Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
rusija je propustila priliku pridružit se europi.catabbath wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:Čim Putina smjeste u zatvorsku ćeliju u Haagu, Ukrajina će početi pobjeđivati.
Putin neće završiti u zatvorskoj ćeliji niti u Rusiji, a kamoli u Haagu (Scheveningen).
Rusi će ga sami najvjerojatnije likvidirati, njihova politička i vojna vrhuška, kako bi prebacili krivicu za vojni poraz protiv Ukrajine isključivo na Putina.
Jedino neznam zašto na zapadu misle da će nakon Punita na vlast doći neka njihova marioneta tipa Navalni.
sada, nije ni bitno tko će biti nasljednik.
ekonomski su u kurcu.
nafta će ići još niže kao i plin.
rusija će biti sretna da ih prodaje po superdiskontnim cijenama jer kao što vidimo eu se snašla.
ono što pišem od početka ovog rata, rusija treba eu, a ne eu glupe tatare.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
još je jedna stvar bitna.michaellcmacha wrote:https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/sef-diplomacije-litve-ovo-je-7-mitova-koji-stoje-na-putu-ukrajinske-pobjede/2448565.aspx
O ovom navedenom sam tu na forumu, ali i sa nekim forumskim kolegama privatno komentirao još prošle godine, dok je još izgledalo da će rusi ostvariti zadane ciljeve...
putin je računao na merkel koju su maknuli.
u rusiji bi se popiknula i pala niz štenge.
a pride nitko nije vjerovao u francusko-njemački savez.
2014-12-30
ruski dron samoubica - ovaj put uništio Ukrainski tenk (prethodno Ruski)
Rusi zarobili nekoliko UKR vojnika
Znate što sam pričao o Ruskim pokušajima da Adijevku koju nakon milijun granata(koje uglavnom ne čine štetu jer su ukrainci godinama se ukopavali ispod zemlje) i nakon nekoliko desetaka propalih frontalnih napada, krenuli su okolnim putevima. na pojedinima pravcima su i napredovali negdje. uz velike gubitke.. jučer sam vidio snimke dronova sa desecima i desecima mrtvih Rusa, Ukrainci tvrde da su to Rusi kod Adijevke..
evo sada kako im ide sa tenkovima. klasična priča. idu poljem. snimi ih UKR dronovi, skidaju ih Javelini, artiljerija itd.
ima još snimki, ali ovo su meni najzanimljivije a da nisu prekrvave itd
Rusi zarobili nekoliko UKR vojnika
Znate što sam pričao o Ruskim pokušajima da Adijevku koju nakon milijun granata(koje uglavnom ne čine štetu jer su ukrainci godinama se ukopavali ispod zemlje) i nakon nekoliko desetaka propalih frontalnih napada, krenuli su okolnim putevima. na pojedinima pravcima su i napredovali negdje. uz velike gubitke.. jučer sam vidio snimke dronova sa desecima i desecima mrtvih Rusa, Ukrainci tvrde da su to Rusi kod Adijevke..
evo sada kako im ide sa tenkovima. klasična priča. idu poljem. snimi ih UKR dronovi, skidaju ih Javelini, artiljerija itd.
ima još snimki, ali ovo su meni najzanimljivije a da nisu prekrvave itd
Jedina tvornica u Rusiji koja proizvodi trupove novih tenkova – Uralvagonzavod u Sverdlovskoj oblasti – bori se s nabavom modernih digitalnih nišana Sosna-U koji su joj potrebni za sastavljanje novih T-90M i T-72B3. Prema neovisnim vojnim izvorima čini se da se proizvodnja Uralvagonzavoda svela na samo nekoliko novih tenkova mjesečno.
