Republikanci udaljeni jedno mjesto od kontrole u Predstavničkom domu Kongresa
Page 1 of 1
Stranka je očekivala nadmoćnu pobjedu u donjem domu Kongresa zbog visoke inflacije i nezadovoljstva Bidenovom administracijom. No došlo je do neočekivano snažne podrške demokratima, koji kontroliraju Zastupnički dom od 2019. godine.
Čak i ako republikanci ostvare pobjedu u Predstavničkom domu, vjerovatno će imati najmanju razliku u 21. stoljeću.
Sedmicu nakon izbora u sredini mandata, tri izborne utrke u Kaliforniji i New Yorku dovele su republikance na 217 mjesta, jedno manje od 218 potrebnih za većinu.
U ponedjeljak navečer Michelle Steel i Ken Calvert ponovno su izabrani u Kaliforniji nakon tijesne borbe protiv svojih demokratskih suparnika. Obje su utrke ove godine postale konkurentnije zahvaljujući preraspodjeli kongresnih distrikta u Kaliforniji.
U New Yorku su republikanci također zadržali okrug koji je na posljednja dva predsjednička izbora glasao za demokrate.
Ostalo je još 14 utrka u kojima se pobjednici trebaju proglasiti, većina njih u Kaliforniji.
Čak i ako republikanci ostvare pobjedu u Predstavničkom domu, vjerovatno će imati najmanju razliku u 21. stoljeću.
Sedmicu nakon izbora u sredini mandata, tri izborne utrke u Kaliforniji i New Yorku dovele su republikance na 217 mjesta, jedno manje od 218 potrebnih za većinu.
U ponedjeljak navečer Michelle Steel i Ken Calvert ponovno su izabrani u Kaliforniji nakon tijesne borbe protiv svojih demokratskih suparnika. Obje su utrke ove godine postale konkurentnije zahvaljujući preraspodjeli kongresnih distrikta u Kaliforniji.
U New Yorku su republikanci također zadržali okrug koji je na posljednja dva predsjednička izbora glasao za demokrate.
Ostalo je još 14 utrka u kojima se pobjednici trebaju proglasiti, većina njih u Kaliforniji.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Republikanci udaljeni jedno mjesto od kontrole u Predstavničkom domu Kongresa
Zahvaljujući većini u Zastupničkom domu republikanci će moći spriječiti Bidena u provedbi njegove političke agende, te pokrenuti potencijalno politički štetne istrage protiv njegove administracije i obitelji. Ipak, tijesna izborna pobjeda republikanaca daleko je od "crvenog vala" kojem se stranka nadala.
Nakon više od tjedan dana prebrojavanja glasova, Edison Research je projicirao da su republikanci osvojili 218 mjesta od 435 koja su im potrebna za kontrolu Zastupničkog doma. Presudno 218. mjesto stranka je osvojila u 27. kongresnom okrugu u Kaliforniji.
Na međunarodnom planu, republikanci bi mogli pokušati smanjiti američku vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini dok se ona bori protiv ruskih snaga.
Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu, Biden na mukama: Što to znači za SAD, ali i svijet?
Nakon više od tjedan dana prebrojavanja glasova, Edison Research je projicirao da su republikanci osvojili 218 mjesta od 435 koja su im potrebna za kontrolu Zastupničkog doma. Presudno 218. mjesto stranka je osvojila u 27. kongresnom okrugu u Kaliforniji.
Na međunarodnom planu, republikanci bi mogli pokušati smanjiti američku vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini dok se ona bori protiv ruskih snaga.
Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu, Biden na mukama: Što to znači za SAD, ali i svijet?
2014-04-11
Re: Republikanci udaljeni jedno mjesto od kontrole u Predstavničkom domu Kongresa
inače republikanci su u utrci za kongres osvojili 4-5 milijuna glasova tako sam negdje čuo više nego demokrati.
to je ogromna razlika, međutim ispalo je svega nekoliko kongresnika ih dijeli.
najgore su prošli trumpovi kandidati u ključnim državama koji su popušili
Nebitno. Bitno da su osvojili.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52446-zasto-se-rusija-jos-nije-ekonomski-urusila
RayMabus-25.08.2022 wrote:I sad ćete vi fino instalirat Komšića a počima sezona grijanja a onaj Aleksandar Novak rodom iz Donbasa koji je godinama bija ministar energetike a sad je nekakvi potpredsjednik vlade il tako nešto a moj je prezimenjak ćemo šta ?
