Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
Page 33 of 50
Page 33 of 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Re: Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
Za bacanje FAB 500 po Avdiivki dobar je i Su-27 i Su-35. Su-57 roka po ukrajinskoj energetskoj infrastrukturi, odnosno po Harkivu, Kijevu i Odesi, iz područja Belgoroda ili Volgograda.Eroo wrote:Pričao si o klasičnom ratu pa sam samo nastavio u tom smjeru.melkior wrote:Himarsi, haubice, dronovi i tenkovi neće odlučiti rat između NATO-a i Rusije. Umjesto toga, letjet će Cirkoni, Eurofighteri i padat će sateliti iz orbite.Eroo wrote:Ruski tenkovi (tenkovi općenito) i granate su smeće. To se već vidi u ovom ratu.melkior wrote:A Europa je upravo shvatila da se više ne može oslanjati na Ameriku. Dogorjelo do noktiju. Posljednje izjave Trumpa o NATO-u ponukale su Njemačku da razmisli o izradi vlastite atomske bombe. Njemačka i Poljska moraju postati nuklearne sile, u protivnom, neće biti mira u Europi. Steadfast Defense će se morati pomaknuti najmanje 500 km istočnije. Rusija, istina, ima više granata, tenkova i vojnika, ali NATO ima avione, dakle, ono što Ukrajina nema.crvenkasti wrote:melkior wrote:Rusi bi pristali na mir pod uvjetom da im pripadne Kijev, ipak se on nalazi na lijevoj obali Dnjepra, Zapad naravno, na to ne može pristati. Slijedi WWIII.T. wrote:strateški uzmak na granicu s poljskom...
Zapad ne može voditi 3. svj. rat s Rusijom jer sad se pokazalo da Rusija ima više granata, tenkova i vojnika.
Vidio sam ukr snimak(ne šalim se) gdje djevojčica upravlja s djevojčicama i dječacima s dronovima
dok uništavaju ruske tenkove ko za šalu...Za to vrijeme se šale, navijaju, čestitaju si...
U budućim ratovima tenkovi neće sudjelovati...
Ruske granate? Zastarjele su i neprecizne. Treba im 10 granata da eventualno pogode tenk.
Sve zapadne haubice koriste jednu granatu za jedan cilj, tenk ili šta već.
Broj vojnika? Kad je rat svi smo vojnici. Zapad broji preko milijardu stanovnika, pa ti vidi...
Onog drugog itako neće biti. To su manje/više forumska nadjebavanja.
PS: spominješ Cirkone. Kinžala kao da nema više, što li? Ne vidim ni Su57. Ja sam zbunjen.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Možemo se mi nadjebavati po forumu koliko hoćemo, ali činjenica jest da Ukrajina brutalno gubi rat i da je pitanje trenutka kada će NATO ući u Ukrajinu.
2015-08-09
crvenkasti wrote:Najgore su FAB bombe.
U posljednja 24 sata, taktički zrakoplovi izbacili su 250 FAB bombi iz UMPC-a na Avdejevku sa samo jednog aerodroma.
Koga to gađaju s 250 FAB bombi? O čemu se tu radi? Osvajanje, oslobađanje ili što? Nema to veze s ničim.
Na ovo Rusi nemaju odgovor, naprimjer:
https://twitter.com/i/status/1758567449350312427
Eroo- Posts : 79090
2016-07-22
Što je Zelenski danas išao potpisati u Berlin i u Pariz? Europska sigurnosna jamstva.
2015-08-09
Utvrđene betonske bunkere pod zemljom.Eroo wrote:crvenkasti wrote:Najgore su FAB bombe.
U posljednja 24 sata, taktički zrakoplovi izbacili su 250 FAB bombi iz UMPC-a na Avdejevku sa samo jednog aerodroma.
Koga to gađaju s 250 FAB bombi? O čemu se tu radi? Osvajanje, oslobađanje ili što? Nema to veze s ničim.
