Padne li ukrajinska obrana
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Padne li ukrajinska obrana
ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
To je bolesno shvaćanje situacije,.Ono kad zaboraviš prošlost.
akoje amer zakuvada se rusi kolju međ sobon
umisto da im budeš zahvalan da naše ustaše ne ziđu mega-đamiju il mauzolej slavenstvu ,,,,,,,ti ovde prosipaš maloumnost
Gast- Guest
Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
umisto da im budeš zahvalan da naše ustaše ne ziđu mega-đamiju il mauzolej slavenstvu ,,,,,,,ti ovde prosipaš maloumnost
Guest- Guest
tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
to nemogu socijalisti ni livi ni desni skontat
Gast- Guest
To je njihov problem. Mir je moj krajnji cilj.škutor wrote:tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
Guest- Guest
pa onda se naguzi ka prava misica ,,,morbit da te i jebe neko ,,, sad su u zambiji ,,,al doće oni brzozoro avenger wrote:To je njihov problem. Mir je moj krajnji cilj.škutor wrote:tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
Gast- Guest
Mislim da si nešto pobrkao. Počeo si pričat nebuloze.škutor wrote:pa onda se naguzi ka prava misica ,,,morbit da te i jebe neko ,,, sad su u zambiji ,,,al doće oni brzozoro avenger wrote:To je njihov problem. Mir je moj krajnji cilj.škutor wrote:tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
Guest- Guest
put do mira nije bolesna praznoglavostzoro avenger wrote:Mislim da si nešto pobrkao. Počeo si pričat nebuloze.škutor wrote:pa onda se naguzi ka prava misica ,,,morbit da te i jebe neko ,,, sad su u zambiji ,,,al doće oni brzozoro avenger wrote:To je njihov problem. Mir je moj krajnji cilj.škutor wrote:tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
Gast- Guest
Ti si zatupljen. Ti si opsjednut koljačinom.škutor wrote:put do mira nije bolesna praznoglavostzoro avenger wrote:Mislim da si nešto pobrkao. Počeo si pričat nebuloze.škutor wrote:pa onda se naguzi ka prava misica ,,,morbit da te i jebe neko ,,, sad su u zambiji ,,,al doće oni brzozoro avenger wrote:To je njihov problem. Mir je moj krajnji cilj.škutor wrote:tvoj mir nekoga košta životazoro avenger wrote:Ja sam ti za mir. Mrzim one koji zakuvaju koljačinu. Tako mrzim i Amere i EU.škutor wrote:ako je amer zakuva da se međ sobon kolju talibanizoro avenger wrote:Ti si ograničena osoba. Ne vidiš širu sliku. Za tebe je ovaj rat počeo 2022.-e.škutor wrote:bolesnozoro avenger wrote:A ovaj rat u Ukrajini su započeli SAD i EU
Guest- Guest
agresivna mega-slavenština kroz rusofilstvo ,,,, a ni islamizam se nisu mogli bolje riješiti neg šizofrenim suicidom istih
Gast- Guest
a ujedno je splasno i germanski virusškutor wrote:agresivna mega-slavenština kroz rusofilstvo ,,,, a ni islamizam se nisu mogli bolje riješiti neg šizofrenim suicidom istih
Gast- Guest
Internacionalne anti-nato brigade pod vodstvom generala Aštarota spremaju se da izvrše napad na rodni grad ministra vanjskih poslova Ukrajine koji podržava Komšića.
Čuj ako ne možeš a ne možeš osvojit Kijev a možeš barem Sumi i tako zadati udarac ukrajinskoj diplomaciji a samim time i njenoj državnosti.
Istovremeno razvlačiš ukrajinsku vojsku duž ove cijele linije i oni imaju manje vojske na istoku a svakako zato šta je to rodni grad ministra vanjskih poslova Ukrajine neće dati da padne pa možeš biti siguran da će dovući te trupe tamo.
SVI U NAPAD.
Čuj ako ne možeš a ne možeš osvojit Kijev a možeš barem Sumi i tako zadati udarac ukrajinskoj diplomaciji a samim time i njenoj državnosti.
Istovremeno razvlačiš ukrajinsku vojsku duž ove cijele linije i oni imaju manje vojske na istoku a svakako zato šta je to rodni grad ministra vanjskih poslova Ukrajine neće dati da padne pa možeš biti siguran da će dovući te trupe tamo.
SVI U NAPAD.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
A kad Rusi oslobode čitav Donbas od kolektivnog Zapada, mislim da će to biti jedan veliki korak prema trajnijem miru.
Guest- Guest
Gruzija odbila Kijev, ponovo
Gruzija neće pružati vojnu pomoć Ukrajini, jer ne želi da bude uključena u sukob, saopštila je novinarima zamenica premijera, ministarka kulture, sporta i omladine Teja Culukiani.
2014-04-11
Dobra odluka Gruzije.RayMabus wrote:Gruzija odbila Kijev, ponovo
Gruzija neće pružati vojnu pomoć Ukrajini, jer ne želi da bude uključena u sukob, saopštila je novinarima zamenica premijera, ministarka kulture, sporta i omladine Teja Culukiani.
Skužili su da Zapad ne može poraziti Ruse, pa taman da se okrenu naglavačke.
Guest- Guest
A uvijek se mogu obratit svom drugaru Komšiću za pomoć.
Lagano, polako al sigurno svi vide šta je to i ne žele se uvlačiti u britanske igrice u borbi za vlast američke anglosaske imperije.
Lagano, polako al sigurno svi vide šta je to i ne žele se uvlačiti u britanske igrice u borbi za vlast američke anglosaske imperije.
2014-04-11
Zelenski je bezobrazan. I taj Kuleba iz Sumija koji je ministar vanjskih poslova a u Ukrajini ih po zakonu postavlja Zelenski je isto bezobrazan.
Ti im pomažeš a oni dođu Komšiću na inauguraciju.
Pa zamisli da smo mi tako u ratu radili da onome tko ti pomaže zabiješ nož u leđa i onda šta ?
Pajdo JEBAT ĆU VAM MAJKU.
Ti im pomažeš a oni dođu Komšiću na inauguraciju.
Pa zamisli da smo mi tako u ratu radili da onome tko ti pomaže zabiješ nož u leđa i onda šta ?
Pajdo JEBAT ĆU VAM MAJKU.
2014-04-11
Iranci su obisili nekog Britanca ovih dana a to je valjda neki Iranac s iransko britanskim državljanstvom. Valjda neka optužba za špijunažu il nešto takvo. Nije uopće ni važno. Uglavnom ga obisili i aj čao.
Danas Britanci izbacili iranskog veleposlanika iz Britanije.
Lipo kuva se između njih a Iran ima balističkih raketa pa bi mogla čestitka uslijedit britanskim tenkovima u Ukrajini kad ih ovi pošalju.
To kad pogodi most, pa ne triba niti da ga sruši nego samo uzdrma konstrukciju a u tenku 70 tona. Pa ti pređi.
Danas Britanci izbacili iranskog veleposlanika iz Britanije.
Lipo kuva se između njih a Iran ima balističkih raketa pa bi mogla čestitka uslijedit britanskim tenkovima u Ukrajini kad ih ovi pošalju.
To kad pogodi most, pa ne triba niti da ga sruši nego samo uzdrma konstrukciju a u tenku 70 tona. Pa ti pređi.
2014-04-11
Prije 11 sati
Ukrajina: Rusija je 44 puta napala Sumsku oblast, oštetivši školu i vrtić
Rusija je 15. siječnja 44 puta napala naselja duž granice ukrajinske Sumske oblasti, oštetivši školu i vrtić. Ruske snage pokrenule su napade na zajednice Bilopolja, Hotina, Seredina-Bude i Krasnopolja, rekao je guverner Sumske oblasti Dmitro Živitski na Facebooku.
Prema njegovim tvrdnjama, Rusija je ispalila 12 mina i bacila dva eksploziva iz drona na naselje Krasnopolja. Ruske snage također su granatirale naselje Bilopolja minobacačima 15 puta, oštetivši školu i garažu. Nema izvještaja o žrtvama.
Ukrajina: Rusija je 44 puta napala Sumsku oblast, oštetivši školu i vrtić
Rusija je 15. siječnja 44 puta napala naselja duž granice ukrajinske Sumske oblasti, oštetivši školu i vrtić. Ruske snage pokrenule su napade na zajednice Bilopolja, Hotina, Seredina-Bude i Krasnopolja, rekao je guverner Sumske oblasti Dmitro Živitski na Facebooku.
Prema njegovim tvrdnjama, Rusija je ispalila 12 mina i bacila dva eksploziva iz drona na naselje Krasnopolja. Ruske snage također su granatirale naselje Bilopolja minobacačima 15 puta, oštetivši školu i garažu. Nema izvještaja o žrtvama.
2014-04-11
Kličko: Kolaps ukrajinske energetske infrastrukture mogao bi se dogoditi svake sekundeRayMabus wrote:Ma ne treba im to. Neka im se smrznu cijevi u zgradama i moraju sve rušit i vadit plus nema ni pitke vode po gradu jer su cijevi popucale od hladnoće.zoro avenger wrote:A neka mala nuklearna bombica...RayMabus wrote:
Nemaju dovoljno raketa
Ne velika, nego mala, da se NATO nebi uključio u rat. I šta nije puno radioaktivna, zbog civila.
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko danas je rekao da bi se kolaps ukrajinske energetske infrastrukture "mogao dogoditi svake sekunde". "Ne razgovaramo o kolapsu, ali on se može dogoditi bilo koje sekunde jer svaka ruska raketa može uništiti kritičnu infrastrukturu u našem rodnom gradu Kijevu, ali ne samo u Kijevu već i u drugim gradovima", poručio je u intervjuu za Reuters sa Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švicarskoj.
"Trenutno imamo manjak energije od oko 30 posto u Kijevu", dodao je. Kličkovo upozorenje je došlo usred zime u kojoj su milijuni Ukrajinaca ostali bez pristupa struji, vodi i centralnom grijanju zbog nemilosrdnih ruskih napada na kritičnu energetsku infrastrukturu.
“Sada je u Ukrajini prilično hladno – minus 10, minus 20, ponekad zimi minus 30 stupnjeva. I u ovim vremenskim uvjetima živjeti bez struje i bez grijanja je gotovo nemoguće i zato je situacija kritična, mi se borimo da preživimo”, naglasio je Kličko.
2014-04-11
Gradonačelnik Kijeva je optužio Moskvu da neselektivno gađa civile, kao i ključnu infrastrukturu, ugrožavajući snabdevanje strujom, tekućom vodom i centralnim grejanjem.
-Ne govorimo o kolapsu, ali to može da se desi...svakog trenutka, ruske rakete mogu da unište našu kritičnu infrastrukturu u Kijevu, rekao je Kličko i dodao da trenutno postoji deficit energije od 30 odsto u Kijevu.
Dodaje da je u Ukrajini sada prilično hladno i da je život bez struje i grejanja skoro nemoguć.
-Situacija je kritična. Borimo se da opstanemo, rekao je Kličko.
KLIČKO U DAVOSU: Infrastruktura Kijeva mogla bi da se uruši svakog trenutka, fali 30% energije
Stiže zima Kliky a Rusi ćete još gađat pa će ti se smrznit voda u cijevima pa će cijevi popucat pa nećeš imat ni vode po zgradama a onda ćeš morat sve te cijevi vadit i sve nanovo radit.
-Ne govorimo o kolapsu, ali to može da se desi...svakog trenutka, ruske rakete mogu da unište našu kritičnu infrastrukturu u Kijevu, rekao je Kličko i dodao da trenutno postoji deficit energije od 30 odsto u Kijevu.
Dodaje da je u Ukrajini sada prilično hladno i da je život bez struje i grejanja skoro nemoguć.
-Situacija je kritična. Borimo se da opstanemo, rekao je Kličko.
KLIČKO U DAVOSU: Infrastruktura Kijeva mogla bi da se uruši svakog trenutka, fali 30% energije
Stiže zima Kliky a Rusi ćete još gađat pa će ti se smrznit voda u cijevima pa će cijevi popucat pa nećeš imat ni vode po zgradama a onda ćeš morat sve te cijevi vadit i sve nanovo radit.
2014-04-11
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Popušta Ukrajinska obrana i Erini živci
» EU i bum-bum obrana
» Ako padne Ukrajina, na redu su Moldavija i Zapadni Balkan
» Obrana od pire krompira
» ZVUCI LI ISTINITO OBRANA BERISE, HINI LI NEVINOG?????
» EU i bum-bum obrana
» Ako padne Ukrajina, na redu su Moldavija i Zapadni Balkan
» Obrana od pire krompira
» ZVUCI LI ISTINITO OBRANA BERISE, HINI LI NEVINOG?????
Page 5 of 6