ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 38 of 50 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 38 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 16/12/2022, 21:57

Neko rasprskavajuće streljivo Ukrainci koristili kod Ruskih rovova negdje kod Bahmuta.. jebeno jer se kao od obične granate ne možeš skloniti u rovu, ako ti ovo detonira se iznad glave možeš se jebati..

ekipa raspravlja jesu li to bacači granata sa streljivom koje se detonira iznad tla, ili minobacači sa istim minama

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 38 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Šandor Winnetou 16/12/2022, 22:08

AssadNaPodmornici wrote:

Neko rasprskavajuće streljivo Ukrainci koristili kod Ruskih rovova negdje kod Bahmuta.. jebeno jer se kao od obične granate ne možeš skloniti u rovu, ako ti ovo detonira se iznad glave možeš se jebati..

ekipa raspravlja jesu li to bacači granata sa streljivom koje se detonira iznad tla, ili minobacači sa istim minama
Stvar je u blizinskom upaljaču ( da sad ne laprdam kako djeluje i zbog čega se aktivira na određenoj visini) no zaista iz ove snimke ne znam o čemu se radi no 99% sam siguran da nisu minobacači u pitanju, premalo fragmenata i preslaba eksplozija iznad tla.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Guest 16/12/2022, 22:24

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Stvar je u blizinskom upaljaču ( da sad ne laprdam kako djeluje i zbog čega se aktivira na određenoj visini) no zaista iz ove snimke ne znam o čemu se radi no 99% sam siguran da nisu minobacači u pitanju, premalo fragmenata i preslaba eksplozija iznad tla.

U jednom od komentara na Twitteru stoji da je riječ o upotrebi DPICM projektila (pogledati detaljnije na wiki).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by omni 16/12/2022, 22:32

Bofors ima rasprskavajuce granate slicnoga efekta ali se ovo cini malo krupnije.
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by omni 16/12/2022, 22:34

Speare Shaker wrote:
Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

U jednom od komentara na Twitteru stoji da je riječ o upotrebi DPICM projektila (pogledati detaljnije na wiki).
Bit ce najprije da je to to.
omni
omni

Male
2014-04-12

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by crvenkasti 16/12/2022, 22:34

Užas u Minhenu.
Ovi prosvjedi šrom Europe u ogromnoj mjeri idu u korist Putinu.

I to to baš Nijemci!
Nijemci koji imaju povijesno pravo ratovati protiv Rusije i koji bi trebali najviše željeti njeno uništenje!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti 16/12/2022, 22:43

Za razliku od loših i zastarjelih  ruskih aviona, američki F-35B može izvesti i lijepo vertikalno slijetanje.

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 16/12/2022, 22:47

crvenkasti wrote:Za razliku od loših i zastarjelih  ruskih aviona, američki F-35B može izvesti i lijepo vertikalno slijetanje.

Može i ruski Yak-38, nebitno što je to ovdje učinio u more:

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 16/12/2022, 23:09

Speare Shaker wrote:
Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

A moguće da je i to u pitanju, nemam iskustva oko toga a nisam ni pokušavao doći do nekog rezultata, samo sam eliminirao jednu od pretpostavki iz yodinog posta. Iz snimke je nekako razvidno da se radi o ubacnoj putanji zbog načina udara fragmenata o tlo no iskustveno sam siguran da to nije ni 82 niti 120 mm MB.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 16/12/2022, 23:12

omni wrote:Bofors ima rasprskavajuce granate slicnoga efekta ali se ovo cini malo krupnije.
Bofors koristi granate 40 mm no prilično sam siguran da ih se ne može na ovaj način koristiti.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 17/12/2022, 07:23

Ovo je kasetna municija. Ak se ne varam, Ameri je koriste u svojim HIMARS-ima, za razliku od Evropljana koji su je mahom zabranili u svojim M270.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 17/12/2022, 08:41

Hrvatski zastupnici u parlamentu odbacili su prijedlog da se pridruže misiji EU-a koja podržava ukrajinsku vojsku kroz direktnu obuku nakon višesatne rasprave koja odražava već dobro poznate duboke podjele između premijera i predsjednika Hrvatske.

