ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

woke sekularisti mi blokirali mobitel

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

woke sekularisti mi blokirali mobitel - Page 2 Empty Re: woke sekularisti mi blokirali mobitel

Post by debotoijusto Wed 7 Dec - 6:59

Vjerojatno ste čuli ili pročitali, tisućama kilometara daleko od nas, u Iranu, tinja građanski rat niskog intenziteta koji je započeo zbog jedne djevojke odnosno njezina modnog izbora da među ljude ne izlazi dolično kamuflirana, kako to već nalažu lokalni barbarski običaji. Velim kako se radi o građanskome ratu niskog intenziteta, jer se na ulicama ne uprizoruju sukobi dvaju nepomirljivih, a jednako borbenih snaga. Ratuje ustvari samo jedna strana, ona iza koje stoji autoritet državnog grba i zastave, odlično naoružana i nepokolebljiva u uvjerenju da se tim oružjem treba služiti. Druga strana, civilna i nenaoružana, uglavnom samo trpi napade, uzvraćajući tek kad je prisiljena braniti goli život.
Cijela ta lavina zakotrljala se samo zato što je jedna djevojka izabrala prkositi tamošnjoj mjeri čednosti.

Samo nemojte odmahivati rukom i smijati se, jer vam se analogija između teheranskih batinaša i zagrebačkih “koljenaša” može činiti nategnutom. Nije. Sva razlika između tamošnjih i ovdašnjih radikala tiče se njihova formalno-pravnog statusa: tamo su na vlasti, ovdje nisu. Još uvijek. Točno, u pravu ste, ovi naši pretežno izgledaju redikulozno, ali tako su izgledali i njihovi iranski pobratimi dok se činilo kako će šah Reza Pahlavi vječno vladati. A onda su, doslovce preko noći, smiješni tipovi u dugim haljinama, kojima su usta bila puna ženske čednosti, prestali biti smiješni. I evo, teče već peto desetljeća kako je vrag odnio šalu, kako šaka mizoginih barbara drma zemljom podčinjavajući žene (sve, bez iznimke) i muškarce (one slobodnoga duha).

Ono što uznemiruje i plaši, čak i više od morbidnog ceremonijala kojemu su Zagrepčani svjedočili u tmurno subotnje jutro, jest šutnja službene crkve. Pod kaptolskim prozorima netko se rugao slovu i duha evanđelja, ali o tome biskupi nisu izvoljeli kazati ni jednu jedincatu riječ makar suzdržane i oprezne kritike. Vjerojatno stoga što lijepome dijelu našega klera nije mrzak svijet što ga naviještaju katolički talibani. Toleriranje, pa čak i zdušno, premda još uvijek razmjerno tiho, poticanje ovakvih javnih predstava, moglo bi im se, međutim, obiti o glavu. Ovakve demonstracije srednjovjekovne zatucanosti ljudima će relativno brzo i apsolutno učinkovito ogaditi i vjeru i Crkvu. A kad toga Kaptol postane konačno svjestan, možda će već biti kasno, možda će vjernika preostati tek za jedan minibus. Svi ostali živjet ćemo kao ptice nebeske, servantesovski nezainteresirani za pitanje tko je izabrao kakvo perje i koje je sve dijelove tijela njime pokrio. Na potezu je, dakle, Kaptol koji bi mogao izvesti pouke iz iranskog slučaja.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/sva-razlika-izmedu-hrvatskih-i-iranskih-radikala-jest-ta-da-ovi-ovdje-nisu-na-vlasti-i-da-izgledaju-redikulozno-ali-tako-su-izgledali-i-njihovi-iranski-pobratimi-1246488

debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

woke sekularisti mi blokirali mobitel - Page 2 Empty Re: woke sekularisti mi blokirali mobitel

Post by debotoijusto Wed 7 Dec - 7:09

Kad su prve grupice vjerskih fanatika s transparentima zaposjele glavni metropolitanski gradski trg, ritualno se klanjajući Bogu – moleći da muškarci opet postanu duhovni obiteljski autoriteti koji će hrabro svjedočiti vjeru, te kumeći za povratak tradicionalnim moralnim vrijednostima, poput predbračne čistoće i čednog odijevanja i ponašanja na javnim mjestima – bili su upravo dirljivo smiješni. Pored malobrojnih debelih i brkatih sredovječnih mužjaka prolazili su zaljubljeni parovi studenata i studentica ogrezlih u predbračnu prljavštinu i prpošne djevojke kratkih suknjica i vrtoglavo dubokih dekoltea, a fotoreporteri su vidljivo uživali bilježeći te zahvalne, efektne kadrove sudara novog i starog, modernog i tradicionalnog, prosvijećenog napretka i srednjeg vijeka.