Kako bi premostili jaz između potražnje i ponude, Uralvagonzavod i još jedna tvornica tenkova, Omsktransmash u Sibiru, obnavljaju stotine vrlo starih tenkova koje su Rusi izvukli iz dugotrajnog, otvorenog skladišta. Riječ je o T-80B, rani T-72B, čak i T-62M i MV koji su izgrađeni 1960-ih i posljednji put nadograđeni osamdesetih godina prošlog stoljeća. T-62 su toliko stari da im nedostaju inovacije svih novijih sovjetskih ili ruskih tenkova: tročlana posada s automatskim punjačem koji zamjenjuje ljudskog punjača, kao i top od 125 milimetara koji zamjenjuje prethodni top od 115 milimetara.
Je li ovo moguće? Pogledajte što su Rusi u teškom očaju natovarili na vlak i šalju na ukrajinsku bojišnicu
Šalju muzejske primjerke na bojište. Ispuhalli se pa nema više novih tenkova pa šalju ove prastare primjerke koje su našli po skladištima diljem Rusije a da su još pali vozi.
Kako bi premostili jaz između potražnje i ponude, Uralvagonzavod i još jedna tvornica tenkova, Omsktransmash u Sibiru, obnavljaju stotine vrlo starih tenkova koje su Rusi izvukli iz dugotrajnog, otvorenog skladišta. Riječ je o T-80B, rani T-72B, čak i T-62M i MV koji su izgrađeni 1960-ih i posljednji put nadograđeni osamdesetih godina prošlog stoljeća. T-62 su toliko stari da im nedostaju inovacije svih novijih sovjetskih ili ruskih tenkova: tročlana posada s automatskim punjačem koji zamjenjuje ljudskog punjača, kao i top od 125 milimetara koji zamjenjuje prethodni top od 115 milimetara.
Je li ovo moguće? Pogledajte što su Rusi u teškom očaju natovarili na vlak i šalju na ukrajinsku bojišnicu
Šalju muzejske primjerke na bojište. Ispuhalli se pa nema više novih tenkova pa šalju ove prastare primjerke koje su našli po skladištima diljem Rusije a da su još pali vozi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kako kaže mentalni taj T55 je rasturio njemce u ww2 pa onda može i ukre u ovom najnovijem ratu :DDDDDDDDDDDDDD
Dogodine u Kninu....Šandor Winnetou wrote:Kako kaže mentalni taj T55 je rasturio njemce u ww2 pa onda može i ukre u ovom najnovijem ratu :DDDDDDDDDDDDDD
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
I u Prizrenu i u PrištiniRayMabus wrote:Dogodine u Kninu....Šandor Winnetou wrote:Kako kaže mentalni taj T55 je rasturio njemce u ww2 pa onda može i ukre u ovom najnovijem ratu :DDDDDDDDDDDDDD
zanimljivo je kako nitko od tih početnika nije otišao u rusiju.Šandor Winnetou wrote:Kako kaže mentalni taj T55 je rasturio njemce u ww2 pa onda može i ukre u ovom najnovijem ratu :DDDDDDDDDDDDDD
onaj mutavi svetoje stalno drobio o rusiji, a ne da se iz njemačke niti pod razno.
2014-12-30
Al do zadnjeg rusofila niti jednom ne pada na pamet ići u rusiju pa čak ni iz RH, nego svi ako već idu idu pravo na truli zapad.veber wrote:zanimljivo je kako nitko od tih početnika nije otišao u rusiju.Šandor Winnetou wrote:Kako kaže mentalni taj T55 je rasturio njemce u ww2 pa onda može i ukre u ovom najnovijem ratu :DDDDDDDDDDDDDD
onaj mutavi svetoje stalno drobio o rusiji, a ne da se iz njemačke niti pod razno.
Kako netko reče rusofilstvo se najbolje liječi boravkom u rusiji.
veber likes this post
Jučer dodani Oryx gubici. Inače izašlo još nekoliko videa novih Ruskih gubitaka u uništenoj tehnici, tako da svaki dan je neka ovakva lista. Ukrainske su u pravilu dosta manje, govorim o vizualnim gubicima za koje mislim da su i točne jer Ukrainci su u obrani i dosta manje koriste teško oružje. Međutim stavio sam videa i Ukr gubitaka, i danas im je dron samoubojica uništio tenk imaju i oni svaki dan gubitaka.