Dvotrećinska većina je bila potrebna za dogovor oko prijedloga koji bi uključivao dopuštanje do 100 ukrajinskih vojnika da se obučavaju u Hrvatskoj tijekom sljedeće dvije godine. Planu se usprotivio predsjednik Zoran Milanović, koji je vrhovni zapovjednik hrvatskih oružanih snaga.

Milanović je rekao da Hrvatska ne bi trebala biti uključena u rat te da bi se tim prijedlogom kršio Ustav jer se ne pojašnjava temelj za proglašavanje Ukrajine saveznikom, budući da nije članica EU-a ni NATO-a. Podsjetimo, u hrvatskom Ustavu jasno se navodi da na teritorij Hrvatske ne smije ući nijedan strani vojnik koji nije iz zemlje saveznika.

Pojedine ankete sugeriraju da se i većina hrvatskih građana protive ideji obuke ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju. No, ova situacija pretvorila se i u (još jednu) političku krizu između premijera Plenkovića, koji se očito želi prikazati kao jedan od većih podupiratelja Ukrajine u EU, i predsjednika Milanovića koji čvrsto zastupa neutralnost.

Neki pak smatraju da je ovaj pokušaj odobravanja dolaska ukrajinskih vojnika u Hrvatsku bio i direktan pokušaj napada na hrvatski Ustav od strane vladajuće stranke i premijera. No, pokušaj je odbijen, u samom saboru.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 17/12/2022, 08:58

Ratni avioni polako izumiru
Postali su presofisticirani I prekomplicirani I cesto se kvare I padaju
Bespilotne letjelice su buducnost...kako u filmu TOP GUN 2 onaj general govori Tom Cruseu
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/12/2022, 23:09

Kancelar Olaf Šolc je rekao da će Njemačka nastaviti da podržava Ukrajinu, ali da neće preduzimati nikakve korake bez saglasnosti NATO saveznika, poput samoinicijativnog slanja tenkova "Leopard" Ukrajini.

Zapadne zemlje su postigle neformalni dogovor da ne isporučuju tenkove Kijevu, tako da Njemačka ne želi da bude prva ovdje i da da povoda za optužbe.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/1183600/najnovije-vesti-leopard-tenk-nemacka-olaf-solc-rat-ukrajini

Boje se da se Rusi ne dočepaju te tehnologije tako da T-72 i njegovi derivati.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/12/2022, 00:39

nema više T-72 tenkova.. imamo mi par desetaka naših derivata.. ako to pošaljemo ostajemo bez ikakvih tenkova.. a zapadni tenkovi pitaj boga kada će doći, zbog loše vojne industrije u EU kojoj će trebati par godina se zagrije
ima još po istočnim Eu zemljama tih T-72 tenkova i derivata, ali da bi oni bili poslani treba doći zapadno oružje..
dok Ameri po skladištima imaju na stotine ako ne i tisuće starijih verzija Abramsa

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/12/2022, 00:39

nema više T-72 tenkova.. imamo mi par desetaka naših derivata.. ako to pošaljemo ostajemo bez ikakvih tenkova.. a zapadni tenkovi pitaj boga kada će doći, zbog loše vojne industrije u EU kojoj će trebati par godina se zagrije
ima još po istočnim Eu zemljama tih T-72 tenkova i derivata, ali da bi oni bili poslani treba doći zapadno oružje..
dok Ameri po skladištima imaju na stotine ako ne i tisuće starijih verzija Abramsa

evo sa wiki: 3700 abramsa u rezervi.
(some 3,700 more M1A1 and M1A2 in storage)

Inače Ameri koliko sam čitao puno bolje skladište staro oružje od Rusa, tako da mogu doslovno uz minimalno napora osposobiti par stotina ovih tenkova

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 18/12/2022, 02:09

AssadNaPodmornici wrote:nema više T-72 tenkova.. imamo mi par desetaka naših derivata.. ako to pošaljemo ostajemo bez ikakvih tenkova.. a zapadni tenkovi pitaj boga kada će doći, zbog loše vojne industrije u EU kojoj će trebati par godina se zagrije

Inače Ameri koliko sam čitao puno bolje skladište staro oružje od Rusa, tako da mogu doslovno uz minimalno napora osposobiti par stotina ovih tenkova

Kod Rusa je manje-više sve jad i tuga. 

Ovi iz Kremlja kao i zapad nisu niti ni znali koliko im je vojska sjebana, bili su ubjeđeni kako su stigli amere.

Dobar feature NYT-a

https://www.nytimes.com/interactive/2022/12/16/world/europe/russia-putin-war-failures-ukraine.html
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/12/2022, 04:47

AssadNaPodmornici wrote:nema više T-72 tenkova.. imamo mi par desetaka naših derivata.. ako to pošaljemo ostajemo bez ikakvih tenkova.. a zapadni tenkovi pitaj boga kada će doći, zbog loše vojne industrije u EU kojoj će trebati par godina se zagrije

Imaju al neće im dat. Reka san ti prije dva dana šta je na stvari : zapadni generali se boje da ta tehnologija ne padne u ruke Rusa. Tenk je napadačko oružje i velike su vjerovatnost da jedan upadne u ruske ruke a onda je gotovo. Odma će ga Kina, Iran, sama Rusija i ostali ispitat, naći mu mane i preslikat tu tehnologiju sebi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 18/12/2022, 11:10

RayMabus wrote:
Imaju al neće im dat. Reka san ti prije dva dana šta je na stvari : zapadni generali se boje da ta tehnologija ne padne u ruke Rusa. Tenk je napadačko oružje i velike su vjerovatnost da jedan upadne u ruske ruke a onda je gotovo. Odma će ga Kina, Iran, sama Rusija i ostali ispitat, naći mu mane i preslikat tu tehnologiju sebi.

Tehnologija se ne preslikava automatski, doslovce u roku odmah, čim je se netko dočepa.
Usvaja se godinama, a one posebno osjetljive i desetljećima, a za to vrijeme vlasnici originalne tehnologije i dalje napreduju sa razvojem novih tehnologija i odmaknu onima koji su pokrali njihovu staru tehnologiju.
Kada se razvijaš na taj način, krađom tuđe tehnologije, zapravo si osuđen na vječito kaskanje i zaostajanje za onima koji sami razvijaju napredne tehnologije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 18/12/2022, 11:14

AssadNaPodmornici wrote:

Problem s Abramsima je u tome da su komplicirani za upotrebu od strane većine vojski na svijetu, posebno onih obučavanih na starim sovjetskim tehnologijama.
Abrams zahtjeva 5 članova posade jer nema automatski punjač, a da bi se na taj način stekla prednosta u borbi potrebna je vrhunska obuka.
Također, Abrams ima specifičan pogon pa bi to stvorilo nepotrebne logističke probleme onima koji bi ga nabavili kao MBT, a to bi zahtjevalo godine i godine za rješavanje tih problema.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dijagram 18/12/2022, 12:20

AlfaOmega wrote:Ovo je kasetna municija. Ak se ne varam, Ameri je koriste u svojim HIMARS-ima, za razliku od Evropljana koji su je mahom zabranili u svojim M270.

Kasetno punjenje, pitanje samo koji projektil.

Od vbr lansera, do topnickih projektila, manjih ili vecih.

Ovo bi moglo biti 155 mm ili 105 mm po broju rasprsenih bombi.

Mozda cak i 120 mm minibacacka, ali u njoj bude malo bombi ,dvadesetak , no nije nemoguce i da je to u pitanju.

Trebalo bi prebrojiti eksplozije:)

Radili su ih spanjolci i to sa samolikvidatorom, da detoniraju svakako nakon pada i ne ostane mogucnost kontaminacije terena "zaostalim neeksplodiranim sredstvima"

dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 38 of 50 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics