ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? Empty Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila?

Post by RayMabus 25/8/2022, 18:59

Rusko gospodarstvo stoji bolje nego što su predviđale i najoptimalnije prognoze

Obje strane u ovoj raspravi slažu se da Rusija još itekako pati. Masovna povećanja kamatnih stopa u proljeće, osmišljena da stabiliziraju rublju u kolapsu, zajedno s povlačenjem stranih kompanija, gurnula su zemlju u recesiju. Prema službenim podacima BDP je u drugom kvartalu pao za 4 posto na godišnjoj razini. Mnogo je obrazovanih ljudi pobjeglo, a oni drugi iselili su imovinu iz zemlje. U prvom tromjesečju 2022., prema posljednjim dostupnim podacima, stranci su povukli izravna ulaganja u vrijednosti od čak 15 milijardi dolara, što je vjerojatno najgora zabilježena brojka. Nadalje, u svibnju 2022. ruske doznake u Gruziji bile su nevjerojatnih deset puta veće u dolarima nego godinu prije.

No posljednja Economistova analiza podataka iz raznih izvora sugerira da rusko gospodarstvo stoji bolje nego što su predviđale i najoptimalnije prognoze. Uzimaju za primjer tzv. "indikator trenutne aktivnosti", koji objavljuje Goldman Sachs, a mjeri gospodarski rast u stvarnom vremenu. Isti se drastično smanjio u ožujku i travnju, a u narednim mjesecima itekako oporavio.

Tri faktora objašnjavaju zašto Rusija nastavlja nadmašivati ​​predviđanja. Putin se slabo razumije u ekonomiju, ali rado delegira gospodarsko upravljanje ljudima koji to razumiju. Ruska središnja banka prepuna je visokokvalificiranih stručnjaka koji su brzim akcijama spriječili ekonomski kolaps. Udvostručenje kamatnih stopa u veljači poduprlo je rublju, pomažući smanjenju inflacije. To je faktor broj jedan.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/zasto-se-rusija-jos-nije-ekonomski-urusila-ova-tri-faktora-otkrivaju-kako-je-putin-sprijecio-krah-15239041

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? Elvira-Nabiullina
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? Empty Re: Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila?

Post by RayMabus 25/8/2022, 19:03

I sad ćete vi fino instalirat Komšića a počima sezona grijanja a onaj Aleksandar Novak rodom iz Donbasa koji je godinama bija ministar energetike a sad je nekakvi potpredsjednik vlade il tako nešto a moj je prezimenjak ćemo šta ?

JEBAT ĆEMO VAM MAJKU.

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? Maxresdefault
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? Empty Re: Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila?

Post by AlfaOmega 25/8/2022, 19:11

Kažu naša dva (dakle, ne jedan neg dva!) forumaša da Rusija pada do Božića. Strpljen, spašen!

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 19:16

CIJENE nafte porasle su na međunarodnim tržištima prema 102 dolara, potaknute najavom proizvođača da bi mogli smanjiti opskrbu i padom zaliha u SAD-u.

Cijena barela na londonskom je tržištu porasla 60 centi u odnosu na prethodno zatvaranje, na 101.82 dolara. Na američkom se tržištu barelom trgovalo po gotovo nepromijenjenoj cijeni, od 95.05 dolara.

Potporu cijenama pružila je i danas izjava saudijskog ministra energetike, princa Abdulaziza bin Salmana, na početku tjedna da se tržište terminskih ugovora odvojilo od fizičkog, što signalizira da bi vodeći proizvođači mogli smanjiti opskrbu.

https://www.ex-iskon-pleme.com/t52416-obustavljen-izvoz-nafte-u-evropu-kaspijskim-naftovodom
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 19:21

Ja sam članica EU koju balije već tri puta preglasavaju i onda mi oni svi osim Orbana na sastanku EU kažu da se napušim kurca.

Jedin ja imam tu granicu s BiH i oni meni tako.

I odma im je dva dana nakon toga Putin naredio napad a istome sam ja poručio mjesec dana prije da ako mi krene na cijelu Ukrajinu da će najebat i na kraju se čačkat s njima na istoku Ukrajine.

Eto sad se čačkaju a Njemačka i EU propada.

POBIT ĆU VAS SVE.

----

To ti je nešto ko u western filmovima. Ugaziš na žulj liku koji je mozak i vođa bande. Misliš da je on neki šonjo a ti velik i jak i onda mu kažeš da odjebe jer si ti glavni u gradu.

I počme šou.

Pam pam pam samo padaju jedan za drugim a ni ne znaju tko ih likvidira.

---------

https://www.ex-iskon-pleme.com/t52439-moskva-bosninemoj-materi-ti-bice-belaja
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/8/2022, 19:24

Ono šta vi sad gledate je sukob između dviju bandi, nazovimo ih banda A i banda B i oni se sad međusobno rokaju i to vidite no ova banda A je meni ugazila na žulj i dok se to dvoje roka ja radim na tome da pobijem bandu A al na način da im dođem s leđa.

