Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
Page 3 of 44
Page 3 of 44 • 1, 2, 3, 4 ... 23 ... 44
Re: Ipak izglasana zabrana benzinaca i dizelaša
veber wrote:ček malo.marcellus wrote:samo tesle za ameriku se rade u americi
s tim da je sve u baterijama kinesko anyway
nisam upućen.
tesla u njemačkoj se radi za rusiju?
inače, auto ko auto
900km
82l
prosjek brzine s ručkom 89km/h
tankiranje za svaki slučaj.
neka se javi svaki električar i priznajem malzeit od vuru vremena.
s tankom koji je 60l mogu s ugašenih 4 cilindra napraviti više od 1000km.
ne postoji električar te daljine. u pravim uvjetima.
opet drobiš nepovezano, nikog normalnog ne zanima prevalit 1000 km bez stajanja
tesla u njemačkoj se ne radi za rusiju, tesla koju kupiš u njemačkoj je napravljena u kini od kineskih dijelova
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
čega?kic wrote:
da, ali je razvoj vec sad stao..
marca?
2014-12-30
debotoijusto wrote:nevezano direktno za temu danas me nakon xxx godina zaustavila policija
nisam bio vezan ( a vezan od 100x 98 ) i nisam imao osobnu ( nemarno nosim , recimo )
pristojni ja isto , uglavnom upozorio me na nepravilnosti nije kaznio i zazelio mi sretan put
lijep primjer sigurnosti i povjerenja
veber wrote:čega?kic wrote:
marca?
dizela & benzinaca.
marcellus wrote:debotoijusto wrote:nevezano direktno za temu danas me nakon xxx godina zaustavila policija
nisam bio vezan ( a vezan od 100x 98 ) i nisam imao osobnu ( nemarno nosim , recimo )
pristojni ja isto , uglavnom upozorio me na nepravilnosti nije kaznio i zazelio mi sretan put
lijep primjer sigurnosti i povjerenja
iznenadilo me moram priznat zadnji put sam imao bliski kontakt u doba kad se nosilo 200 kun u mali djepic od rifli za argumentirano pragovaranje s ovlastenim licem , napredujemo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
EU nece ni postojati za 12 godina.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
marcellus wrote:veber wrote:čega?kic wrote:
marca?
dizela & benzinaca.
Nego veber nas je uvjeravao kako ovo neće proći, a vidimo prošlo je...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ne nužno.Hektorović wrote:marcellus wrote:https://www.novilist.hr/ostalo/-moto/europski-parlament-izglasao-zabranu-prodaje-dizelasa-i-benzinaca-za-12-godina-vecina-je-bila-prilicno-tanka/
u biti je to zajeb jer jedino kinezi trenutno rade pristupačne električare. U budućnosti će razlike biti još veće jer je EU pod pritiskom SAD pristala banirati kineske i slične sirovine, i ruske, pa su tako lani baterijske ćelije umjesto da pojeftine, kao svake godine u zadnjih 20, poskupile i to puno
Njemci su analizirali najnovije Kineske aute i oni su jednaki Europskima. U električnim su i ispred.
Izgleda kako će budućnost automobilske industrije biti u USA i Kini, posebno što je sad software ključan.
Bog je donio presudu : VADI PARE
Evo ti i račun koji ćeš morat platit 58 minus 19 = 39 miljardi razlikaZnači ova pederčina ljevičarska koja podržava Bakira i Komšića dakle protiv mene tvrdi da je Kina važan trgovinski partner EU.
Onda ja pogledam Kina uveze 58 miljardi vrijednosti eura robe na tržište eu dakle i Rvacke a EU tamo 19 miljardi eura a to sigurno nisan ja nego avioni i auti.
I onda ovi još tamo njihov volksvagen i ostali prodaju na kineskom tržištu al to su tvornice u Kini i eu građani od toga nemaju ništa nego samo ti njemački kapitalisti itd.
I onda to pogleda anđeo Prijestolnik a to je inkarnirani Bog i kaže : E SAD ĆU TI JEBAT MAJKU.
I tako i bi. Sad mu jebemo majku.
Hrvatska je ušla 2013 dakle 10 godina
390 miljardi eura
IZVOLI RAČUN
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jebeš me s Komšićem i to četvrti put nakon svega a kraljestvo nebesko je bez tih sranja ( pokvarenosti, podlosti itd ) i sad stiže apokalipsa koja nagovještava dolazak božjeg kraljestva.
To sam vam i najavio i potpisao se tamo da ne bi ja to ako to ne bude tako i da ćete plivat u moru krvi vidim li ga još jednom na toj poziciji tog Komšića.
Dakle trgovinska razlika godišnje 39 miljardi eura a Hrvatska je ušla prije 10 godina i ti sereš po svojoj članici koja jedina ima granicu s bih jer si ti mega ego i tko šta tebi može
E pa može.
Trpao si me jeftinom kineskom robom kako bi tvoja autoindustrija mogla profitirat a trgovinska razlika je 39 miljardi eura godišnje i za toliko si oštetio trgovinu eu tj druge u eu a Hrvatska je ušla prije 10 godina dakle množim sa deset i to ti je 390 miljardi eura.
Izvoli račun.
Možeš plačati obročno idućih 10 godina tj 39 miljardi eura ulaganja svake godine u zelenu industriju.
AJ BOG
To sam vam i najavio i potpisao se tamo da ne bi ja to ako to ne bude tako i da ćete plivat u moru krvi vidim li ga još jednom na toj poziciji tog Komšića.
Dakle trgovinska razlika godišnje 39 miljardi eura a Hrvatska je ušla prije 10 godina i ti sereš po svojoj članici koja jedina ima granicu s bih jer si ti mega ego i tko šta tebi može
E pa može.
Trpao si me jeftinom kineskom robom kako bi tvoja autoindustrija mogla profitirat a trgovinska razlika je 39 miljardi eura godišnje i za toliko si oštetio trgovinu eu tj druge u eu a Hrvatska je ušla prije 10 godina dakle množim sa deset i to ti je 390 miljardi eura.
Izvoli račun.
Možeš plačati obročno idućih 10 godina tj 39 miljardi eura ulaganja svake godine u zelenu industriju.
AJ BOG
2014-04-11
Kina je sada drugi najveći izvoznik automobila u svijetu nakon Japana, pošto je izvoz automobila u toj zemlji u prvih devet mjeseci porastao za 55,5 posto u odnosu na godinu ranije, zbog rastuće potražnje u inostranstvu za vozila nove energije, gurajući Njemačku na treće mjesto.
Kina je od januara do septembra izvezla 2,11 miliona automobila, pokazuju najnoviji podaci Kineskog udruženja proizvođača automobila.
Dok je Njemačka u istom periodu prodala 1,91 milion vozila u inostranstvo, prema podacima njemačkog udruženja automobilske industrije.
Električni automobili postaju novi pokretač kineskog izvoza automobila, rekao je Cui Dongshu, generalni sekretar Kineskog udruženja za putnička vozila.
Kina pretekla Njemačku kao drugi najveći svjetski izvoznik automobila
Kina je od januara do septembra izvezla 2,11 miliona automobila, pokazuju najnoviji podaci Kineskog udruženja proizvođača automobila.
Dok je Njemačka u istom periodu prodala 1,91 milion vozila u inostranstvo, prema podacima njemačkog udruženja automobilske industrije.
Električni automobili postaju novi pokretač kineskog izvoza automobila, rekao je Cui Dongshu, generalni sekretar Kineskog udruženja za putnička vozila.
Kina pretekla Njemačku kao drugi najveći svjetski izvoznik automobila
2014-04-11
NASTUPA PANIKA
Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
Carlos Tavares smatra da europski političari moraju pomoći tvrtkama u borbi protiv novog azijskog uvoza s agresivnim cijenama
Širenje kineske automobilske industrije u Europu i Ameriku znači da ćemo u nadolazećim godinama imati mnogo toga za pisati, a vi ćete imati još veći izbor kada je riječ o odabiru vaših budućih automobila.
No, dok bi dolazak Kineza mogao biti uzbudljiv za one izvan industrije, oni unutar etabliranih zapadnih proizvođača automobila su prestravljeni. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je novinarima na CES-u u Las Vegasu da će se europske tvrtke suočiti s "užasnom borbom" sa svojim dolazećim kineskim kolegama ako političari u regiji ne pomognu tvrtkama kao što su Stellantis, BMW i Volkswagen.
"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche. “Ako se ništa ne promijeni u trenutnoj situaciji, europski će se kupci iz srednje klase sve više okretati kineskim modelima. Kupovna moć mnogih ljudi u Europi osjetno opada.”
Šef Stellantisa je tvrdio da se europski proizvođači automobila bore s jednom rukom vezanom na leđima jer propisi u Europi znače da su vozila proizvedena u regiji oko 40 posto skuplja za proizvodnju od konkurentskih modela proizvedenih u Kini.
"Mislim da smo već gledali ovaj film", rekao je Tavares, uspoređujući scenarij sa sudbinom europske industrije solarnih panela koja je izgubila od kineskih proizvođača, iako se lako mogao pozvati na bitku Detroita protiv europskog i japanskog uvoza u 1960-ih i 70-ih, ili borbu britanske motociklističke industrije protiv japanskih dvokotača u istom razdoblju.
"To je vrlo sumoran scenarij", rekao je za Automobilwoche. “Ali ne mora biti tako". Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.
Europski političari suočavaju se s nekim teškim odlukama, ali morat će ih donijeti brzo. "U sadašnjem kontekstu, ako se ništa ne poduzme u Europskoj uniji, doći će do strašne borbe", upozorio je Tavares.
Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
Carlos Tavares smatra da europski političari moraju pomoći tvrtkama u borbi protiv novog azijskog uvoza s agresivnim cijenama
Širenje kineske automobilske industrije u Europu i Ameriku znači da ćemo u nadolazećim godinama imati mnogo toga za pisati, a vi ćete imati još veći izbor kada je riječ o odabiru vaših budućih automobila.
No, dok bi dolazak Kineza mogao biti uzbudljiv za one izvan industrije, oni unutar etabliranih zapadnih proizvođača automobila su prestravljeni. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je novinarima na CES-u u Las Vegasu da će se europske tvrtke suočiti s "užasnom borbom" sa svojim dolazećim kineskim kolegama ako političari u regiji ne pomognu tvrtkama kao što su Stellantis, BMW i Volkswagen.
"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche. “Ako se ništa ne promijeni u trenutnoj situaciji, europski će se kupci iz srednje klase sve više okretati kineskim modelima. Kupovna moć mnogih ljudi u Europi osjetno opada.”
Šef Stellantisa je tvrdio da se europski proizvođači automobila bore s jednom rukom vezanom na leđima jer propisi u Europi znače da su vozila proizvedena u regiji oko 40 posto skuplja za proizvodnju od konkurentskih modela proizvedenih u Kini.
"Mislim da smo već gledali ovaj film", rekao je Tavares, uspoređujući scenarij sa sudbinom europske industrije solarnih panela koja je izgubila od kineskih proizvođača, iako se lako mogao pozvati na bitku Detroita protiv europskog i japanskog uvoza u 1960-ih i 70-ih, ili borbu britanske motociklističke industrije protiv japanskih dvokotača u istom razdoblju.
"To je vrlo sumoran scenarij", rekao je za Automobilwoche. “Ali ne mora biti tako". Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.
Europski političari suočavaju se s nekim teškim odlukama, ali morat će ih donijeti brzo. "U sadašnjem kontekstu, ako se ništa ne poduzme u Europskoj uniji, doći će do strašne borbe", upozorio je Tavares.
2014-04-11
Nepovoljan vjetar iz Kine
U Kini, najvećem automobilskom tržištu svijeta, njemački proizvođači su izloženi žestokoj konkurenciji. BMW i Mercedes tamo prodaju više od 30 posto svojih automobila. Koncern Volkswagen prodaje čak više od 40 posto svojih automobila u Kini.
Međutim, izgleda da dosadašnja formula uspjeha njemačkih proizvođača automobila u Kini više ne funkcionira kada je riječ o električnom automobilu. Njemački list Handelsblatt donio je izvještaj o tome da nova kineska firma Human Horizons sa svojim modelom električnog automobila HiPhi X prednjači ispred konkurenata, i to u segmentu luksuznih automobila, gdje je profit najveći. Do sada je to bio domen Mercedesa, BMW-a i Audija.
Dobar glas starih proizvođača gubi na značaju
I u drugim segmentima lokalni kineski proizvođači automobila, kao što su BYD, GAC, Li auto i Nio, dobijaju trku s evropskom konkurencijom. U međuvremenu i njemački inženjeri, koji detaljno testiraju kineske proizvode, kažu da su ti kineski automobili dobrog kvaliteta, ali su jeftiniji.
Daniel Resca, stručnjak u američkoj firmi za upravljanje imovinom Alliance Bernstein, smatra da se tradicionalna snaga i dobar glas njemačkih proizvođača automobila s motorima na benzin i dizel ne prenose automatski na električne automobile. Taj trend će se 2023. pojačati, piše Deutsche Welle (DW).
U Kini, najvećem automobilskom tržištu svijeta, njemački proizvođači su izloženi žestokoj konkurenciji. BMW i Mercedes tamo prodaju više od 30 posto svojih automobila. Koncern Volkswagen prodaje čak više od 40 posto svojih automobila u Kini.
Međutim, izgleda da dosadašnja formula uspjeha njemačkih proizvođača automobila u Kini više ne funkcionira kada je riječ o električnom automobilu. Njemački list Handelsblatt donio je izvještaj o tome da nova kineska firma Human Horizons sa svojim modelom električnog automobila HiPhi X prednjači ispred konkurenata, i to u segmentu luksuznih automobila, gdje je profit najveći. Do sada je to bio domen Mercedesa, BMW-a i Audija.
Dobar glas starih proizvođača gubi na značaju
I u drugim segmentima lokalni kineski proizvođači automobila, kao što su BYD, GAC, Li auto i Nio, dobijaju trku s evropskom konkurencijom. U međuvremenu i njemački inženjeri, koji detaljno testiraju kineske proizvode, kažu da su ti kineski automobili dobrog kvaliteta, ali su jeftiniji.
Daniel Resca, stručnjak u američkoj firmi za upravljanje imovinom Alliance Bernstein, smatra da se tradicionalna snaga i dobar glas njemačkih proizvođača automobila s motorima na benzin i dizel ne prenose automatski na električne automobile. Taj trend će se 2023. pojačati, piše Deutsche Welle (DW).
2014-04-11
"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche.
Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.
PA PA
"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche.
Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.
PA PA
2014-04-11
zabranili proizvodnju vozila na benzin, bas sam iznenaden, ne bi se to nikad od njih nado
evo kome se da poslusat malo razuma
evo kome se da poslusat malo razuma
2014-04-19
2014-04-19
2014-04-19
uz G koji sam uplatio avans i rok isporuke je 2035a ili 6amarcellus wrote:veber wrote:čega?kic wrote:
marca?
dizela & benzinaca.
mislim kupiti T150
s obzirom da je u njemačkoj prosječno vozilo staro 10g
prije 2050e neće doći do gašenja ničeg.
kao što vidimo iz priloženog u austriji i švicarskoj će zabraniti privatne električare jer ne postoje kapaciteti.
na tvoju žalost, bujanca i pernara. benzin nema alternativu.
nitko ne spominje glisere.
brodove, avione.
treba ukinut kućne ljubimce, pobijemo krava da bi nahranili pese i mačke.
sijemo da bi hranili ptice i ribice.
zašto idemo na more? skijanje?
koliko bi co2 uštedjeli.
u biti najbolje se ubit i eto koristi za planet.
jebote električar.
2014-12-30
pa nije prošlo.Hektorović wrote:marcellus wrote:veber wrote:čega?kic wrote:
marca?
dizela & benzinaca.
Nego veber nas je uvjeravao kako ovo neće proći, a vidimo prošlo je...
vas su uvjerili da je prošlo.
nema alternative benzinu.
ima. nuklearke.
osim viličara ne bum nikaj vozio na struju.
struja je kao što znamo super
ali preko kabla, ne iz baterije.
2014-12-30
Hektorović wrote:marcellus wrote:https://www.novilist.hr/ostalo/-moto/europski-parlament-izglasao-zabranu-prodaje-dizelasa-i-benzinaca-za-12-godina-vecina-je-bila-prilicno-tanka/
u biti je to zajeb jer jedino kinezi trenutno rade pristupačne električare. U budućnosti će razlike biti još veće jer je EU pod pritiskom SAD pristala banirati kineske i slične sirovine, i ruske, pa su tako lani baterijske ćelije umjesto da pojeftine, kao svake godine u zadnjih 20, poskupile i to puno
Njemci su analizirali najnovije Kineske aute i oni su jednaki Europskima. U električnim su i ispred.
Izgleda kako će budućnost automobilske industrije biti u USA i Kini, posebno što je sad software ključan.
https://www.thenationalnews.com/climate/road-to-net-zero/2023/01/07/chinese-electric-vehicles-are-10618-cheaper-than-in-europe-parts-maker-says/
Chinese car makers can build an electric vehicle for €10,000 ($10,618) less than European counterparts, an overwhelming cost advantage that will put pressure on European manufacturers in their home market, the head of vehicle supplier Forvia has said.
ti si klasični kradezejovac.marcellus wrote:Hektorović wrote:marcellus wrote:https://www.novilist.hr/ostalo/-moto/europski-parlament-izglasao-zabranu-prodaje-dizelasa-i-benzinaca-za-12-godina-vecina-je-bila-prilicno-tanka/
https://www.thenationalnews.com/climate/road-to-net-zero/2023/01/07/chinese-electric-vehicles-are-10618-cheaper-than-in-europe-parts-maker-says/
Chinese car makers can build an electric vehicle for €10,000 ($10,618) less than European counterparts, an overwhelming cost advantage that will put pressure on European manufacturers in their home market, the head of vehicle supplier Forvia has said.
lupaš i ostaneš živ.
tko će kupiti rabljenog električara?
kako ćeš napraviti 45000km godišnje kaj je prosjek u njemačkoj.
na autocesti koliko ti treba samo čekat u redu da ga napuniš?
2014-12-30
ajmo pogadat sta ce sledece zabranit
2014-04-19
Page 3 of 44 • 1, 2, 3, 4 ... 23 ... 44
Similar topics
» Europski pučani protiv zabrane prodaje dizelaša i benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
» KAŽETE IPAK JE ON ČETNIK, A VI STE IPAK IDIOTI!
» Izglasana nagodba za Agrokor
» Italija zabrinuta zbog prestanka prodaje benzinaca u EU
» DRASTIČAN RAST CIJENA GORIVA: Najgore će proći vozači benzinaca
Page 3 of 44