Hasanbegović: Tuđmanova politika je bila fokusirana na rušenje džamija i podjelu BiH
Page 5 of 12
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: Hasanbegović: Tuđmanova politika je bila fokusirana na rušenje džamija i podjelu BiH
A ti mora da si nešto gadno zgriješio kada se toliko bojiš osvete, pa bila ona i simbolička. Ili tvoji. Kakogod, gledajući reakcije takvih karamarko i Zlatko su izgleda pun pogodak.sitting_bull wrote:vuksadinare wrote:Jel si ti za kompromis s onima koji podrzavaju one koji su ti pobili pola familije...ili zatvarali..ili gubili poslove zbog krivo izgovorene rijeci..ili pjesme...najlakse je rec..' zaboravimo to i pomirimo se ' a steta nije sankcionirana i naplacenaepikur37 wrote:Ideološka poruka Hasanbegovićevog imenovanja postaje sve razvidnija...ono što je Tuđman sagradio i spojio, temelj današnje Hrvatske, rasklimava se i urušit će se u sve jačem kidisanju crnih i crvenih.
hasanbegović je karamarkov prijatelj i dokaz kako je karamarkova izdaja tuđmana bila svjesna jer karamarku tuđmanova pomirba nikada nije legla. laprdanje o povratku tuđmanovim idejama bila je obična predizborna lakrdija i tu me ne čudi hasanbegović jer je on ostao isti, nego me čudi miroslav tuđman koji još uvijek drži štangu serijskom izdajici karamarku.
druga su priča likovi kojima su usta puna kršćanskih katoličkih vrijednosti, a umjesto kristova oprosta i ljubavi sudili bi po starom zavjetu i principu zub za zub, oko za oko.
nabijem sve takve farizeje i njihovo domoljublje i vjeru na kurčinu.
budite pošteni onda i prema sebi i prema drugima, ostavite se biblije, krista i vjere kad vam je u srcu umjesto toga kama...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Hasanbegović: Tuđmanova politika je bila fokusirana na rušenje džamija i podjelu BiH
Ti si pavelica jedno 29 puta danas spomenuo, koji je nestao iz hrvatske prije 70 godina. Ali bitno da izmišljamo kosovce i udbase koji kako vidim i danas rade u raznoraznim vijećima..epikur37 wrote:Antijunak wrote:Tako je. Zlatan Hasanbegović je za mene kao pravaša pun pogodak.upravo_sa_jebachine wrote:Inače boli me kurac nečiji stavovi o ičemu pogotovo o WW2.
Lik je ministar, i već sada je napravio više dobrih poteza za RH državu/naciju, nego svi minstri u zadnjih 10godina.
Antifašisti/liberali/ljevičari/platforma112/pederi/yugoslaveni/ateisti na respiratorima
Da za vas pravaše i one koji daju prednost Paveliću ispred Tuđmana jeste. To je isto legitimno.
2015-08-15
Ma Kajo pusti ga, lik je totalno izgubljen u vremenu i prostoru nakon što je promijenio vjeru i naciju.kaja_333 wrote:Ti si pavelica jedno 29 puta danas spomenuo, koji je nestao iz hrvatske prije 70 godina. Ali bitno da izmišljamo kosovce i udbase koji kako vidim i danas rade u raznoraznim vijećima..epikur37 wrote:Antijunak wrote:Tako je. Zlatan Hasanbegović je za mene kao pravaša pun pogodak.upravo_sa_jebachine wrote:Inače boli me kurac nečiji stavovi o ičemu pogotovo o WW2.
Lik je ministar, i već sada je napravio više dobrih poteza za RH državu/naciju, nego svi minstri u zadnjih 10godina.
Antifašisti/liberali/ljevičari/platforma112/pederi/yugoslaveni/ateisti na respiratorima
Da za vas pravaše i one koji daju prednost Paveliću ispred Tuđmana jeste. To je isto legitimno.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Da, al bitno da smo mi u prošlosti. Pavelic im ne izlazi iz usta a nema ga 70 godina. Izgleda da su im stvarno ustaše neophodne da opravdali svoje postojanje.
2015-08-15
Pa antife mogu samo postojati kao negacija nečega odnosno fašizma što se vidi po njihovom imenu, a kako fašista nema više oni moraju izmišljati njihovo postojanje, da bi opravdali svoje postojanje, a nas desničare cijelo vrijeme optužuju da živimo u prošlosti, a zapravo su oni ti koji žive u prošlosti. Dovoljno je pogledati izjave od Milanovića i ekipe u zadnje vrijeme.kaja_333 wrote:Da, al bitno da smo mi u prošlosti. Pavelic im ne izlazi iz usta a nema ga 70 godina. Izgleda da su im stvarno ustaše neophodne da opravdali svoje postojanje.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
epikur37 wrote:Zovko wrote:imamo izjavu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da je Tuđmanova politika, za razliku od Pavelićeve, bila fokusirana na “rušenje džamija i diobu Bosne”.
A lipo sam ja rekao, moj me instinkt nikad ne vara.
Znači isto što i Stipe Petrina.
Guest- Guest
Hase je napravio dobar start sto se tice ciscenja svakakvog ljevicarskog nakota u kulturi i medijima. Oni su se svojski trudili da svaku kritiku od strane HDZ-a imenuju fasizmom i uveliko doprinjeli ideoloskoj podjeli naroda. Svoj opstanak na vlasti su bazirali na prici o bauku fasizma a ne na konkretnim uspjesima u vladi. Sto se tice Tudmana mislim da se njegova politika prema BiH mijenjala kako su se vremenom stvari odvijale na terenu i u politici Alije i Milosevica, i pregovorima koji su se vodili izmedu njih. Zasto niko prije Haseta nije izasao sa ovakvim programom, niti ovako otvoreno govorio o ljevicarskim sranjima, ostaje tajna. Pa ni ovaj Zovko. Pavelic je napravio HR vise stete nego Tito zajedno sa svojim komunistima i otpravnikom pruge.
Ostaje cinjenica da ce Hase uvjek biti na strani muslimana, i da mu u tom smislu odgovara pravastvo kao poluga za vadenje iz zlocina koje su muslimani takode pravili. Ta nakana ispiranja muslimana kao jedinih pravednika od kada su amebe dosle na zemlju je simptomaticna i govori o pravom interesu Haseta. Hrvati su tu nebitni
Ostaje cinjenica da ce Hase uvjek biti na strani muslimana, i da mu u tom smislu odgovara pravastvo kao poluga za vadenje iz zlocina koje su muslimani takode pravili. Ta nakana ispiranja muslimana kao jedinih pravednika od kada su amebe dosle na zemlju je simptomaticna i govori o pravom interesu Haseta. Hrvati su tu nebitni
U srbiji nisu ali su zato tamo četnici antifašisti. U svakom slučaju gdje god se okreneš antifašisti prave sranja.vili40 wrote:mene zanima dal su antifašisti u svim zemljama pederi ili samo kod nas?
Guest- Guest
Jednostavno je ali ne želiš vidjeti, na Tuđmana više ne može utjecati a na ovu živuću stoku može i to radi za sada odlično. Manje ideološke razlike ćemo usput rješavati. Samo nek trpa jugoslave i ostalu gamadepikur37 wrote:Da, crni dio desnice vidim podržava Hasanbegovića, vrlo lako se odriče i Tuđmana jer njima je Tuđman u stvari bio kompromis kao i njegova Hrvatska.
Guest- Guest
Ajde ajde , ne moraš više sakrivati svoju jal, nije ti po volji i kaži to otvoreno a nemoj se više skrivati iza ovakvih budalaština.epikur37 wrote:Ideološka poruka Hasanbegovićevog imenovanja postaje sve razvidnija...ono što je Tuđman sagradio i spojio, temelj današnje Hrvatske, rasklimava se i urušit će se u sve jačem kidisanju crnih i crvenih.
A oni koji kumuju tome s jedne i druge strane bit će odgovorni za slabljenje temelja i dovođenje države na tanak led.
Guest- Guest
Ako usput nekoga i očeše ili opravda manje je bitno od stvarne koristi koju je on počeo raditi sa muljanjem po antifašističkoj septičkoj jami a to držim da je prioritet za normalizaciju stanja u RHprckov wrote:Hase je napravio dobar start sto se tice ciscenja svakakvog ljevicarskog nakota u kulturi i medijima. Oni su se svojski trudili da svaku kritiku od strane HDZ-a imenuju fasizmom i uveliko doprinjeli ideoloskoj podjeli naroda. Svoj opstanak na vlasti su bazirali na prici o bauku fasizma a ne na konkretnim uspjesima u vladi. Sto se tice Tudmana mislim da se njegova politika prema BiH mijenjala kako su se vremenom stvari odvijale na terenu i u politici Alije i Milosevica, i pregovorima koji su se vodili izmedu njih. Zasto niko prije Haseta nije izasao sa ovakvim programom, niti ovako otvoreno govorio o ljevicarskim sranjima, ostaje tajna. Pa ni ovaj Zovko. Pavelic je napravio HR vise stete nego Tito zajedno sa svojim komunistima i otpravnikom pruge.
Guest- Guest
Mi nismo obavili lustraciju i sad 26 godina poslije stojimo gdje jesmo. Poljaci, Nijemci i ostali jesu.
Guest- Guest
I zbog ovoga nije teško pretpostaviti kakav je Hasin stav o invaziji njegove braće s bliskog istoka na Europu ;)
kaja_333 wrote:A ti mora da si nešto gadno zgriješio kada se toliko bojiš osvete, pa bila ona i simbolička. Ili tvoji. Kakogod, gledajući reakcije takvih karamarko i Zlatko su izgleda pun pogodak.
mnogim je austrijancima i nijemcima i hitler bio pun pogodak.
i slobodan milošević je srbima bio pun pogodak.
poslije su ostala samo svjedočanstva o zločinu...
sitting_bull-
2015-09-28
kaja_333 wrote:Da, al bitno da smo mi u prošlosti. Pavelic im ne izlazi iz usta a nema ga 70 godina. Izgleda da su im stvarno ustaše neophodne da opravdali svoje postojanje.
pavelića nema, ali ima onih koji mu idu na mise i nose obilježja njegova vremena i njegove vladavine, a rođeni su kad je već i ex-yuga bila mrtva.
mentalni sklop koji hrane katolička crkva i profašistički sljedbenici se njeguje i čuva i zato se stvara metež podvaljivanjem neke nove jugoslavije uprkos nikakvoj šansi da se od neovisnih 7 država opet sastavi.
zato je šansa za povratak fašizma realna sve dok se sa oltara zaziva novi domovinski rat (protiv koga???) i dok se izmišlja crvena opasnost od bivših suradnika pbavještajnih službi ex-yu.
nisu valjda analitičari iz austrije, njemačke i francuske isto komunjare kad javno govore o povratku ultradesnice u hrvatskoj i uspoređuju to sa povratkom ekstremne desnice u poljskoj i mađarskoj.
možda to i objašnjava zašto se plavuša sa pantovčaka toliko zalaže za suradnju upravo s njima...
sitting_bull-
2015-09-28
Ovdje se pokusava napraviti nekakva ideoloska zamka, a za mnoge pravovjerne desnicare i logicka petlja.
Dakle, Hasanbegovic je kritizirao Tudjmana, pa je postao ministar (po principu ''na ljutu ranu ljutu travu'').
Problem je medjutim da se HDZ jako promijenio - Tudjman je sam bio prisiljen na Washingtonski sporazum. Jos dok je Tudjman bio ziv, u HDZ-u su nastale struje. Porazom Pasalica i pobjedom Sanadera HDZ je napravio kopernikanski obrat.
I nakon toga vise nema nazad, a posebno ne pod Karamarkom. Prazno djeluju sad citati Tudjmana i o Tudjmanu HDZ-u koji je svoj strateski cilj ispunio - vlast na svim zagrebackim brezuljcima.
I dok plamti rasprava o 1941, 1971 i 1991, HDZ ne postoji kao slucaj specificne politicke nekrofilije, kao cuvari ''Tudjmanove bastine''. I ona, kao i ''konzervativna revolucija'' su lansirani samo radi onoga jedino bitnoga, a to je da se HDZ posto-poto, svim sredstvima, dokopa vlasti. I sam Karamarko sluzi tom cilju - koja dominatna politicka stranka u EU zemlji ima za predsjednika bivseg sefa obavjestajnih sluzbi?
I ne samo HDZ, vec i biraci HDZ-a: nisam sekao dojam da vole HDZ ili cak i Tudjmana. Glasaju za HDZ zato jer imaju klijentelisticku povezanost, mrze SDP i njegov svjetonazor (koji se jest razbuktao) ili naprosto vole Hrvatsku, ali osim HDZ-a ne vide nijednu drugu stranku koja i hoce i moze zastititi Hrvatsku. Njih retorika i mjere Milanovica i Kukuriku koalicije su prestrasile i uznemirile, pa ce prijeci protiv puno vecih stvari od Crnoje i Hasana.
Uglavnom, pravastvo i HDZ poravnati na istim linijama, barem zasada.
Sto znaci da cvetje ostaje cvetje, a Hrvati u BiH u najboljem slucaju smetnja idili Hrvatske do Drine.
Dakle, Hasanbegovic je kritizirao Tudjmana, pa je postao ministar (po principu ''na ljutu ranu ljutu travu'').
Problem je medjutim da se HDZ jako promijenio - Tudjman je sam bio prisiljen na Washingtonski sporazum. Jos dok je Tudjman bio ziv, u HDZ-u su nastale struje. Porazom Pasalica i pobjedom Sanadera HDZ je napravio kopernikanski obrat.
I nakon toga vise nema nazad, a posebno ne pod Karamarkom. Prazno djeluju sad citati Tudjmana i o Tudjmanu HDZ-u koji je svoj strateski cilj ispunio - vlast na svim zagrebackim brezuljcima.
I dok plamti rasprava o 1941, 1971 i 1991, HDZ ne postoji kao slucaj specificne politicke nekrofilije, kao cuvari ''Tudjmanove bastine''. I ona, kao i ''konzervativna revolucija'' su lansirani samo radi onoga jedino bitnoga, a to je da se HDZ posto-poto, svim sredstvima, dokopa vlasti. I sam Karamarko sluzi tom cilju - koja dominatna politicka stranka u EU zemlji ima za predsjednika bivseg sefa obavjestajnih sluzbi?
I ne samo HDZ, vec i biraci HDZ-a: nisam sekao dojam da vole HDZ ili cak i Tudjmana. Glasaju za HDZ zato jer imaju klijentelisticku povezanost, mrze SDP i njegov svjetonazor (koji se jest razbuktao) ili naprosto vole Hrvatsku, ali osim HDZ-a ne vide nijednu drugu stranku koja i hoce i moze zastititi Hrvatsku. Njih retorika i mjere Milanovica i Kukuriku koalicije su prestrasile i uznemirile, pa ce prijeci protiv puno vecih stvari od Crnoje i Hasana.
Uglavnom, pravastvo i HDZ poravnati na istim linijama, barem zasada.
Sto znaci da cvetje ostaje cvetje, a Hrvati u BiH u najboljem slucaju smetnja idili Hrvatske do Drine.
Guest- Guest
debotoijusto wrote:nelose
dosta ljudi ( za nesto u org. misli 1917g. pred oktobarsku ) lipo vrime , vidija neke sto inace ne srecem , uglavnom zajebancija no ima i onih u panicnom strahu podosta
Bio? Ma sokiran sam... :)
Guest- Guest
Dobro, vidim i da manje-vise svi pisu o tome.
Dakle, kad je HDZ dolazio na vlast 1990. i 2003. uvijek su bili nekakvi imperativi koji su ga inhibirali, kocili, tjerali na kompromis kako bi ostvario obecano (drzava, pobjeda u ratu pa ulazak u NATO i EU).
Sada takve vrste kompromisa nema, on nije potreban. Bilo kakvo pozivanje na ''umjeren'' HDZ ce sada pasti u gluhe usi - oni se idu obracunati sa onima koje percipiraju kao protivnike Hrvatske.
Ni SDP ne odaje namjeru da prigrli nekakvu umjereniju varijantu. Dodatnim svjetonazorskim sukobima se prikljucila i gorcina zbog nacina na koji je vlast sastavljena. Imam dojam da se SDP ipak pribojava da ce se sada i na njega obrusiti pravosudni aparat (Pejnovic je, izgleda, zbilja i zbrisao), a i oni su razvili klijentelisticku mrezu udarnika koji su danas na Markovom trgu se oprostili sa sinekurama u stilu.
Dakle, kad je HDZ dolazio na vlast 1990. i 2003. uvijek su bili nekakvi imperativi koji su ga inhibirali, kocili, tjerali na kompromis kako bi ostvario obecano (drzava, pobjeda u ratu pa ulazak u NATO i EU).
Sada takve vrste kompromisa nema, on nije potreban. Bilo kakvo pozivanje na ''umjeren'' HDZ ce sada pasti u gluhe usi - oni se idu obracunati sa onima koje percipiraju kao protivnike Hrvatske.
Ni SDP ne odaje namjeru da prigrli nekakvu umjereniju varijantu. Dodatnim svjetonazorskim sukobima se prikljucila i gorcina zbog nacina na koji je vlast sastavljena. Imam dojam da se SDP ipak pribojava da ce se sada i na njega obrusiti pravosudni aparat (Pejnovic je, izgleda, zbilja i zbrisao), a i oni su razvili klijentelisticku mrezu udarnika koji su danas na Markovom trgu se oprostili sa sinekurama u stilu.
Guest- Guest
Zar je neka novost da se Tuđmanova politika razlikovala od Pavelićeve? Nove okolnosti, nove odluke.epikur37 wrote:A lipo sam ja rekao, moj me instinkt nikad ne vara.Zovko wrote:imamo izjavu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da je Tuđmanova politika, za razliku od Pavelićeve, bila fokusirana na “rušenje džamija i diobu Bosne”.
Jbte, ne mogu sažvakati činjenicu da je Radman generalni od HRT...Drskost par exellence...Ne treba dalje, ovo je sasvim dovoljno da se vidi smjer u koju ste kao država išli: diktatura, život u strahu...Nešto kao Enver Hodžina Albanija...
Regoč wrote:Zar je neka novost da se Tuđmanova politika razlikovala od Pavelićeve? Nove okolnosti, nove odluke.epikur37 wrote:A lipo sam ja rekao, moj me instinkt nikad ne vara.Zovko wrote:imamo izjavu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da je Tuđmanova politika, za razliku od Pavelićeve, bila fokusirana na “rušenje džamija i diobu Bosne”.
Veliš nisu više aktualne 90-te, nove su okolnosti treba se vratiti u 40-te.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 5 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Hasanbegović otvorio izložbu "Zagrebačka džamija"
» Švedska: Vođa ekstremne desnice predložio zabranu izgradnje novih džamija i rušenje postojećih
» DODIK: "Srpska ne spori integritet BIH, secesija nikad nije bila naša politika"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» Hasanbegović o zagrebaškom potresu: Hasanbegović: 1945. je začet socijalno-politički potres...
» Švedska: Vođa ekstremne desnice predložio zabranu izgradnje novih džamija i rušenje postojećih
» DODIK: "Srpska ne spori integritet BIH, secesija nikad nije bila naša politika"
» Nikolić: Informisan sam da je na sceni rušenje vlasti u RS-u kroz rušenje Dodika
» Hasanbegović o zagrebaškom potresu: Hasanbegović: 1945. je začet socijalno-politički potres...
Page 5 of 12