasni mi što ti podrazumijevaš pod duhom.. ja podrazumijevam (kako me uči Crkva) onaj božanski dio u nama...
Guest- Guest
Ne jadim se. I ja sam dio nje. Ali, dovoljno sam daleko od nje. Zašto ti je drago da nisam gnostik? Meni su oni dragi. Duh. To je naša svijest. Ono što sebe prepoznaje na ovom trulom mjestu, zna da je tu, ali i da nije dio toga.metilda wrote:red wolf wrote:Ti kad kažeš ''Duh'', ti misliš na ono što te podučava tvoja Crkva...Ja pod ''duh'' podrazumijevam nešto drugo. Nisam gnostik.metilda wrote:red wolf wrote:Zanimljivo pitanje...Pa i ne. Imaš ''Ja'' ego, ali i imaš to ''Ja'' koje nema veze s materijalnim...Ja to zovem malo drugačije, ali nebitno je sad za ovdje.metilda wrote:
nemoj s eodmah jediti kad prepoznaš nauk moje Crkve.. drago mi je što nisi gnostik.. objasni mi što ti podrazumijevaš pod duhom.. ja podrazumijevam (kako me uči Crkva) onaj božanski dio u nama...
red wolf-
2016-02-10
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 39 of 50