Ukrajinci će iskrvariti u protuofenzivi
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ukrajinci će iskrvariti u protuofenzivi
Pokušaj ofanzive protiv više linija rovova, minskih polja i prepreka sa mitraljeskim gnijezdima nije učinkovit bez dovoljne artiljerijske podrške, napominju Jordan i Helin.
Direktor Global Strategyja naglašava da je važan faktor i moral vojnika koji se brane. U harkovskoj ofanzivi eliminacija ruskih komandanta bila je odlučujuća zbog stroge hijerarhijske strukture ruske vojske. Kada je komandni lanac uništen, oficiri su napustili svoje položaje.
"Nema teže misije od planiranja i izvođenja kombiniranog napada na niz prepreka", napisao je general Ryan.
Jordan se slaže, ističući izvanrednu razinu profesionalizma koja je potrebna za koordinaciju svih ogranaka vojske uključenih u napad kao što je ukrajinska protuofanziva. Analitičar vjeruje da bi ukrajinska vojska trenutno mogla premašiti nadmoć tri prema jedan u broju vojnika koju vojna teorija propisuje kao nužnu u ofanzivnim operacijama. U svakom slučaju, dodaje Jordan, broj žrtava i materijalnih gubitaka bit će golemi.
Neviđeno od 1945.: Rusija u Ukrajini izgradila odbrambene linije duge čak 800 kilometara
Znači puuuššššiiiiiionaaaaaaaaa. A ništa, a šta sad ? Odogodi. Neka stoji malo dok ne poskidamo Komšićevce po Europi.
Direktor Global Strategyja naglašava da je važan faktor i moral vojnika koji se brane. U harkovskoj ofanzivi eliminacija ruskih komandanta bila je odlučujuća zbog stroge hijerarhijske strukture ruske vojske. Kada je komandni lanac uništen, oficiri su napustili svoje položaje.
"Nema teže misije od planiranja i izvođenja kombiniranog napada na niz prepreka", napisao je general Ryan.
Jordan se slaže, ističući izvanrednu razinu profesionalizma koja je potrebna za koordinaciju svih ogranaka vojske uključenih u napad kao što je ukrajinska protuofanziva. Analitičar vjeruje da bi ukrajinska vojska trenutno mogla premašiti nadmoć tri prema jedan u broju vojnika koju vojna teorija propisuje kao nužnu u ofanzivnim operacijama. U svakom slučaju, dodaje Jordan, broj žrtava i materijalnih gubitaka bit će golemi.
Neviđeno od 1945.: Rusija u Ukrajini izgradila odbrambene linije duge čak 800 kilometara
Znači puuuššššiiiiiionaaaaaaaaa. A ništa, a šta sad ? Odogodi. Neka stoji malo dok ne poskidamo Komšićevce po Europi.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Ukrajinci će iskrvariti u protuofenzivi
Ukrajinske trupe će upasti u zamku kada pokušaju da izvrše kontranapad u oblasti Herson, gde je izgrađena slojevita odbrana, rekao je vršilac dužnosti guvernera regiona Vladimir Saljdo.
-Utvrđenja su veoma ozbiljna, u nekoliko ešalona, pa čak i ako neko pokuša da zabode nos, to će biti samo zamka da bi se ubili dodatni vojnici iz Oružanih snaga Ukrajine. Oni će jednostavno biti bačeni na klanje, rekao je Saljdo u programu televizije Rusija 24.
On je ranije u utorak najavio veliku gomilanje ukrajinske vojne tehnike na desnoj obali i rekao da postoji „očigledna priprema“ za forsiranje Dnjepra.
-Utvrđenja su veoma ozbiljna, u nekoliko ešalona, pa čak i ako neko pokuša da zabode nos, to će biti samo zamka da bi se ubili dodatni vojnici iz Oružanih snaga Ukrajine. Oni će jednostavno biti bačeni na klanje, rekao je Saljdo u programu televizije Rusija 24.
On je ranije u utorak najavio veliku gomilanje ukrajinske vojne tehnike na desnoj obali i rekao da postoji „očigledna priprema“ za forsiranje Dnjepra.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Da. Za one koji misle da su Ukrajinci toliko glupi pa će jurišati naminska polja, bunkere i utvrđene ruske položaje. Jednostavno će ih zaobići ili napraviti rupe u njima pa provaliti u rusku pozadinu kroz nih.
Komšićevci?
Nikada ih nećeš poskidati ritmom kojim si to započeo. Drkanjem kurca nećeš dobiti rat ni protiv Pigmejaca naoružanih zašiljenim vlatima trave (Crna Guja), pa čak ni protiv Srba.
Guest- Guest
O pa skidam ja njih ne brini se. Izbori u demokraciji su svako četiri godine.Speare Shaker wrote:
Komšićevci?
Nikada ih nećeš poskidati ritmom kojim si to započeo. Drkanjem kurca nećeš dobiti rat ni protiv Pigmejaca naoružanih zašiljenim vlatima trave (Crna Guja), pa čak ni protiv Srba.
Lista za odstrijel :
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elections_in_2023
Pala ljevičarska vlada u Italiji koja je glasala protiv mene na onom sastanku EU tri dana prije napada, švedska vlada, finska vlada itd.
Očito ne gledaš šta i ja ili ne razumiješ šta ja mislim pod tim pojmom : poskidati Komšićevce u Europi.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Pala ljevičarska vlada u Italiji koja je glasala protiv mene na onom sastanku EU tri dana prije napada, švedska vlada, finska vlada itd.
Ti si idiot kada ne znaš da su talijanski desničari puno više antihrvatski orjentirani nego talijanski ljevičari. Švedska i Finska su daleko i oni po pitanju Komšića usvajaju stavove kao i neka većina u EU plus Britanija.
Amerika podržava Komšića jer misle (slično kao i za Antu Markovića) da je najvažnije da se BiH održi kao država jer bi se u kaosu raspada mogli ubaciti Rusi, kao što su to učinili u Crnoj Gori.
Guest- Guest
Nisam ja to napisao nego ovi generali i analitičari iz Globalne strategije.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Da. Za one koji misle da su Ukrajinci toliko glupi pa će jurišati naminska polja, bunkere i utvrđene ruske položaje. Jednostavno će ih zaobići ili napraviti rupe u njima pa provaliti u rusku pozadinu kroz nih.
Ja sam za to da mi fino popijemo kavicu i nemrdamo idućih par godina dok ne poskidamo Komšičevce.
Ima i boljih planova da sjebeš Rusiju : čekaš da potone sama od sebe.
2014-04-11
RayMabus wrote:
Očito ne gledaš šta i ja ili ne razumiješ šta ja mislim pod tim pojmom : poskidati Komšićevce u Europi.
Razumijem ja doslovce sve kad je politika u pitanju.
Ja sam o politici zaboravio puno više nego što si ti ikada znao i nego što ćeš ikada znati.
Bogu hvala da ne gledam tvojim očima jer bih inače vrlo brzo završio u ludari na stalnoj terapiji najjačim antipsihoticima.
Guest- Guest
Znam ja to sve al sam procijenio da su mi fašisti trenutno bolja opcija tako da maknu ljevičare. Ne beri brigu da ja to ne znam. Štaviše imam to crno na bijelo i prije nego je Meloni došla na vlast šta mi je plan i upravo se takvi scenario odigrao. Fašisti će dobit sad invaziju iz Afrike pa neće moć prnit.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Ti si idiot kada ne znaš da su talijanski desničari puno više antihrvatski orjentirani nego talijanski ljevičari. Švedska i Finska su daleko i oni po pitanju Komšića usvajaju stavove kao i neka većina u EU plus Britanija.
Amerika podržava Komšića jer misle (slično kao i za Antu Markovića) da je najvažnije da se BiH održi kao država jer bi se u kaosu raspada mogli ubaciti Rusi, kao što su to učinili u Crnoj Gori.
Izvoli, crno na bijelo , 19.06 a izbori u Italiji bili krajem devetog mjeseca dakle puna tri mjeseca prije unaprijed moji planovi :
Raskol u Italiji radi Ukrajine
by RayMabus Sun 19 Jun - 18:59Mogu se oni napušiti kurca sad kad su glasali protiv mene u BiH jer sam ja shvatio da im je na vlasti ljevica a pošto znam da desnica poteže mapice na našu obalu onda ne vidim razlike između te njihove ljevice i njihove desnice povodom toga.
Al ima jedna druga razlika a ta je šta je Churchil dobija Mussolinija pa onda mi više sad odogovara Mussolini pa nek se Talijani i Anglosasi prepucavaju.
Tema :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t51744-raskol-u-italiji-radi-ukrajine
2014-04-11
Bivši oficir poljske vojske Pjotr Pavelka je na svom Jutjub kanalu tvrdio da je ukrajinska vojska, obučena u Poljskoj da upravlja tenkovima Leopard 2, bila umešana u manju nesreću. Kupola leopard MBT-a je otkinuta usled sudara sa drugim tenkom.
Prema Pavelki, to se najverovatnije dogodilo na sledeći način: jedan tenk se sudario sa drugim, zabio mu oklop i udario u kupolu, jednostavno istrgnuvši kupolu iz MBT-a.
Pavelka je služio poljsku vojsku 15 godina do penzionisanja 2022. On je rezervni oficir sa činom poručnika. Iako su njegove tvrdnje izazvale veliku diskusiju o incidentu na društvenim mrežama, iz Varšave ili Kijeva nije bilo vesti.
Da bi potkrepio svoje tvrdnje, Pavelka je u svoj video priložio nekoliko fotografija navodne nesreće leopard-2A4. Na jednoj od fotografija, kupola tenka leopard-2A4 se vidi odvojena od naramenice, dok se na drugim slikama vidi prednji deo trupa tenka sa debelim slojem blata, a možda čak i tragovima.
PRVI UNIŠTEN LEOPARD-2: Nemački tenk žrtva čeonog sudara sa drugim tenkom?
PUUUŠŠŠŠIIIIONAAAAAAAAAAAAAAAAA
Prema Pavelki, to se najverovatnije dogodilo na sledeći način: jedan tenk se sudario sa drugim, zabio mu oklop i udario u kupolu, jednostavno istrgnuvši kupolu iz MBT-a.
Pavelka je služio poljsku vojsku 15 godina do penzionisanja 2022. On je rezervni oficir sa činom poručnika. Iako su njegove tvrdnje izazvale veliku diskusiju o incidentu na društvenim mrežama, iz Varšave ili Kijeva nije bilo vesti.
Da bi potkrepio svoje tvrdnje, Pavelka je u svoj video priložio nekoliko fotografija navodne nesreće leopard-2A4. Na jednoj od fotografija, kupola tenka leopard-2A4 se vidi odvojena od naramenice, dok se na drugim slikama vidi prednji deo trupa tenka sa debelim slojem blata, a možda čak i tragovima.
PRVI UNIŠTEN LEOPARD-2: Nemački tenk žrtva čeonog sudara sa drugim tenkom?
2014-04-11
Ništa od te vaše ofenzive, niste spremni i gotovo. A štaš sad ? Glavon kroz zid ?
Aj fino kafica i to lipo rastegnite na par godina pa ćemo posli.
Aj fino kafica i to lipo rastegnite na par godina pa ćemo posli.
2014-04-11
Malo popijete kaficu, odrijemate i tako. Pa di je priša ?
Bože sačuvaj pa tko je to vidija da ideš protiv generala GF s pet zvjezdica ? Popušit ćeš odma.
Kafica i malo posli kafice odrijemaš.
Bože sačuvaj pa tko je to vidija da ideš protiv generala GF s pet zvjezdica ? Popušit ćeš odma.
Kafica i malo posli kafice odrijemaš.
2014-04-11
https://en.wikipedia.org/wiki/Swastika
Hindu Swastikas
Hindu swastika
Sauwastika
2014-04-11
Zapnete li nadrljali ste a oni nisu bez razloga napravili niz rovova jedne iza drugih.
Očekuju da tu zapnete. Tu vas čekaju.
Probijete prvoga i onda zapnete između dva rova koji vas tako drže u svojevrsnoj zamci.
Očekuju da tu zapnete. Tu vas čekaju.
Probijete prvoga i onda zapnete između dva rova koji vas tako drže u svojevrsnoj zamci.
2014-04-11
Bolje vam je fino kafica pa odrijemat malo pa se temeljito pripremit, sačekat avione, topove, tenkove itd dakle temeljita priprema i šta vrijeme duže ide njima moral i financije padaju a vama rastu.
Želiš dobit rat ili šta ?
Želiš dobit rat ili šta ?
2014-04-11
RayMabus wrote:
Da, tvoje usrane, sasrane i mentalno retardirane gubitničke analize.
Ukrajinci su itekako spremni za Ruse, kao što smo mi bili spremni uza Srbe. Za ozbiljnu vojsku nismo bili spremni, ali za Srbe jesno, a isto tako su Ukrajinci spremni za najgluplji šljam na kugli zemaljskoj, za Ruse i za ona govna koja ih podržavaju iz bilo kojeg zamislivog razloga.
Guest- Guest
Uopće ne podržavam Ruse u ovoj konkretnoj ovdje priči ( ukrajinski proboj s ciljem vraćanja okupiranog dijela teritorija a od datuma od prije godinu dana ) nego vidim da ima tu puno rupa s Ukrajinske strane i da bi moglo bit krvavo a nisan jedini koji to vidi kao šta se da primjetiti iz ovog teksta koji uopće nisam ja napisao nego neki stručnjaci tamo.
Ja ti se u suštini zalažem za jednu drugu taktiku a to je rokanje GPS granatama tako da ništa ne ostane od njih šta su upali u taj teritorij druge države i drže ga pod okupacijom i onda na kraju sami pokupe prnje kad vide koliki je to masakr GPS granatama.
Ja ti se u suštini zalažem za jednu drugu taktiku a to je rokanje GPS granatama tako da ništa ne ostane od njih šta su upali u taj teritorij druge države i drže ga pod okupacijom i onda na kraju sami pokupe prnje kad vide koliki je to masakr GPS granatama.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Da, tvoje usrane, sasrane i mentalno retardirane gubitničke analize.
Ukrajinci su itekako spremni za Ruse, kao što smo mi bili spremni uza Srbe. Za ozbiljnu vojsku nismo bili spremni, ali za Srbe jesno, a isto tako su Ukrajinci spremni za najgluplji šljam na kugli zemaljskoj, za Ruse i za ona govna koja ih podržavaju iz bilo kojeg zamislivog razloga.
Ako Ukrajinci izgube, Rusi se neće tu zaustaviti.
Jedva čekaju da se osvete Europljanima za sva maltretiranja i poniženja kojima smo ih izložili.
A prvo je na redu Kosovo.
Nije slučajno što je Putin toliko puta spomenuo Kosovo u govorima.
A čim Rusi sjebu Kosovo, to će odmah dati krila četnicima!
Zato treba iz svega glasa navijati za Ukrajinu!
crvenkasti-
2014-04-17
Ma jašta. A odma nakon Kosova vi i Crvena armija idete u probijanje srijemskog fronta i pravac Zagreb.
Imate čak i putokaze tako da se ne izgubite.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ma jašta. A odma nakon Kosova vi i Crvena armija idete u probijanje srijemskog fronta i pravac Zagreb.
Još gore!
Kad čuju da dolaze Rusi, 90 posto Hrvata će okreniti ćurak i dočekati ih sa cvijećem.
I sutradan opet Nedjeljno popodne, Zeleni megaherc i Folk parada!
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:
A čim Rusi sjebu Kosovo, to će odmah dati krila četnicima!
Jedva čekamo da se zaletite pa da vam konačno uzmemo natrag ono što je povijesno oduvijek naše, a što nam je nakon ww2 otela Đilasova komisija kako bi Hrvatsku udaljila od glavnog grada Srbije.
Istočni Srijem.
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Egzodus iz Jugoistočne Europe - regija će iskrvariti
» Zašto Ukrajinci šute o protuofenzivi? Zato što im ne ide dobro
» Zašto Ukrajinci šute o protuofenzivi? Zato što im ne ide dobro
Page 1 of 5