Frljic:Nek me Crnoja jos danas stavi u registar izdajnika
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Frljic:Nek me Crnoja jos danas stavi u registar izdajnika
ma jašta, tako sam nekako dokazivao i svih ovih 1500 dana banditske vlasti... aj ti samo poslom i ostani za poslom....
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
A šta ako ima?markabc wrote:
pa nisam... ali ako nema kaznenog djela protiv rh.......... tada je svim oprošteno neprijateljsko djelovanje. nije li?
Guest- Guest
cassanowa wrote:A šta ako ima?markabc wrote:
pa nisam... ali ako nema kaznenog djela protiv rh.......... tada je svim oprošteno neprijateljsko djelovanje. nije li?
ukidao bi opći oprosti iz 96te?
markabc- Posts : 149
2014-04-19
nema općeg oprosta... jebo te stazić...koji ti je to šapnuo...
2015-08-08
On se ne odnosi na kaznena djela ratnog zločina...markabc wrote:cassanowa wrote:A šta ako ima?markabc wrote:
Guest- Guest
nema općeg oprosta, kad bi postojao onda bi se odnosio na sve.... ali to nema veze sa registrom izdajnika, za to je zaduženo pravosuđe, ovo će raditi ministarstvo hrvatskih branitelja
2015-08-08
oni ki su bili za balkanske ili eu integracije to nisu skrivali.Regoč wrote:Registar izdajnika je ideologijsko pitanje i teško ga je sastaviti, prvo moraš definirati što je izdaja. Recimo, zalaganje za balkanske integracije. Je li to izdaja ili slobodno promišljanje? I po čemu bi to bilo izdaja u odnosu na promicanje srednjoeuropskih integracijah? Sve bi se moglo svesti na registar agresorah, osobah koje su s oružjem u ruci ratovale protiv Hrvatske. Eventualno, ako imamo dokaze da je netko špijunirao, dostavljao klasificirane podatke... onda može u taj registar.
izdaja je kad se neko obaveže da će nešto učiniti, a ne učini.
registar izdajnika, da bi imo smisla, tribo se preimenovati u registar antifašista. znači, ako si antifašist, proglasi te se neuračunjivim pa se ne moš zaposliti u javnu službu. a onda moremo i ukinuti i javnu službu jer time prestaje razlog njenog postojanja.
2014-04-16
To je sve zamrseno.,.mislim da se tu vise radi o emocijama...mislim da nije dobra rijec izdaja..ja bi to formulirao ovako...registar osoba koji nisu radili za dobro i u interesu republike hrvatske
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
haha, s tin da ćeš ti formulirati ča je interes hr?vuksadinare wrote:To je sve zamrseno.,.mislim da se tu vise radi o emocijama...mislim da nije dobra rijec izdaja..ja bi to formulirao ovako...registar osoba koji nisu radili za dobro i u interesu republike hrvatske
hr je država, države nemoju interesa, samo ljudi imoju interese.
2014-04-16
glupost, zna se vrlo dobro što je izdaja i koji su elementi počinjenja izdajničkog čina, neovisno da li se čin tretirao kao kazneno djelo ili ne... vuče ako ti baš nije jasno imaš malo gore više pa si prispodobi...
2015-08-08
ovaj što svako malo u srbiju putuje radi posla i rodbine bi rado da pod opći oprost potpadne i članak 3. međutim to ne bi išlo, za to ne samo da nema oprosta nego nema ni zastare....
Od oprosta se izuzimaju počinitelji ostalih kaznenih djela utvrđenih Osnovnim krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 31/93. - pročišćeni tekst, 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.) i Krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 32/93. - pročišćeni tekst, 38/93., 28/96., i 30/96.) koja nisu počinjena tijekom agresije, oružane pobune ili oružanih sukoba te nisu u svezi s agresijom, oružanom pobunom ili oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj.
Za osobe koje su pravomoćnom presudom osuđene u odsutnosti za kaznena djela iz stavka 1. ovoga članka primijenit će se odredbe Zakona o krivičnom postupku ("Narodne novine" br. 34/93. - pročišćeni tekst, 38/93., 25/94., 28/96.) o ponavljanju postupka, s tim da rok iz članka 398. stavka 1. toga Zakona počinje teći stupanjem na snagu ovoga Zakona.
Članak 3.
Od oprosta za kaznena djela iz članka 1. ovoga Zakona izuzeti su počinitelji najtežih povreda humanitarnog prava koje imaju karakter ratnih zločina i to za kaznena djela genocida iz članka 119., ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120., ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika iz članka 121., ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz članka 122., organiziranja grupe i poticanja na počinjenje genocida i ratnih zločina iz članka 123., protupravnog ubijanja i ranjavanja neprijatelja iz članka 124., protupravnog oduzimanja stvari od ubijenih i ranjenih na bojištu iz članka 125., upotrebe nedopuštenih sredstava borbe iz članka 126., povrede parlamentara iz članka 127., surovog postupka s ranjenim, bolesnicima i ratnim zarobljenicima iz članka 128., neopravdane odgode repatrijacije ratnih zarobljenika iz članka 129., uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika iz članka 130., poticanja na agresivni rat iz članka 131., zloupotrebe međunarodnih znakova iz članka 132., rasne i druge diskriminacije iz članka 133., utemeljivanja ropskog odnosa i prijevoza osoba u ropskome odnosu iz članka 134., međunarodnog terorizma iz članka 135., ugrožavanja osoba pod međunarodnom zaštitom iz članka 136., uzimanja talaca iz članka 137. Osnovnog krivičnog zakonika Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 31/93. - pročišćeni tekst, 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.), te kaznenog djela terorizma propisanog odredbama međunarodnog prava.Od oprosta se izuzimaju počinitelji ostalih kaznenih djela utvrđenih Osnovnim krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 31/93. - pročišćeni tekst, 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.) i Krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 32/93. - pročišćeni tekst, 38/93., 28/96., i 30/96.) koja nisu počinjena tijekom agresije, oružane pobune ili oružanih sukoba te nisu u svezi s agresijom, oružanom pobunom ili oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj.
Za osobe koje su pravomoćnom presudom osuđene u odsutnosti za kaznena djela iz stavka 1. ovoga članka primijenit će se odredbe Zakona o krivičnom postupku ("Narodne novine" br. 34/93. - pročišćeni tekst, 38/93., 25/94., 28/96.) o ponavljanju postupka, s tim da rok iz članka 398. stavka 1. toga Zakona počinje teći stupanjem na snagu ovoga Zakona.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
cassanowa wrote:On se ne odnosi na kaznena djela ratnog zločina...markabc wrote:cassanowa wrote:A šta ako ima?markabc wrote:
ne odnosi se na ratne zločine. no ako izdajnici nisu oni koji su pobjegli iz zagreba u četnike te se onda mrtvo hladno vratili onda ne zna ko je izdajnik? a njima je, ako nisu počinili ratni zločin, izdaja oproštena
2014-04-19
Sve izdajnike skinuti u one duge bijele kosulje,natovariti ih na zaprezna kola,turiti im svijecu pokore u ruke i provesti centrom Zegeja..da budu osramoceni javno...
Guest- Guest
tko je što radio, to tek treba utvrdit...markabc wrote:
ne odnosi se na ratne zločine. no ako izdajnici nisu oni koji su pobjegli iz zagreba u četnike te se onda mrtvo hladno vratili onda ne zna ko je izdajnik? a njima je, ako nisu počinili ratni zločin, izdaja oproštena
Guest- Guest
Kad bude imalo mooda prvo Mesica izvesti na suceljavanje dokazima,e tad ce te misliti ozbiljno..od sitne mladji nema koristi..cassanowa wrote:tko je što radio, to tek treba utvrdit...markabc wrote:
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:ovaj što svako malo u srbiju putuje radi posla i rodbine bi rado da pod opći oprost potpadne i članak 3. međutim to ne bi išlo, za to ne samo da nema oprosta nego nema ni zastare....Članak 3.Od oprosta za kaznena djela iz članka 1. ovoga Zakona izuzeti su počinitelji najtežih povreda humanitarnog prava koje imaju karakter ratnih zločina i to za kaznena djela genocida iz članka 119., ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120., ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika iz članka 121., ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz članka 122., organiziranja grupe i poticanja na počinjenje genocida i ratnih zločina iz članka 123., protupravnog ubijanja i ranjavanja neprijatelja iz članka 124., protupravnog oduzimanja stvari od ubijenih i ranjenih na bojištu iz članka 125., upotrebe nedopuštenih sredstava borbe iz članka 126., povrede parlamentara iz članka 127., surovog postupka s ranjenim, bolesnicima i ratnim zarobljenicima iz članka 128., neopravdane odgode repatrijacije ratnih zarobljenika iz članka 129., uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika iz članka 130., poticanja na agresivni rat iz članka 131., zloupotrebe međunarodnih znakova iz članka 132., rasne i druge diskriminacije iz članka 133., utemeljivanja ropskog odnosa i prijevoza osoba u ropskome odnosu iz članka 134., međunarodnog terorizma iz članka 135., ugrožavanja osoba pod međunarodnom zaštitom iz članka 136., uzimanja talaca iz članka 137. Osnovnog krivičnog zakonika Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 31/93. - pročišćeni tekst, 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.), te kaznenog djela terorizma propisanog odredbama međunarodnog prava.
Od oprosta se izuzimaju počinitelji ostalih kaznenih djela utvrđenih Osnovnim krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 31/93. - pročišćeni tekst, 35/93., 108/95., 16/96. i 28/96.) i Krivičnim zakonom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 32/93. - pročišćeni tekst, 38/93., 28/96., i 30/96.) koja nisu počinjena tijekom agresije, oružane pobune ili oružanih sukoba te nisu u svezi s agresijom, oružanom pobunom ili oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj.
jovanović je promijenio prezime u podolnjak i ok mu je sad. jesi razmišljao i ti o tome? možda bi ti bilo lakše?
a vezano uz temu otvori osnovni krivični zakon rh. tamo su definirana sva kaznena djela protiv republike hrvatske. tako je tvoj stric ili ujak, to još nisam siguran, iz mojeg prethodnog posta, koji je pobjegao iz zagreba u četnike 1991 te se vratio 1997 iz "njemačke" siguran je ga se za ta kaznena djela ne može goniti
2014-04-19
Evo, ja uopće ne tražim da ovaj tip bude stavljen na spisak - moja želja je da mu se svaki mjesec ponavlja RITUAL darivanja bio mase iz kante na RIVI !
Last edited by redder4 on 24/1/2016, 07:10; edited 1 time in total (Reason for editing : tekst)
Guest- Guest
Svi oni koji misle da je Hrvatska jos u ratu i nakon 20 godina su idioti koji treba zatvoriti u ludare .michaellcmacha wrote:kobac šta ti nije jasno... svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo a tijekom rata su bili pripadnicima agresorske vojske ili paravojnih pobunjeničkih postrojbi su izdajnici po defaultu... svi oni koji su za vrijeme rata bili na našoj strani i surađivali sa protivničkom stranom su također izdajnici, svi oni koji su dobili mobilizacijski poziv a na nepodoban način izbjegli se odazvati po istom su također izdajnici.... svi oni koji tvrde da je temelj hrvatske komunistički antifašizam su također izdajnici, svi oni koji danas javno propagiraju četništvo i kumrovečku partizaniju su također izdajnici...... i na kraju da i sebe nađeš u toj shemi svi oni koji tvrde da su se vasilj gaćeša, petar krnjaić, gigac i nina maraković borili za hrvatsku su također izdajnici....jastreb wrote:Dobro to za agresore mi je jasno. Objaviti će spisak svih osoba koje su bile recimo u SVK,martićevcima,JNA,ili šta ja znam u TO Krajine.cassanowa wrote:Pa valjda na osnovu izdaje koju je počinio. ...Iako je po meni prioritetniji registar agresora...Doduše, nešto bi se i ovdje broj forumaša smanjio, ali pregrmili bi nekako...jastreb wrote:A na osnovu čega će oni nekoga proglasiti izdajnikom???
OK. No ja nisam mislio na to.
Ja sam mislio kako oni misle nekoga proglasiti izdajnikom van ovih kriterija sudjelovanja u ratnim dejstvima na neprijateljskoj strani.
Svi oni koji ne priznaju da je pola hrvatske na ljevici su sljepci koje treba opaliti po tintari dok ne dođu sebi
Svi oni koji se bahate neznanjem ili nekulturom -na prisilne tečajeve opismenjavanja
Svi oni koji ne PRIZNSJU ustav i antifasizam i pluralizam ...NEK se Isele iz RH i vrate u Bosnu
Svi oni koji uzimaju državni lovu nezasluženo neka im se uzme i NEK idu kopati zemlju
Hebote , dok je takvih koji prekopavaju po smetlištima historije i koji si uzimaju za pravo BITI POLITICKI KOMESARI U DEMOKRACIJI ..Hrvatska je vlak za ponor
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Da . Novohrvatski ritual i kultura .redder4 wrote:Evo, ja uopće ne tražim da ovaj tip bude stavljen na spisak - moja želja je da mu se svaki mjesec ponavlja RITUAL darivanja bio mase iz kante na RIVI !
Biomasa ce takvim ko tebi biti hrana. Za sada duhovna.
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Sora wrote:Da . Novohrvatski ritual i kultura .redder4 wrote:Evo, ja uopće ne tražim da ovaj tip bude stavljen na spisak - moja želja je da mu se svaki mjesec ponavlja RITUAL darivanja bio mase iz kante na RIVI !
Biomasa ce takvim ko tebi biti hrana. Za sada duhovna.
Hajde smiri živce - duboko udahni - izmoli očenaš za tvog IDOLA , uzmi šalicu i popij toplo govno !!
Sad me mogu i banirati !
Guest- Guest
Ja to malo s drugog kuta gledam....realno meni prvo cetri stvari padaju pod izdaju i to drzi prva cetri mjesta izdaje.....1.Vesna Pusic- izjava hrvatska je agresor na bh-a..2. Jadranka Kosor-poklon Slovencima dio piranskog zaljeva zbog skidanja blokade slovenaca u pregovorima za eu.....3.Vesna Pusic-ucjena umirovljenika da nece dobit mirovine ako glasaju protiv ulaska u EU.....4.Stipe Mesic-otvorio predsjednicki arhiv haskim istraziteljima.....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Registar izdajnika
» OBJAVIT ĆEMO REGISTAR IZDAJNIKA HRVATSKE!
» Karamarko podržao registar izdajnika i poručio: Konačno su na vlasti oni koji se znaju PREKRIŽITI!
» Božo Petrov priznao da je Frljić pretjerao:'Frljić je previše provokativan za ono što smo preživjeli prije 20 godina'
» Stavi veću ogradu
» OBJAVIT ĆEMO REGISTAR IZDAJNIKA HRVATSKE!
» Karamarko podržao registar izdajnika i poručio: Konačno su na vlasti oni koji se znaju PREKRIŽITI!
» Božo Petrov priznao da je Frljić pretjerao:'Frljić je previše provokativan za ono što smo preživjeli prije 20 godina'
» Stavi veću ogradu
Page 3 of 4