Na ovo Rusi nemaju odgovor, naprimjer:
https://twitter.com/i/status/1758567449350312427
2015-08-09
Avdiivka je podzemni grad utvrđenih betonskih bunkera. Svaki dan u Avdiivki pogiba na stotine ukrajinskih vojnika - pod zemljom. Noćas pogibaju po poljima i cestama.
2015-08-09
Avdijivka danas(dio toga fronta)...ovo je vijest s terena.melkior wrote:Možemo se mi nadjebavati po forumu koliko hoćemo, ali činjenica jest da Ukrajina brutalno gubi rat i da je pitanje trenutka kada će NATO ući u Ukrajinu.
Eroo- Posts : 79090
2016-07-22
Ja sam mislio da će Britanci poslat onih 14 Challengera 2 pa možda to da nešto promijeni ( ) vojnu situaciju na bojnom polju kod Avdivke al eto ništa za sada.
Sad će im tribat još više tenkova ako misle to oslobađat kasnije a misle.
Sad će im tribat još više tenkova ako misle to oslobađat kasnije a misle.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
U Avdijevki je opći kaos a mrtvih na tisuće
Pa što se nisu izvukli kad su im Rusi nudili
E budala i fanatika ljudi moji
Pa što se nisu izvukli kad su im Rusi nudili
E budala i fanatika ljudi moji
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A štaš ? Tako je kako je: Svi svakoga jebu a nitko ne zna tko koga guzi.melkior wrote:Najveća vojna utvrda na svijetu, bez imalo sumnje, Amerima ne bi uspjelo slomiti Avdiivku u razdoblju kraćem od 6-12 mjeseci, Avdiivka je utvrđivana godinama, i da, ima jebeno strateški značaj, padom Avdiivke otvoren je Rusima put sve do Dnjepra. Osvajanjem Avdiivke Rusi su osigurali Donbas, Avdiivka je značajnija i veća pobjeda nego Bakhmut, sam grad je do gorkog kraja branilo između 4 - 7 000 ukrajinskih vojnika, a sam grad je napadalo 50 000 ruskih vojnika, od kojih su mnogi bili bivši Wagnerovci. Za padgrada i ovu do sada, najveću ukrajinsku tragediju kriva je tvrdoglavost Zelenskog koji nije povući vojsku na vrijeme niti su uspjeli osigurati dublju obrambenu liniju, a kriv je i nedostatak artiljerijskih granata, odnosno izostanak američke vojne pomoći, preciznije, krivi su američki republikanci, pizduni najgore vrste, dabogda izgubili predstojeće izbore skupa s onim narcisoidnim narančastim klaunom. Na koncu, Ukrajina ima evidentan manjak ljudi, pogotovo kvalitetno naoružanih i obučenih. Izgubili su bitku a Rusi probijaju čitavu ukrajinsku liniju obrane od Lymana do Hersona, jer dobivaju rat dronova, superiorni su u elektroničkom ratovanju, imaju neograničenu zalihu artiljerijskih granata, imaju nadmoć nad nebom, bombardiraju utvrđene položaje ukrajinske obrane s aviobombama FAB 500, i na kraju, mogu si priuštiti veće ljudske gubitke nego Ukrajina. Ukrajina je jednostavno sjebana, jedino u čemu su Ukrajinci dobri jest proizvodnja FPV dronova, podvodnih dronova i razvaljivanjem ruskih brodova i bombardiranjem Krima. Međutim, gube kopneni rat, a gube i moralni rat. Jednostavno, potrošili su sve resurse, uključujući i manjak elitnih brigada. 110 Ukrajinska brigada će ući u legendu i povijesne udžbenike, 2 godine obrane Avdiivke bez rotacije i odmora, na kraju od nje nije ništa ostalo, jučer su u artiljerijskom napadu uništeni evakuirani ostaci brigade koja se povukla u obližnje selo. Elitna 3.Azov brigada koja je došla držati odstupnicu za evakuaciju je blokirana, bombardirana i odbila je poslušnost.crvenkasti wrote:Eroo wrote:
Avdijivka više ne postoji, nije čak ni selo. Koliko je ruskih vojnika izginilo na Bahmutu?
Avdijevka ionako nije imala nikakav vojni ni geostrateški značaj.
Kad se susretnu red i haos, haos će uvijek pobijediti.
Vi živite u sistemu koji treba red kako bi ovi na vrhu mogli vladati. Dana vam je prividna sloboda al ste robovi novca i drugih mehanizama koje je ta elita na vrhu nametnula a ista želi vladati cijelom planetom i sad se sukobila s društvenim poretkom kojem je za pobjedu dovoljan i haos i srušila je taj prvi poredak nepovratno.
2014-04-11
Zaglavljeni i napušteni ukrajinski Leopard-2A4 s ERA-om. smjer Marinka.
2014-04-11
Avdiivka Ukrajinski tenkovi nakon paklenih borbi.
Tako treba, trošit te trenkove, a ne ih držat u skaldištu i samo paradirat s njima po Kijevu na dan Pobjede.
Tako treba, trošit te trenkove, a ne ih držat u skaldištu i samo paradirat s njima po Kijevu na dan Pobjede.
2014-04-11
melkior wrote:Pad Avdiivke bi mogao uvući Francusku, UK i Njemačku u otvoreni rat s Rusijom, odnosno sada je i više nego jasno da će NATO morati poslati regularne trupe na Dnjepar. Ili će Zelenski potpisati mir i odreći se teritorija kojeg ionako ne može vratiti, što nije vjerojatno, ili će NATO trupe na Dnjepar, pa će NATO na Dnjepru pregovarati s Putinom izravno, a Zelenski će u ropotarnicu povijesti kao mali od kužine. Potpisivanje sigurnosnog sporazuma s Njemačkom i Francuskom (Zelenski je danas otišao u Berlin) znači ništa drugo nego otvoreno uvlačenje Europe i NATO-a u rat.
Pa zna se već duže vremena da će u jednom trenutku Poljaci i Baltičke zemlje morati ući pomoći i riskirati WW3...
Sada oni Istambulski sporazumi u kojima su se Rusi za gestu dobro volje povukli iz Kijeva, te pristali da će se povući sa svih okupiranih područja, uključujući i Dombas ( ne i Krima o kojem bi pregovarali ) , a.sve.to u zamjenu za Ukrajinsku neutralnost izgledaju kao janjetina na ražnju.
Sporazum je miniran ne od strane Zelenskog, nego Brita, uz pomoć masakra u Buči, a za koji su odgovorni vjerojatno isti oni što su snajperirali po Majdanu 2014.
Slava
Rusi bi bili ludi da okupiraju dio oko Livova... Tu bi dobili gerilski rat u kojemu bi ovo do sada bila vojna vježba... Putler djeluje racionalno i vjerujem da ga neće ponijeti, ali opet tko zna...melkior wrote:Poljaci neće čekati da Rusi izbiju na njihovu granicu.
Baš me boli k za Francusku i Njemačku. Orban, Fiko a onda Austrija nije ni NATO nego je vojno neutralna i to će zaustavit bilo kakve pokušaje anglosasije i te ekipe da NATO il EU kao kolektiv šalje vojsku tamo.
Ako se njima samima šalje, pa pošalji.
Sretno.
Ako se njima samima šalje, pa pošalji.
Sretno.
2014-04-11
melkior wrote:Dnjepar je logična i prirodna granica između Istoka i Zapada, možda bi se mogla osigurati nekakva demarkacijska linija s obje strane obale u širini 40 km na svakoj strani, prije nego svijet ode u nuklearnu apokalipsu. Trenutno 80 000 NATO vojnika vježba Steadfast Defense, s ruske strane izvan bojišta uz međunarodno priznatu ukrajinsku granicu trenutno se nalazi 350 000 ruskih rezervista pod oružjem.
Ruska oporba ( prava oporba , a ne Navaljni s 2% ) su 2014 spočitavali Putinu zašto nije izišao na Dnjepar.
Sada vjerojatno i sam žali za tim...
Ajmo mi dalje. To ( ta Avdivka ) je palo, Ukrajinci nemaju municije, moraju se povlačiti na rezervne položaje. Trump jebe zid a iduća sjednica Kongresa je tek tamo za dva tjedna il tako nešto. Putinu su otvorena vrata za napredovanje pred izbore jer ovi ( Ukrajinci ) nemaju metaka.
Plamen gori, val se pjeni ... jebe se meni.
Plamen gori, val se pjeni ... jebe se meni.
2014-04-11
Rat nije trčanje na 100 metara; to je maraton. Prije nekoliko mjeseci, kao i kod Bakhmuta, Avdiivka je pala nakon intenzivnih borbi, ali jedna stvar ostaje zajednička: Rusi mogu biti odgođeni, ali nikada ne prekidaju svoje napredovanje. Pad Avdijevke znači da čak i na obrambenim položajima i unutar jakih utvrda, ukrajinska vojska može najviše odgoditi rusko napredovanje. Sada samo još nekoliko takvih tvrđava, možda 4 ili 5, koje su prije mnogo godina izgradile ukrajinske snage, stoji na ruskom putu. Kao što sam izvješćivao mjesecima, ukrajinskoj vojsci nedostaju različiti resursi - od osobne opreme do streljiva, vozila i protuzračnih projektila. Realno govoreći, ukrajinska vojska još nije propala isključivo zahvaljujući herojstvu nekih zapovjednika i njihovih ljudi. S prosječnom starošću od 45 godina, ukrajinska vojska se sada bori u gubitničkom ratu, gdje postoji eminentan rizik da Rusi otvore dva nova fronta, dodatno komplicirajući ionako kaotičnu situaciju za ukrajinske snage. Ove posljednje preostale tvrđave odgodit će rusko napredovanje, ali kakve izglede Ukrajina ima nakon što saveznici prestanu isporučivati oružje? U suštini nikakve. Jednom kada Rusi prođu ovu preostalu obranu, imat će otvoren put prema središtu i sjeveru, s velikim gradovima na svom putu. Tu bi rat mogao postati prava katastrofa za civile. Novom ukrajinskom zapovjedniku, bilo Zelenskom ili bilo kome drugom, nedostaje hrabrosti pozvati na desetu mobilizaciju. Ljudi se nerado bore, pogotovo zato što čuju izvještaje iz prve ruke od prijatelja koji su bili na prvoj crti. U međuvremenu smo uglavnom hranjeni nerealnim, pozitivnim vijestima o situaciji u Ukrajini. Iako su Rusi izgubili znatan broj tenkova u Ukrajini, trenutno su ondje rasporedili više tenkova od ukupnog broja koji posjeduju vojske svih europskih zemalja — ne računajući ruske rezerve, samo raspoređene jedinice. Prognoze su još crnje. Nakon što su riješili usko grlo u elektronici, otvorili novu tvornicu motora i proširili tvornice cijevi, Rusi su sada otvorili novu tvornicu prijenosa. Oni se pripremaju za produljeni rat, s krivuljom proizvodnje koja je u oštrom kontrastu s onom ukrajinskih snaga. Ovo čak ne računa potporu Sjeverne Koreje. NATO-ova logistika bila je jedna od slabih točaka ovog sukoba. Otprilike 70 posto vojne opreme prebačene iz Sjedinjenih Država i Švedske stiže s rezervnim dijelovima, iz UK-a do 40 posto. Iz drugih zemalja—do 10 posto, a zemlje poput Poljske i Slovenije uopće ne daju rezervne dijelove. Tenkovi Leopard 2A6 moraju se popravljati u Litvi, a tek sada počinju servisi 2A4 u Poljskoj. Ukrajinski T-64 teoretski bi se mogli popraviti u VOP CZ u Češkoj, ali niti jedan tenk nije stigao ni u jednu od njihovih radionica. Već nekoliko mjeseci analiziram nekoliko aspekata obje vojske,otkad je opskrba oružjem počela kompromitirati ukrajinske snage. Postoji li moguća promjena u ovoj ravnoteži koja bi mogla ići u prilog Ukrajini? Odgovor je malo vjerojatan, ali vrijeme će pokazati.