JEBAT ĆEMO VAM MAJKU.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52446-zasto-se-rusija-jos-nije-ekonomski-urusila
2014-04-11
Zamisli tragedije da su to osvojili i da nikakve kočnice nemaju da provode svoju ljevičarsku agendu u BiH ?AssadNaPodmornici wrote:inače republikanci su u utrci za kongres osvojili 4-5 milijuna glasova tako sam negdje čuo više nego demokrati.
Amo dalje.
2014-04-11
U toj Demokratskoj stranci postoje izraziti ljevičari, doslovno crveni Kmeri i da su oni sve osvojili sad bi Hrvatska najebala u BiH jer bi ovi jako podržali građansku BiH tj Komšića.
Trump je debil i jedino je igra s naftom sjebala totalnu Demokratsku pobjedu.
Sad tužba protiv Bidenovog sina i usporavanje pomoči Ukrajini i jebavanje Crvenih Kmera u zdrav mozak.
Kaš ti mene jebavat sad ću i ja tebe.
---------
by RayMabus Fri 30 Sep - 3:19
Kad ga instalirate u nedilju, gotovi ste.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52721-dolar-nastavlja-rasti-kao-lud-a-s-njim-i-cijena-gotovo-svega
--
Ja san van lipo reka prije godinu dana davno prije nego šta je ovo počelo da ako vidim još jednom Komšića na toj poziciji da će cijela Europa plivati u moru krvi i onda postavio uvjet ili izborni zakon ili ograničenje mandata na dva ko u Americi i onda se Komšić ne bi mogao kandidirati.
Amerikancima puna usta borba protiv korupcije a šta je vijećni mandat nego upravo to al eto njima ne odgovara jer neće doć onda njihov pa onda išta i tko te jebe.
Lipo san vam se potpisa dole ispod tog posta od prije godinu dana i rekao ne bio ja to ako to ne bude tako.
General GF s pet zvjezdica, pripadnik Aštar komande i pripadnik anđeoske hijerarhije Znanja.
Trump je debil i jedino je igra s naftom sjebala totalnu Demokratsku pobjedu.
Sad tužba protiv Bidenovog sina i usporavanje pomoči Ukrajini i jebavanje Crvenih Kmera u zdrav mozak.
Kaš ti mene jebavat sad ću i ja tebe.
---------
by RayMabus Fri 30 Sep - 3:19
Kad ga instalirate u nedilju, gotovi ste.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52721-dolar-nastavlja-rasti-kao-lud-a-s-njim-i-cijena-gotovo-svega
--
Ja san van lipo reka prije godinu dana davno prije nego šta je ovo počelo da ako vidim još jednom Komšića na toj poziciji da će cijela Europa plivati u moru krvi i onda postavio uvjet ili izborni zakon ili ograničenje mandata na dva ko u Americi i onda se Komšić ne bi mogao kandidirati.
Amerikancima puna usta borba protiv korupcije a šta je vijećni mandat nego upravo to al eto njima ne odgovara jer neće doć onda njihov pa onda išta i tko te jebe.
Lipo san vam se potpisa dole ispod tog posta od prije godinu dana i rekao ne bio ja to ako to ne bude tako.
General GF s pet zvjezdica, pripadnik Aštar komande i pripadnik anđeoske hijerarhije Znanja.
2014-04-11
Zbogom Nensi
https://avaz.ba/globus/svijet/787363/nensi-pelosi-se-povlaci-s-mjesta-lidera-demokrata-u-predstavnickom-domu-americkog-kongresa
https://avaz.ba/globus/svijet/787363/nensi-pelosi-se-povlaci-s-mjesta-lidera-demokrata-u-predstavnickom-domu-americkog-kongresa
2014-04-11
Similar topics
» Otvorilo se još jedno radno mjesto , jedan nezaposleni manje
» ''Novi Eurostatov izvještaj sakupio svu hrvatsku bijedu na jedno mjesto''
» biljezim jedno prijetilo hedlu i jedno zaposlilo rimac te jedno uteklo , mastiljavom olovkom u koju pljunuh
» Musk začepio gubicu sisatoj iz kongresa
» Dva dana uoči stranačkog kongresa borba za vlast u protuimigrantskom AfD-u
» ''Novi Eurostatov izvještaj sakupio svu hrvatsku bijedu na jedno mjesto''
» biljezim jedno prijetilo hedlu i jedno zaposlilo rimac te jedno uteklo , mastiljavom olovkom u koju pljunuh
» Musk začepio gubicu sisatoj iz kongresa
» Dva dana uoči stranačkog kongresa borba za vlast u protuimigrantskom AfD-u
Page 1 of 1