Savjetodavno tijelo Bijele kuće otkrilo: ‘Ukrajina ne može pobijediti, odmah okončajte rat i ne dajte im u NATO‘
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Savjetodavno tijelo Bijele kuće otkrilo: ‘Ukrajina ne može pobijediti, odmah okončajte rat i ne dajte im u NATO‘
Zbog toga, RAND sugerira korake koji će eventualni dogovorni kraj sukoba učiniti vjerojatnijim i to uz pomoć četiri instrumenta: razjašnjavanje planova za buduću potporu Ukrajini, preuzimanje obveza prema sigurnosti te zemlje, postavljanje uvjeta za ublažavanje sankcija Rusiji te izdavanje jamstava u pogledu ukrajinske neutralnosti.
Pod "neutralnost" se, naravno, misli na nepridruživanje (uni)polarnim vojnim savezima; poput NATO-a.
Završno, umjesto prolongiranja ove napetosti, vanjska politika SAD-a bi se trebala "usredotočiti na svoje druge globalne prioritete - posebice na natjecanje s Kinom - koje će ostati ograničeno sve dok rat bude oduzimao vrijeme političara i američke vojne resurse". U tom svijetlu, "Washington nema dugoročne interese u osiguravanju da Moskva postane sasvim potčinjena Pekingu".
Pod "neutralnost" se, naravno, misli na nepridruživanje (uni)polarnim vojnim savezima; poput NATO-a.
Završno, umjesto prolongiranja ove napetosti, vanjska politika SAD-a bi se trebala "usredotočiti na svoje druge globalne prioritete - posebice na natjecanje s Kinom - koje će ostati ograničeno sve dok rat bude oduzimao vrijeme političara i američke vojne resurse". U tom svijetlu, "Washington nema dugoročne interese u osiguravanju da Moskva postane sasvim potčinjena Pekingu".
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Savjetodavno tijelo Bijele kuće otkrilo: ‘Ukrajina ne može pobijediti, odmah okončajte rat i ne dajte im u NATO‘
Đabe su krečili.
2014-04-11
Re: Savjetodavno tijelo Bijele kuće otkrilo: ‘Ukrajina ne može pobijediti, odmah okončajte rat i ne dajte im u NATO‘
Ako daju oružje Ukrajincima da nastave rat onda ovi mogu krenit na Krim čime se povećava vjerovatnost od nuklearnog rata te se još više jača savez Rusije i Kine pri čemu Kina jača a Amerika propada. A ako ne daju ovi će dobit vrijeme da obnovi vojsku i ponovo krene.
Baš fino Žikino kolo : svak svakoga guzi a nitko ne zna tko koga jebe.
Idemo dalje.
Baš fino Žikino kolo : svak svakoga guzi a nitko ne zna tko koga jebe.
Idemo dalje.
2014-04-11
Srušena višedesetljetna kineska fama o ekonomskoj međuovisnosti Zapada i Kine – kao ključu stabilnosti
Ovdje bih naglasio kako Palmer vjerojatno aludira na nedavne oštre riječi glasnogovornice kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning vezano uz spomenute američke kritike o kineskim tvrtkama koje pomažu Rusiji. Tada je, između ostalog, ni manje ni više nego kazala kako su upravo „Sjedinjene Države uzrok i generator ukrajinskog sukoba“ te je pozvala Washington da prekine opskrbljivati Kijev oružjem i prednost da pregovorima tj. diplomaciji. Radilo se o do sada najoštrijim riječima upućenim iz Pekinga Washingtonu glede ukrajinskog rata uopće – gdje je Kina prije toga javno ipak iskazivala određenu neutralnost usprkos svog strateškog partnerstva s Rusijom.Naime, Peking je vrlo dobro svjestan sankcijskih poluga koje Washingtonu stoje na raspolaganju i koje mogu bolno djelovati na kineske globalne gospodarske interese – prema scenariju sličnom Rusiji. Međutim, izgleda kako Peking prednost ipak počinje davati svojim nacionalnim i geopolitičkim interesima u odnosu na ekonomske – slično kako, uostalom, već godinu dana djeluje i Washington po pitanju poslovnih odnosa njegovih mega-kompanija s Rusijom i u Rusiji. Peking novonastale opasne geopolitičke procese sada sve više smatra istinskom prijetnjom i po samu svoju državnu opstojnost – što do sada nikada nije činio – uljuljkan u famu o velikoj ekonomskoj međuovisnosti Kine i Zapada i obostranoj koristi koja iz toga proizlazi.
Što će se (i hoće li se uopće) Blinken i njegovi kineski partneri u Pekingu dogovoriti „iza svjetala pozornice“ ne možemo znati. Ali čak i da se dogovore ostaje činjenica da će Biden biti pod sve većim pritiskom Kongresa i republikanaca da krene u smjeru zaoštravanja odnosa s Kinom s obzirom kako mnogi od njih smatraju da je to još možda i posljednja prilika da se spriječi kinesko preuzimanje uloge globalnog lidera od SAD-a. Međutim, takva konfrontirajuća politika nosi i goleme rizike po samu Ameriku.
Kokice
2014-04-11
Amerikanci bi se jebali al da im ne uđe.
Neće to tako ići. I ostatak svijeta se razvija a vi ste se natrpali i trpate se i dalje Latinosima i sve više ličite na Brazil. Fino ostatak svijeta isto razvoj i to ne možete zaustavit i to vam je to.
Boga boli kurac za vaše američke nacionalne interese i šta bi vi htjeli da ostanete hegemon i da takvu situaciju zamrznete vječno pa da možete solit pamet ostalima ( čitaj pod Komšić ). To vrijeme je prošlo.
Neće to tako ići. I ostatak svijeta se razvija a vi ste se natrpali i trpate se i dalje Latinosima i sve više ličite na Brazil. Fino ostatak svijeta isto razvoj i to ne možete zaustavit i to vam je to.
Boga boli kurac za vaše američke nacionalne interese i šta bi vi htjeli da ostanete hegemon i da takvu situaciju zamrznete vječno pa da možete solit pamet ostalima ( čitaj pod Komšić ). To vrijeme je prošlo.
2014-04-11
jedan od nekoliko stotina USA think tankova koji u wašingtonu daje svoje ideje, te ideje i "projekcije" daju rezultate ovisno kako ih tko podmaže.
ove je podmazala možda rusija ili neki anti-war političar i onda daju takve rezultate.
neki koje podmažu iz vojno industrijsko kompleksa će dati druge proekcije.
za rezultat kakvo je stanje na fronti, i kako bi moglo izgledati u budućnosti imamo onu temu o ratu u ukraini i to je to
ove je podmazala možda rusija ili neki anti-war političar i onda daju takve rezultate.
neki koje podmažu iz vojno industrijsko kompleksa će dati druge proekcije.
za rezultat kakvo je stanje na fronti, i kako bi moglo izgledati u budućnosti imamo onu temu o ratu u ukraini i to je to
Šandor Winnetou likes this post
Trump.AssadNaPodmornici wrote:
2014-04-11
Američki nacionalni interes je vladanje svijetom.
I eto ovima se to baš nije svidjelo i štaš sad.
I eto ovima se to baš nije svidjelo i štaš sad.
2014-04-11
On sidi tamo u kancelariji u nekom uredu u Americi i piše nacionalnu strategiju i onda ima ono stavka Bosna pa piše : građanska BiH, uvući u NATO, poništit RS i konstutivnost itd.
Eto ti sad piši i dalje planove.
Rusija i Kina jačaju savez. Stvara se globalni savez protiv AMERIKE.
AJ Bog.
Eto ti sad piši i dalje planove.
Rusija i Kina jačaju savez. Stvara se globalni savez protiv AMERIKE.
AJ Bog.
2014-04-11
Zapeli su.
Jedna opcija je nastavit a to ide ka nuklearnom sukobu te približavanju Rusije i Kine pri čemu Kina jača a druga je malo stat al onda ovi dobija na vremenu, obnavlja vojsku i proračun te drugi vide da mu je taktika uspila pri čemu i drugi rade to ( npr Kina s Tajvanom ) i imaš lančanu reakciju.
Eto imate izbor.