Likvidiram ih s leđa i iz mraka da ne znaju tko je a misle da je ovaj na koga pucaju.

---

Banda A tj ona koju ću ja pobiti vam je ova :

RTL Vijesti
/
23.2.2022

Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska. Druge zemlje se tijekom rasprave u ponedjeljak uopće nisu izjašnjavale o ovoj temi.

https://www.rtl.hr/vijesti/svijet/grlic-radman-tvrdio-je-da-vecina-clanica-podrzava-hrvatska-stajalista-oko-izbora-u-bih-no-cini-se-da-uopce-nije-tako-2b2c7626-c355-11ec-b2d4-42385e526088
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 25/8/2022, 23:59

lažu da nije

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 02:41

Nije se urušila. To su Bajdenove komunjare mislile da će biti brzi potop ruske ekonomije a kad ono ovi plivaju iznad vode a Zapad jede govna.

Imaju problema al glava im je iznad vode i to žulja zapadne vođe koje žele zavladati ruskim resursima i zemljom.

Rusija stoji. Ne pada. To je poanta.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 03:51

Većina njemačkih kompanija smatra da je potrebno hitno preispitati kaznene mjere protiv Rusije, jer dok je značajan broj poduzeća u Europi na rubu bankrota, Rusija u usporedbi s njima dobro podnosi sankcije. 80 posto ispitanika smatra da bi moglo pomoći i produljenje radnog vremena preostalih nuklearnih elektrana u Njemačkoj.

Gotovo dvije trećine kompanija u Istočnom Brandenburgu zahtijevaju ublažavanje gospodarskih sankcija protiv Rusije, jer su one, prema onima koji su uključeni, mnogo više oštetile njemačke građane i tvrtke nego moskovska vlada. Nedavna studija Industrijske i trgovinske komore Istočnog Brandenburga (IHK) otkriva da se više od polovice tvrtki našlo u ozbiljnoj i neizvjesnoj situaciji zbog povećanih troškova nabave i cijena energije, kao i posrnulog i već prekinutog lanca opskrbe. . Osobito su pogođeni logistika i ugostiteljstvo. Ogromna većina njih ne smatra primjerenim mjere Zapada jer nisu uspjele prekinuti rat i ekonomski baciti Rusiju na koljena.

Više od dvije trećine kompanija zalaže se za održavanje isporuka sirove nafte iz Rusije, misleći na obližnju rafineriju sirove nafte Schwedt.

80 posto ispitanika smatra da bi moglo pomoći i produljenje radnog vremena preostalih nuklearnih elektrana u Njemačkoj. 74 posto također smatra razumnim zatvaranje elektrana na ugljen kasnije od prvobitnog vremena kako bi se osigurala opskrba energijom.

“ Savezna vlada trebala bi iskoristiti trenutnu situaciju kao priliku za dugoročno strateško pozicioniranje Njemačke u pogledu osnovnih resursa i sirovina iz inozemstva. To je jedini način na koji njemačko gospodarstvo može ostati održivo u slučaju budućih sukoba", zaključuju autori studije. Međutim, Jörg Steinbach, socijaldemokratski ministar gospodarstva u Brandenburgu, nije se složio ni sa studijom ni s pritužbama poduzeća.

" Po mom mišljenju, ne možete vagati našu gospodarsku situaciju s pitanjem rata u kojem se ljudi bore za vlastito samoodređenje i demokraciju " , rekao je javnim medijima. Ministar gospodarstva istaknuo je da je trenutna situacija svakako vrlo stresna za tvrtke i ljude, ali je napomenuo da je razočaran zaključcima koje su donijele tvrtke te je studiju nazvao " manjkom " .
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 04:23

Bude zabavnih pola godine pred nama.

Političari u Europi još štošta nisu objasnili svojm biračima.

Poskupljenje svega kao lančana reakcija i onda im još dignu kamatne stope tj veće kamate na kredite tako da ih i banka bolje oguli kad idu dignit kredit ili ga već imaju a nije fiksna kamata.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 04:58

Ima dobra i loša vijest.

Dobra je vijest da vas Bog voli a loša je da ste najebali. Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? 1f602
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 26/8/2022, 07:49

RayMabus wrote:Ima dobra i loša vijest.

Dobra je vijest da vas Bog voli a loša je da ste najebali. Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? 1f602
ovo je istinita tvrdnja samo ne baš uz takav rječnik
Bog nas voli (kaže se ) ali bez obzira na tu ljubav svatko podnosi teret zadobiven prema Njegovim pravilima

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 07:58

mortal wrote:
RayMabus wrote:Ima dobra i loša vijest.

ovo je istinita tvrdnja samo ne baš uz takav rječnik
Bog nas voli (kaže se ) ali bez obzira na tu ljubav svatko podnosi teret zadobiven prema Njegovim pravilima
Da, slažem se s tom tvojom izjavom o tome.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:00

Šta se tiče mog rječnika evo ti najnovija vijest za dobro jutro :

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ipak-skuplja-struja-cijena-grijanja-ide-u-nebo-doznali-smo-i-koliko-vlada-mora-reagirati-15239404

Moj rječnik je nebitan jer ako iz tih usta šta izađe najebali ste.

A izašlo jer sam vam saopčija dobru i lošu vijest a čuli ste lošu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:03

Najebali ste.

Iden sad spavat jer cilu noć čitam neke tekstove a kopan podatke iz budućnosti.

Loše loše. Nevalja. Ne piše vam se dobro. Nisu baš ohrabrujući podaci za vas.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 26/8/2022, 08:12

https://twitter.com/espiritv1/status/1563042229761245184?s=21&t=aybeeZuCEOA2oS-8Qm9JJw

SAD u velikoj mjeri pomaže. Dogovor je dogovor. Davno su Rusima rekli, kad su ovi pitali - “šta ćemo sa EU?”, Fuck EU! 😎

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:13

Ja više pročitam u jednu noć podataka o nekim stvarima a vezano uz povijest ove planete, stvaranja, vanzemaljaca koji se tu upleću, Boga koji kreira svijet, anđela, demona, galaktičke federacije itd nego šta jedna prosječna osoba na ovoj planeti pročita tokom cijelog života a i to je upitno ako uopće ikad išta i pročita na tu temu.

Vijesti nisu dobre.

Al kao što rekoh Bog vas voli. Zašto se Rusija još nije ekonomski urušila? 1f602  

A štaš sad ? Moraš se malo i zajebavat. Ja sam ipak u duši veseljak. To su više duhovne razine koje su jednostavno takve kakve jesu tj pozitivci.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:31

Dobro je.

Kakvi smo još nam je i dobro.

Umoran san i iden ća leć. Zabolija me mozak koliko san toga pročita sinoć. Sad moran odmorit malo te vijuge. :D

Ufffffff

Uglavnom ta priča je meni poznata al uglavnom prije 10 tisuća godina Homo sapisens sapiens al je kreacija kad se gleda DNK-a ima malo i upliva negativnih vanzemaljaca i ima jak ego i reaktivni um a istovremeno ima velik domet apstraktnog razmišljanja šta je čak i fenomen u svemiru.

Bog je nešto gadno smučka i sad eksperimentira s ovim al je poanta da bi to doseglo tu briljatnost mora radit na tome da eliminira ego i reaktivni um ( suštinski uvijek na tome treba raditi bez obzira o kojoj je rasi riječ pa i općenito kad su neinkarnirane duše u pitanju al ova rasa ima jak reaktivni um i ego jer je miks genetika a ima te od negativnih vanzemaljaca ubačene ) pri čemu se taj potencijal mentalni s tim apstraktnim razmišljanjem koji je rijetkost u svemiru potpuno otvara i doseže svoj veliki potencijal.

Tako je nekako smučkana ova rasa i sad se negativne sile i pozitivci bore za tu stvar da svatko prevagne jer je DNK-a ove rase miks.

Koktel. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:40

Za sada najviše u budućnost imam do pesto godina podatke.

Izgleda da postoji taj problem s tim jakim egom i reaktivnim umom i onda općenito kao rasa valjda nećemo doseć taj najviši duhovni stupanj jer je ego prejak.

Jednostavno takva rasa. Briljatna al jak ego i reaktivni um jer ima i reptilske genetike.

Tražim koliko će ova rasa trajat s obzirom da ne može baš postić ovaj duhovni najviši stupanj.

Očito i nije neko dugo trajanje ...možda desetak, dvadestak tisuća godina. Možda trideset tisuća. To je u osnovi kratko.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/8/2022, 08:58

Ne dobivam dojam da ćete vi ikad biti dio galaktičke konfederacije.

To nije zato šta ćete bit neki negativci nego ima taj jaki reaktivni um kao dio DNK-a i to je udio negativnih vanzemaljaca jer ste kotel kad se gleda DNK-a i onda imaju te jake uloge ega dakle više ste kao individualci.

Pričam o vama kao rasi, dakle općenito presjek.

Ne vidim ni iz niti jednog podatka da idete na tu najvišu duhovnu razinu nego kao niste toliko loši al ta jaka uloga ega koja je dio te negativne vanzemaljske genetike van ne da dalje od toga nego se vrtite uvik ispod te crte al to je opet jako visoko duhovno samo šta eto nećete sami dalje od toga jer je jak taj ego odnosno nekakv indivudalizam i onda kao ipak neutralnost al suradnja s GF dakle niste neprijateljska rasa ( planeta ).

I ne vidim da ima neka dugotrajnost nego to je neki vijek par desetak tisuća godina.

Očito ste eksperiment koji se usavršava al ono pusti me stat i Bogu se nigdje ne žuri pa to iz vaše perspektive je ipak jako dug vremenski period al je u suštini za vijek trajanja neke rase u osnovi kratko.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics