KARAMARKO 'Ja sam antifašist, antikomunist i antitotalitarist. Nadam se da razumijete što to znači'
Page 5 of 7
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: KARAMARKO 'Ja sam antifašist, antikomunist i antitotalitarist. Nadam se da razumijete što to znači'
Antifašizam je isto što i demokracija! Dokaz, zagovorniče?bogomdani wrote:No ebem vas sočno,kad vise budete izjurili onog Mesica iz onog ebenog stana i prestali mu davati lovu,..lik je cisti komjunist,a vi ga filate lovom,smjestajem i osiguranjem??
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Re: KARAMARKO 'Ja sam antifašist, antikomunist i antitotalitarist. Nadam se da razumijete što to znači'
Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
a i posvuda drugdje izvoli pogledati definiciju antifašizma..svugdje je ista,i svugdje je drugacija od onog,sto nazalost tvrdite..
Tk owspominje demokraciju,pa irud ga ebao,i demokracija ima vec svoju definiciju,dude varalice za narodne mase...
toliko izvrcete osnovno i najtocnije znacenje,da je cisto smijurija..
aj vrati se kad pročitaš
Što se tiče demokracije, to je čisti vic. Da je do demokracije, svaka država i narod bi uredovali kako se njima sviđa.
Svijet zadnjih par desetljeća ne može nazvati društvo demokratskim ako nema ljudska prava, što je samo po sebi svemirska glupost i rezultat još jedne ideologije u nizu.
2014-04-15
Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
a i posvuda drugdje izvoli pogledati definiciju antifašizma..svugdje je ista,i svugdje je drugacija od onog,sto nazalost tvrdite..
Tk owspominje demokraciju,pa irud ga ebao,i demokracija ima vec svoju definiciju,dude varalice za narodne mase...
aj vrati se kad pročitaš
Što se tiče demokracije, to je čisti vic. Da je do demokracije, svaka država i narod bi uredovali kako se njima sviđa.
Svijet zadnjih par desetljeća ne može nazvati društvo demokratskim ako nema ljudska prava, što je samo po sebi svemirska glupost i rezultat još jedne ideologije u nizu.
Guest- Guest
Dokaz? Teorijska osnova? Ništa???bogomdani wrote:@Regoch
Brate,ti ko oni koji svakih 20 minuta ponavljaju iste pokrete i fraze... ..nije bas pohvalno..
..i opet???Regoč wrote:Dokaz? Teorijska osnova? Ništa???bogomdani wrote:@Regoch
Brate,ti ko oni koji svakih 20 minuta ponavljaju iste pokrete i fraze... ..nije bas pohvalno..
Guest- Guest
haha, evo nove tematike da se iskažeš, wikipedia kaže što?bogomdani wrote:Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
2014-04-15
Ako antifašizam shvatiš kao ono u SSSR-u ili u nas, a antikomunizam kao ono u nacističkoj Njemačkoj u pravu si. Ako pod antifašizmom danas vidi Femen i Babe, u pravu si.marcellus wrote:pa zapravo si se složio... ok ja stiktno tumačim termine, ne volim ljevičarsko proizvoljno tumačenje pojmovaRegoč wrote:Ne bih se složio. Biti protiv komunizma i biti protiv fašizma je civilizacijski doseg, jasno dok im se suprotstavlja demokracija. Kad se komunizmu suprotstaviš fašizmom, a fašizmu komunizmom, zapravo podupireš isti vladavinski obrazac, samo s drugom obogotvorenom skupinom.marcellus wrote:karamarko priča gluposti naime antifašizam i antikomunizam su anticivilizacijski pokreti i antidemokratski kao takvi, antifašizam se vezuje uz genocidne manijake i ratne zločince, te militantne grupe renta rulje danas na zapadu koja po narudžbi pali aute po gradovima zapada kad je g8, a antikomunizam uz neonaciste i skinjare. Kao što se antiislamizam uostalom vezuje uz dečke obrijanih glava
na vasu srecu ne ono sto je Marc,vec desetinama puta logicki dokazao i rekao o Hrvatima...n_razbojnik wrote:haha, evo nove tematike da se iskažeš, wikipedia kaže što?bogomdani wrote:Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
Guest- Guest
Da sad ne ulazimo u novu raspravu na istoj temi, u načelu se slažem, ali dalo bi se tu još podosta elaborirati.Fénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
Haha, ti mora da na ovakve teme ulaziš samo kad imaš zatvorbogomdani wrote:na vasu srecu ne ono sto je Marc,vec desetinama puta logicki dokazao i rekao o Hrvatima...n_razbojnik wrote:haha, evo nove tematike da se iskažeš, wikipedia kaže što?bogomdani wrote:Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
2014-04-15
Nego Regoch..nes vam ne ide rusenje komjunista na privilegijama??..sto se ceka??
Guest- Guest
Meritum, ajmo o tom. Antifašizam = demokracija. Teorijska osnova? Dokazi?bogomdani wrote:Ma rekoh..cekate vi 25 godina do pameti,pa opet nis.,.tupite i dalje pos svom i sve po istom..proceed..
Pa zašto ga čuvaš samo za se? Reci i nama da se prosvietlimo!bogomdani wrote:Eto imam..Regoč wrote:Bla, truć, ser... samo da zaboravimo da nemaš dokaze da je antifašizam po difoltu demokratski. Ne zaboravljamo!bogomdani wrote:dakle,naebali ste..kod vas je otprilike pola komjunista,iliti Jugovica,a pola onijah drugih...nema pobjednika samo vjecito nadhebavanje.,.,.Regoč wrote:Ne bih se složio. Biti protiv komunizma i biti protiv fašizma je civilizacijski doseg, jasno dok im se suprotstavlja demokracija. Kad se komunizmu suprotstaviš fašizmom, a fašizmu komunizmom, zapravo podupireš isti vladavinski obrazac, samo s drugom obogotvorenom skupinom.marcellus wrote:karamarko priča gluposti naime antifašizam i antikomunizam su anticivilizacijski pokreti i antidemokratski kao takvi, antifašizam se vezuje uz genocidne manijake i ratne zločince, te militantne grupe renta rulje danas na zapadu koja po narudžbi pali aute po gradovima zapada kad je g8, a antikomunizam uz neonaciste i skinjare. Kao što se antiislamizam uostalom vezuje uz dečke obrijanih glava
Točno to. I tu svaka priča završava iako glupi moderni um misli kako je pametniji kad tu činjenicu samo tek tako etiketira kao totalitarizam i nešto nazadno u stilu "ja rekao, ja kazao", što ipak može puno više reći o famoznom ljudskom 'napretku'.n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesima
Ucjene koje se rade od strane krupnog kapitala i elita opet govore ono što sam milijun puta rekao, tržište nije slobodno kad netko s njime može manipulirati, dok isti taj kapital može manipulirati društvom kao što to i radi po čitavom svijetu.
Guest- Guest
Iskreno,malo da dam zivota temaman_razbojnik wrote:Haha, ti mora da na ovakve teme ulaziš samo kad imaš zatvorbogomdani wrote:na vasu srecu ne ono sto je Marc,vec desetinama puta logicki dokazao i rekao o Hrvatima...n_razbojnik wrote:haha, evo nove tematike da se iskažeš, wikipedia kaže što?bogomdani wrote:Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
standardno dosadno,pa moramo se malo raspravljati...moram vas malo uzbuniti..
Guest- Guest
Ti da cutis..Jos vam Mesek Caruje i vlada... ..Regoč wrote:Pa zašto ga čuvaš samo za se? Reci i nama da se prosvietlimo!bogomdani wrote:Eto imam..Regoč wrote:Bla, truć, ser... samo da zaboravimo da nemaš dokaze da je antifašizam po difoltu demokratski. Ne zaboravljamo!bogomdani wrote:dakle,naebali ste..kod vas je otprilike pola komjunista,iliti Jugovica,a pola onijah drugih...nema pobjednika samo vjecito nadhebavanje.,.,.Regoč wrote:Ne bih se složio. Biti protiv komunizma i biti protiv fašizma je civilizacijski doseg, jasno dok im se suprotstavlja demokracija. Kad se komunizmu suprotstaviš fašizmom, a fašizmu komunizmom, zapravo podupireš isti vladavinski obrazac, samo s drugom obogotvorenom skupinom.marcellus wrote:karamarko priča gluposti naime antifašizam i antikomunizam su anticivilizacijski pokreti i antidemokratski kao takvi, antifašizam se vezuje uz genocidne manijake i ratne zločince, te militantne grupe renta rulje danas na zapadu koja po narudžbi pali aute po gradovima zapada kad je g8, a antikomunizam uz neonaciste i skinjare. Kao što se antiislamizam uostalom vezuje uz dečke obrijanih glava
Guest- Guest
Teorijski stoji. Klasično tumačenje je da je narod do te mjere suveren da se može prodati u robstvo (Hugo Grotius). Naravno, danas, zapravo još od 19. stoljeća, traže se i određeni uvjeti da bi neka odluka bila legitimna, a ne samo legalna.bogomdani wrote:Pa to onda nije demokratsko..sad si i ti poceo bedastoce valjati..n_razbojnik wrote:Ljudska prava i demokracija zapravo nemaju veze, iako se serviraju pod jedno..Demokratsko društvo može biti i ono koje zabrani ljudska prava istim tim demokratskim procesimaFénix wrote:Demokracije je matematika, razlika brojeva gdje > dobiva, a < gubi. U stvarnosti vidimo kako znak < u apsolutno svemu gazi i dominira što će reći piši propalo. Tome naravno kumuju i ljudska prava.Regoč wrote:Čuj, ta razlika demokracija i republika u američkoj tradiciji je razlika neposredne i predstavničke demokracije u kontinentalnoj tradiciji. Tako da, u našoj tradiciji, jesu demokracija, samo predstavnička. Za drugo se slažem, prave demokracije, gdje narod uistinu vlada sam sobom, nema nigdje na svietu.Fénix wrote:Amerika nije nikad ni bila demokracija, već ustavna republika. Njihovi oci nikad nisu ni htjeli demokraciju već republiku, ali zanimljivo kako su puna usta demokracije od onih koji to nisu. Nešto slično kao komunizam za nacizam ili ti rugala se sova stjenici.Regoč wrote:Nitko ne govori o idealu. Amerika i Britanija ni danas nisu idealne demokracije, ali iz njih se ne bježi u Sjevernu Koreju. Dobro, osim Joyce Kim.bogomdani wrote:znacenje u kontekstu ovoga sto vi izvrcete..jedno je demokracija u ideali,a sasvim drugo praksi..n_razbojnik wrote:menađeru, to piše u tvojoj definiciji...demokratske osnovebogomdani wrote:no,a da vjerujem par marginalnih likova,koji su bajdevej puni mrznje prema susjedima i nekima drugima,i prihvatim njihovu definiciju???Regoč wrote:Ako to uistinu svuda piše, onda svuda piše glupost. Antifašizam nije sam po sebi demokratski, boriti se protiv fašizma ne znači automatski boriti se za demokraciju, a što se najbolje vidi na našem primjeru jer 1945. fašistički totalitarizam nije zamienjen demokracijom, već komunističkim totalitarizmom.bogomdani wrote:ne,nego na hr.wikipediji...
aj vrati se kad pročitaš
A ti opet ništa!bogomdani wrote:..i opet???Regoč wrote:Dokaz? Teorijska osnova? Ništa???bogomdani wrote:@Regoch
I jopet u Nista...Regoč wrote:A ti opet ništa!bogomdani wrote:..i opet???Regoč wrote:Dokaz? Teorijska osnova? Ništa???bogomdani wrote:@Regoch
Guest- Guest
Ni ne treba, zna se točno što to sve znači, a za mnoge ove bitange u Hrvatskoj znači konačan kraj sa svime što imaju.Regoč wrote:Da sad ne ulazimo u novu raspravu na istoj temi, u načelu se slažem, ali dalo bi se tu još podosta elaborirati.
Priče o antifašizmu, nacizmu, fašizmu, komunizmu su za mene čiste gluposti danas. Ljudi se navlače na to jer nisu sposobni razmišljati to kroz nekakvu n-tu dimenziju, jer inače bi se sve ove parazite, kompleksaše itd. kao od šale zbrinulo.
Guest- Guest
Ovo će doći ili neće doći.bogomdani wrote:Nego Regoch..nes vam ne ide rusenje komjunista na privilegijama??..sto se ceka??
Antifašizam = demokracija. Teorijska osnova? Dokazi?
Page 5 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Karamarko: Hase je iskreni antifašist, ja sam antifašist, osnovao nas je antifašist
» '' KARAMARKO 'Vidio sam fotografije, nikakav ustaški znak se ne vidi, Hasanbegović je antifašist, ostaje u Vladi, a sve je ovo inscenirano, kao i s Crnojom' ''
» Karamarko čestitao Pashu židovima: ‘Nadam se da politikantske ambicije neće narušiti ugled židova u hrvatskom društvu’
» Građanin Karamarko izrazio zabrinutost zbog gluposti koje priča prvi potpredsjednik Vlade Karamarko
» Zoki je nekad vodio reformirane komuniste sad je zestoki antikomunist
» '' KARAMARKO 'Vidio sam fotografije, nikakav ustaški znak se ne vidi, Hasanbegović je antifašist, ostaje u Vladi, a sve je ovo inscenirano, kao i s Crnojom' ''
» Karamarko čestitao Pashu židovima: ‘Nadam se da politikantske ambicije neće narušiti ugled židova u hrvatskom društvu’
» Građanin Karamarko izrazio zabrinutost zbog gluposti koje priča prvi potpredsjednik Vlade Karamarko
» Zoki je nekad vodio reformirane komuniste sad je zestoki antikomunist
Page 5 of 7