Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Razmišljanja
o svodi
Naravno da zavrsavas sa razgovorom,jer sam sebe stjeras u paradoks; kad tvrdis da bi se ljudi trebali prepustiti volji boga,onda valjda i znas sto je bozja volja,a samim time znas i tko (ili sto) je Bog,ili?Ti zapravo zelis isto kao i svi koji su po tvojoj tvrdnji privatizirali Boga:Svoje zelje i ideje kao i rjesenja za probleme medju ljudima i kao rijesenje za sve probleme opcenito,proglasti bozjom voljom i nametnuti takvog Boga kojemu je volja bas takvo rijesenje kakvo ti nudis.. Nista novoga,oduvijek su postojali bolesnici koji su svoje zelje proglasavali bozjom voljom i stavljali svoje zelje u usta bozja..Sve se pak to svodi na egocentricnu ideju da se nekoga uvjeri kako ti znas rijesenje i kako si upravo ti tu da spasis svijet..Iste sizofrene ideje,samo novi likovi..red wolf wrote:Ostao je bez odgovora jer su ljudi privatizirali Boga. Kad mi netko postavi pitanje --> '' S kojim Bogom? '', ja tu završavam razgovor.Triny wrote:Ostao ti bez odgovora.Adriano50 wrote:Sa kojim Bogom,i sto je volja Bozja?Sto znaci provoditi bozju volju?red wolf wrote:Otkad čovjek hoda zemljom može činiti dvije stvari: 1. sve činiti po svojoj volji ili 2. prepustiti se volji Boga. Kad djeluje na prvi način, ego dolazi do izražaja u potpunosti. Kad čovjek djeluje na drugi način, on ''ubija'' ego. Prepušta se. To se može shvatiti na način kao da postaje pasivan u ovoj kaljuži iluzije. Ne. On postaje aktivan u ovoj kaljuži iluzije. On je spreman provoditi volju Božju ovdje. Najbolji način da postanemo aktivni danas, ovdje, je molitva. To je govor s Bogom. Za takvo nešto je potrebno oslobođenje od okova religija. Nisu vam potrebni posrednici. Posrednici ne moraju niti trebaju biti ''telefoni'' između vas i Boga.
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Samo se prepustiš...Nije ti to nešto posebno...Adriano50 wrote:o svodiNaravno da zavrsavas sa razgovorom,jer sam sebe stjeras u paradoks; kad tvrdis da bi se ljudi trebali prepustiti volji boga,onda valjda i znas sto je bozja volja,a samim time znas i tko (ili sto) je Bog,ili?Ti zapravo zelis isto kao i svi koji su po tvojoj tvrdnji privatizirali Boga:Svoje zelje i ideje kao i rjesenja za probleme medju ljudima i kao rijesenje za sve probleme opcenito,proglasti bozjom voljom i nametnuti takvog Boga kojemu je volja bas takvo rijesenje kakvo ti nudis.. Nista novoga,oduvijek su postojali bolesnici koji su svoje zelje proglasavali bozjom voljom i stavljali svoje zelje u usta bozja..Sve se pak to svodi na egocentricnu ideju da se nekoga uvjeri kako ti znas rijesenje i kako si upravo ti tu da spasis svijet..Iste sizofrene ideje,samo novi likovi..red wolf wrote:Ostao je bez odgovora jer su ljudi privatizirali Boga. Kad mi netko postavi pitanje --> '' S kojim Bogom? '', ja tu završavam razgovor.Triny wrote:Ostao ti bez odgovora.Adriano50 wrote:Sa kojim Bogom,i sto je volja Bozja?Sto znaci provoditi bozju volju?red wolf wrote:Otkad čovjek hoda zemljom može činiti dvije stvari: 1. sve činiti po svojoj volji ili 2. prepustiti se volji Boga. Kad djeluje na prvi način, ego dolazi do izražaja u potpunosti. Kad čovjek djeluje na drugi način, on ''ubija'' ego. Prepušta se. To se može shvatiti na način kao da postaje pasivan u ovoj kaljuži iluzije. Ne. On postaje aktivan u ovoj kaljuži iluzije. On je spreman provoditi volju Božju ovdje. Najbolji način da postanemo aktivni danas, ovdje, je molitva. To je govor s Bogom. Za takvo nešto je potrebno oslobođenje od okova religija. Nisu vam potrebni posrednici. Posrednici ne moraju niti trebaju biti ''telefoni'' između vas i Boga.
red wolf-
2016-02-10
Možeš tražiti vođu koji će te voditi...Možeš sam slijediti svoju sudbinu...No, možeš se jednostavno prepustiti Bogu da te vodi...Pa izaberi što ti više paše...
red wolf-
2016-02-10
Ne mrze ljudi socijalizam,samo su uvidjeli da u praksi socijalizam nije provediv..I ja sam protiv kapitalizma,pogotovo protiv onog neoliberalnog,ali je jednostavno cinjeniica da u prosjeku ljudi bolje zive u kapitalistickom svijetu.Naravno da je bogatstvo na svijetskoj razini neravnomjerno raspodjeljeno i da je u pitanju svijest,ali ocigledno je da se ne mogu ocekivati rezultati preko noci ,jer je razvoj svijesti proces koji ce potrajati..Tako da si zapravo otkrio toplu vodu,jer svi mi znamo u cemu je problem,ali nemamo rijesenje,a sto je zastrasujuce uvidjamo da razvoj svijesti cesto ide i u kontra smjeru od zeljenog...red wolf wrote:Najveći otpor ljudi je prema socijalizmu...Socijalizam je vaša budućnost...Vi mrzite socijalizam...A on je vaš lijek...
2016-01-12
Nikad nisu živjeli u socijalizmu, pa niti ga mogu cijeniti...Adriano50 wrote:Ne mrze ljudi socijalizam,samo su uvidjeli da u praksi socijalizam nije provediv..I ja sam protiv kapitalizma,pogotovo protiv onog neoliberalnog,ali je jednostavno cinjeniica da u prosjeku ljudi bolje zive u kapitalistickom svijetu.Naravno da je bogatstvo na svijetskoj razini neravnomjerno raspodjeljeno i da je u pitanju svijest,ali ocigledno je da se ne mogu ocekivati rezultati preko noci ,jer je razvoj svijesti proces koji ce potrajati..Tako da si zapravo otkrio toplu vodu,jer svi mi znamo u cemu je problem,ali nemamo rijesenje,a sto je zastrasujuce uvidjamo da razvoj svijesti cesto ide i u kontra smjeru od zeljenog...red wolf wrote:Najveći otpor ljudi je prema socijalizmu...Socijalizam je vaša budućnost...Vi mrzite socijalizam...A on je vaš lijek...
red wolf-
2016-02-10
Ideja socijalizma uvijek se pojavljivala među ljudima kad je bilo plodno tlo...I uspjevalo je to sjeme...Ali, sve to bi palo u zaborav...Ideja socijalizma je ukradena...Dovedena je u stanje da je ljudi mrze...
red wolf-
2016-02-10
Laprdaj o socijalizmu onima 15% koji u rukama drze 80 posto ukupnog svijetskog bogatstva..Potakni njihovu svijest da pravilno raspodjele svoja bogatstva porema tvojim socijalistickim idejama.. Sad si ti kao otkrio toplu vodu u cemu je problem..Americki su si bankari djelili po 3 milijuna dolara bonusa mjesecno za uspjesno poslovanje,a banke su zapravo bile u bankrotu i spasavali su ih ih porezni obaveznici izmedju kojih su i oni koji rade u Mc Donaldsu za 6 eura brutto bez mirovinskog plana i bez zdravstvenog osiguranja..red wolf wrote:Najveći otpor ljudi je prema socijalizmu...Socijalizam je vaša budućnost...Vi mrzite socijalizam...A on je vaš lijek...
Sad ti nama popujes da je u svijesti problem..Znamo mi to bolje i od tebe samog.
2016-01-12
Ne, ja sam tu da vam kažem samo jedno --> socijalizam je vaša budućnost...Potpuno je nebitno kada ćete to vi shvatiti...Adriano50 wrote:Laprdaj o socijalizmu onima 15% koji u rukama drze 80 posto ukupnog svijetskog bogatstva..Potakni njihovu svijest da pravilno raspodjele svoja bogatstva porema tvojim socijalistickim idejama.. Sad si ti kao otkrio toplu vodu u cemu je problem..Americki su si bankari djelili po 3 milijuna dolara bonusa mjesecno za uspjesno poslovanje,a banke su zapravo bile u bankrotu i spasavali su ih ih porezni obaveznici izmedju kojih su i oni koji rade u Mc Donaldsu za 6 eura brutto bez mirovinskog plana i bez zdravstvenog osiguranja..red wolf wrote:Najveći otpor ljudi je prema socijalizmu...Socijalizam je vaša budućnost...Vi mrzite socijalizam...A on je vaš lijek...
Sad ti nama popujes da je u svijesti problem..Znamo mi to bolje i od tebe samog.
red wolf-
2016-02-10
Ideja jednakosti je neprovediva u praksi.Vec na elementarnom nivuo nije izvediva; Ako si ti krupniji,treba vise materijala za tvoju odjecu,trebas vise pojesti od mene i ako si sposobniji u nekom poslu nego ja,zasto bismo ravnomjerno djelili placu?red wolf wrote:Ideja socijalizma uvijek se pojavljivala među ljudima kad je bilo plodno tlo...I uspjevalo je to sjeme...Ali, sve to bi palo u zaborav...Ideja socijalizma je ukradena...Dovedena je u stanje da je ljudi mrze...
2016-01-12
Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
red wolf-
2016-02-10
Zarobljen si u iluziji...Adriano50 wrote:Ideja jednakosti je neprovediva u praksi.Vec na elementarnom nivuo nije izvediva; Ako si ti krupniji,treba vise materijala za tvoju odjecu,trebas vise pojesti od mene i ako si sposobniji u nekom poslu nego ja,zasto bismo ravnomjerno djelili placu?red wolf wrote:Ideja socijalizma uvijek se pojavljivala među ljudima kad je bilo plodno tlo...I uspjevalo je to sjeme...Ali, sve to bi palo u zaborav...Ideja socijalizma je ukradena...Dovedena je u stanje da je ljudi mrze...
red wolf-
2016-02-10
Nedajte nikad da vas dijele po tijelu...To je samo oklop...Pa čak i među vama imate tijela koja čine čuda unatoč svojim ograničenjima...No, nikada nisu imala priliku da vas probude...
red wolf-
2016-02-10
Ono što je unutar vaših tijela, to je jednako...Po tome ste svi isti...
red wolf-
2016-02-10
Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?red wolf wrote:Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
2016-01-12
I to što je unutar vas, jedino to vas može spasiti...Povezati vas...Ujediniti vas...Tad, kad spoznate to unutar vas, to će uništiti sve što vas dijeli na ovoj materijalnoj razini...
red wolf-
2016-02-10
Ne pitaj me...Adriano50 wrote:Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?red wolf wrote:Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
red wolf-
2016-02-10
Svojstveno za osobe koje vitla mesijanski kompleks..Znaju rijesenja,ali nam ne mogu otkriti,ili jos nije doslo vrijeme da nam otkriju...Sebi pripisuju znanje i mogucnost da spase svijet,ali iz nekih razloga sad to ne zele, ili ne mogu. Tipicno za takvu vrstu umisljnih bolesnika..red wolf wrote:Ne pitaj me...Adriano50 wrote:Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?red wolf wrote:Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
2016-01-12
Opet ti s tim mesijanskim kompleksom...Upravo suprotno, odprdite sa Zemlje i spasite je...Adriano50 wrote:Svojstveno za osobe koje vitla mesijanski kompleks..Znaju rijesenja,ali nam ne mogu otkriti,ili jos nije doslo vrijeme da nam otkriju...Sebi pripisuju znanje i mogucnost da spase svijet,ali iz nekih razloga sad to ne zele, ili ne mogu. Tipicno za takvu vrstu umisljnih bolesnika..red wolf wrote:Ne pitaj me...Adriano50 wrote:Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?red wolf wrote:Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
red wolf-
2016-02-10
Onda bi ostao samo ti na Zemlji,s obzirom das nam se obracas u drugom licu mnozine,po cemu sebe izdvajas od nas..red wolf wrote:Opet ti s tim mesijanskim kompleksom...Upravo suprotno, odpritite sa Zemlje i spasite je...Adriano50 wrote:Svojstveno za osobe koje vitla mesijanski kompleks..Znaju rijesenja,ali nam ne mogu otkriti,ili jos nije doslo vrijeme da nam otkriju...Sebi pripisuju znanje i mogucnost da spase svijet,ali iz nekih razloga sad to ne zele, ili ne mogu. Tipicno za takvu vrstu umisljnih bolesnika..red wolf wrote:Ne pitaj me...Adriano50 wrote:Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?red wolf wrote:Samo jedna stvar vas dijeli od socijalizma danas, a toga vi niste svijesni...Samo jedna stvar...
Ti si dakle neko vise bice koje nema udjela u onome sto se dogadja na planeti Zemlji?
2016-01-12
Ja sam spreman otići i spasiti Zemlju...To je razlika između vas i nas...Adriano50 wrote:Onda bi ostao samo ti na Zemlji,s obzirom das nam se obracas u drugom licu mnozine,po cemu sebe izdvajas od nas..red wolf wrote:Opet ti s tim mesijanskim kompleksom...Upravo suprotno, odpritite sa Zemlje i spasite je...Adriano50 wrote:Svojstveno za osobe koje vitla mesijanski kompleks..Znaju rijesenja,ali nam ne mogu otkriti,ili jos nije doslo vrijeme da nam otkriju...Sebi pripisuju znanje i mogucnost da spase svijet,ali iz nekih razloga sad to ne zele, ili ne mogu. Tipicno za takvu vrstu umisljnih bolesnika..red wolf wrote:Ne pitaj me...Adriano50 wrote:
Sad je to kao neka enigmakojoj ti znas rjesenje,a koju ti neces otkriti..Pa koja je onda to jedna stvar?
Ti si dakle neko vise bice koje nema udjela u onome sto se dogadja na planeti Zemlji?
red wolf-
2016-02-10
Nikada ne zaboravite da ste ovdje došli s odgovornošću...Uvijek je morate imati na umu..
red wolf-
2016-02-10
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 24 of 50