Jedna opcija je nastavit a to ide ka nuklearnom sukobu te približavanju Rusije i Kine pri čemu Kina jača a druga je malo stat al onda ovi dobija na vremenu, obnavlja vojsku i proračun te drugi vide da mu je taktika uspila pri čemu i drugi rade to ( npr Kina s Tajvanom ) i imaš lančanu reakciju.
Eto imate izbor.
2014-04-11
Ja se cilo vrime smijem.
Pošto ne vidite tko tipka onda mislite da ja kad pritin da se ja ne smijem.
Smijeh je jako visoka razina opstanka a ja sam anđeoska hijerarhija.
Kad ti kažen da ću te bacit niz skale i stuč glavu ja se smijem.
Samo šta ću ti to napravit al sa zadovoljstvom.
S osmijehom.
Eto sad se jebite.
Pošto ne vidite tko tipka onda mislite da ja kad pritin da se ja ne smijem.
Smijeh je jako visoka razina opstanka a ja sam anđeoska hijerarhija.
Kad ti kažen da ću te bacit niz skale i stuč glavu ja se smijem.
Samo šta ću ti to napravit al sa zadovoljstvom.
S osmijehom.
Eto sad se jebite.
2014-04-11
Sad ćemo vidit kome će bit smiješno.
Silujete nas ode u Bosni u zdrav mozak ima već jako dugo i vi ste najjači i hegemon i tko vama šta može.
Eto Bog je da svima slobodnu volju pa tako i vama.
Sad biraj očeš da te puknen desnon ili livon šakon u glavu.
Silujete nas ode u Bosni u zdrav mozak ima već jako dugo i vi ste najjači i hegemon i tko vama šta može.
Eto Bog je da svima slobodnu volju pa tako i vama.
Sad biraj očeš da te puknen desnon ili livon šakon u glavu.
2014-04-11
tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Mi smo ratovali protiv Srbije u raspadanju, a Ukrajinci ratuju protiv nuklearne velesile.vuksadinare wrote:tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
Tebi je to isto?
Guest- Guest
zoro osvetnik wrote:Mi smo ratovali protiv Srbije u raspadanju, a Ukrajinci ratuju protiv nuklearne velesile.vuksadinare wrote:tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
Tebi je to isto?
Jebiga jarane, moram ti reci istinu.Ratovali ste za amere i pod njihovom palicom kao shto sada rade ukrajinci.Ispunili ste sve americhke zelje i planove pa vam je zato sada predivno u "blagostanju" koje imate.Ne podcjenjujem ljude velikog srca shto su mislili da se bore za Hrvatsku ,ali kada sve saberesh i oduzmesh ,borili ste se za kurac,da 200 obitelji (koji vas nadgledaju i vladaju nad vama) zivi u izobilju a vecina kopa po kontejnerima..U pravu si kada se tiche Srbije i Rusije.Ali protiv srba se i nije teshko boriti jer su skloni filozofiranju i dugachkim raspravama shto treba chiniti.::::)))
Nisam ispunjavao nikakve američke želje.mentalitet wrote:zoro osvetnik wrote:Mi smo ratovali protiv Srbije u raspadanju, a Ukrajinci ratuju protiv nuklearne velesile.vuksadinare wrote:tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
Tebi je to isto?
Jebiga jarane, moram ti reci istinu.Ratovali ste za amere i pod njihovom palicom kao shto sada rade ukrajinci.Ispunili ste sve americhke zelje i planove pa vam je zato sada predivno u "blagostanju" koje imate.Ne podcjenjujem ljude velikog srca shto su mislili da se bore za Hrvatsku ,ali kada sve saberesh i oduzmesh ,borili ste se za kurac,da 200 obitelji (koji vas nadgledaju i vladaju nad vama) zivi u izobilju a vecina kopa po kontejnerima..U pravu si kada se tiche Srbije i Rusije.Ali protiv srba se i nije teshko boriti jer su skloni filozofiranju i dugachkim raspravama shto treba chiniti.::::)))
Ispunio sam svoju želju da nakon tisuću godina stvorimo samostalnu, suverenu i neovisnu državu. Ako se to poklapa s još nečijim interesima, boli me kurac. Ja znam zašto sam ratovao i drago mi je da smo pobijedili.
Jer život s koljačima i palikućama kavi su postali Srbi devedesetih je postao nemoguć. Neka smo ih pobijedili, potjerali i srušili veliku srbiju....
