ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 18 of 54 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 36 ... 54  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus 2/3/2024, 01:53

Kako god okreneš ovo nije ispod 100 km domet zato šta kad je samo ispuste iz zraka a pošto ima malu masu ( 129 kg ) te ova krilca onda do 111 km najveći domet no ovo je tko zna s koje visine ispušteno tako da su ovo mjere s najveće moguće visine ( nekakva stratosfera ono ).

E sad raketni motor do 32 km i kažu još 70 km može dakle ovo je opet neka najveća visina koju ovi raketni motor može postić s njom namontiranom sprijeda itd i opet imaš 32 + 70 = 100 km.

Ovo ispod 100 km dometa nije kad se ispaljuje iz cijevi lansera s tla i raketnim motorom namontiranim na guzicu te iste tvornički napravljene klizne bombe mase 129 kg.

---

Avdiivka, ukrajinske i ruske snage nastavljaju s izvođenjem napada klizećim bombama jedna protiv druge.

Ovdje viđena, ukrajinska klizna bomba (vjerojatno GBU-39 SDB) udara u zgradu tvornice koksare koju drže Rusi.

RayMabus

2014-04-11

Šandor Winnetou dislikes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 2/3/2024, 09:52

Lijepo od tebe što si objasnio GLSDB koje su na zapadu razvili i dali Ukrajincima. Pisao sam dosta o njima prošle godine.

Ajmo dalje na neke nove bitne stvari.

Nizozemska dodala 250 milijuna € u fond za granate velikog kalibra.
UA će po svemu sudeći dobiti 800 000 granata velikog kalibra a prve će doći kroz par tjedana. Ovo će de facto povećati količinu artiljerije koju Ukrajinci ispaljuju za 2x pa možda i više. To je još bez USA pomoći.

Češka koja je našla te granate, rekla je da je našla SAM sustave/rakete za za Ukrajince, tako da je moguće da će Ukrajinci dobiti još sovjetskih SAM sustava ili raketa za iste.

Ima naznaka da je Ruski prodor zapadno od Avdiivke usporio ili zaustavljen. Radi se o tome da Ukrajinci su napustili tih par sela i došli do nekih uzvišenja i rijeka , 6-7km zapadno od Avdiivke i tamo će se zaustavljati Rusi.

Inače ova bitka je bila u jednom od tih sela zapadno od Avdiivke

Bolesno. Napad je od početka sniman sa više dronova. FPV dronovi su pogodili jedno vozilo i drugo koje je iskrcalo pješadiju i išlo uteći, uništeno također FPV dronom.
A zatim u svom tom hororu, došao Američki BradleyM2, i sa 25mm topom raskomadao tih nekoliko Rusa koji su bili iskrcani i ostavljeni - šta da osvoje selo?
Ima i još krvavih snimki sličnih, ali nema potreba da se sve stavlja.

Zato Ukrajincima treba USA pomoć, Bradley su najmoderniji IFV što Ukrajinci mogu dobiti u masovnim količinama a vrhunski je za ovakve uloge.  Imaju Švedski CV90 njih su dobili mislim 100 komada, nekoliko je do sada uništeno, taj CV90 je čak i bolji od Bradlija- sada su Šveđani ponovo pokrenuli proizvodnju istih za UA vojsku , ali ... dok oni proizvedu to u masovnim količinama, Ameri imaju stotine ovakvih  Bradlija koji mogu biti brzo poslani.

Upravljani su sa 47 UA brigadom. Ona je sudjelovala u ljetnoj UA ofanzivi, te je uspješno zaustavljala Ruse koji su pokušali ući u Avdiivku iz smjera Stepove.. na tom pravcu nisu mogli ući , tu ih je 47 brigada blokirala tu je bilo dosta snimki sa Bradlijem, najpoznatija gdje su uništili T90M

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2024, 12:40

AssadNaPodmornici wrote:Lijepo od tebe što si objasnio GLSDB koje su na zapadu razvili i dali Ukrajincima. Pisao sam dosta o njima prošle godine.
Ja prvi put čujem za ovo. Bila je ona priča s nečim sličnim al ono se ispaljivalo iz nekakvog ručnog minobacača a ovo je iz raketnog VBR-a.

Sad im neće trebat tražiti toliko male avione jurišnike poput Suhoja-25 kojih ni nemaju puno ( oko 20-ak operativnih ) a dosta ih gube jer je to avion za blisku zračnu potporu kopnenim trupama.

