USA-EU-Kosovo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
USA-EU-Kosovo
https://www.kurir.rs/vesti/politika/4077564/ricard-grenel-osudio-ponasanje-kurtija
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Re: USA-EU-Kosovo
EU nije rekla nista Kurtiju, dok su Titu
naredili da skloni barikade.
Te barikade su digli, jer valjda traze da
puste neke, sto su uhapsili, napustanje
Severnog Kosova, gde po Konvenciji ne smeju
bi biti, takodje i neki spisak obicnih ljudi
za hapsenje, cisto da se hapsi nesto.
Sada, EU jedna prica, USA druga.
Ovaj je Nemacki igrac a Nemacka kontrolise
ove po EU i to bi bilo to.
Sada, on ne postuje nista, ali je to OK.
Uglavnom, Nemacka na to i ide, kako bi tako
radili sta hoce.
Vidim da ih i Rusija ozbiljno prati na
Kosmetu.
Tito ne popusta, digli vojsku nivo
pripravnost.
2014-08-25
EU i USA se razisli oko Kosova, Nemacka
bi da vodi glavnu rec.
Kasnije ako bude posledica, uperice prst
u nekoga kao krivca.
Putin to naplacuje sa kamatom.
Cisto kasnije da nema kukanja.
2014-08-25
Ako USA da zeleno svetlo Titu da reaguje,
opet ulazi u sukob sa Nemackom.
Sukob je lokalne prirode, bez nekih
ozbiljnih ratnih dejstava, vise Geopolitika
i pokazivanje stavova i ko je za sta.
Nemacka mozda namerno to radi da pokaze
USA, ko se pita na terenu.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:
EU i USA se razisli oko Kosova, Nemacka
bi da vodi glavnu rec.
Kasnije ako bude posledica, uperice prst
u nekoga kao krivca.
Putin to naplacuje sa kamatom.
Cisto kasnije da nema kukanja.
Srbima ne preostaje nishta drugo nego da odugovlache i bore se za mir .Ameri ce im naplatiti troduplo ako krenu sada.Neka se strpe kako znaju i uminu do proljeca pa onda neka zavrshe posao kako spada ali na jedan civilizirani nachin.Sada se srbi na Kosovu nalaze u istoj situaciji kao shto su se nalazili srbi u Hrvatskoj.Jebiga,NATO,i cijeli zapad stoji iza shipaca,bolje je je da sachekate jer je vrijema na vashoj strani.Shipce mozete uvijek natjerati na kooperativnost kada tata amer ode sa Kosova onda su oni goli kurac na biciklu.Zapad i zeli da Srbiju navuche u rat jer bi je tako oslabio a investicije bi prestale dolaziti u vashu zemlju.Uchite od kineza ,strpljiv spashen,jedino ako pochnu ubojstva i protjerivanje onda mozete shiptze zguziti za sva vremena jer u tome sluchaju cete imati vecinu svijeta na svojoj strani .Ne dirati americhku bazu i oni vas nece dirati.Kasnije ce ionako svi otici kada Tramp dodje na vlast.
Pogledaj samo komentare na B92 ,pa vi srbi ste pichkice,da sam ja na vashenm mjestu dignuo bi cijelu redakciju u zrak .Dok medju sobom ne rijeshite stvari od vas nikada nishta.No dobro znam da B92 manipulira ali bash zbog toga tu bagru treba pobiti do jednog isto kao i Index koji je u istom schwapskom vlasnishtvu.
Podignuta borbena gotovost MUP-a i Vojske Srbije; Kurti će udariti na sever KiM? VIDEO
Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vućić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti.
Samo nam još ovo fali.
(Dr Agoljub, 26. decembar 2022 21:28) # Link komentara
Preporuchujem 1893 Ne preporucujem 189
Taj B92 ti je cela ex YU.
Kurir ista prica.
To ti ja i ne citam komentare.
Tito naravno da stavlja u pripravnost,
jer ako onaj ludak predje crvenu granicu,
on po Rezoluciji UN sa 1000 vojnika moze
reagovati.
Otuda se spomenulo na spremanje novih
specijalaca.
Manji broj, ali koji vrede 1 za 10.
Videcemo, slazem se da zbog tih dole
ne treba rizikovati investicije.
Bukvalno ne postuju nista i iz Evrope
cute, naravno tu Nemacka kontrolise.
Amerika je otkacila tog divljaka.
Vukao za nos i Republikance i Demokrate.
Nemacka ne postuje potpisano ni u EU, niti
UN Rezoluciji.
Sutra ce Putinu reci pred celim Svetom da
ne postuje.
Zapad se pogubio na Balkanu zadnjih 30
godina a kada sam video i Tita sta rece
1975 za Kosmet oko Stranog i Domaceg
faktora nestabilnosti, sve mi je bilo jasno.
Uvek isto ubacivali nemire.
2014-08-25
https://informer.rs/vesti/politika/759701/albanski-terorista-bujanovac
2014-08-25
Sad ćemo instalirat Lekića u CG. Njega ne vole ovi šta vole i podržavaju Komšića. Znači da lik vrijedi.
- Danas se moj posao kao koorinatora većine završava, a mandatar Miodrag Lekić će početi konsultacije sa predstavnicima stranaka. Ne očekujem da će pregovori ići teško, jer smo u poslednja četiri meseca razgovora potpisali politički sporazum, dakle napravili politički okvir u kojem treba da se krećemo i napravili dogovor za podelu unutar same vlade, tako da posao koji treba da odradi Lekić je više tehničkog tipa, ako se svi budemo pridržavali onoga što smo dogovorili - poručio je Mandić.
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1186098/najnovije-vesti-crna-gora-milo-djukanovic-andrija-mandic
- Danas se moj posao kao koorinatora većine završava, a mandatar Miodrag Lekić će početi konsultacije sa predstavnicima stranaka. Ne očekujem da će pregovori ići teško, jer smo u poslednja četiri meseca razgovora potpisali politički sporazum, dakle napravili politički okvir u kojem treba da se krećemo i napravili dogovor za podelu unutar same vlade, tako da posao koji treba da odradi Lekić je više tehničkog tipa, ako se svi budemo pridržavali onoga što smo dogovorili - poručio je Mandić.
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/1186098/najnovije-vesti-crna-gora-milo-djukanovic-andrija-mandic
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
RayMabus wrote:Zovite Putina da vas spašava.
Ne moramo da zovemo, oni uvek prate, za razliku od Nemaca,
vi im pevali a oni tako
2014-08-25
Blokirali ulaz izlaz sa Kosovom.
Mogu avionom ili okolo...
Dzaba ti sada i te barikade, kada imas ove.
Tu da priviris, metak u glavu, bilo Albanci, bilo KFOR.
https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3606403-srbi-18-dana-na-barikadama-na-kosovu-i-metohiji
Mogu avionom ili okolo...
Dzaba ti sada i te barikade, kada imas ove.
Tu da priviris, metak u glavu, bilo Albanci, bilo KFOR.
https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3606403-srbi-18-dana-na-barikadama-na-kosovu-i-metohiji
2014-08-25
Koliko je jaka srpska vojska?
Rusiji odgovara status quo. Destabilizacija odvlači pozornost Zapada s Ukrajine. Situacija je nepredvidiva, a Beograd daje znakove da je spreman za akciju na sjeveru Kosova.
Uglavnom, kako smo pisali, proračun Srbije za obranu skočio je između 2015. i 2021. za oko 70 posto - na čak 1.4 milijarde dolara godišnje. Srbija u vojnom proračunu nadmašuje Albaniju, Bosnu, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju zajedno, a Hrvatsku pojedinačno.
Rusija i Bjelorusija poklonile su joj deset polovnih aviona MiG-29. Rusija joj je dala i 30 tenkova i oklopnih transportera te prodala sustav protuzračne obrane Pancir S1.
Utjecajni portal Global Firepower svake godine rangira vojnu snagu svjetskih država. Zemlje se rangiraju na temelju više od 50 faktora koji određuju indeks moći - od vojne moći, broja stanovnika i vojnika preko financija do logističkih mogućnosti, prirodnih resursa i geografskog položaja.
Srbija tu zauzima 61. mjesto. Hrvatska je, primjerice, na 62. mjestu. Kosovo je 140. vojna sila svijeta od ukupno 142 države koje se uzimaju u obzir. Što se tiče ostalih zemalja na ovom području, Slovenija je na 86. mjestu, Albanija je 115., BiH 123., a Crna Gora 132.
Treba reći i da Srbija iz godine u godinu na ovoj listi bilježi rast. Tako je 2017. godine bila na 89. mjestu, a modernizacija koju smo spominjali pridonijela je ovako velikom skoku u svega pet godina.
Prema ovom izvještaju, Srbija ima 25.000 aktivnih vojnika, 27 aviona (tu mislimo na one koji su klasificirani kao borbeni i lovci-bombarderi), 51 helikopter i 323 tenka.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/situacija-na-kosovu-je-ozbiljna-koliko-je-uopce-jaka-srpska-vojska/2424418.aspx
Jedino ako Putin zauzme CG pa dobiju spoj preko mora s Rusijom onda će bit nešto a ovako okruženi.
Rusiji odgovara status quo. Destabilizacija odvlači pozornost Zapada s Ukrajine. Situacija je nepredvidiva, a Beograd daje znakove da je spreman za akciju na sjeveru Kosova.
Uglavnom, kako smo pisali, proračun Srbije za obranu skočio je između 2015. i 2021. za oko 70 posto - na čak 1.4 milijarde dolara godišnje. Srbija u vojnom proračunu nadmašuje Albaniju, Bosnu, Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju zajedno, a Hrvatsku pojedinačno.
Rusija i Bjelorusija poklonile su joj deset polovnih aviona MiG-29. Rusija joj je dala i 30 tenkova i oklopnih transportera te prodala sustav protuzračne obrane Pancir S1.
Utjecajni portal Global Firepower svake godine rangira vojnu snagu svjetskih država. Zemlje se rangiraju na temelju više od 50 faktora koji određuju indeks moći - od vojne moći, broja stanovnika i vojnika preko financija do logističkih mogućnosti, prirodnih resursa i geografskog položaja.
Srbija tu zauzima 61. mjesto. Hrvatska je, primjerice, na 62. mjestu. Kosovo je 140. vojna sila svijeta od ukupno 142 države koje se uzimaju u obzir. Što se tiče ostalih zemalja na ovom području, Slovenija je na 86. mjestu, Albanija je 115., BiH 123., a Crna Gora 132.
Treba reći i da Srbija iz godine u godinu na ovoj listi bilježi rast. Tako je 2017. godine bila na 89. mjestu, a modernizacija koju smo spominjali pridonijela je ovako velikom skoku u svega pet godina.
Prema ovom izvještaju, Srbija ima 25.000 aktivnih vojnika, 27 aviona (tu mislimo na one koji su klasificirani kao borbeni i lovci-bombarderi), 51 helikopter i 323 tenka.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/situacija-na-kosovu-je-ozbiljna-koliko-je-uopce-jaka-srpska-vojska/2424418.aspx
Jedino ako Putin zauzme CG pa dobiju spoj preko mora s Rusijom onda će bit nešto a ovako okruženi.
2014-04-11
Srbija ima vise kupljenog oruzja napolju, samo nema ko da
preveze, blokiraju.
preveze, blokiraju.
2014-08-25
Generalno, ovo nije oko oruzja, vec bezobrazluk sa tim Kosovom
sta rade, onda kukaju za Ukrajinu.
Video od tebe, pa te ..be.
Drkali i Tita.
Zatvoris ga dole, pa neka talasa.
sta rade, onda kukaju za Ukrajinu.
Video od tebe, pa te ..be.
Drkali i Tita.
Zatvoris ga dole, pa neka talasa.
2014-08-25
Ma nije stvar u oružju nego jednostavno Srbija je okružena NATO članicama i EU i sad jedino preko CG al i to je diskutabilno jer će ovi ( NATO ) odma nać neku šemu da to smjene i blokiraju itd pa se ne možeš na to oslanjat.
Ja šta vidim je to da Vučic provodi militarizaciju društva i dole neki igrokaz koji me baš ne zanima jer je dole igrokaz svako malo. Mislim ako će se potuć a jebe mi se. Nisan im ja tata. Uglavnom nezainteresirano ovo pratim. Većinom ipak nekakvi igrokaz. Može to ovi ruski agenti potaknit da se razbukta al šta tu ima ? Brda i ovce.
Ja šta vidim je to da Vučic provodi militarizaciju društva i dole neki igrokaz koji me baš ne zanima jer je dole igrokaz svako malo. Mislim ako će se potuć a jebe mi se. Nisan im ja tata. Uglavnom nezainteresirano ovo pratim. Većinom ipak nekakvi igrokaz. Može to ovi ruski agenti potaknit da se razbukta al šta tu ima ? Brda i ovce.
2014-04-11
RayMabus wrote:Zovite Putina da vas spašava.
Aleksandar Pavic (politichki analitichar) koga izuzetno cijenim u jednoj emisiji je izjavio da bi umro od srama da im netko pomogne u vracanju Kosova u okrilje njihove drzave.Tako da mislim, srbi ne ochekuju od nikoga da im pomaze osim da rusi podignu prst i kazu no no NATO,vashe vrijeme je proshlo.
Beogradski Sindikat - Mi smo ta ekipa (SAJ - Vezbe)
https://www.youtube.com/watch?v=6pUuwKDCAk0
Kojim to NATO?
Grcka nista, Bugarska nista, Rumunija nista, Madjarska nista,
HR bi jedva docekala, ali tesko da bi pomislili.
Prazne price o NATO.
Kosovo, neka postuju Rezoluciju, potpisano i ostalo.
Tresu se oko 1000 vojnika po Rezoluciji Nemci a ne tresu
se jer su ovi usli na Severno Kosovo a tu ne smeju biti.
Rekli su im i Ameri da se gube odatle.
Hapse jos ljude.
Nemci cute.
Sada te zatvori, nista ulaz kamiona i pa pa.
Grcka nista, Bugarska nista, Rumunija nista, Madjarska nista,
HR bi jedva docekala, ali tesko da bi pomislili.
Prazne price o NATO.
Kosovo, neka postuju Rezoluciju, potpisano i ostalo.
Tresu se oko 1000 vojnika po Rezoluciji Nemci a ne tresu
se jer su ovi usli na Severno Kosovo a tu ne smeju biti.
Rekli su im i Ameri da se gube odatle.
Hapse jos ljude.
Nemci cute.
Sada te zatvori, nista ulaz kamiona i pa pa.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Srbija ima vise kupljenog oruzja napolju, samo nema ko da
preveze, blokiraju.
Ma,zar ti u to vjerujesh?Pa barem su srbi za vrijeme sankcija pokazali da su najveci svjetski shverceri oruzjem i naftom.Fora je u tome shto chak i shiptarima prodaju oruzje ono koje stize u Ukrajinu.Pola pije ,pola sharcu daje:::))Jebiga,uvijek je tako bilo,nekome rat ,nekome brat.Schwabama ste jedini problem,oni vas mrze iz dna dushe.Dok sam zivio Njemachkoj vidio sam prije rata kako schwabe kupe albance ispred shaltera za dobijanje duldunga i vode ih na obuku te ih shalju preko Albanije na Kosovo.Schwabe su glavni problem Europe i to treba potaracati atomskim shto ce im se i desiti na kraju.
Šta bude bit će. Nekako mi je svejedno oće li se potuć ili ne. Srbiji je to napeto al meni baš i nije. I ne prati se to baš u Hrvatskoj toliko. Prate radi blizine i da vide oće to ić u šire al inaće to nije nit među prvih deset tema ovdje. Slabo to ovdje nas zanima.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Zoki Ukrajinu da ali Kosovo ne da:'Cime ce Srbi napast Kosovo?Pistoljima na vodu'
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Ameri odlučili Kosovo ne prepustiti Srbiji,Turskoj i Rusiji!Šalju nove trupe na Kosovo
» Da li je Jupiter Bem ovom rečenicom ipak priznao Kosovo kao neovisno:"Šta ja imam da prodajem kad je Kosovo davno nezavisno"?
» Prishtinë: Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da uđe na Kosovo
» Kosovo ipak nije srce Srbije:'Tek 11% Srba bi ratovalo za Kosovo.'
» Ameri odlučili Kosovo ne prepustiti Srbiji,Turskoj i Rusiji!Šalju nove trupe na Kosovo
» Da li je Jupiter Bem ovom rečenicom ipak priznao Kosovo kao neovisno:"Šta ja imam da prodajem kad je Kosovo davno nezavisno"?
» Prishtinë: Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da uđe na Kosovo
Page 1 of 2