Guest- Guest
zoro osvetnik wrote:Nisam ispunjavao nikakve američke želje.mentalitet wrote:zoro osvetnik wrote:Mi smo ratovali protiv Srbije u raspadanju, a Ukrajinci ratuju protiv nuklearne velesile.vuksadinare wrote:tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
Tebi je to isto?
Ispunio sam svoju želju da nakon tisuću godina stvorimo samostalnu, suverenu i neovisnu državu. Ako se to poklapa s još nečijim interesima, boli me kurac. Ja znam zašto sam ratovao i drago mi je da smo pobijedili.
Jer život s koljačima i palikućama kavi su postali Srbi devedesetih je postao nemoguć. Neka smo ih pobijedili, potjerali i srušili veliku srbiju....
Samo nastavi tako razmishljati,lakshe je jebi ga ,ali stvarnost u kojoj Hrvatska zivi je sasvim neshto drugo.Pogledaj svoj dom andjele
Riblja Corba - Pogledaj Dom Svoj Andjele
https://www.youtube.com/watch?v=hFOYEl3ZGwI
Boli me kurac kako Hrvatska trenutno živi.To je samo privremeno.mentalitet wrote:zoro osvetnik wrote:Nisam ispunjavao nikakve američke želje.mentalitet wrote:zoro osvetnik wrote:Mi smo ratovali protiv Srbije u raspadanju, a Ukrajinci ratuju protiv nuklearne velesile.vuksadinare wrote:tak su 91 zborili da mi ne mozemo dobiti rat i vratit okupirana podrucja..kad ono prc milojko...cekaj malo pa reci hop..
Tebi je to isto?
Samo nastavi tako razmishljati,lakshe je jebi ga ,ali stvarnost u kojoj Hrvatska zivi je sasvim neshto drugo.Pogledaj svoj dom andjele
Riblja Corba - Pogledaj Dom Svoj Andjele
https://www.youtube.com/watch?v=hFOYEl3ZGwI
To mi je jedina domovina. Druge nemam. I zato neću bježati iz svoje domovine kao neke kukavice koje sad pametuju iz inozemstva, a glupi su ko kurac, nego ću nastojati u njoj ispravljati povijesne greške koje smo od 2000.-e napravili.
Dakle, izlazak iz EU i postizanje prave suverenosti, samostalnosti i neovisnosti.
Guest- Guest
VLADIMIR Putin je rekao da Rusiji "ponovno" prijete njemački tenkovi, smjerajući pri tom na oklopnjake Leopard 2 koje je Zapad obećao Kijevu, povukavši još jednu paralelu između rata protiv Hitlera i ruske vojne kampanje u Ukrajini.
"Nevjerojatno je, ali njemački tenkovi Leopard, na kojima su iscrtani križevi, ponovno nam prijete", rekao je ruski predsjednik u Volgogradu (nekadašnjem Staljingradu), na jugozapadu Rusije, u prigodi proslave 80. obljetnice sovjetske pobjede nad njemačkom vojskom u Staljingradu.
"I još jednom, Hitlerovi nasljednici žele se boriti s Rusijom na ukrajinskom tlu, služeći se 'banderovcima' ", dodao je, misleći pritom na pristaše ukrajinskog radikalnog nacionalista Stjepana Bandere (1909.-1959.)
Od početka ofenzive koju je poveo u Ukrajini 24. veljače, Vladimir Putin tvrdi da su politički čelnici na vlasti u Kijevu "neonacisti" koji provode "genocid" nad rusofonskim stanovništvom u Ukrajini. Nakon odobrenja Berlina, nekoliko je zapadnih zemalja nedavno obećalo da će Kijevu poslati teške tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje.
"Oni koji uvlače europske zemlje, među njima Njemačku, u novi rat protiv Rusije i to neodgovorno prikazuju kao gotov čin i oni koji misle da će pobijediti Rusiju na bojnom polju, očito ne razumiju da će suvremeno ratovanje s Rusijom biti potpuno drukčije", upozorio je Putin pred vojnim dužnosnicima i pripadnicima patriotskih i udruga mladih.
----------
by RayMabus Sun 23 Jan - 11:07
Smislija san i novi bojni poklič za ovu situaciju : Za Ukrajinu spremni.
23.01.2022
"Nevjerojatno je, ali njemački tenkovi Leopard, na kojima su iscrtani križevi, ponovno nam prijete", rekao je ruski predsjednik u Volgogradu (nekadašnjem Staljingradu), na jugozapadu Rusije, u prigodi proslave 80. obljetnice sovjetske pobjede nad njemačkom vojskom u Staljingradu.
"I još jednom, Hitlerovi nasljednici žele se boriti s Rusijom na ukrajinskom tlu, služeći se 'banderovcima' ", dodao je, misleći pritom na pristaše ukrajinskog radikalnog nacionalista Stjepana Bandere (1909.-1959.)
Od početka ofenzive koju je poveo u Ukrajini 24. veljače, Vladimir Putin tvrdi da su politički čelnici na vlasti u Kijevu "neonacisti" koji provode "genocid" nad rusofonskim stanovništvom u Ukrajini. Nakon odobrenja Berlina, nekoliko je zapadnih zemalja nedavno obećalo da će Kijevu poslati teške tenkove Leopard 2 njemačke proizvodnje.
"Oni koji uvlače europske zemlje, među njima Njemačku, u novi rat protiv Rusije i to neodgovorno prikazuju kao gotov čin i oni koji misle da će pobijediti Rusiju na bojnom polju, očito ne razumiju da će suvremeno ratovanje s Rusijom biti potpuno drukčije", upozorio je Putin pred vojnim dužnosnicima i pripadnicima patriotskih i udruga mladih.
----------
by RayMabus Sun 23 Jan - 11:07
Smislija san i novi bojni poklič za ovu situaciju : Za Ukrajinu spremni.
23.01.2022
2014-04-11
Eto sve san van reka punih misec dana prije ovog napada prošle godine.
Odakle meni takvi obavještajni podaci ne samo za ovo nego i mnoge druge stvari to se vi zamislite a ne ja. Ja znam odakle mi.
Anđeli su skromni pa zato to pišu na ovako opskurnom forumu a ne nekom jačem.
Shvatit ćete svi. Ne treba meni pano reklama. Mi smo tu.
Isto tako imajte u vidu da san reka i da san se namistija na Karpatima ( vojni logor postavio ) i da će se vraćat u Rusiju u crnim vrećama ako napadne cijelu Ukrajinu te da me za taj istok Ukrajine boli kurac pa ako su tolike budale pa se žele mlatit a oda neka se mlate jer će bit manje budala na planeti.
Pazite šta ja kažem. To vam diktira tijek događaja.
Amo sad klanje tamo na istoku i općenito.
Odakle meni takvi obavještajni podaci ne samo za ovo nego i mnoge druge stvari to se vi zamislite a ne ja. Ja znam odakle mi.
Anđeli su skromni pa zato to pišu na ovako opskurnom forumu a ne nekom jačem.
Shvatit ćete svi. Ne treba meni pano reklama. Mi smo tu.
Isto tako imajte u vidu da san reka i da san se namistija na Karpatima ( vojni logor postavio ) i da će se vraćat u Rusiju u crnim vrećama ako napadne cijelu Ukrajinu te da me za taj istok Ukrajine boli kurac pa ako su tolike budale pa se žele mlatit a oda neka se mlate jer će bit manje budala na planeti.
Pazite šta ja kažem. To vam diktira tijek događaja.
Amo sad klanje tamo na istoku i općenito.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zelenski: Ukrajina mora uvjeriti svijet da može pobijediti Rusiju
» Kaos ispred Bijele Kuće, LA-u, Philadelphiji,...
» ZAUZMI STAV, A NE OGRADU BIJELE KUĆE
» Youtube kanal bijele kuće obrisao trumpa...
» Trump ukinuo web stranicu Bijele kuce posvecenu LGBT zajednici
» Kaos ispred Bijele Kuće, LA-u, Philadelphiji,...
» ZAUZMI STAV, A NE OGRADU BIJELE KUĆE
» Youtube kanal bijele kuće obrisao trumpa...
» Trump ukinuo web stranicu Bijele kuce posvecenu LGBT zajednici
Page 1 of 2