Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 44 of 50
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Re: Razmišljanja
Svijet vam govori da ne možete…
Društvo vam govori da ne možete…
Ponekad vam i obitelj govori da ne možete, što će vam to, zašto sada…
Onda se dogodi da i sami počnete sumnjati u sebe.
Ma smrt se dogodi kad sami počnete sumnjati u sebe.
Smrt snova, nada, želja, ambicija, vjere…
Ponekad je potrebno umrijeti drugima da bi počeli živjeti.
Danas će vam ljudi sve oprostiti osim jednoga? Uspjeha.
A u današnjem pesimističnom svijetu
i sebičnom društvu uspjeh je i sanjati i maštati i imati viziju i željeti…
Ali ni tu nije kraj jer vi niste stvoreni da bi samo sanjali i maštali, željeli..
Vaša duša je za let stvorena.
Da je samo maštala – ptica ne bi nikad poletjela.
Usudite se započeti.
Usudite se poletjeti.
Usudite se živjeti.
Vi ste rođeni za velike stvari!
Nemojte samo sanjati već i činite!
Nemoj samo maštati već djelujte i radite na tome što postati želite!
Možete, samo je potrebno krenuti.
Nemojte čekati ono nešto da bi krenuli, trebate krenuti pa će doći ono nešto.
Nije bitno koliko je godina u vašem životu,
Bitno je koliko je života u vašim godinama.
Uvijek je pravi trenutak za živjeti
Ti biraš: ustati ili odustati
Čekati ili krenuti
Maštati ili biti
Vikni glasno: Ja sam živ!
Ja želim ostvarit svoj san.
Ja upravljam svojim životom
Krećem sad jer želim živjeti
Krećem jer mogu!
Sada je vrijeme.
Ovo je tvoj trenutak.
Idi ne čekaj sutra jer i ono će postat sada.
Sada je vrijeme.
Sada je taj trenutak.
SADA KRENI – JER MOŽEŠ!
http://narod.hr/kultura/video-usudi-se-motivacijski-video-hrvatskog-nadzemlja-kojem-sudjelovao-pater-ike-manduric
Ali ni tu nije kraj jer vi niste stvoreni da bi samo sanjali i maštali, željeli..
Usudite se započeti.
Usudite se poletjeti.
Usudite se živjeti.
Čekati ili krenuti
Maštati ili biti
Krećem jer mogu!
Sada je vrijeme.
Ovo je tvoj trenutak.
Sada je vrijeme.
Sada je taj trenutak.
SADA KRENI – JER MOŽEŠ!
http://narod.hr/kultura/video-usudi-se-motivacijski-video-hrvatskog-nadzemlja-kojem-sudjelovao-pater-ike-manduric
Guest- Guest
Moram priznati da me se jako dojmilo.. Ma kolio se ne slagao sa tobom po pitanju vjere i religije,djeluje vrlo ohrabrujuce i daje snage i potiicaj..metilda wrote:Svijet vam govori da ne možete…
Usudite se započeti.
Usudite se poletjeti.
Usudite se živjeti.
Čekati ili krenuti
Maštati ili biti
Krećem jer mogu!
Sada je vrijeme.
Ovo je tvoj trenutak.
Sada je vrijeme.
Sada je taj trenutak.
SADA KRENI – JER MOŽEŠ!
Radim u Njemackoj sa dva frenda koji su se odlucili i svoje zenske(nadam se i buduce supruge dovesti u Njemacku,pa se blizi trenutak kad ce svaki od njih krenuti svojim putem u novi zivot,a ja svojim..najvjerojatnije povratak u RH...Znam da ih ceka na pocetku mnogo poteskoca,prepreka,sumnji..itd.pa cu isprinatiti ove stihove i dati im na rastanku.. Mislim da im ne mogu za rastanak pokolniti nesto vise i ljepse od ovoga.
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
S kojim pravom tražimo slobodu ako smo neslobodni iznutra?
red wolf-
2016-02-10
Dva kralja i dva labirinta
Pripovijedaju ljudi od povjerenja (ali Allah znade najbolje) da je prvih dana svijeta živio neki kralj babilonskih otoka koji je sazvao svoje graditelje i vrače i naredio im da sazidaju tako zamršen i istančan labirint da se ni najmudriji muževi ne usude ući, a oni koji uđu da se izgube. To djelo izaziva sablazan, jer pravljenje zbrke i čudesa priliči Bogu, a ne ljudima. Nakon nekog vremena na njegov dvor stiže arapski kralj, i babilonski ga kralj nagovori (da bi ismijao priprostost svojega gosta) da uđe u labirint, po kojem je on, uvrijeđen i ponižen, lutao sve do večeri. Onda zaiska Božju pomoć, i izađe na vrata. Njegove usne ne prozboriše o tome ni slovca, ali on reče babilonskome kralju da u Arabiji ima veći labirint i da će mu ga, ako Bog da, jednoga dana pokazati. Onda se vrati u Arabiju, sazva svoje zapovjednike i svoje vojskovođe i napade babilonsko kraljevstvo s takvom ratnom srećom da sravni sa zemljom njegove tvrđave, do nogu potuče njegove ljude i zarobi samoga kralja. Svezana ga uprti na brzu devu i povede u pustinju. Pošto jahahu tri dana reče mu: „ O kralju vremena, tvari i znamene vječnosti, želio si da se u Babiloniji izgubim u brončanom labirintu s mnogim stubištima, vratima i zidovima; sad mi je Svemogući podario da ti pokažem svoj, u kojem ne moraš uzlaziti stubama, ni provaljivati vrata, ni lutati zamornim hodnicima da ih prijeđeš, ni zastajati pred zidovima koji ti preprečuju prolaz.“
Onda ga oslobodi spona i ostavi usred pustinje, gdje on umrije od gladi i žeđi. Neka je slavljen Onaj koji ne umire.
Borges
Guest- Guest
Zašto je tako teško ljubiti drugo ljudsko biće?
red wolf-
2016-02-10
tko želi biti sam bez potpore duhovnog učitelja i vođe, taj je kao drvo usred polja, osamljeno i bez gospodara, čije će plodove, koliko god bili obilni, pobrati prolaznici i neće stoga nikad dozoriti (sv. Ivan od Križa)
Guest- Guest
Kaže ona --> ''Što se događa ovdje?''...hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe
red wolf-
2016-02-10
Zar vaša sveta knjiga nije najavila da će biti --> ''Novo nebo i Zemlja?
red wolf-
2016-02-10
je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
kad to uradimo vidjet ćemo novo nebo i novu zemlju
Guest- Guest
Sve vam je to bilo u prenesenom značenju...Ali, teško je očekivati od vas da to razumijete...metilda wrote:je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Sve vam je to bilo u prenesenom značenju...Ali, teško je očekivati od vas da to razumijete...metilda wrote:je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
vas? nas? ti koji proklamiraš Jedno... dijeliš na vas i nas... razočarao si me...
Guest- Guest
Kako ćeš onda shvatiti da si Jedno? Ako te ne razočaram?metilda wrote:red wolf wrote:Sve vam je to bilo u prenesenom značenju...Ali, teško je očekivati od vas da to razumijete...metilda wrote:je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
vas? nas? ti koji proklamiraš Jedno... dijeliš na vas i nas... razočarao si me...
red wolf-
2016-02-10
Jedno ne razočarava, Jedno usrećuje.. laku noć...red wolf wrote:Kako ćeš onda shvatiti da si Jedno? Ako te ne razočaram?metilda wrote:red wolf wrote:Sve vam je to bilo u prenesenom značenju...Ali, teško je očekivati od vas da to razumijete...metilda wrote:je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
Guest- Guest
Točno...No, prije toga se moraš razočarati.metilda wrote:Jedno ne razočarava, Jedno usrećuje.. laku noć...red wolf wrote:Kako ćeš onda shvatiti da si Jedno? Ako te ne razočaram?metilda wrote:red wolf wrote:Sve vam je to bilo u prenesenom značenju...Ali, teško je očekivati od vas da to razumijete...metilda wrote:je... "U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi. Nauči ljubiti Boga onako kako On želi da ga se ljubi i napusti svoj način djelovanja i gledanja." (sveti Ivan od Križa)
red wolf-
2016-02-10
At the Home of Martha and Mary
38 As Jesus and his disciples were on their way, he came to a village where a woman named Martha opened her home to him. 39 She had a sister called Mary, who sat at the Lord’s feet listening to what he said. 40 But Martha was distracted by all the preparations that had to be made. She came to him and asked, “Lord, don’t you care that my sister has left me to do the work by myself? Tell her to help me!”41 “Martha, Martha,” the Lord answered, “you are worriedand upset about many things, 42 but few things are needed—or indeed only one.[a] Mary has chosen what is better, and it will not be taken away from her.”
Guest- Guest
gdje je nestao mativkin post? :(
Mat, zašto misliš da ja ne odgovaram iz duše...zato sam i odgovorila kako sam odgovorila... da sam razmišljala sjetila bih se primjera marte koja je sigurno bila duboko razočarana Isusovim riječima.. jadne mi Marte.. :) zato je meni valjda omrznulo čišćenje kuće :D
Mat, zašto misliš da ja ne odgovaram iz duše...zato sam i odgovorila kako sam odgovorila... da sam razmišljala sjetila bih se primjera marte koja je sigurno bila duboko razočarana Isusovim riječima.. jadne mi Marte.. :) zato je meni valjda omrznulo čišćenje kuće :D
Guest- Guest
Ma ja obrisala :) (imam tu neku potrebu sve što mogu, obrisati:))metilda wrote:gdje je nestao mativkin post? :(
Nisam mislila doslovno, no u posljednje vrijeme imam osjećaj kao da se boriš s vjetrenjačama :)
Guest- Guest
mativka wrote:Ma ja obrisala :) (imam tu neku potrebu sve što mogu, obrisati:))metilda wrote:gdje je nestao mativkin post? :(
Nisam mislila doslovno, no u posljednje vrijeme imam osjećaj kao da se boriš s vjetrenjačama :)
a tako.. nisam ni provjeravala dokle traje opcija edit i brisanja...
ma znam ja da se borim s vjetrenjačama i u tom slučaju pisanje nema smisla, ali meni je pisanje zabava pa onda je u tom slučaju i smisleno čak i kad se digne haranga protiv mene :D
Guest- Guest
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 44 of 50