Mladost se besramno izrugivala s moliteljima u tragičnom nesporazumu s vlastitim vremenom i historijom, sekularisti i borci za ljudska prava pozivali su zakonodavce da spriječe agresivne upade vjerskih fanatika na javni prostor, podsjećajući kako njihove poruke opasno bazde na vremena kad su žene bile pokretna imovina muškaraca, a političari su odmahivali rukama baveći se pametnijim poslom.

Kad su prve grupice vjerskih fanatika s transparentima zaposjele glavni metropolitanski gradski trg, ritualno se klanjajući Bogu – moleći da muškarci opet postanu duhovni obiteljski autoriteti koji će hrabro svjedočiti vjeru, te kumeći za povratak tradicionalnim moralnim vrijednostima, poput predbračne čistoće i čednog odijevanja i ponašanja na javnim mjestima – bili su upravo dirljivo smiješni. Pored malobrojnih debelih i brkatih sredovječnih mužjaka prolazili su zaljubljeni parovi studenata i studentica ogrezlih u predbračnu prljavštinu i prpošne djevojke kratkih suknjica i vrtoglavo dubokih dekoltea, a fotoreporteri su vidljivo uživali bilježeći te zahvalne, efektne kadrove sudara novog i starog, modernog i tradicionalnog, prosvijećenog napretka i srednjeg vijeka.

Mladost se besramno izrugivala s moliteljima u tragičnom nesporazumu s vlastitim vremenom i historijom, sekularisti i borci za ljudska prava pozivali su zakonodavce da spriječe agresivne upade vjerskih fanatika na javni prostor, podsjećajući kako njihove poruke opasno bazde na vremena kad su žene bile pokretna imovina muškaraca, a političari su odmahivali rukama baveći se pametnijim poslom.

Tako su prije četrdeset i tri godine ajatolah Homeini i nova revolucionarna vlast utemeljili Islamsku Republiku Iran i ustanovili šerijatsku vjersku policiju, s ciljem da nadgleda povratak iranskog društva “tradicionalnim vrijednostima”. Nakon što su muškarci opet postali “duhovni obiteljski autoriteti koji će hrabro svjedočiti vjeru”, najprije je uvedena obaveza nošenja hidžaba za sve žene zaposlene u javnim institucijama, a četiri godine kasnije za sve žene i djevojke bez obzira na vjeru i državljanstvo.

Konačno, 2006. godine zloglasna vjerska policija transformirana je i organizirana u patrole Gasht-e-Ershada, poznatijeg kao “moralna policija”. Isti oni debeli i brkati fanatici što su se po gradskim ulicama i trgovima ritualno molili Bogu za predbračnu čistoću i čedno odijevanje, sada su kao naoružani “duhovni autoriteti” na istim tim ulicama i trgovima brutalno progonili iste one što su im se smijali, hapseći zaljubljene parove ogrezle u predbračnu prljavštinu i bičujući prpošne djevojke otkrivenih glava i našminkanih očiju.

Da, Iran.

svake prve subote okupljaju se na trgovima hrvatskih gradova molitelji što se nazivaju Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina, pa se klečeći na koljenima mole Blaženoj Djevici Mariji od svete krunice da muškarci opet postanu duhovni obiteljski autoriteti koji će hrabro svjedočiti vjeru, te kume za povratak tradicionalnim vrijednostima, poput predbračne čistoće i čednog odijevanja i ponašanja žena na javnim mjestima.

Pored malobrojnih debelih i brkatih sredovječnih fanatika prolaze tako zaljubljeni parovi studenata i studentica ogrezlih u predbračnu prljavštinu i prpošne djevojke kratkih suknjica i vrtoglavo dubokih dekoltea, a fotoreporteri hrvatskih novina vidljivo uživaju bilježeći te zahvalne, efektne kadrove sudara novog i starog, modernog i tradicionalnog, prosvijećenog napretka i srednjeg vijeka.

Mladost se na internetu besramno zajebava s moliteljima u tragičnom nesporazumu s vlastitim vremenom i historijom, sekularisti pozivaju zakonodavce da spriječe agresivne upade vjerskih fanatika u javni prostor, podsjećajući kako njihove poruke opasno bazde na vremena kad su žene bile pokretna imovina muškaraca, a političari, jasno, odmahuju rukama baveći se pametnijim poslom.

