Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
Hrvatska repka ima strašan skor, 03.06. Smo izgubili od austrije 3:0 i od tada nismo izgubili niti jednu tekmu pa da krenem
06.06. hr- fr 1:1
10.06. danska- hr 0:1
13.06. fr - hr 0:1
22.09. hr - danska 2:1
25.09. aust - hr 1:3
s ovim nizom osvajamo grupnu fazu lige nacija
zatim slijedi prijateljska protiv saudijaca
saud : hr 0:1
svjetsko prvenstvo
hr : mar 0:0
hr : canada 4:1
hr : belgija 0:0
hr : japan 1:1 u raspucavanju mi prošli dalje
hr : brazil 1:1 u raspucavanju mi prošli dalje
Ulaskom u polufinale osigurali smo još dvije tekme i jedini smo osigurali 14 tekmi u nizu na zadnja dva prvenstva a to mogu učiniti još samo francuzi ili englezi jer jedno od njih dvoje danas otpada iz elitnog društva gdje se mi nalazimo
06.06. hr- fr 1:1
10.06. danska- hr 0:1
13.06. fr - hr 0:1
22.09. hr - danska 2:1
25.09. aust - hr 1:3
s ovim nizom osvajamo grupnu fazu lige nacija
zatim slijedi prijateljska protiv saudijaca
saud : hr 0:1
svjetsko prvenstvo
hr : mar 0:0
hr : canada 4:1
hr : belgija 0:0
hr : japan 1:1 u raspucavanju mi prošli dalje
hr : brazil 1:1 u raspucavanju mi prošli dalje
Ulaskom u polufinale osigurali smo još dvije tekme i jedini smo osigurali 14 tekmi u nizu na zadnja dva prvenstva a to mogu učiniti još samo francuzi ili englezi jer jedno od njih dvoje danas otpada iz elitnog društva gdje se mi nalazimo
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
zato organizaciju sp dati nogometnim nacijama a ne kozojebima kojima je lopta samo biznis...pa da se igra i na leshu...ali korumpirana fifa odlucuje..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Snimljen je trenutak kada je maloljetni sin našeg Ivana Perišića prišao napadaču PSG-a i pružio mu ruku.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:Poslušajte razliku kako je bosanski komentator doživio uspjeh Hrvatske, a kako srpski
Uputila jedan udarac i gol, zahvaljujuci Perisicu. Ja ne znam na osnovu cega on igra i gde. Juce je najmanje 10 lopti unakazio, nije timski igrac, gleda sve sam da zavrsi. Prvi put da ga gledam, ocena losa. Da je nekome asistirao, bilo bi vise udaraca na gol. Ovo je bilo nesto kao u Bariju, zatvorena igra i posed lopte, ali tamo u Srbiji ne vole takav fudbal, otuda Piksi napadacki a odbrana prima sve nezamislivo. Drugo, ovo je Beogradjanin, valjda Sarenac, Beogradjani nisu iz price da loze, prze i dizu raju, ko ovaj sto kopira od pre nekoliko decenija sa onim da li je moguce. Beogradjani su druga prica i cak ni na golove Srbije ne reaguju strastveno. Aca Informacija i slicna ekipa. Poredjenje, jeste slika nepoznavanja mentaliteta i misliti kao, eto svi smo isti. Beograd ti su drugi ljudi, umereni, gleda sta ce reci, dok ostali, sto na umu, to na drumu. Beograd je Beograd.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
ti si baš stručnjak, ono predvidio si da će tekma završiti 7:1 za brazil tako da bi se trebao barem malo skulirati prije nego počneš opet pisati o nogometu.Serbinho-3 wrote:vili40 wrote:Poslušajte razliku kako je bosanski komentator doživio uspjeh Hrvatske, a kako srpski
Uputila jedan udarac i gol, zahvaljujuci Perisicu. Ja ne znam na osnovu cega on igra i gde. Juce je najmanje 10 lopti unakazio, nije timski igrac, gleda sve sam da zavrsi. Prvi put da ga gledam, ocena losa. Da je nekome asistirao, bilo bi vise udaraca na gol. Ovo je bilo nesto kao u Bariju, zatvorena igra i posed lopte, ali tamo u Srbiji ne vole takav fudbal, otuda Piksi napadacki a odbrana prima sve nezamislivo. Drugo, ovo je Beogradjanin, valjda Sarenac, Beogradjani nisu iz price da loze, prze i dizu raju, ko ovaj sto kopira od pre nekoliko decenija sa onim da li je moguce. Beogradjani su druga prica i cak ni na golove Srbije ne reaguju strastveno. Aca Informacija i slicna ekipa. Poredjenje, jeste slika nepoznavanja mentaliteta i misliti kao, eto svi smo isti. Beograd ti su drugi ljudi, umereni, gleda sta ce reci, dok ostali, sto na umu, to na drumu. Beograd je Beograd.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Navijaci Crvene Zvezde ismejavaju Milana Pavkova, koji im sluzi za sprdnju. Gledajuci Lautara Martineza i Perisica, vidim koliko su nerealni. Prvi servirane lopte kao na tacni od strane Messi-ja, pred praznim golom od 7 metara i 25 centimetara valjda, salje izvan istog, placen 7 miliona po sezoni, dok Perisic igra za sebe, ostali to i ne vide, cute. Zaradjuje i on milione, za sta? Sutne loptu negde, 10 puta najmanje, nijedna u okvir gola. Napada se Petkovic, nije se video uopste. Kako ce se videti, kada je Perisic privatizovao loptu ko drzavno preduzece. Kod mene ne bi igrao, dok ne nauci sta znaci dodati loptu. Ima tu jos masa izvikanih promasaja.
2014-08-25
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
....suljo:'U fudbalskom savezu Srbije trebaju napraviti dobru analizu gde gresimo.Teoretski je bilo dobro sve pripremlje da Srbija ostvari dobar uspeh na prvenstvu.Ocito je problem u praksi.'
2015-09-08
Šandor Winnetou wrote:ti si baš stručnjak, ono predvidio si da će tekma završiti 7:1 za brazil tako da bi se trebao barem malo skulirati prije nego počneš opet pisati o nogometu.Serbinho-3 wrote:vili40 wrote:Poslušajte razliku kako je bosanski komentator doživio uspjeh Hrvatske, a kako srpski
To se zove urok, ureci im rezultat. Da sam trener, svakom protivnickom timu bih rekao da su i previse dobri i da vidim 7 ili 8:1. Tako vec nemaju volje ni igrati. Ako im kazes, sta vi, ima da vas razbijemo. Onda ce rezati i kidati za loptom. Psihologija i fudbal imaju dodirnih strana.
2014-08-25
Vlasic je isto underrated player, ima sposobnost da izvuce loptu sa 3-4 igraca Brazila oko sebe. Modric je dobro odigrao juce. Brozovic, nisam ga snimao na sredini, napad se ne racuna, jer nije napadac.
2014-08-25
kakav urok...ne mozes na dva sp imati srecu ili protivnik ima urok..plus sto smo u zavrsnici konferencijske lige..i to je urok?Serbinho-3 wrote:Šandor Winnetou wrote:ti si baš stručnjak, ono predvidio si da će tekma završiti 7:1 za brazil tako da bi se trebao barem malo skulirati prije nego počneš opet pisati o nogometu.Serbinho-3 wrote:vili40 wrote:Poslušajte razliku kako je bosanski komentator doživio uspjeh Hrvatske, a kako srpski
To se zove urok, ureci im rezultat. Da sam trener, svakom protivnickom timu bih rekao da su i previse dobri i da vidim 7 ili 8:1. Tako vec nemaju volje ni igrati. Ako im kazes, sta vi, ima da vas razbijemo. Onda ce rezati i kidati za loptom. Psihologija i fudbal imaju dodirnih strana.
2015-09-08
‘Lekcija broj jedan, nikada ne otpisujte Hrvatsku. Čak ni ako ste slučajno Brazilac, peterostruki pobjednik Svjetskog kupa‘Serbinho-3 wrote:vili40 wrote:Poslušajte razliku kako je bosanski komentator doživio uspjeh Hrvatske, a kako srpski
Svjetski mediji još jednom se dive "neslomljivom duhu" hrvatske reprezentacije koja je nakon lutrije jedanaesteraca pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru.
"Brazil se ‘sambom‘ probio kroz ovo Svjetsko prvenstvo, ali se u četvrtfinalu susreo s Hrvatskom koja ih je natjerala da zaplešu uz drugačiju melodiju", javlja Sky Sport.
"Koncertni majstor, kao i uvijek, bio je neumorni, bezvremenski Luka Modrić. On prednjači kao kapetan i glavni playmaker, ali oko njega su drugi talentirani igrači ujedinjenim stavom, ‘nema predaje‘. Njihov nepokolebljivi mentalitet proteže se i do izvođenja jedanaesteraca. U posljednjih tjedan dana dva puta su slavili na taj način, na zadnja dva SP-a čak četiri puta".
"Pogledaj tko sada pleše", naslovnica je Marce sa slikom Luke Modrića, Dejana Lovrena i Nikole Vlašića.
"Hrvatska, zemlja s manje od četiri milijuna ljudi, najgori je mogući protivnik svakome tko želi osvojiti Svjetsko prvenstvo. Osobito u nokaut fazi jer u toj fazi natjecanja Hrvatska postaje ratni brod", dodaje Gazzetta dello Sport.
Daily Mail piše kako je "Hrvatska senzacionalno izbacila Brazil sa Svjetskog prvenstva. Neymar je doveo peterostruke svjetske prvake u vodstvo nakon 90 minuta bez golova, ali Hrvatska je iznenadila Titeovu momčad izjednačujućim pogotkom Brune Petkovića u završnici produžetka. Hrvatska je prvim trijumfom u povijesti nad Brazilom osigurala uzastopno polufinale".
Daily Mail je nakon hrvatsko - brazilskog okršaja izvukao i dvije lekcije.
"Lekcija broj jedan, nikada ne otpisujte Hrvatsku. Čak ni ako ste slučajno Brazilac, peterostruki pobjednik Svjetskog kupa s talentom poput Neymara u svojim redovima. Niti kada ste postigli gol duboko u produžecima, a Hrvati se čine potpuno iscrpljeni. Lekcija broj dva, ne ostavljajte najboljeg izvođača jedanaesteraca, u ovom slučaju i najskupljeg nogometaša svijeta, da puca zadnji, jer možda niti ne dođe na red".
Fox Sport piše kako nije toliko iznenađujuće što je Hrvatska pobijedila u izvođenju jedanaesteraca - četiri puta je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Iznenađenje je veće što je pobijedila Brazil, koji je izgledao kao najbolja momčad turnira koja je ušla u četvrtfinale. Čak i u petak, Brazil je izgledao kao bolja momčad, nadigravši Hrvatsku.
"Na Svjetskom prvenstvu koje je doživjelo velika iznenađenja i preokrete, imamo najveće do sada! Brazil, predvođen Neymarom i favorit za osvajanje naslova u Katru, eliminiran je u četvrtfinalu od Hrvatske na jedanaesterce", piše ESPN.
BBC slavi "novog hrvatskog junaka".
"Možda nije bio najveće ime u reprezentaciji svoje zemlje kada su stigli u Katar, ali je bio jedan od ključnih na putu do polufinala. U pet dana dva puta je bio junak susreta. Kao da obrana tri jedanaesterca protiv Japana nije bilo dovoljno. Livaković je pomogao srušiti i glavnog favorita turnira Brazil".
vili40-
2015-08-02
[size=46]Foto: AP Photo/Petr David Josek
[/size]
KATAR 2022
[size=47]SMAK SVETA U BRAZILU! Čuveni fudbaler OSUO PALJBU: Ti si IDIOT! SRAMOTA! Završio si sa zemljom koja PATI i plaća 300 reala za dres[/size]
[size=46]MUNDIJAL 2022
10.12.2022. 10:42[/size]
Fudbaleri Hrvatske plasirali su
[size=46]"Gotovo je! Ovo je Titeova greška. Potpuna sramota. Ku**in sin nije dao Nejmaru da izvodi jedanaesterac. Najboljem izvođaču jedanaesteraca na svetu nisi dao da šutira. Bestidni čoveče", rekao je Neto za brazilske medije i dodao:
[size=46]"Ti si idiot. Sramota od trenera. Najgori trener u istorijii brazilske fudbalske reprezentacije. Ne zaslužuješ da budeš tu. Završio si sa zemljom, zemljom koja pati, gde ljudi plaćaju po 300 reala za dres", kazao je Neto.[/size]
[/size]
https://www.kurir.rs/sport/mundijal-2022/4067476/bivsi-brazilski-fudbaler-osuo-paljbu-po-selektoru-titeu
2014-08-25
https://www.vecernji.hr/sport/nijemci-se-dive-modricu-nemilosrdni-gospodin-i-nepobjediva-hrvatska-1640725
_____
A ja sam izdvojio nešto što smatram i svojim osobnim životnim iskustvom:
"
Hrvat je otišao i do mladog Rodriga, s kojim igra u Realu i koji je promašio prvi jedanaesterac za Brazil.
Modrić mu je rekao: Na ovome ćeš još više narasti. I to nije- floskula."
I još nešto bi trebalo napomenuti, što nije bilo rečeno u komentaru:
Prvi izvođač jedanaesterca za HR je bio netko iz mlađi, iz drugoga reda.
Svijevrsno priznanje Modrića da u timu postoje neki mlađi, koji će to odraditi
bolje od njega.
Gorostas od čovjeka!
Nisam valjda sa svojim upisima uništio debatu na ovoj temi?
Nije mi bila namjera, samo sam htio neke stvari naglasiti
koje u žaru navijanja često izgubimo iz vida.
Modrić nije samo genijalni nogometaš, on je i nesebični
"odgojitelj" suigrača oko sebe..(vidi i razgovor ugodni s Livakovićem!).
Nije mi bila namjera, samo sam htio neke stvari naglasiti
koje u žaru navijanja često izgubimo iz vida.
Modrić nije samo genijalni nogometaš, on je i nesebični
"odgojitelj" suigrača oko sebe..(vidi i razgovor ugodni s Livakovićem!).
Dejo mu ga daje malo. Ovog Petkovica su zaboravili na centru, sesnaesterca,previse otisli u stranu Perisica ili ko je vec tu bio. Zatim na otvoren prostor, Petko je dobro reagovao. Ne treba se u Balkanskom stilu omalovazavati igrac i da ispadne da je isti los ili sa kravom porediti. Dejo zna da bude sujetan, ali onakva pravila, kakva ocekujes od drugih prema sebi, postuj ista i prema drugima. Igra se nije gradila na Petkovicu. On je taj neki prototip Zigica iz Zvezde. Filipovic je video nekig visokog u nekom malom timu da igra dobro i pozvao u Zvezdu. On je kasnije postavio te neke nove standarde visokog Balkanskog napadaca, koji ce biti fizicki jaci od suparnicke odbrane, te reagovati glavom na centarsuteve ili asistirati glavom na dubinske lopte, samim time prezentacija lokalnog coveka, krsni, visok, jak. Da su uputili na Petkovica lopti, koliko na Perisica i da se igra zasnivala koliko na Perisicu, verujem da bi usla jos neka u mrezu. Srbija je tako drzala Spaniju i Portugal sve izjednacen rezultat, Pujol u odbrani, Zigic i Pantelic u napadu. Zigic Pantelicu, Pantelic ih zavlaci, dodju ostali i pred golom imas napad. Da su razvijali akciju, ne bi videli Centar terena. Cisto da neki shvate pricu Petkovica u igri.
https://informer.rs/katar-2022/katar-2022/755446/hrvatska-dejan-savicevic-qatar-2022-mundijal
https://informer.rs/katar-2022/katar-2022/755446/hrvatska-dejan-savicevic-qatar-2022-mundijal
2014-08-25
Ovo je tim.
Pojedinac u timu je samo karika u lancu.
I gospođa, krajnje lijevo, šta snima s mobitelom, je također nepogrješiva
članica tima. To je i čistačica koja vam svaki dan počisti pisarnicu,
ili kuharica koja vam iz kuhinje po telefonu javi da danas za vas ima juhicu koju obožavate.
Osobno iskustvo, jelte...
Pojedinac u timu je samo karika u lancu.
I gospođa, krajnje lijevo, šta snima s mobitelom, je također nepogrješiva
članica tima. To je i čistačica koja vam svaki dan počisti pisarnicu,
ili kuharica koja vam iz kuhinje po telefonu javi da danas za vas ima juhicu koju obožavate.
Osobno iskustvo, jelte...
Ova je znala od malih nogu sta hoce i daleko dogurala. Pitanje je da li je neko pogurao za nesto u zamenu.
https://www.kurir.rs/planeta/4067604/ko-je-potpredsednica-ep-koja-je-uhapsena-zbog-korupcije
https://www.kurir.rs/planeta/4067604/ko-je-potpredsednica-ep-koja-je-uhapsena-zbog-korupcije
2014-08-25
JEBEN TI MATER ČETNIČKU.pizzon wrote:nakon sto je verovatno
dobar deo srbije javno
ili tiho u sebi bio za pobedu hr.selektor delic
je kenjao o " braniteljima "
zato je sasvim ok da nakon svake pobede
srbije selektor izjavi
da je pobeda namenjena
zrtvama ustaskih zlocina
za vreme ndh i tokom devedesetih.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Similar topics
» Sarajevo, Srbija ili Hrvatska Mundijal
» Hrvatska i Srpska potpisali sporazum o plinofikaciji, Sarajevo na nogama!
» Sarajevo, Pristina: Srbija Rusija, izolovati,mi u EU i NATO, Srpski Svet Sabor
» Hrvatska I ...... Srbija IV
» Hrvatska i Srpska potpisali sporazum o plinofikaciji, Sarajevo na nogama!
» Sarajevo, Pristina: Srbija Rusija, izolovati,mi u EU i NATO, Srpski Svet Sabor
» Hrvatska I ...... Srbija IV
Page 20 of 50