Pronađen planet deveti planet Nibiru
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Pronađen planet deveti planet Nibiru
Znači jedino se zna da je tu u blizini.
Koliko mu traje orbitiranje , koliko je velik itd
za sada se samo pretpostavlja. Za par god će
se znati više.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Šta se koji kurac petljaš u astronomiju kad nemaš pojma, to je Erino područje. Asila i Jehudi astronomi...asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
Guest- Guest
Jeeeeeesteeeeeeeeeeeeeeeeeee ......glupi ste ko kuraz.asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
...............
Interlocutor: Any other planet?
Ruanel: Yes, but it will take a long while for them to move, because terrestrials have not even detected it. In addition, they don't have device to locate it. We are talking of a planet which has almost the double size of Jupiter and it is very cold...
Interlocutor: Are we speaking of the "tenth planet?"
Ruanel: It is one of the many planets far from Pluto and their inhabitants are not of carbon but of selenium and they live at 200º under zero without having problems with the low temperature. The civilization is in its inside.http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.hr/2009/06/mars.html
Datum razgovora :
SESSION 10/OCT/99
a planet which has almost the double size of Jupiter and it is very cold...
at 200º under zero
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Dok ga ero ne postavi pofotkanog ne vjerujem niti da postoji:)kofein wrote:Šta se koji kurac petljaš u astronomiju kad nemaš pojma, to je Erino područje. Asila i Jehudi astronomi...asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Dok ga ero ne postavi pofotkanog ne vjerujem niti da postoji:)kofein wrote:Šta se koji kurac petljaš u astronomiju kad nemaš pojma, to je Erino područje. Asila i Jehudi astronomi...asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
Ma Atila razmjenjuje literaturu s Longijem valjda. Od astronomije prati jedino Astro savjete na RTL-u. S prava na čaranje...pih
Guest- Guest
Jel se na tom planetu može sadit grah,ja bi uzo u najam jedno 20 hektara....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Treba Eru pitati, ali očito u nedostatku info vješto izbjegava ovo gradivo, a i ispod časti mu je doći na Asilinu temubogomdani wrote:I gdje se nalazi taj vrazji Planet?
Guest- Guest
zašto planet nebi bio tako daleko?asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
navodno bi čak većina planeta u svemiru mogli biti planeti lutalice.. doslovno izbačeni i lutaju nasumično u svemiru
Guest- Guest
Ma ero provlaci onaj Hercegovacki kamenjar kroz Sepia i Amber filtere,pa to proglasava Marsom..kofein wrote:Treba Eru pitati, ali očito u nedostatku info vješto izbjegava ovo gradivo, a i ispod časti mu je doći na Asilinu temubogomdani wrote:I gdje se nalazi taj vrazji Planet?
Guest- Guest
ništa od istinskog osvajanja marsa zasad,dok se ne naprave rakete koje ce moci ponijeti vise tereta sa manje utrosenog goriva
2014-04-14
nema potrebe..u orbiti dici postrojenja za gradnju šipova i skupljanja karga i deliveriranje po ciljevima...ehhh,nasereh se ja..
Guest- Guest
pa,dok ne rjese gravitacijski bunar,nema nikakvim raketlinama nadaleko..a nece skoro,jerbo jos nitko ne zna sto uzrokuje gravitaciju istinski..svi kazu masa,ali kako masa,na koji nacin i koja joj je priroda..
Guest- Guest
To su male čestice, zovu se gravitoni, malo nemaš šta vidit, najslabija sila uz jaku, slabu i elektromagnetsku, niko ih nije vidio ali treba vjerovat u to ko u dogmu dok neko ne otkrije šta je to.bogomdani wrote:pa,dok ne rjese gravitacijski bunar,nema nikakvim raketlinama nadaleko..a nece skoro,jerbo jos nitko ne zna sto uzrokuje gravitaciju istinski..svi kazu masa,ali kako masa,na koji nacin i koja joj je priroda..
udba- Posts : 4945
2015-11-10
kofein wrote:dijagram wrote:Dok ga ero ne postavi pofotkanog ne vjerujem niti da postoji:)kofein wrote:Šta se koji kurac petljaš u astronomiju kad nemaš pojma, to je Erino područje. Asila i Jehudi astronomi...asilovski wrote:Nije niti mal 3 puta veći od zemlje i 20 puta veća masa, čudno inače su tako daleko samo planetoidi...kako god mi nemamo pojma pojmice
Ma Atila razmjenjuje literaturu s Longijem valjda. Od astronomije prati jedino Astro savjete na RTL-u. S prava na čaranje...pih
Kermit-
2014-04-17
čitao sam te teorije o gravitonima... na kraju je šema da njihova masa proizlazi iz paralernih dimenzija, tamo se fizički nalaze, a mi ih nevidimo, a osjećamo njihove efekte lol.udba wrote:To su male čestice, zovu se gravitoni, malo nemaš šta vidit, najslabija sila uz jaku, slabu i elektromagnetsku, niko ih nije vidio ali treba vjerovat u to ko u dogmu dok neko ne otkrije šta je to.bogomdani wrote:pa,dok ne rjese gravitacijski bunar,nema nikakvim raketlinama nadaleko..a nece skoro,jerbo jos nitko ne zna sto uzrokuje gravitaciju istinski..svi kazu masa,ali kako masa,na koji nacin i koja joj je priroda..
a ona šema sa dark matter mi je tako šupppljaa.. ej.. wimp.. weakly interacting massive particles https://en.wikipedia.org/wiki/Weakly_interacting_massive_particles
Guest- Guest
Ovo je znimljivo..ostav se ti Ekonomije i mlati po quantnoj fizici,bude nes od tebe..Neoliberalni portugalac wrote:čitao sam te teorije o gravitonima... na kraju je šema da njihova masa proizlazi iz paralernih dimenzija, tamo se fizički nalaze, a mi ih nevidimo, a osjećamo njihove efekte lol.udba wrote:To su male čestice, zovu se gravitoni, malo nemaš šta vidit, najslabija sila uz jaku, slabu i elektromagnetsku, niko ih nije vidio ali treba vjerovat u to ko u dogmu dok neko ne otkrije šta je to.bogomdani wrote:pa,dok ne rjese gravitacijski bunar,nema nikakvim raketlinama nadaleko..a nece skoro,jerbo jos nitko ne zna sto uzrokuje gravitaciju istinski..svi kazu masa,ali kako masa,na koji nacin i koja joj je priroda..
a ona šema sa dark matter mi je tako šupppljaa.. ej.. wimp.. weakly interacting massive particles https://en.wikipedia.org/wiki/Weakly_interacting_massive_particles
Guest- Guest
da ali opet moras doci i u orbitu,shvatas,90% goriva se potrosi samo da se odlijepi od zemlje.postoji i druga opcija napraviti bazu na mjesecu gdje je gravitacija manja i odatle vrsiti lansiranja u deep space ali to je trenutno u domenu naucne fantastike,prije ce biti da cemo uskoro vidjeti sljedecu generaciju raketa mozda na nuklearni pogon ili na neko drugo gorivo,tj neku vrstu gasa koji je laksi a stvara puno veci potisak,trenutno je to u fazi eksperimentisanja ali sad se svasta moze ocekivati kad je Vostochny otvorenbogomdani wrote:nema potrebe..u orbiti dici postrojenja za gradnju šipova i skupljanja karga i deliveriranje po ciljevima...ehhh,nasereh se ja..
2014-04-14
https://www.rt.com/news/312607-space-elevator-canada-tower/
2014-04-14
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Narkomanski deveti krug pakla u Europi
» Semin Bradić pronađen živ
» Planet X
» Uhljeb the planet part2.
» Planet Rothschild: The Forbidden History
» Semin Bradić pronađen živ