Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
The military community was skeptical about the reshuffle in the leadership of the Strategic Defense Forces, which resulted in General Sergei Surovikin becoming deputy chief of the group from the head of the group. Blogger Sergei Kolyasnikov, who is considered a spokesman for the militarist patriotic circles, published a large post parsing in which he argues that Surovikin was doing well in his duties and that the appointment of Valery Gerasimov as head of the united group of forces (UGV) of Russia in the SVO zone does not look logical.
"I cannot say anything good about this switchover. Surovikin stabilized the front line. At the same time he organized the crossing of tens of thousands of regular military personnel - paratroopers in the Kherson region - across the Dnieper without any losses. He did exactly what was necessary. And we stopped losing areas, entrenched ourselves, filled our combat ranks with men, and systematically perked up Ukraine's infrastructure with missiles and drones. The picture since the retreat from Balakleya, Izyum and Kupyansk has changed dramatically," believes Kolyasnikov.
The blogger also believes that the new head of the OGV Valery Gerasimov is personally responsible for the failed planning of the special operation, and received the new status in order to whitewash himself after the failed launch of the SVO. He predicts that Gerasimov will only be successful if he uses Surovikin's ideas on further operations. However, in his opinion, such a scenario is very unlikely and one should not expect any competent decisions from the new leadership of the united group of forces.
"I cannot say anything good about this switchover. Surovikin stabilized the front line. At the same time he organized the crossing of tens of thousands of regular military personnel - paratroopers in the Kherson region - across the Dnieper without any losses. He did exactly what was necessary. And we stopped losing areas, entrenched ourselves, filled our combat ranks with men, and systematically perked up Ukraine's infrastructure with missiles and drones. The picture since the retreat from Balakleya, Izyum and Kupyansk has changed dramatically," believes Kolyasnikov.
The blogger also believes that the new head of the OGV Valery Gerasimov is personally responsible for the failed planning of the special operation, and received the new status in order to whitewash himself after the failed launch of the SVO. He predicts that Gerasimov will only be successful if he uses Surovikin's ideas on further operations. However, in his opinion, such a scenario is very unlikely and one should not expect any competent decisions from the new leadership of the united group of forces.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Pa kad opet izgube hrpu tenkova zbog svog debilizma brojčano stanje istih će se smanjit pa će se morat prilagoditi a kako je tenk isključivo napadačko oružje to sugerira da ćemo barem s te ruske strane imati neku pat poziciju jer će im sposobnosti izravnih kopnenih napada i napredovanja biti znatno umanjena.
Sve je u redu. Ja ne vidim nikakvi problema tu. Meni odgovara pat pozicija.
Sve je u redu. Ja ne vidim nikakvi problema tu. Meni odgovara pat pozicija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Gerasimov navodno planira novu veliku ofenzivu. I to ove zime. Daj bože da je to istina, to bi Ruse moglo izbaciti iz rata. Kao kada je Hitler napao SSSR kod Kurska a ovi su jedva dočekali.
Iako Hitler na neki način nije imao izbora, vrime mu je curilo(a napad je ionako ubrzao kraj rata).
AssadNaPodmornici wrote:
Iako Hitler na neki način nije imao izbora, vrime mu je curilo(a napad je ionako ubrzao kraj rata).
Ruski izgledi za pobjedu u ratu su sve lošiji, uskoro će im jedina opcija biti pokušaj osvajanja Kijeva
Zbog svega toga ruski izgledi da dobije rat sve su lošiji, a opcije sve slabije. Uskoro će jedina izvediva opcija biti vraćanje na početak – pokušaj osvajanja Kijeva. Rusi su to pokušali na samom početku agresije s 30 tisuća vojnika i nisu uspjeli.
Ovog puta će morati angažirati znatno veće snage. Barem 200 tisuća Rusa i još 150 tisuća Bjelorusa. I sve to usmjeriti prema jednoj točki - trgu Maidan. Putinov problem je što ruska vojska bez nove mobilizacije nema tih 200 tisuća vojnika.
S obzirom na političku nestabilnost i činjenicu da se Lukašenko održava na vlasti pukom silom, pitanje je bi li bjeloruska vojska mobilizacijom uspjela prikupiti 150 tisuća pričuvnika.
Zima je iznevjerila Putina. Preostaje mu još samo jedna opcija
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:
Gerasimov navodno planira novu veliku ofenzivu. I to ove zime. Daj bože da je to istina, to bi Ruse moglo izbaciti iz rata. Kao kada je Hitler napao SSSR kod Kurska a ovi su jedva dočekali.
Bez problema su mogli 1943 preći u obranu umjesto napada.
Nije čak Hitler bio kriv koliko određeni generali koji su gurali tenkovsku ofenzivu na tvrdo utvrđeni salient.
