Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Sad sam pogledao video, rade potkalibarne projektile za taj top 120mm
Šandor Winnetou- Posts : 19788
2017-12-31
AssadNaPodmornici likes this post
proučit ću , koliko sam skužio nakon 1km značajno pada kinetička moć granata za probiti prednji oklop.
osim ako koriste ona streljiva sa siromašnim uranom, ali nisam stručnjak.
u svakom slučaju dosta je tu i faktor sreće.. ova HE granata je vjerojatno razjebala svu elektroniku, optiku u Ruskom tenku, vjerojatno dosta ošamutila posadu...ali preživjeli su
ali pazi ovo.. evo malo HIMARSa
a članovi posade taman bili prikraju dometa onih kuglica.. . mislim da su svi napunjeni baš ono gadno sa gelerima.. možda neki od ovih i prežive, ali onaj što je napravio par koraka pa pao na pod, jadan će umirati u mukama
ovi luđaci iz drugog videa, iz nekog razlog trčali prema svom raketnom sustavu i taman u tom trenutku ekplozija iznad glave.. barem je smrt bila brza
osim ako koriste ona streljiva sa siromašnim uranom, ali nisam stručnjak.
u svakom slučaju dosta je tu i faktor sreće.. ova HE granata je vjerojatno razjebala svu elektroniku, optiku u Ruskom tenku, vjerojatno dosta ošamutila posadu...ali preživjeli su
ali pazi ovo.. evo malo HIMARSa
a članovi posade taman bili prikraju dometa onih kuglica.. . mislim da su svi napunjeni baš ono gadno sa gelerima.. možda neki od ovih i prežive, ali onaj što je napravio par koraka pa pao na pod, jadan će umirati u mukama
ovi luđaci iz drugog videa, iz nekog razlog trčali prema svom raketnom sustavu i taman u tom trenutku ekplozija iznad glave.. barem je smrt bila brza
kako Rusi prilagođavaju tenkove kontra NLAW, Javelina i dronova.
U početku je bilo smješno sa onim kavezima, međutim ove zadnje nadogradnje imaju smisla. izgleda da je i dodan ERA oklop na vrh.
jer snimki gdje UKR dronovi kamikaze napadaju Ruse tenkove ima stvarno na tone. ali baš na tone i to svaki dan
i dron jednostavno dođe s zguza gdje je tenk najmekši i zabije se u njega. pogotovo ako pogodiš dio sa motorom, zapališ sve i sjebeš tenk.
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2023/09/11/ukrainian-commandos-ejected-russian-forces-from-their-oil-platform-bases-near-snake-island/?sh=211e2e6d646d
Najvjerovatnije će im to Rusi sad gađat letećom slonicom. Bar bi ja tako jer mi mogu stavit PZO i druge rakete zemlja zemlja pa gađat Krim i brodove tamo.
Nova ruska klizna bomba je zastrašujuće velika. I to nije bez razloga: veća bomba ne mora biti precizna i manje izlaže pogibelji pilota zrakoplova koji je lansira. To mu, uz njezin klizeći let u odnosu na konvencionalne bombe, omogućava da je ispusti na dovoljnoj udaljenosti od mete. A ovo oružje je i u puno manjem obujmu svojim prolaskom ispod radarske crte dosad nanosilo dovoljno nevolja Ukrajincima: većina napada kliznim bombama izvršena je s ruskog teritorija, 50 kilometara od granice, odakle bi se Putinovi bombarderi vratili u svoje baze izbjegavajući domete protuzračne obrane vojske Kijeva.
Slonica Nelica
Nova ruska klizna bomba je zastrašujuće velika. I to nije bez razloga: veća bomba ne mora biti precizna i manje izlaže pogibelji pilota zrakoplova koji je lansira. To mu, uz njezin klizeći let u odnosu na konvencionalne bombe, omogućava da je ispusti na dovoljnoj udaljenosti od mete. A ovo oružje je i u puno manjem obujmu svojim prolaskom ispod radarske crte dosad nanosilo dovoljno nevolja Ukrajincima: većina napada kliznim bombama izvršena je s ruskog teritorija, 50 kilometara od granice, odakle bi se Putinovi bombarderi vratili u svoje baze izbjegavajući domete protuzračne obrane vojske Kijeva.
Slonica Nelica
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
ruski predsjednik govorio je na gospodarskom forumu u Vladivostoku, javlja ruska državna medijska agencija Tass. Kaže da Rusija razvija oružje s "laserskim, ultrazvučnim i radiofrekventnim mogućnostima".
Putin je govorio na godišnjem skupu čiji je cilj potaknuti kineska ulaganja na ruski Daleki istok. Očekuje se da će se Kimov sastanak s Putinom održati nakon što forum završi.
biljezim jos jedan wunderwaffen
Putin je govorio na godišnjem skupu čiji je cilj potaknuti kineska ulaganja na ruski Daleki istok. Očekuje se da će se Kimov sastanak s Putinom održati nakon što forum završi.
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
debotoijusto wrote:ruski predsjednik govorio je na gospodarskom forumu u Vladivostoku, javlja ruska državna medijska agencija Tass. Kaže da Rusija razvija oružje s "laserskim, ultrazvučnim i radiofrekventnim mogućnostima".
Peskov: „Ne zanima nas mišljenje SAD-a!“ Rusija može ukinuti sankcije protiv S. Koreje
Pogođeni Rusi navodno operatori i baza za Lancet dronove. Ova ekipa je opasnija nego pola bataljuna tenkova u modernom ratu
Šandor Winnetou likes this post
Evo opet malo derneka u sevastopolju :))))
https://twitter.com/KyivIndependent/status/1701763691262464185?t=BrJJwcuRzlqpUaN5Tgu_3A&s=19
https://twitter.com/KyivIndependent/status/1701763691262464185?t=BrJJwcuRzlqpUaN5Tgu_3A&s=19
lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
2014-04-12
Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
DesnaDojkaSareAshton wrote:Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
jbg. pomalo ... ipak je to 5 vojna sila europskog kontinenta te 13 ekonomska a ovakvi ratovi traju 4-5g okvirno... evo putko sklopi dogovor s kimom i sve se oduzi jos 9 mjeseci sa brdo mrtvih na obe strane no pobjeda ukrajine nije upitna
2014-04-12
Imaš neki podatak iz povijest po kojem nenuklearna zemlja pobjeđuje nuklearnu?debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
jbg. pomalo ... ipak je to 5 vojna sila europskog kontinenta te 13 ekonomska a ovakvi ratovi traju 4-5g okvirno... evo putko sklopi dogovor s kimom i sve se oduzi jos 9 mjeseci sa brdo mrtvih na obe strane no pobjeda ukrajine nije upitna
42 HIMARS-a za Ukrainu
486 HIMARS-A za Poljsku
Potražimo logiku po kojoj Ukrajina pobjeđuje
486 HIMARS-A za Poljsku
Potražimo logiku po kojoj Ukrajina pobjeđuje
DesnaDojkaSareAshton wrote:Imaš neki podatak iz povijest po kojem nenuklearna zemlja pobjeđuje nuklearnu?debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
evo na prvu...sj koreja vijetnam afganistan USA... zatim sve one africke/magreb francusku , nece to biti kako @longi zamislja usetavanje u berlin kao onomad , ukri pobjede a rusi ne izgube model nekakav za par godina
2014-04-12
Većina forumaša se neće složiti s tobom da je nuklearna sila u tim ratovima izgubila, nego se samo povukla kao što će i u ovom slučaju.debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Imaš neki podatak iz povijest po kojem nenuklearna zemlja pobjeđuje nuklearnu?debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
evo na prvu...sj koreja vijetnam afganistan USA... zatim sve one africke/magreb francusku , nece to biti kako @longi zamislja usetavanje u berlin kao onomad , ukri pobjede a rusi ne izgube model nekakav za par godina
A razlog zašto ti primjeri nisu dobri je što nuklarna sila u nijednom od tih slučajeva nije anketirala neki od tih teritorija i proglasila ga svojim te joj to predstavljalo egzistencijalnu prijetnju.
DesnaDojkaSareAshton wrote:Većina forumaša se neće složiti s tobom da je nuklearna sila u tim ratovima izgubila, nego se samo povukla kao što će i u ovom slučaju.debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Imaš neki podatak iz povijest po kojem nenuklearna zemlja pobjeđuje nuklearnu?debotoijusto wrote:DesnaDojkaSareAshton wrote:Odlične vijesti srijedom. Kada već nismo došli do Krima bar se možemo dobaciti.debotoijusto wrote:lijepa vijest srijedom , ruska zracna obrana ponovo sve srusila uspjesno - nad brodogradilistem
A razlog zašto ti primjeri nisu dobri je što nuklarna sila u nijednom od tih slučajeva nije anketirala neki od tih teritorija i proglasila ga svojim te joj to predstavljalo egzistencijalnu prijetnju.
budemo vidjeli nije par godina daleko
2014-04-12
Ukrajni ne treba više od toga, streljivo je usko grlo a sve jedno Ameri godišnje proizvode do 9000 tih gps projektila 20x više nego Rusi za svoje MRLS sustaveDesnaDojkaSareAshton wrote:[size=38] 42 HIMARS-a za Ukrainu [/size]
[size=38]486 HIMARS-A za Poljsku[/size]
[size=38]Potražimo logiku po kojoj Ukrajina pobjeđuje[/size]
U ovom Ukr raketnom napadu na Sevastopolju je možda par desetaka Ruskih mornara i radnika u brodogradilištu kaput
Prošla je 2/3 projektila prema komentarima ekipe koja analizira snimke.
Rusi su rekli da su oborili 2/3 :)
Rusi su rekli da su oborili 2/3 :)
Poljskoj treba 10x više što znači opasnost s istoka, sa teritorija koji se nekada zvao Ukrajina.AssadNaPodmornici wrote:Ukrajni ne treba više od toga, streljivo je usko grlo a sve jedno Ameri godišnje proizvode do 9000 tih gps projektila 20x više nego Rusi za svoje MRLS sustaveDesnaDojkaSareAshton wrote:[size=43] 42 HIMARS-a za Ukrainu [/size]
[size=43]486 HIMARS-A za Poljsku[/size]
[size=43]Potražimo logiku po kojoj Ukrajina pobjeđuje[/size]
Zezam se, postojati će Ukrajina i dalje, ali će biti ekonomski na razini Palestine, zatim vojno neutralna, mirovnim ugovorom manja, bar za Krim, a možda i cijela okupirana područja, a sve zahvaljujući neoconsima, a onda i striperu...
Da je Januković ostao predsjednik do dogovorenih izbora i da nije bilo državnog udara već je MMF mogao napraviti reforme, Krim bi bio Ukrajina, Ukrajina neutralna i na putu u EU... a mi sada brstili o klimatskim promjenama...
Putin je zaslužio nobela za medicinu jer je ratom riješio pandemiju uz manje mrtvih nego Pfizer cijepivom.
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 49 of 50