Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
Page 1 of 50
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
[size=34] "Ilovajsk, Debalcevo, Severodonjeck, Lisičansk, Bahmut, Soledar počeli su na potpuno isti način, nakon čega su ih ukrajinske oružane snage izgubile“.[/size]
[size=34]"Sada uživamo u gubicima Rusa kod Avdejevke. Ali želim vas podsjetiti da je prethodnih 6 puta sve završilo tako što smo izgubili teritorije koje smo tako nepromišljeno počeli braniti. Prijetnja okruženja i gubitka Avdijevke je potpuno realna. Ne treba je podcjenjivati. Ne govorim o tome samo ja, nego i brojni ozbiljni stručnjaci", rekao je Arestovič.[/size]
[size=34]"Sada uživamo u gubicima Rusa kod Avdejevke. Ali želim vas podsjetiti da je prethodnih 6 puta sve završilo tako što smo izgubili teritorije koje smo tako nepromišljeno počeli braniti. Prijetnja okruženja i gubitka Avdijevke je potpuno realna. Ne treba je podcjenjivati. Ne govorim o tome samo ja, nego i brojni ozbiljni stručnjaci", rekao je Arestovič.[/size]
Pa imaju one Britance s kojima su sklopili vojni savez par dana prije napada Rusije na Ukrajinu pa eto neka ih oni kad su se već obvezali i brane. Hrvatska se nije vojno ni na koji način obvezala da će ih braniti. To šta uskačemo tu i tamo to je naša dobra volja i ništa više.
Britansko-poljsko-ukrajinski trostrani pakt
Neka im pošalju Chalengere.
Britansko -poljsko-ukrajinski trilateralni pakt je sporazum između Poljske , Ukrajine i Ujedinjenog Kraljevstva koji su 17. veljače 2022. u Kijevu objavili Dmytro Kuleba , ministar vanjskih poslova Ukrajine , i Liz Truss , ministrica vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva .
Stvaranje nove osovine London - Varšava - Kijev dogodilo se u pozadini ruskog vojnog nagomilavanja prije invazije na Ukrajinu 2022. i aktivne opskrbe Ukrajine oružjem od strane Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske.
Britansko-poljsko-ukrajinski trostrani pakt
Britansko -poljsko-ukrajinski trilateralni pakt je sporazum između Poljske , Ukrajine i Ujedinjenog Kraljevstva koji su 17. veljače 2022. u Kijevu objavili Dmytro Kuleba , ministar vanjskih poslova Ukrajine , i Liz Truss , ministrica vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva .
Stvaranje nove osovine London - Varšava - Kijev dogodilo se u pozadini ruskog vojnog nagomilavanja prije invazije na Ukrajinu 2022. i aktivne opskrbe Ukrajine oružjem od strane Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Re: Ukrajinska ofanziva - rikverc faza
[size=33]Britaniji je "sve to presušilo", prema vojnom izvoru. [/size][size=33]"Dali smo otprilike onoliko koliko smo si mogli priuštiti."[/size]RayMabus wrote:
[size=33]https://www.thedefensepost.com/2023/10/06/uk-weapons-donate-ukraine/
[/size]
Pa šta ću im ja ? Šta to mene boli k. Nisu moja posla.Oholo Mudovski wrote:[size=33]Britaniji je "sve to presušilo", prema vojnom izvoru. [/size][size=33]"Dali smo otprilike onoliko koliko smo si mogli priuštiti."[/size]RayMabus wrote:
[/size]
PS: Znam ti ja to sve al Britanija je jedan od najvećih podržavatelja graDŽanske BiH i otvoreno radi protiv nas a ukrajinski ambasador je krajem prošle godine došao na inauguraciju Komšiću.
Ta koza ( Liza Trust ) koja je potpisala taj ugovor ekspresno je doibila batina kad je prošle godine došla u Sarajevo i izajvila da se izbori moraju održati pod svaku cijenu bez te priče oko izbornog zakona tj da opet instaliraju Komšića.
Tako da dragi moj: NOT MY PROBLEM.
IT IS BRITISH PROBLEM.
( na ovom mjestu ovdje zamisli Komšića s pivom kako nazdravlja jer mi se ne da tražit slika i stavljat opet tako da Komšić im svima nazdravlja )
2014-04-11
Oholo Mudovski wrote:
"Ako Ukrajina ne uspije probiti rusku obrambenu liniju čak i nakon četiri mjeseca napada, šest mjeseci priprema i 46 milijardi dolara vojne pomoći i značajne obavještajne podrške, onda na temelju čega zagovornici dodatnog financiranja mogu tvrditi da će nove milijarde dolara imati više uspjeha?”
-------------------------------------------
Pobijedit ćemo ih na psihološkom planu.
Nakon što dovoljan broj Rusa uvjerimo da smo jači i da ćemo mi pobijediti, oni će odustat i sami će se predati.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Oholo Mudovski wrote:
"Ako Ukrajina ne uspije probiti rusku obrambenu liniju čak i nakon četiri mjeseca napada, šest mjeseci priprema i 46 milijardi dolara vojne pomoći i značajne obavještajne podrške, onda na temelju čega zagovornici dodatnog financiranja mogu tvrditi da će nove milijarde dolara imati više uspjeha?”
-------------------------------------------
Pobijedit ćemo ih na psihološkom planu.
Nakon što dovoljan broj Rusa uvjerimo da smo jači i da ćemo mi pobijediti, oni će odustat i sami će se predati.
To treba ponavljati i ponavljati i ponavljati, dok im ne dopizdi i predaju se.
crvenkasti-
2014-04-17
arestovič je odmaglio negdje vani...Oholo Mudovski wrote:[size=34] "Ilovajsk, Debalcevo, Severodonjeck, Lisičansk, Bahmut, Soledar počeli su na potpuno isti način, nakon čega su ih ukrajinske oružane snage izgubile“.[/size]
pokrenuli su ima 10 dana istragu protiv njega, da je u nekom intervjuu promovirao nasilje nad ženama...
Premijer Orban: "Ukrajina više nije suverena država"
“Nema ni novca ni oružja. Može se boriti samo zahvaljujući pruženoj pomoći.
Na SAD-u je da odluče kada će se mir materijalizirati.
to je kada se indijac pravi englez...crvenkasti wrote:
To treba ponavljati i ponavljati i ponavljati, dok im ne dopizdi i predaju se.
odavno nije suverena...Oholo Mudovski wrote: Premijer Orban: "Ukrajina više nije suverena država"
od 2014. najkasnije...
To stoji, ali su tada sa svojim novcem mogli servisirati državni aparat. Danas im proračun pune porezni obveznici SADa i EUa, a kao što je očekivano zbog skorih izbora u Americi i prijetnje ratom na BI pomoć je presušila i čeka ih sudbina Afganistana.T. wrote:odavno nije suverena...Oholo Mudovski wrote:[size=42] Premijer Orban: "Ukrajina više nije suverena država"
Na [/size][size=42] SAD-u je da odluče kada će se mir materijalizirati.
[/size]
od 2014. najkasnije...
Ako se usporede zadnja 3 miseca s bilo kojim razdobljem od 3 miseca... Nije dobro
Last edited by Oholo Mudovski on Mon 23 Oct - 15:26; edited 1 time in total
Gledam malo šta se tu dešava. Ne ide nešto ni tim Rusima tamo. Ma to je sve ništa. Čačkaju se između sebe. Korak tamo korak vamo. Trla baba dlan da joj prođe dan.
2014-04-11
Eroo- Posts : 79090
2016-07-22
Ero, koji ćeš q ti na ovoj temi?
crvenkasti-
2014-04-17
Eroo- Posts : 79090
2016-07-22
Page 1 of 50 • 1, 2, 3 ... 25 ... 50
Similar topics