Više o tome ovdje: Su-25
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 2/3/2024, 19:21

Jedan od najbrutalnijih videa ovog rata. Moguće da je ovo isti Bradley kao onaj od maloprije. 
Pogledajte što 25mm top radi

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2024, 19:30

Ta snimka il više istih oko tih vozila i te točke napada se vrti cijeli dan ... a eto pogleda san iako me ne zanima to mesarenje baš toliko jer mi ti štrumpfovi koje general Šojgu šalje u napad kao topovsko meso nisu baš toliko vojno bitni jer su potrošna roba za jednokratnu upotrebu.

Raskomadalo ih topovskim zrnom 25 mm ( teški PZO mitraljez ). 

Šta je tu toliko bitno ? Par desetaka kretena manje, planeta će biti pametnije i bolje mjesto ( manje kretena = pametnija planeta ) i šta je sad to toliko važno ?

To je pozitivna stvar jer manje kretena = pametnija planeta. 

Idemo dalje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2024, 19:45

Ne radi to Bradley nego taj PZO top.

Evo ti pa proučavaj:

M53/59 Praga je naziv za samohodni protivavionski dvocjevni top 30 mm porijeklom iz Čehoslovačke koji je uveden u vojnu upotrebu čehoslovačkoj vojsci pod nazivom Praga PLDvK vz. 53/59 - "Ještěrka". Ovo se oružje pokazalo veoma uspješno tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

https://bs.wikipedia.org/wiki/M53/59_Praga

M53/59 Praga je namjenjena za gađanje niskoletećih aviona i helikoptera u visini do 2500 metara ona je korštena tokom Rata u SFRJ protiv pješadije i ciljeva na kopnu gdje se pokazala kao dobro oružje.

Prema službenim dokumentima, 1965. – 1968. Jugoslavija je od Čehoslovačke kupila 220 takvih postrojenja. Godine 1990. na području bivše Jugoslavije bilo je 720 jedinica ovog tipa.

Priča je počela tijekom Drugog svjetskog rata. Zapovjedništvo Wehrmachta, suočeno u prvoj fazi neprijateljstava s velikim brojem sovjetskih lakih oklopnih vozila – tenkova BT, T-60, T-70 i oklopnih vozila, te s našim jurišnim zrakoplovima, posebice s oklopnim jurišnim zrakoplovom Il. -2, odlučio je opskrbiti trupe 30 mm topom velike razorne moći i dugog dometa vatre. Prema planu, takvo oružje mora biti učinkovito djelovati po objektima neposredno na bojnom polju, ali i po zračnim ciljevima.

M53/59 Praga
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 2
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2024, 20:15

Izgleda da ono jučer šta su ispaljivali na onu koksaru ipak nije bila premijera one klizne bombe šta se ispaljuje iz cijevi lansera na zemlji nego neka francuska klizna bomba.

Najavljeno kao prva uporaba ukrajinskog zrakoplovstva francuske navođene zračne bombe AASM Hammer na ruskim položajima u Avdiivki.

Šteta, ja se baš ponada da je ona američka klizna šta se ispaljuje iz cijevi lansera sa zemlje jer je to šou program i premijera onda.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 2/3/2024, 20:24

Najavljeno kao prva uporaba ukrajinskog zrakoplovstva francuske navođene zračne bombe AASM Hammer na ruskim položajima u Avdiivki.

16. siječnja 2024. francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je da će Francuska isporučiti nekoliko stotina precizno navođenog oružja AASM HAMMER Ukrajini, po stopi od 50 jedinica mjesečno u 2024.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 1280px-Aasm5

Navođene bombe pored F1 mirage (s lijeva na desno), komplet 125 kg i 250 kg, 500 kg i 1000 kg.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Eroo and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 2/3/2024, 22:53

Evo jednog brutalno propalog ruskog napada
https://twitter.com/front_ukrainian/status/1763981049413959829?t=Fm2Ej6iF1AgiRkIkkTwLnQ&s=19

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/3/2024, 00:47

To je taj isti video koji sam stavio. Ali definitivno jedan od stravičnih videa ovoga rata 
Vrlo lako da je to isti Bradley od jučer koji je isto tako pobio grupu RU vojnika sada dočekao drugu. Volio bih da netko geolocira ova dva videa. Inače ima dosta snimki RU gubitaka i nešto UA zadnjih dana ali ovo jedan od brutalniji videa ovoga rata. 
Video je stravičan jel baš vidiš kako ih 25mm top komada u dijelove. Neki vojnici su sigurno umirali neko vrijeme raskomadani ili napunjeni gelerima. Strava. Ako je tko od ona dva Rusa koji su utekli ostao živ ti jadni ljudi neće do kraja života više spavati bez šake tableta.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2024, 00:58

To je tako kad srljaju ( jer su Putinu izbori pa on i njegova stranka koja je vladajuća u Rusiji preko Šojgua i ruskog vojnog vrha upire osvajanje dakle napad po svaku cijenu ) a nisu prvo izvidili nečim npr dronovima jel tu ima šta pa onda to isto prvo neutralizirali nečim ( dronovima, topništvom, protutenkovskim raketama i slično ) pa tek onda ušli u tu i takvu zonu paljbe one druge strane.

Nešto onako čitam sad Tabaka ( ma više samo brzinski preša preko toga šta piše a vezano konkretno uz te tzv livadne bitke itd jer me te livadne bitke u osnovi i ne zanimaju toliko ) i on isto kaže da Rusi trpe stravične neshvatljive gubitke.

Rusi trpe neshvatljive ljudske gubitke, zaiskrilo između Orbana i Kremlja: ‘Imamo loša sjećanja‘

Ma ovome su izbori pa onda on upire pa još Trump zablokira slanje municije i oni to znaju i onda koriste tu i takvu situaciju jer misle da ovi nemaju metaka a ako i imaju šta onda šalju te valove da potroše metke i drugu municiju na njih nakon čega će poslat idući val topovskog mesa da to osvoji plus još ovo kako je pala Avdivka onda su im porasli apetiti i moral itd i dobili neki zamah i onda misle lako ćemo i sad jurišaju ko blesavi i usput ginu ko muhe.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 3/3/2024, 13:12

FighterBomber, Telegram račun povezan s ruskim zračnim snagama, objavio je ranije danas da je Beriev ruskim zračno-svemirskim snagama isporučio novonadograđenu letjelicu za rano upozoravanje i kontrolu A-50U; s glasinama da bi zbog nedavnih gubitaka Beriev mogao ponovno otvoriti svoju proizvodnu liniju za zrakoplov po prvi put od 1992.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 3/3/2024, 22:26

jesu li ukrajinci još što izgubili
postoji video na tik toku o ukrajincu koji se javlja iz Krasnogorivke 
kaže uskoro smo gotovi, da ih rusi potiskuju, nema hrane...
prepali se ili zaista gube

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 3/3/2024, 22:34

ne znam nisam stiga ispratit danas. 

a slušaj u krasnogorivci su prije par dana izbacili ruse. sada rusi žele uči u selo nazad. jbg. hrpa će ih umrit na obje strane. onaj tko broji zadnje sate, njemu je smak svijeta za razliku od onoga koji je par kilometara iza.

2018-06-14

immortal and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/3/2024, 09:30

ekipa tvrdi da je fejk video, da je loša gluma, video da dolazi sa tik-tok profila koji je napravljen prije doslovno 1-2 dana.
iza se čuje kao umjetno stenjanje, ona rana koja se previja ne djeluje uvjerljivo..
rusi su prije znali imati baš takva fejk videa,
sve jedno krasnogorivka je prva crta, to je isto jedno od sela blizu Donjecka , u koje su Rusi ušli i onda su ih Ukrajinci izbacili iz toga mjesta kontra napadom prošli tjedan. a Ukrajinska vojska se prema ovdje većini foruma, "trebala raspadati" a Ukrajinci izvode kontra napade 20km od centra Donjecka pa se pita tko je ovdje lud.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/3/2024, 09:34

od gubitaka sa Ukrajinske strane što sam vidio neke snimke, nisam jutros pogleda za nove, ali za vikend.
1)uništen još 1 američki Abrams
2)uništen poljski krab
3)uništena slovačka suzana
4)uništen još jedna S300.

Ukrajinci tvrde da su oborili Ruskih 15 aviona u dva tjedna, dakle svaki dan po jedan, nažalost nema dokaza da je iti jedan jedini uništen. Rusi i dalje ispaljuju aviobombe.

Do sada kada bi bili uništeni Ruski avioni, ovi bi mijenjali taktike, ne bi slali avione neko vrijeme itd a Ruski kanali bi kukali, a tu i tamo bi bila snimka.

Ovdje od tih 15 aviona nema ništa.

Napadi i dalje se izvršavaju redovito, nitko od rusa ne kuka na telegramu a bombe padaju. postoji šansa da se Ruska avijacija ne osvrće na gubitke, a da je fighterbomberu naređena tišina , i da idu naprijed bez obzira na gubitke - tako im se ponaša kopnena vojska, po meni realno ostvaruju 5-10x veće gubitke zadnja 3 tjedna, nadaju se UA kolapsau, da li se možda avijacija tako ponaša?
možda, ali nemamo dokaza. ostavit ćemo špekulacije sa strane, ali jednostavno nema dokaza da je nako A50 iti jedan Ruski avion oboren.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/3/2024, 11:31

Čekamo Američku pomoć. Usa već 3-4 mjeseca ne pomaže Ukraini. 
Ukrainci se brane očito i bez Američke pomoći ali je teško.
Međutim postoje naznake ponovo da će Usa pomoć na glasanje za mjesec dana najkasnije ili čak prije. 

Kao što vidite Bradley radi maskar, Abramsi se koriste. 
Ukrainci nemaju previše tih oklopnih sustava. Imaju oni u pozadini na stotine i stotine pa i tisuće komada oklopa sovjetskog oružja što je donirano od strane drugih Eu zemalja i kupljeno po Europi, međutim ironično zapadno oružje je puno bolje u obrani. 
Logicno je da će Bradley puno bolje zaustaviti napad nego BMp1. 
Ima bolji top, oklop koji može izdržati dosta toga, skupu i kvalitetnu optiku. 
Američka pomoć bi tu bila super korisna, da Ukrainci dobiju brzinski 200-300 BradleyM2, 100-200 Abramsa, rezervne dijelove i streljivo za ove. To je dosta za zaustaviti Ruse. 
Zatim haubice M109 Paladin. 
Te samohodne američke haubice su realno lošije od Ukrajinskih, čeških, njemačkih, francuskih, poljskih - međutim Usa ih ima u golemom broju i može ih poslati u velikom broju odmah. 

Zatim rakete za Himars, USA je već proizvodi 10 000 himars raketa. Znamo kakav pokolj te rakete rade Rusima. 
Ukrainci ih zadnje vrijeme vrlo vrlo malo koriste, vjerojatno ih imaju svega par stotina i štede ih. Međutim ako Usa odobri novu pomoć, doći će 5000-10000 tih raketa i to će biti roštiljanje po Rusima. 
Zatim Usa može poslati stotine komada balističkih raketa koje su ionako planirali uništiti. Može poslati stotine tisuća komada kazetnog streljiva. Mislim da čak šalje i dalje nešto ispod stola. 
Stotine tisuća granata. 
Postoje neke dobre vijesti, usa +Eu bi trebali u 2025 proizvoditi više granata od Rusije. 
Ukraincima trebaju rakete za pzo sustave i sami pzo sustavi. 
Pa će Ukrainci onda u realnosti obarati avione umjesto izmišljati. 

Ukratko i bez USA pomoć UA se nekako brani, sa Usa pomoći bi se ponovo uspostavila ravnoteža. 
Onda bi ponovno Ukrainci pokušali ići u napade. 

Gledam sada snimke Ruskih propalih napada svaki dan, likovi napadaju diljem fronte. 

Pošto index i drugi zapadni mediji pišu da je UA pred kolapsom i vidi ekipa koja navija za Rusiju se uvjerila u to, a to znači da 100% Rusko vojno - političko vodstvo misli da je UA pred kolapsom i napadaju kao da su im Ukrainci pred Moskvom a ne u predgrađima Donjecka. Pri tome Rusi ovaj put zaista trpe višestruke gubitke ali kockaju se na to da valjda će UA vojska kolapsirati svakog trena prije nego Zapad pošalje nove tranše oružja

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/3/2024, 11:49

Kazetna municija uništava Ruse po poljima zapadno od Advijevke. 

Evo još malo videa. Ruski napad zaustavljen kombinacijom mina, dronova i kazetne municije 

Zanimljivo korišteni su kineski džipovi na strani Rusa. 

Inače oba uništena Abramsa su uništena dronovima kamikazama i to FPV dronovima. 
Očito je u kome smjeru ide razvoj oružja a budući tenkovi će morati biti totalno drugačiji od sadašnjih. 

Dron kamikaza od 1000$ bez problema uništi bilo koji tenk.
Evo i zapadni tenkovi najebu.
Sve jedno ne možeš niti bez tenkova

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 4/3/2024, 12:08

AssadNaPodmornici wrote:od gubitaka sa Ukrajinske strane što sam vidio neke snimke, nisam jutros pogleda za nove, ali za vikend.
2)uništen poljski krab

Ukrajinci tvrde da su oborili Ruskih 15 aviona u dva tjedna, dakle svaki dan po jedan, nažalost nema dokaza da je iti jedan jedini uništen. Rusi i dalje ispaljuju aviobombe.

Do sada kada bi bili uništeni Ruski avioni, ovi bi mijenjali taktike, ne bi slali avione neko vrijeme itd a Ruski kanali bi kukali, a tu i tamo bi bila snimka.

Napadi i dalje se izvršavaju redovito, nitko od rusa ne kuka na telegramu a bombe padaju. postoji šansa da se Ruska avijacija ne osvrće na gubitke, a da je fighterbomberu naređena tišina , i da idu naprijed bez obzira na gubitke - tako im se ponaša kopnena vojska, po meni realno ostvaruju 5-10x veće gubitke zadnja 3 tjedna, nadaju se UA kolapsau,  da li se možda avijacija tako ponaša?
možda, ali nemamo dokaza. ostavit ćemo špekulacije sa strane, ali jednostavno nema dokaza da je nako A50 iti jedan Ruski avion oboren.

Zbog izbora u ruZiji putler je naredio napade bez obzira na cijenu, vidiš kako ginu ko ludi u napadima tako da je moguće da forsiraju zrakoplovstvo do iznemoglosti a ukri ih imaju s čim dohvatiti pa je moguće da padaju negdje u pripizdinama daleko od prve linije gdje ih nitko ne vidi. Ukri bi mogli znati da su nešto skinuli jedino nestankom aviona s radara ali vizuelnih dokaza za sada nema.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by veber 4/3/2024, 12:13

a, čuj brodovi im postaju podmornice.

lako moguće da im avioni oru polja.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/3/2024, 12:31

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:od gubitaka sa Ukrajinske strane što sam vidio neke snimke, nisam jutros pogleda za nove, ali za vikend.
2)uništen poljski krab

Napadi i dalje se izvršavaju redovito, nitko od rusa ne kuka na telegramu a bombe padaju. postoji šansa da se Ruska avijacija ne osvrće na gubitke, a da je fighterbomberu naređena tišina , i da idu naprijed bez obzira na gubitke - tako im se ponaša kopnena vojska, po meni realno ostvaruju 5-10x veće gubitke zadnja 3 tjedna, nadaju se UA kolapsau,  da li se možda avijacija tako ponaša?

Zbog izbora u ruZiji putler je naredio napade bez obzira na cijenu, vidiš kako ginu ko ludi u napadima tako da je moguće da forsiraju zrakoplovstvo do iznemoglosti a ukri ih imaju s čim dohvatiti pa je moguće da padaju negdje u pripizdinama daleko od prve linije gdje ih nitko ne vidi. Ukri bi mogli znati da su nešto skinuli jedino nestankom aviona s radara ali vizuelnih dokaza za sada nema.

ostavio sam to kao mogućnost.

ali baš mi je čudno da u isto vrijeme nema kukanja sa ruskih telegram kanala, iako se i to može opravdati da su možda svi pod FSB nadzorom.
isto tako čudno je da nema slika/dokaza/snimki, od 15 oborenih aviona u 2 tjedna, ali baš nula, nula snimki. aj da su barem 1 ili 2 , ali nula . do sada bi barem 80% aviona imalo neku snimku itd, a ostalih 20% su potvrđeni preko Ruskih izvora. Ovdje nula. ovo mi je najsumnjivije.

I opet nema promjene u RU taktici, kada bi prije Rusi negdje izgubili avion, promjene u taktici. Recimo novi A50 i dalje nije uzletio stoji tamo u Rostovu i ne kreće u patrole od straha. Isto je par puta bilo sa Suhojima.. ovdje i dalje po Ukrajincima padaju bombe.

Tako da sumnjam da je iti jedan oboren, da me netko pita, "aj bili uplatio da je barem 5 od 15 -- oboreno ili 0-2" ja bih osobno stavio na 0-2, nikako 5  kamo li 15.

još jedna povjesna stvar. svaka vojska u svakom ratu, je ogromno ali baš ogromno napuhavala gubitke protivnika. to je ne "pravilo", nego zakon.

Možda je 1-2 skinut negdje u pozadini, ali 5,10,15 - nema šanse. bilo bi nekih snimki, nekog kukanja, nekog realnog dokaza, ovdje nema ničega.

Od svih ozbiljnih analitičara i to proUkrajinskih, nitko ovo ozbiljno ne doživljava.
U ostalom

moguće je da  Ukrajinci i pokušavaju lovit avione, možda ih uhvate u radaru i ispale rakete i onda ih "otjeraju". pa to zapišu kao gubitak.

Ali isto tako UA vojska je zadnjih 2 tjedna imala gadne PZO gubitke.
1 NSAMS lanser uništen
2 -S300 lansera + radar uništeni
2 radara uništeni
1 BUK  uništen.

Ovo su za Ukrajinu ogromni gubici u PZO, očito je da su ih približili prvoj crti .. jesu li ovi nešto pogodili , neman pojma, ali potvrđeno su uništeni(od Oryxa imaju i snimke stavlja sam neke).

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 54 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 36 ... 54  Next

Back to top

- Similar topics