2018-04-10
Dupuy institut predviđa još goru klaonicu
Opposing forces: Ukraine had before the war an army (ground forces) of 169,000 in 2016. The Russian army (not armed forces) was 280,000. The current Ukrainian army is now probably over 200,000. The Russian army (ground forces) in and around Ukraine is probably around 150,000 (up to 190,000). Donetsk PR is estimated at 20,000 and Lugansk at 14,000. Russia has added at least 41,000 troops to the front line from their new partial mobilization effort and will be adding more. Potentially up to 300,000. Most likely by the spring next year, both armies will be sporting 400,000 or more troops. It does appear that by next spring, the level of intensity and casualties from this war will be a count twice as high as it currently has been.
2018-04-10
Hektorović wrote:Dupuy institut predviđa još goru klaonicuOpposing forces: Ukraine had before the war an army (ground forces) of 169,000 in 2016. The Russian army (not armed forces) was 280,000. The current Ukrainian army is now probably over 200,000. The Russian army (ground forces) in and around Ukraine is probably around 150,000 (up to 190,000). Donetsk PR is estimated at 20,000 and Lugansk at 14,000. Russia has added at least 41,000 troops to the front line from their new partial mobilization effort and will be adding more. Potentially up to 300,000. Most likely by the spring next year, both armies will be sporting 400,000 or more troops. It does appear that by next spring, the level of intensity and casualties from this war will be a count twice as high as it currently has been.
2018-04-10
odakle ti izvor za gubitke? malo mi izgledaju podcijenjeni za jednu i drugu stranu
AssadNaPodmornici wrote:odakle ti izvor za gubitke? malo mi izgledaju podcijenjeni za jednu i drugu stranu
Slajdove prezentacije Dupuy instituta sa jedne konferencije nedavno, po njihovom modelu
2018-04-10
navodno neki debili iz Ukrainske vojske ispalili jedno punjenje grad projektila na trgovački centar u donjecku. Ima mrtvih civila ispod ruševina. inače čisto informativno prije rata(2014) skoro 40% stanovnika su bili etnički ukrainci i podržavali su vlast u Kijevu
čisto da ne ispadne da se ratni zločini događaju samo rusima
Hektorović likes this post
kraj rata u europi bio je 1942e po inerciji je potrajao do 45e.Hektorović wrote:
Bez problema su mogli 1943 preći u obranu umjesto napada.
Nije čak Hitler bio kriv koliko određeni generali koji su gurali tenkovsku ofenzivu na tvrdo utvrđeni salient.
glavna hitlerova greška bila je "drang nach osten" und "lebensraum" baziran na ukrajini.
idiot bolestan kakav je bio nakon osvajanje poljske nije stao prema istoku.
imao je kompletnu industriju europe.
glupi patuljko brije o pobjedi u drugom ratu. da im nije bilo amerike danas bi vjerovatno bila granica njemačke na uralu.
ali to su naklapanja.
isto tako su japanci spušili rat 1943e u bitkama za guadalkanal ili čelično dno.
niti atomici na japanu nisu završili rat, već ulazak rusije u rat i prekidanje sporazuma o nenapadanju s japanom.
samo da bi se domogli teritorija.
dvije zemlje, odnosno strukture su imperijalističke.
rusija i kina.
za razliku od mutavih tatara, kina je pragmatičnija i zna kada treba savit vrat.
vidjeli su što se dešava u ukrajini i kako rusija puši, tako da će se teško odlučiti vojno na tajland.
i problem njemačke je bio i ostao što im je mentalitet kopneni, a po britaniji, francuskoj, portugalu i španjolskoj vidimo da onaj koji vlada morem vlada svijetom.
2014-12-30
Sasvim normalna reakcija nakon što rusi piče po ukrajinskim civilima sve u 16 i to ne od jučer, netko je jednostavno odlučio da treba istom mjerom uzvratiti pa nek i barbarske majke kukaju.AssadNaPodmornici wrote:navodno neki debili iz Ukrainske vojske ispalili jedno punjenje grad projektila na trgovački centar u donjecku. Ima mrtvih civila ispod ruševina. inače čisto informativno prije rata(2014) skoro 40% stanovnika su bili etnički ukrainci i podržavali su vlast u Kijevu
fora je da u donjecku etnički ukrainci su činili najveći broj stanovnika, to je kao da srbi okupiraju kinin , i ne protjeraju hrvatsko stanovništvo, koje onda čini 30-50% populacije grada, i onda naši artiljeriom ubijau i naše i srbe.Šandor Winnetou wrote:Sasvim normalna reakcija nakon što rusi piče po ukrajinskim civilima sve u 16 i to ne od jučer, netko je jednostavno odlučio da treba istom mjerom uzvratiti pa nek i barbarske majke kukaju.AssadNaPodmornici wrote:navodno neki debili iz Ukrainske vojske ispalili jedno punjenje grad projektila na trgovački centar u donjecku. Ima mrtvih civila ispod ruševina. inače čisto informativno prije rata(2014) skoro 40% stanovnika su bili etnički ukrainci i podržavali su vlast u Kijevu
plus jedno pražnjenje grad sustava košta 40 000$, bolje gađati ruski rov, ukrainci tvrde (i točno) da jednostavno nemaju streljiva da gađaju sve vojne ciljeve, da štede, pa onda svako malo ispale na donjeck streljivo u vrijednosti pola stana u osijeku i pobiju par civila.
osim što je ratni zločin, drugo nema smisla sa vojne logike jer rasipaš ograničene resurse , drugo postoji dobra šansa da su poginuli i etnički ukrainci.
doslovno bilo je nekih zarobljenih iz tih LNR/DNR armija koji su bili etnički ukrainci prisilno mobilizirani, ekipa kaže da jednostavno nisu imali gdje uteći prije rata, da ima dosta ukrainaca sirotinje u tom okupiranom području ... ukrainci takve niti ne vraćaju rusima, niti ovi žele, neku se priključe nakon provjere čak i ukrainskoj vojsci
Ne kažem da je to racionalan potez, no ljudska reakcija je takva i sasvim očekivana nakon što rusi ruše cijele zgrade po ukrajinskim gradovimaAssadNaPodmornici wrote:fora je da u donjecku etnički ukrainci su činili najveći broj stanovnika, to je kao da srbi okupiraju kinin , i ne protjeraju hrvatsko stanovništvo, koje onda čini 30-50% populacije grada, i onda naši artiljeriom ubijau i naše i srbe.Šandor Winnetou wrote:Sasvim normalna reakcija nakon što rusi piče po ukrajinskim civilima sve u 16 i to ne od jučer, netko je jednostavno odlučio da treba istom mjerom uzvratiti pa nek i barbarske majke kukaju.AssadNaPodmornici wrote:navodno neki debili iz Ukrainske vojske ispalili jedno punjenje grad projektila na trgovački centar u donjecku. Ima mrtvih civila ispod ruševina. inače čisto informativno prije rata(2014) skoro 40% stanovnika su bili etnički ukrainci i podržavali su vlast u Kijevu
plus jedno pražnjenje grad sustava košta 40 000$, bolje gađati ruski rov, ukrainci tvrde (i točno) da jednostavno nemaju streljiva da gađaju sve vojne ciljeve, da štede, pa onda svako malo ispale na donjeck streljivo u vrijednosti pola stana u osijeku i pobiju par civila.
osim što je ratni zločin, drugo nema smisla sa vojne logike jer rasipaš ograničene resurse , drugo postoji dobra šansa da su poginuli i etnički ukrainci.
doslovno bilo je nekih zarobljenih iz tih LNR/DNR armija koji su bili etnički ukrainci prisilno mobilizirani, ekipa kaže da jednostavno nisu imali gdje uteći prije rata, da ima dosta ukrainaca sirotinje u tom okupiranom području ... ukrainci takve niti ne vraćaju rusima, niti ovi žele, neku se priključe nakon provjere čak i ukrainskoj vojsci
Slažem se.
Kao i debilni Rusi , ušli oslobađati Mariopol
Koji je prije Ruskog oslobađanja imao 48% Ukrainaca i 45% etničkih Rusa i svi su pričali Rusi.
I onda debilni Rusi pitaj boga koliko tisuća civila i Rusa i Ukranaca (svi pričaju Ruski čak i Azov) pobili granatama .. kakvi debili. kao "čuvaju Ruski svijet i Rusofono stanovništvo" - tako da ih pobiju. To je malo drugačiji tip rata od ovoga kod nas, jer dosta stanovnika i Ukraine pogotovo Donbasa pa čak i milijuni etničkih Rusa, su mješani, tako da ne možeš baš ubijati po nacionalnom ključu kao što se moglo kod nas.
Ako su oni debili ne moraju Ukrainci biti. Trebaju takve koji su napravili takav napad odmah uhapsiti i poslati u kažnjeničku bojnu
Kao i debilni Rusi , ušli oslobađati Mariopol
Koji je prije Ruskog oslobađanja imao 48% Ukrainaca i 45% etničkih Rusa i svi su pričali Rusi.
I onda debilni Rusi pitaj boga koliko tisuća civila i Rusa i Ukranaca (svi pričaju Ruski čak i Azov) pobili granatama .. kakvi debili. kao "čuvaju Ruski svijet i Rusofono stanovništvo" - tako da ih pobiju. To je malo drugačiji tip rata od ovoga kod nas, jer dosta stanovnika i Ukraine pogotovo Donbasa pa čak i milijuni etničkih Rusa, su mješani, tako da ne možeš baš ubijati po nacionalnom ključu kao što se moglo kod nas.
Ako su oni debili ne moraju Ukrainci biti. Trebaju takve koji su napravili takav napad odmah uhapsiti i poslati u kažnjeničku bojnu
Šandor Winnetou likes this post
Savjetnik Ureda predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Oleksij Arestovič, podnio je ostavku nakon njegove izjave o tragediji u Dnjepru izazvane ruskim raketnim napadom, koja je izazvala burne reakcije u Ukrajini i svijetu.
Savjetnik ukrajinskog predsjednika rekao je uživo da su projektil oborile ukrajinske snage protivvazdušne odbrane, nakon čega je pao na stambenu zgradu u Dnjepru.
Istovremeno, predsjednički savjetnik je poručio da "nivo mržnje" prema njemu "nije uporediv sa posljedicama greške u eteru", iako, prema njegovom mišljenju, "nije donio nikakve reputacione ili pravne posljedice za Ukrajinu."
Savjetnik ukrajinskog predsjednika rekao je uživo da su projektil oborile ukrajinske snage protivvazdušne odbrane, nakon čega je pao na stambenu zgradu u Dnjepru.
Istovremeno, predsjednički savjetnik je poručio da "nivo mržnje" prema njemu "nije uporediv sa posljedicama greške u eteru", iako, prema njegovom mišljenju, "nije donio nikakve reputacione ili pravne posljedice za Ukrajinu."
2018-04-10
Arestovič je vjerujem rekao istinu, lik je kao Strelkov za Ruse. Govori istinu bez dalke na jeziku.
Istina je vjerojatno da je Ukrainska PZO pogodila Rusku krstareću raketu koja je onda sa pola tona exploziva pala na civilnu zgradu. Krivica je sve jedno na Rusima, ali možda se ne može onda više prodati kao ratni zločin jer Ukrainci pokušavaju prodati priču da su Rusi namjerno gađali civilnu zgradu sa krstarećim raketama.
Istina je vjerojatno da je Ukrainska PZO pogodila Rusku krstareću raketu koja je onda sa pola tona exploziva pala na civilnu zgradu. Krivica je sve jedno na Rusima, ali možda se ne može onda više prodati kao ratni zločin jer Ukrainci pokušavaju prodati priču da su Rusi namjerno gađali civilnu zgradu sa krstarećim raketama.
Tip je stetocina. Ne moze tako samovoljno lupati sto hoce dok je rat.AssadNaPodmornici wrote:Arestovič je vjerujem rekao istinu, lik je kao Strelkov za Ruse. Govori istinu bez dalke na jeziku.
Nije ovo mirnodopsko politicarsko skupljanje poena.
Sluzbeni stav je jedan pa bio i lazan, tako je u ratu.
Sto ce sutra, javit rusima kad i gdje ce biti napadnuti.
Takve i treba maknuti, silno zeljan paznje nanosi stetu.
dijagram-
2015-08-09
veber likes this post
Pazi ovo navodno Gerasimov(Igor Šuško je poznat po FSB leaksu , kao navodno ima izvore iz FSBa koji mu leekaju unutarnje informacije)
planira novu stratešku operaciju. Išlo bi se iz Bjelorusije u smjeru Lvivla. Cilj bi bio osvojiti Lvivl i tako odsjeći Ukrianu od granice sa Poljskom preko koje dolazi skoro sva logistika i time bi Ukraina bila ... izbačena iz rata
Inače prema komentarima takav napad je osuđen na neuspjeh, however ne bi me čudilo zadnji očajni Ruski napad, kao Njemački ofenziva na Ardene 1944
Ofanziva bi krenula kroz nekoliko tjedana
kliknite dolje ispod i pročitajte cijelu raspravu i ostale postove u threadu
planira novu stratešku operaciju. Išlo bi se iz Bjelorusije u smjeru Lvivla. Cilj bi bio osvojiti Lvivl i tako odsjeći Ukrianu od granice sa Poljskom preko koje dolazi skoro sva logistika i time bi Ukraina bila ... izbačena iz rata
Inače prema komentarima takav napad je osuđen na neuspjeh, however ne bi me čudilo zadnji očajni Ruski napad, kao Njemački ofenziva na Ardene 1944
Ofanziva bi krenula kroz nekoliko tjedana
kliknite dolje ispod i pročitajte cijelu raspravu i ostale postove u threadu
Last edited by AssadNaPodmornici on 17/1/2023, 12:40; edited 1 time in total
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema