b92: "Jutarnji"- Nikolić ne ide u Zagreb zbog Stepinca
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: b92: "Jutarnji"- Nikolić ne ide u Zagreb zbog Stepinca
Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?
Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
ne!24. ožujka i 6. travnjadzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?
Tony Soprano-
2015-08-15
Koji koreni? Meni su svi koreni u Srbiji. Jedino ako računaš Veliku Srbiju. Ja to zbog tebe,maggie13 wrote:Što je,džani? Dosadno tamo kod vasdzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
Ipak korijeni vuku i privlače
Doći će i to na svoje.pizzon wrote:ujedno zahvaljujemo drugovima
u vatikanu sto nisu priznali kosmet
Drž se ti gedžovanskoga, a jezik Gundulića, Relkovića, Šenoe i Krleže ostavi nama.dzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
Ok, imena nisu važna..važno da se zna koji su to teritoriji..moji..dzango wrote:Koji koreni? Meni su svi koreni u Srbiji. Jedino ako računaš Veliku Srbiju. Ja to zbog tebe,maggie13 wrote:Što je,džani? Dosadno tamo kod vasdzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
2014-04-12
Znači praznik se zove "10, travnja". Nigde mozga.Regoč wrote:Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
Nisi čuo? Sada će novi ministar kulture da oživi stari projekat. Možda nije uspelo iz prvog, ali me treba odustajati.
Gundulić? O tome ti i pričam.Regoč wrote:Drž se ti gedžovanskoga, a jezik Gundulića, Relkovića, Šenoe i Krleže ostavi nama.dzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
Praznik se ne zove nikako jer ga nema. A ono što ima su 25. lipnja koji zovemo Dan državnosti i 8. listopada koji zovemo Dan neovisnosti. A Zlatko neće oživljavati nikakve projekte, gradimo za budućnost ne za prošlost.dzango wrote:Znači praznik se zove "10, travnja". Nigde mozga.Regoč wrote:Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
Nisi čuo? Sada će novi ministar kulture da oživi stari projekat. Možda nije uspelo iz prvog, ali me treba odustajati.
E da... i zasto se ona satanisticka tvorevina zvala Nezavisna a ne Neovisna Drzava rvacka? :)
Što je tvoje, to je moje. Sve je to naše.maggie13 wrote:Ok, imena nisu važna..važno da se zna koji su to teritoriji..moji..dzango wrote:Koji koreni? Meni su svi koreni u Srbiji. Jedino ako računaš Veliku Srbiju. Ja to zbog tebe,maggie13 wrote:Što je,džani? Dosadno tamo kod vasdzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
O čemu? Da nemate humanizam, renesansu i barok pa kradete od nas? Ili gradite gradove za prošlost?dzango wrote:Gundulić? O tome ti i pričam.Regoč wrote:Drž se ti gedžovanskoga, a jezik Gundulića, Relkovića, Šenoe i Krleže ostavi nama.dzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
Zato što su tadašnje ustaše, kao i ove današnje, bile polupismene.Stanojko wrote:E da... i zasto se ona satanisticka tvorevina zvala Nezavisna a ne Neovisna Drzava rvacka? :)
Nebeska Država zvala se tako jer se tako govorilo. Izraz neovisnost počinje prevladavati od 90. da se ne bi povlačile paralele, iako su svejedno povučene.Stanojko wrote:E da... i zasto se ona satanisticka tvorevina zvala Nezavisna a ne Neovisna Drzava rvacka? :)
Gradite budućnost pa za ministra izaberete čoveka kojem je jedina kvalifikacija jeste to što je ustaša? Slavićete vi 10. travanj i ima da pevate.Regoč wrote:Praznik se ne zove nikako jer ga nema. A ono što ima su 25. lipnja koji zovemo Dan državnosti i 8. listopada koji zovemo Dan neovisnosti. A Zlatko neće oživljavati nikakve projekte, gradimo za budućnost ne za prošlost.dzango wrote:Znači praznik se zove "10, travnja". Nigde mozga.Regoč wrote:Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
Oni koji su 2005 dva cetnicka koljaca popa za svece nemaju se sto javljati po pitanju stepinca...da se mene pita nogom u dupe SPC i HPC priznati...pa nek njofra sikce i buni se i ekumenizira sa spc koliko hoce
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ne nego to nije bila jezična razlika. Neke su rieči nekada kolale na obje strane, neke su krenule sa srbske (recimo sveučilište) pa se udomaćile u hrvatskom, neke su krenule s hrvatske (recimo računar) pa se udomaćile u srbskom. Uostalom, do Vukove reforme i Srbi su imali morfološki ("korienski") pravopis.dzango wrote:Zato što su tadašnje ustaše, kao i ove današnje, bile polupismene.Stanojko wrote:E da... i zasto se ona satanisticka tvorevina zvala Nezavisna a ne Neovisna Drzava rvacka? :)
Last edited by Regoč on 3/2/2016, 10:15; edited 1 time in total
Nemaš pojma tko je Zlatko i koje su njegove kvalifikacije. Stoga, drž se Draže gubitnika.dzango wrote:Gradite budućnost pa za ministra izaberete čoveka kojem je jedina kvalifikacija jeste to što je ustaša? Slavićete vi 10. travanj i ima da pevate.Regoč wrote:Praznik se ne zove nikako jer ga nema. A ono što ima su 25. lipnja koji zovemo Dan državnosti i 8. listopada koji zovemo Dan neovisnosti. A Zlatko neće oživljavati nikakve projekte, gradimo za budućnost ne za prošlost.dzango wrote:Znači praznik se zove "10, travnja". Nigde mozga.Regoč wrote:Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
Regoč wrote:O čemu? Da nemate humanizam, renesansu i barok pa kradete od nas? Ili gradite gradove za prošlost?dzango wrote:Gundulić? O tome ti i pričam.Regoč wrote:Drž se ti gedžovanskoga, a jezik Gundulića, Relkovića, Šenoe i Krleže ostavi nama.dzango wrote:Samo ispravljam vaše nepoznavanje maternjeg jezika. Srpskog.Regoč wrote:Ipak, drago mi je da Srbi uče hrvatski, ipak je to europski jezik.
Od vas može da se ukrade samo glupost. Dobro Gunduliću spomenik niste srušili. Dobro je da ste nepismeni i niste znali da je spomenik podignut podignut na zahtev Srpske dubrovačke omladine. Inače bi ga digli u vazduh isto kao i Teslin spomenik.
Žive je Draža, umro nije, dok je Srba i Srbije.Regoč wrote:Nemaš pojma tko je Zlatko i koje su njegove kvalifikacije. Stoga, drž se Draže gubitnika.dzango wrote:Gradite budućnost pa za ministra izaberete čoveka kojem je jedina kvalifikacija jeste to što je ustaša? Slavićete vi 10. travanj i ima da pevate.Regoč wrote:Praznik se ne zove nikako jer ga nema. A ono što ima su 25. lipnja koji zovemo Dan državnosti i 8. listopada koji zovemo Dan neovisnosti. A Zlatko neće oživljavati nikakve projekte, gradimo za budućnost ne za prošlost.dzango wrote:Znači praznik se zove "10, travnja". Nigde mozga.Regoč wrote:Uf, kad si Srbin umisli da zna hrvatski pa kevće. Nadnevak u cielosti glasi 10. (dan) (mjeseca) travnja, dakle 10. travnja u praktičnom i funkcionalnom obliku. Pa tako i slavimo 10. (dan) (mjeseca) travnja. Izraz "10. travanj" znači da se radi o desetom travnju u nekom nizu koji može imati mnogo tih travanjah. Recimo, 40. travanj moga života ili 1387. travanj od doseljenja Hrvata na Jadran.dzango wrote:Slavite datuma 10. travnja. A slavite "10. travanj" kao praznik. Dakle ne menja se kroz padeže.Regoč wrote:10. travnja. Ime mjeseca se sklanja po padežima. No, ne slavimo ga, nema razloga, naš je praznik 8. listopada.dzango wrote:Jebeš Oluju. Sada po novome slavite 10. travanj.Tony Soprano wrote:Samo da nam kažu jer smijemo slavit oluju ili ne?Nije da nije, ali to je neuspjeli projekt pa se držimo onoga što se obistinilo.dzango wrote:Pavelić je mnogo bolji otac nacije od Brozovog generala i prototip zajedništva Hrvata svih veroispovesti.
Živ je Pavelić, umro nije, dok je Zlatka i ustaša.
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Hrvatska ne može probaviti da su Vučić i Nikolić na vlasti u Srbiji zbog svoje negativne prošlosti...
» Bošnjačke političke stranke strogo protiv današnjih poruka HNS-a, Jutarnji zabrinut zbog "negiranja UZP-a"
» Zagreb: Zbog štednje smanjene porcije hrane u vrtićima
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» Bošnjačke političke stranke strogo protiv današnjih poruka HNS-a, Jutarnji zabrinut zbog "negiranja UZP-a"
» Zagreb: Zbog štednje smanjene porcije hrane u vrtićima
» Zbog nagomilanog otpada u Zagreb se spuštaju divlje svinje
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
Page 4 of 6