https://x.com/pati_marins64/status/1758921463405380015?s=20
https://x.com/pati_marins64/status/1758921463405380015?s=20
Šta kaže ? Da im fali tenkova.
A šta ti nisu oni Britanci koji podržavaju Komšića poslali tenkve nego samo 14 Challengera 2 da se može Zelenski kurčit na paradi po Kijevu a isti mi glumataju neku velesilu tu po Bosni ?
Tema od: 26.05. 2022 godine
Britanija otvoreno protiv Hrvatske u BiH
by RayMabus Thu 26 May
Na kraju, osvrnula se i na probleme vezane za izborni proces u BiH te je poručila kako se izbori moraju održati i da Velika Britanija tu ima jasan stav.
"Podržavamo izborni proces. Izbori se moraju održati i nećemo da se mijenjaju ta pravila ( dakle bez promjene Izbornog zakona i da se Komšića opet instalira ). Što se tiče istrajnosti, Velika Britanija ulaže nova sredstva u BiH. To su čiste investicije, podržavamo NATO koji daje potporu Oružanim snagama BiH. Zanima me da svi saveznici rade isto, da osiguraju da snage koje podržavaju demokratiju u BiH nadjačaju sve drugo", zaključila je šefica britanske diplomatije Liz Truss.
Truss: Vidimo miješanje Rusije i u BiH, moramo osigurati da demokratske snage nadjačaju sve drugo
---
by RayMabus Thu 26 May - 2022 godine
To ti je bila loša izjava ako se pita a pita se generala GF s pet zvjezdica.
Koštat će te jako.
A šta ti nisu oni Britanci koji podržavaju Komšića poslali tenkve nego samo 14 Challengera 2 da se može Zelenski kurčit na paradi po Kijevu a isti mi glumataju neku velesilu tu po Bosni ?
Tema od: 26.05. 2022 godine
by RayMabus Thu 26 May
Na kraju, osvrnula se i na probleme vezane za izborni proces u BiH te je poručila kako se izbori moraju održati i da Velika Britanija tu ima jasan stav.
"Podržavamo izborni proces. Izbori se moraju održati i nećemo da se mijenjaju ta pravila ( dakle bez promjene Izbornog zakona i da se Komšića opet instalira ). Što se tiče istrajnosti, Velika Britanija ulaže nova sredstva u BiH. To su čiste investicije, podržavamo NATO koji daje potporu Oružanim snagama BiH. Zanima me da svi saveznici rade isto, da osiguraju da snage koje podržavaju demokratiju u BiH nadjačaju sve drugo", zaključila je šefica britanske diplomatije Liz Truss.
Truss: Vidimo miješanje Rusije i u BiH, moramo osigurati da demokratske snage nadjačaju sve drugo
---
by RayMabus Thu 26 May - 2022 godine
To ti je bila loša izjava ako se pita a pita se generala GF s pet zvjezdica.
Koštat će te jako.
2014-04-11
Eroo wrote:Avdijivka danas(dio toga fronta)...ovo je vijest s terena.melkior wrote:Možemo se mi nadjebavati po forumu koliko hoćemo, ali činjenica jest da Ukrajina brutalno gubi rat i da je pitanje trenutka kada će NATO ući u Ukrajinu.
Ero, evo uskrsa jedan kojeg si pokopa... Tko će se boriti protiv Orka kada se vraćaju iz mrtvih.
Similar topics
» Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 33 of 50