Kinezi dolaze, otpor je uzaludan
Page 10 of 26
Page 10 of 26 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 18 ... 26
Re: Kinezi dolaze, otpor je uzaludan
kao što pojedinac može živjeti samo od turizma, može i država.
naravno, industrijska roba i hrana su potrebne, ali to je samo mali dio BDP-a razvijenih država.
Nekad je poljoprivreda bila 90 posto BDP-a, jer su ljudi radili za hranu.
danas je dva - tri posto. jer ljudi više ne rade za hranu.
Onda je industrija u razvijenim zemljama bila 60 posto. Jer su ljudi radili za auto i televizor i veš mašinu.
Sad je to 20 posto jer ljudi više ne rade za auto i televizor i veš mašinu. Rade za platit internet, putovat, otić na večeru, platit troškove nekretnine i stanovanja jasno. Industrijska proizvodnja i hrana su marginalne u strukturi potrošnje.
naravno, industrijska roba i hrana su potrebne, ali to je samo mali dio BDP-a razvijenih država.
Nekad je poljoprivreda bila 90 posto BDP-a, jer su ljudi radili za hranu.
danas je dva - tri posto. jer ljudi više ne rade za hranu.
Onda je industrija u razvijenim zemljama bila 60 posto. Jer su ljudi radili za auto i televizor i veš mašinu.
Sad je to 20 posto jer ljudi više ne rade za auto i televizor i veš mašinu. Rade za platit internet, putovat, otić na večeru, platit troškove nekretnine i stanovanja jasno. Industrijska proizvodnja i hrana su marginalne u strukturi potrošnje.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
naime kako si stvorio dodatnu vrijednost od pive?
Tako što piva u dućanu po veleprodajnoj cijeni košta manje nego piva u kafiću, jednostavno.
prebacivši pive u svoj kafić i postavivši stolove i konobara podigao si vrijednost pive za tri puta.
pod uvjetom da imaš gostiju i da sve prodaš po toj cijeni, naravno.
ak ti je kafić prazan ostaju ti pive.
Tako što piva u dućanu po veleprodajnoj cijeni košta manje nego piva u kafiću, jednostavno.
prebacivši pive u svoj kafić i postavivši stolove i konobara podigao si vrijednost pive za tri puta.
pod uvjetom da imaš gostiju i da sve prodaš po toj cijeni, naravno.
ak ti je kafić prazan ostaju ti pive.
Last edited by marcellus on Sat 4 Mar - 16:15; edited 1 time in total
znači, proizvodnja ne stvara nikakvu dodatnu vrijednost, to je marksistički mit.
profitabilni poslovi stvaraju dodatnu vrijednost. Prodavao maglu, blog na internetu, auto na struju ili benzin, naranče, ideologiju, što god - poslovi se u osnovi dijele na dvije vrste: One koji donose dobit, i oni koji ne donose dobit. Nego gubitak.
Sve drugo je pizdarija. Ako netko može zaradit stavljajući sise i guzice na internet, i netko drugi je to spreman platiti, stvorio je dodatnu vrijednost.
profitabilni poslovi stvaraju dodatnu vrijednost. Prodavao maglu, blog na internetu, auto na struju ili benzin, naranče, ideologiju, što god - poslovi se u osnovi dijele na dvije vrste: One koji donose dobit, i oni koji ne donose dobit. Nego gubitak.
Sve drugo je pizdarija. Ako netko može zaradit stavljajući sise i guzice na internet, i netko drugi je to spreman platiti, stvorio je dodatnu vrijednost.
škutor wrote:turizam je smrt naciji
Turizam je budućnost.
To zna svaka baba u dalmaciji koja je prvo šezdesetih stajala na kolodvoru s cimerfraj tablom i to joj je bio dodatak na sadnju pomidora
danas babin unuk renta apartmane a pomidore kupi u konzumu.
veberova filozofija je ko srba devedesetih, šta će slovenci da jedu kad se otcepe, mi imamo žito, haha.
slovenci će kupit žito, jebote. A prodat će industrijsku robu.
Tako su glupi srbi zinuli kad su skužili da slovenci (fructal) kupuju od njih tone loših jabuka s kojima ovi nisu znali što bi za totalni sitniš i onda im prodaju skupe fructalove sokove.
danas zinu kad skuže da crnogorci žive triput bolje od njih a od čega, pa od turizma. A srbi motaju kablove za kineze za 350 evra plate. I grade fabrike.
Tako su glupi srbi zinuli kad su skužili da slovenci (fructal) kupuju od njih tone loših jabuka s kojima ovi nisu znali što bi za totalni sitniš i onda im prodaju skupe fructalove sokove.
danas zinu kad skuže da crnogorci žive triput bolje od njih a od čega, pa od turizma. A srbi motaju kablove za kineze za 350 evra plate. I grade fabrike.
Last edited by marcellus on Sat 4 Mar - 16:19; edited 1 time in total
marcellus wrote:škutor wrote:turizam je smrt naciji
Turizam je budućnost.
To zna svaka baba u dalmaciji koja je prvo šezdesetih stajala na kolodvoru s cimerfraj tablom i to joj je bio dodatak na sadnju pomidora
hrvatska ako ne uvede drastičan porez na turizam će kompletno uništit hrvatsku naciju
Gast- Guest
ti lupetaš i ostaješ živ.
zašto US, EU ili japan ne slušaju tvoju mantru?
koja razvijena zemlja na svijetu živi od jebenog turizma?
a, navedeno pivo i kafić.
bauštelci su napravili kafić u njega je ugrađena turistička cigla, turistički beton, turističke pločice zatim je tu turistička struja.
pivo je došlo po duhu svetome
onda je gajba nastala po duhu svetom, boce isto.
zatvarače je stvarao sam isus.
ječam koji je baza izrastao je sam od sebe i požeo ga je turistički vodič.
voda nije došla cijevima već je pala s neba.
hmelj se sam po duhu svetome uspeo po špagama koje je stvorio turistički vodič.
traktor su napravili na trinidadu, a konbajn na južnom polu-pingvini.
budaletino bez industrije si mrtav.
eto zovi austrijance i objasni im da moraju povećavati turizam, a ne smanjivati. kaj oni znadu.
ti nikada u životu nisi radio. bulazniš o kapitalizmu i drobiš o socijalizmu.
klasično si socijalističko "dijete".
kolika ti je zaduženost? osobna?
veća nego što posjeduješ, zato ne lupetaj o proizvodnji i industriji.
sve gdje se okreneš je industrija, a da je tako kako ti bulazniš ne bi se otvarali novi pogoni u njemačkoj, već bi se zatvarali.
nemre juga iz tebe, predugo si bio tamo.
a, navedeno pivo i kafić.
bauštelci su napravili kafić u njega je ugrađena turistička cigla, turistički beton, turističke pločice zatim je tu turistička struja.
pivo je došlo po duhu svetome
onda je gajba nastala po duhu svetom, boce isto.
zatvarače je stvarao sam isus.
ječam koji je baza izrastao je sam od sebe i požeo ga je turistički vodič.
voda nije došla cijevima već je pala s neba.
hmelj se sam po duhu svetome uspeo po špagama koje je stvorio turistički vodič.
traktor su napravili na trinidadu, a konbajn na južnom polu-pingvini.
budaletino bez industrije si mrtav.
eto zovi austrijance i objasni im da moraju povećavati turizam, a ne smanjivati. kaj oni znadu.
ti nikada u životu nisi radio. bulazniš o kapitalizmu i drobiš o socijalizmu.
klasično si socijalističko "dijete".
kolika ti je zaduženost? osobna?
veća nego što posjeduješ, zato ne lupetaj o proizvodnji i industriji.
sve gdje se okreneš je industrija, a da je tako kako ti bulazniš ne bi se otvarali novi pogoni u njemačkoj, već bi se zatvarali.
nemre juga iz tebe, predugo si bio tamo.
2014-12-30
škutor wrote:marcellus wrote:škutor wrote:turizam je smrt naciji
Turizam je budućnost.
hrvatska ako ne uvede drastičan porez na turizam će kompletno uništit hrvatsku naciju
turizam ne treba oporezovat jer od toga živimo.
hrvatska je od turizma živjela još sedamdesetih i osamdesetih, samo je sve otišlo na pokrivanje gubitaka industrije, škverova i obrovca.
Treba udarit porez na imovinu, ne na turizam. Uključujući nekretnine, jer smo postali porezna oaza
veber wrote:ti lupetaš i ostaješ živ.
Francuska, Italija, Engleska.
Ne samo od turizma, ali to im je među najvažnijim granama i izvorima prihoda.
ti si fakat glup.marcellus wrote:veberova filozofija je ko srba devedesetih, šta će slovenci da jedu kad se otcepe, mi imamo žito, haha.
pa to ja pišem.
ti debilu ćeš kupiti njemačku robu, a ne hrvatsku.
jer hrvatske nema. ali glupi nijemci proizvode.
kao što amerika subvencionira svoje farmere za žito.
mogli bi sijati ječam ili nikaj.
ali žito je strateško pa se sufinancira.
samo kaj si ti debilček.
2014-12-30
marcellus wrote:Treba udarit porez na imovinu, ne na turizam. Uključujući nekretnine, jer smo postali porezna oaza
i na turizam i na imovinu a osobito neiskorištene nekretnine
al tog su vlasnici političari i njihove ergele pa neće ići
Gast- Guest
lupetaš.marcellus wrote:veber wrote:ti lupetaš i ostaješ živ.
Francuska, Italija, Engleska.
Ne samo od turizma, ali to im je među najvažnijim granama i izvorima prihoda.
opet im je daleko manji od austrije u postocima.
za britaniju ne znam, ali znam za italiju i francusku da im poljoprivreda i industrija čine bazu.
da se računa po hrvatskom načinu sve zemlje, razvijene imale bi oko 60% industrijske proizvodnje i 10% turizma.
samo za razliku od tvoje zločinačke oni su sve razdvojili.
pa se bolje vidi.
2014-12-30
veber wrote:ti si fakat glup.marcellus wrote:veberova filozofija je ko srba devedesetih, šta će slovenci da jedu kad se otcepe, mi imamo žito, haha.
pa to ja pišem.
samo kaj si ti debilček.
amerika kao i svi na svijetu subvencionira žito jer ga se ne isplati proizvodit, a treba ti radi strateških razloga.
kako i sam kažeš.
brodogradnja nije strateška, a mi je subvencioniramo. Kao i druge "proizvodnje"
ja kupujem kinesku robu, uglavnom, a i ona koja je kao "njemačka" je uglavnom made in china
a kinezi i njemci ostave lovu zarađenu na proizvodnji u hrvatskoj kao turisti, kužiš? Onda od toga kupiš njihovu robu.
Samo njemci vole more, kinezi ne, oni se drže kontinenta.
brodogradnja je strateška, pogotovo za pomorsku zemlju. ne proizvodnja tankera jer se prodaju po toni čelika.marcellus wrote:veber wrote:ti si fakat glup.marcellus wrote:veberova filozofija je ko srba devedesetih, šta će slovenci da jedu kad se otcepe, mi imamo žito, haha.
pa to ja pišem.
samo kaj si ti debilček.
amerika kao i svi na svijetu subvencionira žito jer ga se ne isplati proizvodit, a treba ti radi strateških razloga.
kako i sam kažeš.
brodogradnja nije strateška, a mi je subvencioniramo. Kao i druge "proizvodnje"
ja kupujem kinesku robu, uglavnom, a i ona koja je kao "njemačka" je uglavnom made in china
a kinezi i njemci ostave lovu zarađenu na proizvodnji u hrvatskoj kao turisti, kužiš? Onda od toga kupiš njihovu robu.
Samo njemci vole more, kinezi ne, oni se drže kontinenta.
hrvatska brodogradnja živi u niši malih brodica.
italija sufinancira svoje proizvođače jahti jer su brend i zato jer zapošljavaju oko milju ljudi.
tvoja zločinačka organizacija je došla s kamena. oni bi samo nekaj gradili.
nisi mi odgovorio jer ne znaš, a i teško je naći na internetu. hrvatski vlasnici drže 40% svjetske čarter flote, unatoč kockastoglavima.
(a sam sebe dovodiš u oksimoron. da ja ne radim u njemačkoj, u proizvodnji, teško da bi slao više od prosječne plaće u hrvatskoj. pišeš pizdarije)
2014-12-30
i da nije bilo velikih brodogradilišta danas ne bi bilo inžinjera u srednjoj brodogradnji.
s tvojim razmišljanjem se vodila i tvoja partija. uništili bazu.
danas ono malo industrije cvili da nema kadra.
i tvoj fake frend rimac ima problema s kvotom koju mora zadovoljiti da bi dobio sredstva.
nitko ne bu radio inžinjerski posao za 1500€ kada može nadgledati linije iz kuće za 4000€
plus plaćen stan i gablec 36€/dan.
to su ti činjenice o industriji.
samo kaj si ti produkt socijalizma. nerada. i sve je naše, ali moje je moje. naše je moje.
jednostavno možeš provjeriti svoju vrijednost. prijavi se na natječaj za posao.
(u njemačkoj nisu bitne godine već iskustvo, neće te nitko pitati koliko imaš godina ili koju si školu završio. znanje je bitno. javi se)
s tvojim razmišljanjem se vodila i tvoja partija. uništili bazu.
danas ono malo industrije cvili da nema kadra.
i tvoj fake frend rimac ima problema s kvotom koju mora zadovoljiti da bi dobio sredstva.
nitko ne bu radio inžinjerski posao za 1500€ kada može nadgledati linije iz kuće za 4000€
plus plaćen stan i gablec 36€/dan.
to su ti činjenice o industriji.
samo kaj si ti produkt socijalizma. nerada. i sve je naše, ali moje je moje. naše je moje.
jednostavno možeš provjeriti svoju vrijednost. prijavi se na natječaj za posao.
(u njemačkoj nisu bitne godine već iskustvo, neće te nitko pitati koliko imaš godina ili koju si školu završio. znanje je bitno. javi se)
2014-12-30
veber wrote:brodogradnja je strateška, pogotovo za pomorsku zemlju. ne proizvodnja tankera jer se prodaju po toni čelika.
hrvatska brodogradnja živi u niši malih brodica.
italija sufinancira svoje proizvođače jahti jer su brend i zato jer zapošljavaju oko milju ljudi.
tvoja zločinačka organizacija je došla s kamena. oni bi samo nekaj gradili.
nisi mi odgovorio jer ne znaš, a i teško je naći na internetu. hrvatski vlasnici drže 40% svjetske čarter flote, unatoč kockastoglavima.
(a sam sebe dovodiš u oksimoron. da ja ne radim u njemačkoj, u proizvodnji, teško da bi slao više od prosječne plaće u hrvatskoj. pišeš pizdarije)
hrvatske male brodice su druga priča, to je država uništila porezom na luksuz a pola kupaca su bili domaći, to je ok, oni zarađuju
hrvatska nije pomorska zemlja
pomorska zemlja je engleska a oni od osamdesetih nemaju ni jedno brodogradilište. Imaju jedno za vojne brodove i dva mala za podmornice, za civilne brodove ništa. A i vojne uglavnom kupuju u koreji. Jer tona čelika u engleskoj košta više nego tona broda u koreji.
sufanincirati uspješan biznis je ok.
usuti 35 milijardi kuna u škverove "jer smo pomorska zemlja" je suludo
veber wrote:i da nije bilo velikih brodogradilišta danas ne bi bilo inžinjera u srednjoj brodogradnji.
nema ih ionak a nema ni brodogradnje
nešto malo jahtica ali ni blizu kao italija ili tako neko
a nemamo ni brojne stručnjake za auto industriju jer nismo nikad usuli 30 milijardi kuna u održavanje proizvodnje stojadina, pa ih rimac ionak kupi u kanadi i meksiku
jer sve ono što ovi naši znaju o brodogradnji je ionako zastarjelo prije 30 godina
jer sve ono što ovi naši znaju o brodogradnji je ionako zastarjelo prije 30 godina
bilo koji inžinjer s fsb ill etf odmah dobije posao u njemačkoj.
diploma i direkt posao.
brodograđevni fakultet je bio jači u europi, ali ga tvoji kockastoglavi ujebali. gradili bi zhgrade.
i opet paušalno sereš jer ti gugl nije frend.
hrvatska mala brodogradnja (do 80 stopa) drži 6% svjetskog tržišta.
sereš po nalogu partije.
a, ja sada idem trošiti dodanu vrijednost.
idemo u francusku.
ti nastavi bulazniti po običaju.
(btw AD plastik radi u tri smjene-autoindustrija, rimac nije još bacil van neveru, izgleda da je više never)
bilo koji inžinjer s fsb ill etf odmah dobije posao u njemačkoj.
diploma i direkt posao.
brodograđevni fakultet je bio jači u europi, ali ga tvoji kockastoglavi ujebali. gradili bi zhgrade.
i opet paušalno sereš jer ti gugl nije frend.
hrvatska mala brodogradnja (do 80 stopa) drži 6% svjetskog tržišta.
sereš po nalogu partije.
a, ja sada idem trošiti dodanu vrijednost.
idemo u francusku.
ti nastavi bulazniti po običaju.
(btw AD plastik radi u tri smjene-autoindustrija, rimac nije još bacil van neveru, izgleda da je više never)
2014-12-30
Page 10 of 26 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 18 ... 26
Similar topics
» Anemični Borg se oglasio - otpor je uzaludan
» Kinezi dolaze
» Židovi laju a Kinezi dolaze
» Pakt EU - Kina : Kinezi dolaze
» UZALUDAN USTAŠKI POKUŠAJ UVOĐENJA TVRDOG “Ć”: Jesu li prve škole na bosanskom jeziku bile zapravo u Hrvatskoj?
» Kinezi dolaze
» Židovi laju a Kinezi dolaze
» Pakt EU - Kina : Kinezi dolaze
» UZALUDAN USTAŠKI POKUŠAJ UVOĐENJA TVRDOG “Ć”: Jesu li prve škole na bosanskom jeziku bile zapravo u Hrvatskoj?
Page 10 of 26