Svakako, pametnijeg posla ima preko glave. Hladni rat opet je na svom snježnom vrhuncu, Amerikanci i Rusi, kao nekoć, prijete balističkim projektilima i nuklearnim bombama, i valja zemlju držati vezanu uz zapadne saveznike. Novac i energenti ipak su ponešto lukrativnija zapadna vrijednost od mini suknjica, dekoltea i ljudskih prava.

Prošle subote, 3. prosinca 2022., pod golemim pritiskom naroda predvođenog pobunjenim ženama – na vrhuncu vala demonstracija, u kojima je do tada ubijeno već četiri stotine i pedeset ljudi – glavni državni tužitelj Islamske Republike Iran Muhamed Džafar Montazeri objavio je kako se raspušta zloglasni Gasht-e-Ershad, poznatiji kao Moralna policija, te razmatra konačno ukidanje zakonske obaveze čednog odijevanja i nošenja hidžaba.

Iranski mužjaci, kako bi se to reklo, bili su na koljenima.

Istog tog 3. prosinca kad su iranske žene proslavile veliku pobjedu, tri tisuće osamsto kilometara zapadnije, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu treću subotu zaredom na koljenima su bili i slavni Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina. Ovaj put bilo ih je više stotina, a među njima i pedesetak žena, koje su zajedno s njima molile Blaženoj Djevici Mariji od svete krunice da muškarci opet postanu duhovni obiteljski autoriteti koji će hrabro svjedočiti vjeru, kumeći za tradicionalne moralne vrijednosti, predbračnu čistoću i čedno odijevanje žena.

Da, Hrvatska. Na što ste vi mislili?

https://n1info.hr/kolumne/boris-dezulovic/muzjaci-na-koljenima/
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by prckov Wed 7 Dec - 8:48

debotoijusto wrote:Samo nemojte odmahivati rukom i smijati se

samo nemojte se smijat sto je jedna ojebina stavila proser druge ojebine
shvatite to ozbiljno

te dvije ojebine ne bi znale ko je danas taliban da im kurcem oko izbije
evo samo jedna primjer za ojebinu da vidi kako pravo talibanstvo izgleda samo u podrucju psihijatrije
btw wokizam nije sekularizam

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov Wed 7 Dec - 8:49

poslusaj ojebino, ovo je samo jedan primjer woke talibanstva koji drzava i institucije namecu

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 7 Dec - 10:54

Vrijednosti jednostavno ne treba nametati nego se moraju organski utvrditi u društvu.

Zabrana pobačaja je samo poklon za liberale.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by prckov Wed 7 Dec - 11:36

Hektorović wrote:Vrijednosti jednostavno ne treba nametati nego se moraju organski utvrditi u društvu.
ma da, vrijednosti  jednostavno padnu ko kisa
organski i sa vitaminima
i wokizam je isto tako pao ko kisa - organski 
nisu radikali 60-tih preuzeli obrazovanje i  anorganski oprali generacije djece 
nee

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 7 Dec - 14:33

Hektorović wrote:Vrijednosti jednostavno ne treba nametati nego se moraju organski utvrditi u društvu.

na temelju toga demokrati su prošli "lišo na izborima".
pazi ludi ultra konzervativni republikanci se odmah uhvatili toga i počeli govoriti da će čim se dočepaju vlasti zabraniti i pobačaj nad teškim defektnim plodovima, na produktima silovanja, incesta itd.
nitko normalan nebi smio ubiti zdravo biće, ali nevidim ako netko ne želi imati defektno biće koje će par godina samo srati i pišati u krevetu i kome treba briga 0-24 i koje će nakon x godina samo umrijeti u mukama, ne vidim smisao da se zabranjuje to. u Icelandu recimo čak i potiču da ako se otkrije da postoji daunow sindrom, da se pobaci , zato takvih i nemaju na islandu . međutim stopa ostalih pobačaja je vrlo vrlo rijetka.
dok u recimo "konzervativnoj rusiji"(kurac konzervativna ali se prodaje priča) , je stopa pobačaja nekoliko desetaka puta veća neko u većini zapadnih zemalja.

mislim meni osobno je horor kako ubijanje zdrave bebe, to bih ja zabranio, to je blagoslov, ali kada se rodi neko biće koje izgleda doslovno kao demon iz pakla i pušta takve zvukove i umire u mukama godinama, a onda netko želi zabraniti pobačaj takvoga.. to je isto horor.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 7 Dec - 15:46

AssadNaPodmornici wrote:

na temelju toga demokrati su prošli "lišo na izborima".
pazi ludi ultra konzervativni republikanci se odmah uhvatili toga i počeli govoriti da će čim se dočepaju vlasti zabraniti i pobačaj nad teškim defektnim plodovima, na produktima silovanja, incesta itd.
nitko normalan nebi smio ubiti zdravo biće, ali nevidim ako netko ne želi imati defektno biće koje će par godina samo srati i pišati u krevetu i kome treba briga 0-24 i koje će nakon x godina samo umrijeti u mukama, ne vidim smisao da se zabranjuje to. u Icelandu recimo čak i potiču da ako se otkrije da postoji daunow sindrom, da se pobaci , zato takvih i nemaju na islandu . međutim stopa ostalih pobačaja je vrlo vrlo rijetka.
dok u recimo "konzervativnoj rusiji"(kurac konzervativna ali se prodaje priča) , je stopa pobačaja nekoliko desetaka puta veća neko u većini zapadnih zemalja.

mislim meni osobno je horor kako ubijanje zdrave bebe, to bih ja zabranio, to je blagoslov, ali kada se rodi neko biće koje izgleda doslovno kao demon iz pakla i pušta takve zvukove i umire u mukama godinama, a onda netko želi zabraniti pobačaj takvoga.. to je isto horor.

DeSantis je do najbolje odradio. Do 15tog tjedna dozvolio. Bez nekih luđačkih totalnih zabrana i priče o blagoslovu posebnosti a opet dovoljna zabrana da ovi woke fašisti polude.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by zganci_i_jetrica Wed 7 Dec - 17:38

Pravi kršćani i katolici znaju što je Isus rekao u Mt 6,1-6.16-18

Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti.
zganci_i_jetrica
zganci_i_jetrica

2021-06-05

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 18:09

zganci_i_jetrica wrote:
marcellus wrote:Pravi muškarci kleče samo za Georgea Floyda, sve ostalo je fuj.

woke sekularisti mi blokirali mobitel - Page 2 Black_lives_prosvjed37-090620
Pravi muškarac zna kako zaštitisvoje ženskinje od napasti sekularnog svijeta. Jesi već nabavio za svoje familiju? 
woke sekularisti mi blokirali mobitel - Page 2 41mu9710

moja žena je erudicijom, edukacijom i intelektualnim dostignućima par klasa iznad tomaševića, kekin, i ekipe. I magistrirala je na jednom od najbolji sveučilišta svijeta (ne završila tečaj kao Tomaševič). Da, zna i kuhat, gle kurca. Ne trebam ja njih štitit od woke kretenizma, znaju se same štitit, sve tri

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 18:10

A ovo je tipični Vice, bacio im kost i provokaciju i zagrizle ko Srbi na Šaćirijevu majicu. Catholic pride. Parada ponosa na malo drukčiji način.

Ne, dobra je ideja. Provokacija majka kad se ovako razlaju.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 18:11

Mate je dao najbolji komentar, Mijić. "Dominama smetaju mušakaraci koji mole i kleče, sad sam sve vidio"

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 7 Dec - 18:33

zganci_i_jetrica wrote:Pravi kršćani i katolici znaju što je Isus rekao u Mt 6,1-6.16-18

Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti.

Upravo to

Ne vjeruj nikad onima što teatralno iskazuju vjeru
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 18:34

ovo je stvar politike, ne vjere

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 7 Dec - 18:35

marcellus wrote:A ovo je tipični Vice, bacio im kost i provokaciju i zagrizle ko Srbi na Šaćirijevu majicu. Catholic pride. Parada ponosa na malo drukčiji način.

Ne, dobra je ideja. Provokacija majka kad se ovako razlaju.

Kost jer živi od kulturkampfa.

Problem je što većinu žena danas to iritira. Radili smo istraživanja i abortus je wedge issue čak i u HR, issue koji se ne završava dobro po desnicu.