Inače zanimljiva stvar Zelenski opet kraj Bahmuta okružen sa vojnicima na prvoj crti linije.
Osim što je blizu fronte cijelo vrijeme, Zelenski je zanimljivo okružen sa svojim vojnicima koji su svi naoružani do zuba.
Putin od kada je počela korona nije izašao iz svoga podruma doslovno, a ako izađe ili je to dvojnik, ili doslovno ista ekipa glumi.. tipa ide u posjet nekome , ili bolnici, ili ima sastanak , itd uvijek iste face samo mjenjaju odjeću :)
ili pošalje kopiju
Šandor Winnetou likes this post
što fali tridesetčetvorkiHektorović wrote:
Uskoro
2015-08-08
Ukrajinci su zaigrali "ruski" rulet, i stavili sav ulog na crveno.
Sa štitom ili na štitu, u tijeku su posljednje pripreme za veliku ukrajinsku protuofenzivu za deblokadu Bakhmuta. 80 000 vojnika od čega 20 000 vojne rezerve u Slavjansku, , 4 taktičke grupe od 60 000 vojnika duž linije kontakta, 300 Leopard tenkova, 95 MLRS sustava, 1200 oklopnih vozila.
Vežite se, polijećemo:
Sa štitom ili na štitu, u tijeku su posljednje pripreme za veliku ukrajinsku protuofenzivu za deblokadu Bakhmuta. 80 000 vojnika od čega 20 000 vojne rezerve u Slavjansku, , 4 taktičke grupe od 60 000 vojnika duž linije kontakta, 300 Leopard tenkova, 95 MLRS sustava, 1200 oklopnih vozila.
Vežite se, polijećemo:
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
To su ista razina fanatazije kao one Ruske mega ofenzive koje se nisu dogodile niti su bile moguće, a pun internet je bio sličnih analiza kako kreće pola milijuna ruskih vojnika i idu na Kijev i Odesu i Dnjepar, sada iste priče da će Ukrainci isto napraviti, Prigožin govori o 200 000 i stotinama novih tenkova i tisućama oklopnih vozila , 80k samo kod bahmuta.
ništa od toga. ne možeš sakriti 80 000 vojnika, to sam i govorio prije i sada. znate li šta znači 80k vojnika, to je 20brigada, to su tisuće komada kamiona, džipova, oklopa, haubica, tenkova, iza jednog tenka ili haubice mora biti logistika od nekoliko kamiona, džipova ljudi, opreme itd.
plus da i skupiš toliku gomilu ljudi i tehnike, to odmah i ne znači da će ofenziva uspjeti, jer vidimo na primjeru Ugljedara, Rusi doslovno popušili od 130 komada oklopa i teške tehnike(što znači da su u pozadini pripremili par stotina komda oklopa, kamiona, logistike, dakle dvije brigade) a da su ih ukrainci porazili uz minimalne gubitke i sa puno manjim snagama. dovoljno je minsko polje(koje dostavi artiljerija), par dronova, nekoliko 155mm haubica, 1MRLS HIMARS i par teamova sa ATGM sustavima.. i tako nešto se dogodilo
što hoći reći? isto se može dogoditi ukraincima -ako nemaju vrhunsku obuku i komunikacijsku opremu, zato se neće zalićati čak i da skupe tolike resurse a nema dokaza niti da su ih skupili niti da su dobili.
čekaj još mjesec -dva pa ćemo vidjeti što mogu Ukrainci. prije da će biti "grind war", ono s obzirom na situaciju na fronti, dronove, satelite, rovove, protutenkovske sustave, artiljeriju, PZO sustave, nema masovnih prodora. ono što budu mogli Ukrainci raditi, ( a Rusi ne rade) , jest da idu korak po korak, označuju mete sa zapadnim sustavima, Abrams i M1Bradley mogu označiti metu na 7-8-9km, i poslati točne kordinate, i onda udaraš preciznim granatam, raketama ili avijacijom. i šalješ pješadiju i oklop da probiju. i to ide sporo. ne vidim kako se drugačije mogu izvesti brzi prodori
ništa od toga. ne možeš sakriti 80 000 vojnika, to sam i govorio prije i sada. znate li šta znači 80k vojnika, to je 20brigada, to su tisuće komada kamiona, džipova, oklopa, haubica, tenkova, iza jednog tenka ili haubice mora biti logistika od nekoliko kamiona, džipova ljudi, opreme itd.
plus da i skupiš toliku gomilu ljudi i tehnike, to odmah i ne znači da će ofenziva uspjeti, jer vidimo na primjeru Ugljedara, Rusi doslovno popušili od 130 komada oklopa i teške tehnike(što znači da su u pozadini pripremili par stotina komda oklopa, kamiona, logistike, dakle dvije brigade) a da su ih ukrainci porazili uz minimalne gubitke i sa puno manjim snagama. dovoljno je minsko polje(koje dostavi artiljerija), par dronova, nekoliko 155mm haubica, 1MRLS HIMARS i par teamova sa ATGM sustavima.. i tako nešto se dogodilo
što hoći reći? isto se može dogoditi ukraincima -ako nemaju vrhunsku obuku i komunikacijsku opremu, zato se neće zalićati čak i da skupe tolike resurse a nema dokaza niti da su ih skupili niti da su dobili.
čekaj još mjesec -dva pa ćemo vidjeti što mogu Ukrainci. prije da će biti "grind war", ono s obzirom na situaciju na fronti, dronove, satelite, rovove, protutenkovske sustave, artiljeriju, PZO sustave, nema masovnih prodora. ono što budu mogli Ukrainci raditi, ( a Rusi ne rade) , jest da idu korak po korak, označuju mete sa zapadnim sustavima, Abrams i M1Bradley mogu označiti metu na 7-8-9km, i poslati točne kordinate, i onda udaraš preciznim granatam, raketama ili avijacijom. i šalješ pješadiju i oklop da probiju. i to ide sporo. ne vidim kako se drugačije mogu izvesti brzi prodori
Ako Ukrajinci ne deblokiraju Bakhmut, pada Avdiivka. Ovih 80 000 vojnika su procjene ruskih izvora.AssadNaPodmornici wrote:To su ista razina fanatazije kao one Ruske mega ofenzive koje se nisu dogodile niti su bile moguće, a pun internet je bio sličnih analiza kako kreće pola milijuna ruskih vojnika i idu na Kijev i Odesu i Dnjepar, sada iste priče da će Ukrainci isto napraviti, Prigožin govori o 200 000 i stotinama novih tenkova i tisućama oklopnih vozila , 80k samo kod bahmuta.
2015-08-09
Sam Prigožin je izjavio da Ukrajinci imaju rezerve 200 000 vojnika. Ukrajinci su pola vojske poslali u Donjetsk,a pola imaju spremno za prodor preko rijeke Dnipro, prema Melitopolu, Mariupolu i Krimu. Zato Rusi aktiviraju zračne napade na Sumi, Ukrajinci su na desetke tisuća vojnika povukli s bjeloruske granice prema Kramatorsku, to znači da Prigožin zahtijeva od ruskog Ministarstva obrane napad iz Bjelorusije na Sumi i ponovno prema Kijevu.
2015-08-09
Ruska strategija ima za cilj raspršiti i diverzificirati ukrajinsku liniju obrane, odnosno razvući ukrajinsku vojsku duž 1000 km fronte, kako bi se otupila oštrica ukrajinske protuofenzive ukoliko bi se ona koncentrirala na jednu ili dvije neuralgične točke odnosno smjera. Do sada je ova ruska strategija proteklih mjeseci imala puno uspjeha a rat se pretvorio u iscrpljivanje rezervi i logistike prema onome na što je ruska vojna doktrina naučila i navikla iz WWI. Ali ukrajinski vojni stožer je donio odluku za veliku protuofenzivu za deblokadu Bakhmuta i ponovno vraćanje Soledara.Glavni smjer i pravac napada bit će sjeverno od Bakhmuta u pravcu Soledara.melkior wrote:Sam Prigožin je izjavio da Ukrajinci imaju rezerve 200 000 vojnika. Ukrajinci su pola vojske poslali u Donjetsk,a pola imaju spremno za prodor preko rijeke Dnipro, prema Melitopolu, Mariupolu i Krimu. Zato Rusi aktiviraju zračne napade na Sumi, Ukrajinci su na desetke tisuća vojnika povukli s bjeloruske granice prema Kramatorsku, to znači da Prigožin zahtijeva od ruskog Ministarstva obrane napad iz Bjelorusije na Sumi i ponovno prema Kijevu.
2015-08-09
Nisi jedini koji tako razmišlja.AssadNaPodmornici wrote:To su ista razina fanatazije kao one Ruske mega ofenzive koje se nisu dogodile niti su bile moguće, a pun internet je bio sličnih analiza kako kreće pola milijuna ruskih vojnika i idu na Kijev i Odesu i Dnjepar, sada iste priče da će Ukrainci isto napraviti, Prigožin govori o 200 000 i stotinama novih tenkova i tisućama oklopnih vozila , 80k samo kod bahmuta.
Clifford Nelson
prije 2 sataWith such forces here, it should allow Russia to do to Ukraine what Ukraine did to Russia. All Russia has to do is stop the offences with minimal gains, and inflict massive casualties and equipment losses and it will effectively create a strategic defeat for Ukraine since being so strong here, Ukraine will be weak elsewhere, so Avdiivka will fall (only a few Brigades there), and can advance to in the north to the river.
42
2015-08-09
Ovo je kocka, a Ukrajinci su stavili sve na crveno.
2015-08-09
Pravi cilj ukrajinske protuofenzive nije Bakhmut ni Soledar, nitko ne skuplja 80 000 vojnika za dva sela međusobno udaljena 10-15 km. Zelenski hoće do kraja travnja izbaciti tutto completo Ruse iz Ukrajine, osvojiti Krim i Rostov na Donu.
2015-08-09
Ma ništa od toga. Nije ovo WW2. Sateliti, dronovi, intel, mobiteli, nema tu sakrivanja par stotina tisuća vojnika i par tisuća komada tehnike kao u WW2. Možeš sakriti 3-4 brigade, kao što su Ukrainci i napravili tamo kod Harkiva/Izjuma, čak i tada su Ruski telegram blogeri govorili o masovnom grupiranju Ukrainske vojske, a Ruska komanda nije ništa poduzela. Sada poduzimaju.
Što ne znači da neće biti ofenzive, biti će, ali biti će kao kod Hersona. Slow grinding. Kod Hersona im je uspilo jer je Ruska logistika bila sjebana iako su imali tu Ukrainci gadne gubitke vjerojatno veće nego Rusi. Sada je RU logistika bolja, UKr može jedino napredovati vs takvog sustava utvrda i obrane, uz superiornu obuku, komunikacijsku opremu, intel, i precizno oružje. UKR ne može priuštiti sebi da imaju gubitke(materijalne) kao Rusi inače gotov rat
Što ne znači da neće biti ofenzive, biti će, ali biti će kao kod Hersona. Slow grinding. Kod Hersona im je uspilo jer je Ruska logistika bila sjebana iako su imali tu Ukrainci gadne gubitke vjerojatno veće nego Rusi. Sada je RU logistika bolja, UKr može jedino napredovati vs takvog sustava utvrda i obrane, uz superiornu obuku, komunikacijsku opremu, intel, i precizno oružje. UKR ne može priuštiti sebi da imaju gubitke(materijalne) kao Rusi inače gotov rat
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 15 of 50