Sadašnji zakoni su normalni i sasvim dovoljni.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 19:29

Nije bitno je li popularno ili ne, stvar je da promoviraš što smatraš da je moralno ispravno

2014-04-16

Back to top Go down

Post by zganci_i_jetrica Wed 7 Dec - 19:34

marcellus wrote:ovo je stvar politike, ne vjere
Naravno, i tipično licemjerno od te vjere koja skriva svoje prave nakane kao zmija noge. Dadne li joj se na volju, ta će politika promptno, dok si rekao Giordano Bruno, istalirati na Markovom trgu lomače za vještice, čitaj žene intelektualke s magisterijem, znale one sku'at pašticadu i sarmu da poližeš prste ili ne.
zganci_i_jetrica
zganci_i_jetrica

2021-06-05

Back to top Go down

Post by marcellus Wed 7 Dec - 20:01

zganci_i_jetrica wrote:
Naravno, i tipično licemjerno od te vjere koja skriva svoje prave nakane kao zmija noge. Dadne li joj se na volju, ta će politika promptno, dok si rekao Giordano Bruno, istalirati na Markovom trgu lomače za vještice, čitaj žene intelektualke s magisterijem, znale one sku'at pašticadu i sarmu da poližeš prste ili ne.

ne skriva ništa. Danas spaljuju homofobne i rasističke vještice, znanstvenike klase Nobelovca Watsona kanceliraju zbog notornih činjenica...

Žene mogu biti intelektualke koliko hoće, bit će "otkazane" ako se zamjere histeričnoj rulji gladnoj linča

ljudi žive u strahu od raznih fanatika koji su preuzeli potpunu kontrolu

čak je i jebena inkvizicija organizirala suđenja i uvažavala argumente, ovi to ne rade. Jednostavno su zli. A crkvu mrze više nego išta. To im je ko vragu tamjan. Čak je crkva odlučila "Prilagoditi se vremenu". Što joj se obijalo o glavu kad god je to radila.

2014-04-16

Back to top Go down

Post by dijagram Wed 7 Dec - 20:43

Gdje se prco izgubi, malo o wokizmu treba, sve nesto taktizira, okolisa.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by veber Wed 7 Dec - 22:47

nema goreg turčina od poturice.
nema goreg vjernika od komunjare.
tako ovi, tako i marc.

kojem su zajedno s đemalom branili u crkvu, vjeronaku i sl. do 91e.

onda su osjetili duboki zov vjer.

(moj sin je završio jedan od boljih fakulteta u hrvatskoj. kasnije je magistrirao jedan od 6 u europi jer je potpuno nova znanost, sada radi doktorat koji je produžetak magisterija. i gle ima ponuda za posao gdje god želi-daj prestani bulaznit.)

ti kao i đemal do jučer komunjare, sada se vadite da vam nisu dali slavit vjerske praznike.
obojica laćete.
bili ste i ostali produkt komunjara i dok je išlo, išlo je.

ne znatw niti jebeni očenaš.
godinama sam vam objašnjavao da božić nije najveći kršćanski praznik.

i daj mi objasni razliku između klečavaca na jastučićima i onima na tepihu?

prestani pisat gluposti.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by zganci_i_jetrica Wed 7 Dec - 23:27

marcellus wrote:
zganci_i_jetrica wrote:
ne skriva ništa. Danas spaljuju homofobne i rasističke vještice, znanstvenike klase Nobelovca Watsona kanceliraju zbog notornih činjenica...

Žene mogu biti intelektualke koliko hoće, bit će "otkazane" ako se zamjere histeričnoj rulji gladnoj linča

ljudi žive u strahu od raznih fanatika koji su preuzeli potpunu kontrolu

čak je i jebena inkvizicija organizirala suđenja i uvažavala argumente, ovi to ne rade. Jednostavno su zli. A crkvu mrze više nego išta. To im je ko vragu tamjan. Čak je crkva odlučila "Prilagoditi se vremenu". Što joj se obijalo o glavu kad god je to radila.
Što je, je: crkve i religije su neophodne, ali to ne znači da nije boguugodno mrziti ih jer su đavolji okot. Katolička crkva čak ni ne skriva da radi sve suprotno od Isusovog nauka. Istini za volju, da su se povodili za tim tipičnim židovskim crackpot-om, kakvih taj narod ima tma i tmuša, ne bi na ovom svijetu opstali dvije nanosekunde. Oni tipovi a la Anton Lavey su klaunovi u usporedbi s vatikanskim sotonistima koji redovno održavaju crne mise za palog anđela. I samo ime Vatikan dolazi od Vatice, etrušćanske božice podzemlja.

woke sekularisti mi blokirali mobitel - Page 2 Art_a_tsolum_lkm-min

Najgadniji death metal me osobito ne tangira, ali kad čujem Radio Mariju, ma nema takvog black metala koji bi se s tom mrakačom mogao mjeriti No 

A što se tiče klečanja ovih incela, od toga je teško zamisliti nešto tužnije  No
zganci_i_jetrica
zganci_i_jetrica

2021-06-05

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics