Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 44 of 50
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ukrajina nije pobijedila.Charles III wrote:Agresor razbijenog nosa
Kako se Ukrajina obranila: Pregled najznačajnijih ukrajinskih pobjeda
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kako-se-ukrajina-odbranila-pregled-najznacajnijih-ukrajinskih-pobjeda/221225032
Zanimljiv članak. Pregled svih pobjeda od 24. Veljače do danas.
Izdvajam samo kraj članka i lijepim ga ispod slike.
Ukrajina je već pobijedila
Ukrajina je uspjela da se odbrani, čak i ako je dio teritorije okupiran, Rusija nije uspjela da slomi Ukrajinu i vrati je u okrilje "ruskog svijeta".
Ono što je možda čak i bitnije od uspjeha na bojnom polju, Ukrajinska država i nacija su dobile i konačni mit o otporu koji će za sve buduće generacije služiti za okupljanje nacije.
Rusija se suočila sa surovom realnosti, Ukrajinci nisu Rusi, Ukrajinci ne žele da budu dio Rusije i Rusija nije dovoljno snažna da ponovo stvara SSSR ili Rusko carstvo. Vojska za koju se pričalo da može za par sedmica da dođe do Pariza, nije u stanju da zauzme sela u istočnoj Ukrajini.
Ukrajina je tek sprijecila rusiju da pobijedi.
Mi koji to promatramo sa strane mozemo i reci, ali ukrajinci sigurno ne.
Pobjeda ukrajine bit ce tek kada oslobode sve teritorije ukljucivo i Krim, bilo borbom ili za zelenim stolom.
Ogroman je to posao i pitanje je hoce li biti obavljen.
Ogroman su napravili i do sada, vjerujem da ce napraviti jos, ali tesko ce potpuno na svoje priznate granice iz devedesetih.
Realno je ocekivati pobjedu s gorkom pilulom u vidu gubljenja dijela teritorija.
Cijelom svijetu izgledat ce to kao cista pobjeda, i dijelu ukrajinaca, ali ponajvise onima koji se bore bas i ne.
Dobro, srblje ce u svemu vidjeti pobjedu rusije, sto drugo:)
dijagram- Posts : 18913
2015-08-09
michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post
Jucer naznake napredovanja prema Kremini, danas nikakvih vijesti.
Dogadja li se sto ili se tek pise napamet?
Besplatan savjet Surovikinu.
Kupi cergu oko Bakhmuta, preraspodijeli po Lugansku ,Donjecku i Zaporizju.
Utvrdjuj obranu i zaboravi Bakhmut, a pogotovo ne sanjaj Odesu,Kijev, i kojesta slicno.
Ne ucini li tako bit ce proboja u Lugansku, a onda moguce i prema azovskom moru.
Utvrdjuj obranu i zaboravi Bakhmut, a pogotovo ne sanjaj Odesu,Kijev, i kojesta slicno.
Ne ucini li tako bit ce proboja u Lugansku, a onda moguce i prema azovskom moru.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
rusija puši teži oblik felacija.
nafta opet pojeftinila.
uralski četnici bi nudili eu naftu po posebnim cijenama.
jebu ih iranci s jeftinom naftom.
tehnika polako krepava.
pohlepni tatarski smrdonje od siemensa kupovali opremu. sada će to počet plaćat.
daleko toga da neće prebrikat, ali sve je to vrijeme.
neka krepaju u mukama.
čmar od krepanog neka poživi i vidi kako krepavaju.
sloboda japanu.
nafta opet pojeftinila.
uralski četnici bi nudili eu naftu po posebnim cijenama.
jebu ih iranci s jeftinom naftom.
tehnika polako krepava.
pohlepni tatarski smrdonje od siemensa kupovali opremu. sada će to počet plaćat.
daleko toga da neće prebrikat, ali sve je to vrijeme.
neka krepaju u mukama.
čmar od krepanog neka poživi i vidi kako krepavaju.
sloboda japanu.
2014-12-30
Šandor Winnetou likes this post
Jednom sam stavio neke mape šta se smatra pobjedom. Imaš definiciju totalne pobjede, manje pobjede/pirove pobjede, i poraza.
Totalna Ruska pobjeda bi bilo da su osvojili cijelu Ukrainu ili 2/3 Ukraine(Lukašenkova mapa), sa 30milijuna stanovnika bez puno gubitaka i uništavanja infrastrukture. To je bio Ruski plan. To bi bila Ruska totalna pobjeda, i nestanak Ukraine kao države, eventualno preživljavanje nešto zapadno od Žitomira , sa 10ak milijuna stanovnika.
Zatim pirova Ruska pobjeda je tada bila osvajanje cijelog Donbasa, uz Herson i ostatak, uglavnom osvojeni teritorij koji su Rusi držali u do 9og mjeseca. To bi bio Ukrainski poraz, nije totalni jer su zadržali ipak državu i naciju i narod, ali ipak neka vrsta pirove Ruske pobjede jer gubici su im takvi, da im se čak niti takva pobjeda ne isplati ali mogu proglasiti neku vrstu pirove/minimalne pobjede.
Zatim ide jedna vrsta manje Ukrainske pobjede, a to je da Rusima ostane ovo što su osvojili u Donbasu (plus minus koji grad), te ostaje im Krim. To jedna vrsta minimalne UKR pobjede i Ruskog poraza(koji nije totalni). Po meni bi i to bilo super za Ukraince, jer ozbiljno ne vjerujem da će Ruska Federacija opstati u ovome obliku još dugo, a Ukraina onda treba gledati šansu kroz idućih par desetljeća da vrati Krim i Donbas pa čak ako dođe do raspada Ruske Federacije da se i proširi na teritorij Rusije.
Tako da ja vraćanje na granice prije rata 24.veljače bih smatrao , ja osobno bih smatrao velikom Ukrainskom pobjedom, to bi smatrao i zapad, i dio Ukrainaca. Međutim dio Ukrainaca od vojnika do civila bi bio nezadovoljan tim rješenjem.
Za Ruse je to poraz, ali nije totalni, iz unutra bi Rusija bila uzdrmana, Putin bi prodavao priču da su "denacifirali i demilitralizirali Ukrainu", uz naravno stotine tisuća sjebanih muškaraca te poprilično uništavanje Ruske vojske koju nakon ovoga nitko idućih 10godina neće doživljavati plus okolno države koje su bojale Rusa, više ih ne jebu. unutar čečenija i drugih republika se sve više priča o raspadu Rusije, čitao sam neke novinarske članke da čak i Putinu dolaze informacije da Kadriov i njegova ekipa(koja se realno ne ratuje) , rat u Ukraini koristi kao priliku za stvaranje moćne vojske unutar čečenije i proučavanje slabosti Ruske vojske u slučaju budućeg sukoba.
I ostaje ona situacija totalnog Ruskog poraza gdje gube i Krim i Donbas,
kako rekoh ja bih bio zadovoljan da se Ukrainci vrate na granice koje su imali prije početka rata, a i zato ovisi kakve će ofenzivne operacije izvesti ove zime ili eventualno u kasno proljeće/ljeto 2023. Ja se nadam da kao i u slučaju 9og mjeseca, da Ukrainci sada grade rezerve i brigade za ofenzivne operacije. Ako osvoje Melitopol raspada se sve , pada onda sve uključujući i Mariopol i Berdijansk.
Već nakon toga prelazak i invazija na Krim ne znam koliko je to realno, ruku na srce 2/3 stanovništva Krima su etnički Rusi, koliko god pričali o povjesnim Ukrainskim granicama, realno Ukrainci kao nacija i narod nisu baš kroz povjest imali kontrolu nad Krimom(iako su povjesno bili i većina kod Kurska čak i Rostova na Donu pa dole i prema kavkazu)
ako Ukrainci izađu na te granice , tipa osvoje Melitopol pa onda na pregovaračkim stolom dogovore da se Rusi povuku na granicu od 24.veljače.2022 to je po meni velika pobjeda(iako neće svi Ukrainci to tako gledati).
ja bih to gledao dugoročno, nakon toga Ukrainci moraju na sve moguće načine obnoviti natalitet, doslovno ovi borci što prežive rat, trebaju imati ne 1 ženu i dvoje djece, nego po 2 žene i sa svakom 3-4 djece, tako su prije predkršćanski Europljani radili, to su čak i Njemci planirali kada pobjede u WW2, da žene koje bi ostale same, da bi ih ubacilo u brak sa Njemcima veteranima i da bi imali ovi više djece sa više žena. Zvuči onako "glupo" , ali Ukraina treba obnoviti populaciju. Kada im se poveća broj, pomalo trebaju vrebati raspad Rusije i onda se širiti.
Totalna Ruska pobjeda bi bilo da su osvojili cijelu Ukrainu ili 2/3 Ukraine(Lukašenkova mapa), sa 30milijuna stanovnika bez puno gubitaka i uništavanja infrastrukture. To je bio Ruski plan. To bi bila Ruska totalna pobjeda, i nestanak Ukraine kao države, eventualno preživljavanje nešto zapadno od Žitomira , sa 10ak milijuna stanovnika.
Zatim pirova Ruska pobjeda je tada bila osvajanje cijelog Donbasa, uz Herson i ostatak, uglavnom osvojeni teritorij koji su Rusi držali u do 9og mjeseca. To bi bio Ukrainski poraz, nije totalni jer su zadržali ipak državu i naciju i narod, ali ipak neka vrsta pirove Ruske pobjede jer gubici su im takvi, da im se čak niti takva pobjeda ne isplati ali mogu proglasiti neku vrstu pirove/minimalne pobjede.
Zatim ide jedna vrsta manje Ukrainske pobjede, a to je da Rusima ostane ovo što su osvojili u Donbasu (plus minus koji grad), te ostaje im Krim. To jedna vrsta minimalne UKR pobjede i Ruskog poraza(koji nije totalni). Po meni bi i to bilo super za Ukraince, jer ozbiljno ne vjerujem da će Ruska Federacija opstati u ovome obliku još dugo, a Ukraina onda treba gledati šansu kroz idućih par desetljeća da vrati Krim i Donbas pa čak ako dođe do raspada Ruske Federacije da se i proširi na teritorij Rusije.
Tako da ja vraćanje na granice prije rata 24.veljače bih smatrao , ja osobno bih smatrao velikom Ukrainskom pobjedom, to bi smatrao i zapad, i dio Ukrainaca. Međutim dio Ukrainaca od vojnika do civila bi bio nezadovoljan tim rješenjem.
Za Ruse je to poraz, ali nije totalni, iz unutra bi Rusija bila uzdrmana, Putin bi prodavao priču da su "denacifirali i demilitralizirali Ukrainu", uz naravno stotine tisuća sjebanih muškaraca te poprilično uništavanje Ruske vojske koju nakon ovoga nitko idućih 10godina neće doživljavati plus okolno države koje su bojale Rusa, više ih ne jebu. unutar čečenija i drugih republika se sve više priča o raspadu Rusije, čitao sam neke novinarske članke da čak i Putinu dolaze informacije da Kadriov i njegova ekipa(koja se realno ne ratuje) , rat u Ukraini koristi kao priliku za stvaranje moćne vojske unutar čečenije i proučavanje slabosti Ruske vojske u slučaju budućeg sukoba.
I ostaje ona situacija totalnog Ruskog poraza gdje gube i Krim i Donbas,
kako rekoh ja bih bio zadovoljan da se Ukrainci vrate na granice koje su imali prije početka rata, a i zato ovisi kakve će ofenzivne operacije izvesti ove zime ili eventualno u kasno proljeće/ljeto 2023. Ja se nadam da kao i u slučaju 9og mjeseca, da Ukrainci sada grade rezerve i brigade za ofenzivne operacije. Ako osvoje Melitopol raspada se sve , pada onda sve uključujući i Mariopol i Berdijansk.
Već nakon toga prelazak i invazija na Krim ne znam koliko je to realno, ruku na srce 2/3 stanovništva Krima su etnički Rusi, koliko god pričali o povjesnim Ukrainskim granicama, realno Ukrainci kao nacija i narod nisu baš kroz povjest imali kontrolu nad Krimom(iako su povjesno bili i većina kod Kurska čak i Rostova na Donu pa dole i prema kavkazu)
ako Ukrainci izađu na te granice , tipa osvoje Melitopol pa onda na pregovaračkim stolom dogovore da se Rusi povuku na granicu od 24.veljače.2022 to je po meni velika pobjeda(iako neće svi Ukrainci to tako gledati).
ja bih to gledao dugoročno, nakon toga Ukrainci moraju na sve moguće načine obnoviti natalitet, doslovno ovi borci što prežive rat, trebaju imati ne 1 ženu i dvoje djece, nego po 2 žene i sa svakom 3-4 djece, tako su prije predkršćanski Europljani radili, to su čak i Njemci planirali kada pobjede u WW2, da žene koje bi ostale same, da bi ih ubacilo u brak sa Njemcima veteranima i da bi imali ovi više djece sa više žena. Zvuči onako "glupo" , ali Ukraina treba obnoviti populaciju. Kada im se poveća broj, pomalo trebaju vrebati raspad Rusije i onda se širiti.
Inače twiter ekipa koju pratim skupila lovu preko online donacija, Ukrainskoj jedinici u Bahmutu dostavila novi SUV i ovi ih počastili i nagradili potpisima :)
michaellcmacha likes this post
Nažalost istina je što su Rusi danas dali u medije i naši su prenjeli, da su likvidirali team od 4 Ukrainska specijalca koji su upali u Rusiju i išli izvršiti neku sabotažu. Izgleda da je to nažalost istina
Ovdje Rusi kod Bahmuta kukaju i nabrajaju da nemaju granata - Ruska prednost u količini glupih granata se topi i topi ako ne - istopila se možda. Ukrainska artiljerija sa druge strane je još uvijek preciznija. najveći problem su Ruski lancet dronovi stavio sam dosta snimki
Ovdje Rusi kod Bahmuta kukaju i nabrajaju da nemaju granata - Ruska prednost u količini glupih granata se topi i topi ako ne - istopila se možda. Ukrainska artiljerija sa druge strane je još uvijek preciznija. najveći problem su Ruski lancet dronovi stavio sam dosta snimki
dijagram wrote:Jucer naznake napredovanja prema Kremini, danas nikakvih vijesti.
Evo malo detaljnije topografsko objašnjenje zašto to ide malo sporije ali jednom kada Ukrainci preuzmu sva ova brda koja gledaju na ove gradove, game over.. i onda kada padnu Kremina/Svatovo, ugroženo je pun kurac teritorija jer onda do samog Luganska nema prirodnih prepreka niti velikih urbanih područja.
Moj dodatak; vjerojatno su toga svjesni i Rusi zato se brane grčevito tamo, ali Ruski izvori sve više pišu o teškoj situaciji za njih
Charles III likes this post
Pričao sam već masu puta o Ruskoj potrošnji i nestašici artiljerije, i Ukraincima koji ispale manje granata ali su precizniji.
Evo i Rusi pričaju iste informacije, detalji ovdje
edit(da ne ispadne kao da spamam): navodno se šuška da bi Rusi mogli koristit "Sotonu" za konvencionalni napad. Umjesto nuklearnih bombi(jedna Sotona ih nosi više), Rusi bi "Sotonu" nakrcali sa gomilom eksploziva i sa njime gađali neki veliki most ili strateški važan objekt ukrainske vojske/infrastrukture. Prije toga bi zvali Amere i objavjestili, jer lansiranje takvih raketa Sotona Amerikanci prate preko satelita da ne pomisle da se radi o nuklearnom napadu.
po meni, nisam inžinjer(zapravo tehnnički i jesam , trenutno radim kao junior inžinjer) , ovo je realno. Iako gađanje mosta je "tricky" jer mostovi su koliko široki? 20ak metara. bila bi sramota da sotona se zabije u rijeku, ali svakako bi mogli pogoditi neku veliku elektranu.
Isto bilo bi fora da Patriot obori Sotonu ali eto, puno spekulacija.
Evo i Rusi pričaju iste informacije, detalji ovdje
edit(da ne ispadne kao da spamam): navodno se šuška da bi Rusi mogli koristit "Sotonu" za konvencionalni napad. Umjesto nuklearnih bombi(jedna Sotona ih nosi više), Rusi bi "Sotonu" nakrcali sa gomilom eksploziva i sa njime gađali neki veliki most ili strateški važan objekt ukrainske vojske/infrastrukture. Prije toga bi zvali Amere i objavjestili, jer lansiranje takvih raketa Sotona Amerikanci prate preko satelita da ne pomisle da se radi o nuklearnom napadu.
po meni, nisam inžinjer(zapravo tehnnički i jesam , trenutno radim kao junior inžinjer) , ovo je realno. Iako gađanje mosta je "tricky" jer mostovi su koliko široki? 20ak metara. bila bi sramota da sotona se zabije u rijeku, ali svakako bi mogli pogoditi neku veliku elektranu.
Isto bilo bi fora da Patriot obori Sotonu ali eto, puno spekulacija.
Last edited by AssadNaPodmornici on Mon 26 Dec - 17:09; edited 1 time in total
dijagram wrote:
Ukrajina nije pobijedila.
Ukrajina je tek sprijecila rusiju da pobijedi.
Suštinski je već pobijedila, a razlika između ta dva stanja je otprilike kao ona između Coca-Cole i Pepsi.
Čisto akademske prirode odnosno dobra tema za jednu čisto akademsku raspravu filozofijskog tipa.
Ukrajina je suštinski gledano već pobijedila, a ostatak posla je u biti samo pitanje tehničke prirode odnosno kako će se to tehnički privesti kraju.
Tu su važna tri temeljna koncepta: motivacija, inteligencija, vojna doktrina.
Guest- Guest
rusija je u laganom kikiju. zatvaraju bušotine jer im je samo eu kupac u susjedstvu. srbima mrska njemačka u 6 mj napravila lng terminal. za tri mj još 4 idu u pogon. do kraja 2023će svih osam u funkciji.
na žalost čmarka od krepanog oca u africi se grade rafinerije za vodik preko solara.
na žalost četnika, zelenih i marca. baterije idu u prošlost prije nego su došle.
smradovi njemački razmišljaju da bi se zabranil el auti za privatne potrebe.
taman marc kupil strujića.
na žalost čmarka od krepanog oca u africi se grade rafinerije za vodik preko solara.
na žalost četnika, zelenih i marca. baterije idu u prošlost prije nego su došle.
smradovi njemački razmišljaju da bi se zabranil el auti za privatne potrebe.
2014-12-30
veber wrote:
Zar je?
Prenesi mu izraze moje duboke sućuti.
Guest- Guest
Steta je ovako gubiti ovakve ljude.AssadNaPodmornici wrote:Nažalost istina je što su Rusi danas dali u medije i naši su prenjeli, da su likvidirali team od 4 Ukrainska specijalca koji su upali u Rusiju i išli izvršiti neku sabotažu. Izgleda da je to nažalost istina
Ne znamo kuda su isli i s kakvom namjerom ali radije ih treba koristiti na samom bojistu, neprijateljskoj pozadini(bliskoj pozadini) gdje bi
obavljali zadatke s manje rizika nego je ovaj u samoj rusiji.
dijagram-
2015-08-09
RUSKI političar, zastupnik i multimilijunaš Pavel Antov, član Putinove stranke Ujedinjena Rusija, nađen je mrtav ispred hotela u Indiji, a kako prenose britanski tabloidi pozivajući se na indijske medije, nakon misterioznog pada s prozora hotela.
Oni pišu kako je ruski tajkun, vlasnik poznate tvornice s kobasicama, skočio s krova hotela te da je nađen u lokvi krvi. Njegov ga je indijski vodič hitno odvezao u lokalnu bolnicu, no tamo su ga samo proglasili mrtvim.
Antov je u lipnju kritizirao napad na Ukrajinu, a zračne napade na Kijev nazivao je ruskim terorom, prenosi Daily Mail, no ubrzo se ispričao radi takvih izjava. Rekao je da je njegov komentar bio nesporazum te da je uvijek podržavao Putina i ciljeve njegove vojne operacije.
Antov je bio među najbogatijim ruskim političarima, dvaput je bio na Forbesovoj ruskoj listi najbogatijih.
biljezim jos jedan skocilo
Oni pišu kako je ruski tajkun, vlasnik poznate tvornice s kobasicama, skočio s krova hotela te da je nađen u lokvi krvi. Njegov ga je indijski vodič hitno odvezao u lokalnu bolnicu, no tamo su ga samo proglasili mrtvim.
Antov je u lipnju kritizirao napad na Ukrajinu, a zračne napade na Kijev nazivao je ruskim terorom, prenosi Daily Mail, no ubrzo se ispričao radi takvih izjava. Rekao je da je njegov komentar bio nesporazum te da je uvijek podržavao Putina i ciljeve njegove vojne operacije.
Antov je bio među najbogatijim ruskim političarima, dvaput je bio na Forbesovoj ruskoj listi najbogatijih.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Stiscu tajkune da placaju Prigozinu njegovu ekipu, oni pak bjeze i gledaju spasiti novac i poslove pod sankcijama.debotoijusto wrote:RUSKI političar, zastupnik i multimilijunaš Pavel Antov, član Putinove stranke Ujedinjena Rusija, nađen je mrtav ispred hotela u Indiji, a kako prenose britanski tabloidi pozivajući se na indijske medije, nakon misterioznog pada s prozora hotela.
Tko ne poslusa posklizne se na koru od banane i padne niz stepenice, s krova, kroz prozor, iz helikoptera itd.
dijagram-
2015-08-09
Putin ih ( miljunaše ) je stvorio i lipo im je reka kad se jedan žalija da će izgubiti puste miljone i da će mu ostat malo da želi li da i ostane i bez toga malo šta mu je ostalo ?dijagram wrote:Stiscu tajkune da placaju Prigozinu njegovu ekipu, oni pak bjeze i gledaju spasiti novac i poslove pod sankcijama.debotoijusto wrote:RUSKI političar, zastupnik i multimilijunaš Pavel Antov, član Putinove stranke Ujedinjena Rusija, nađen je mrtav ispred hotela u Indiji, a kako prenose britanski tabloidi pozivajući se na indijske medije, nakon misterioznog pada s prozora hotela.
Tko ne poslusa posklizne se na koru od banane i padne niz stepenice, s krova, kroz prozor, iz helikoptera itd.
Putin ih je stvorio i Putin im ima pravo oduzet lovu da financira rat il šta već on hoće.
Nezahvalni su. Tko ne da pare itni ga kroz prozor.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Antov was the founder and vice-president of the Vladimir Standard group of companies, a major Russian manufacturer of meat and sausage products. In 2019, the Russian Forbes named Antov the richest deputy in Russia – then his income was almost 10 billion rubles (about $ 150 million at the current exchange rate).
https://news.russia.postsen.com/trends/135059.html
Samo 150 miljona dolara. Ništa od toga. To je sića. Ipak će morati prodavati zlato.
https://news.russia.postsen.com/trends/135059.html
Samo 150 miljona dolara. Ništa od toga. To je sića. Ipak će morati prodavati zlato.
2014-04-11
"Prije Nove godine svi vole predviđati. Mnogi vježbaju u futurističkim hipotezama, natječući se u prijedlogu najneočekivanijih, pa čak i apsurdnih. I mi ćemo učiniti svoj dio posla", napisao je Medvedev na Telegramu, a onda iznio svoja predviđanja za novu godinu:
[list=css-0][*]Povećanje cijena nafte na 150 dolara po barelu i cijene plina na 5000 dolara za 1000 kubičnih metara.
[*]Povratak Ujedinjenog Kraljevstva u EU.
[*]Raspad EU-a nakon povratka Ujedinjenog Kraljevstva i ukidanje eura kao valute bivše Europske unije.
[*]Zauzimanje zapadnih regija bivše Ukrajine od strane Poljske i Mađarske.
[*]Stvaranje Četvrtog Reicha na temelju Njemačke i satelita koji su joj se pridružili (Poljska, baltičke zemlje, Češka, Slovačka, Rumunjska, Kijevska republika i drugi otpadnici).
[*]Rat između Francuske i Četvrtog Reicha. Podjela Europe, uključujući novu podjelu Poljske.
[*]Odvajanje Sjeverne Irske od Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i priključenje Republici Irskoj.
[*]Američki građanski rat, odvajanje Kalifornije i Teksasa u samostalne države. Stvaranje savezne države Teksasa i Meksika. Naknadna pobjeda Elona Muska tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u u nekim od država koje su nakon građanskog rata dodijeljene republikancima.
[*]Prijenos svih glavnih tržišta dionica i financijskih aktivnosti iz SAD-a i Europe u Aziju.
[*]Kolaps financijskog sustava Bretton Woodsa, MMF-a i Svjetske banke. Odbacivanje eura i dolara kao svjetskih rezervnih valuta. Povratak zlatnog standarda. Prijelaz na aktivno korištenje digitalnih valuta.
[/list]
[list=css-0][*]Povećanje cijena nafte na 150 dolara po barelu i cijene plina na 5000 dolara za 1000 kubičnih metara.
[*]Povratak Ujedinjenog Kraljevstva u EU.
[*]Raspad EU-a nakon povratka Ujedinjenog Kraljevstva i ukidanje eura kao valute bivše Europske unije.
[*]Zauzimanje zapadnih regija bivše Ukrajine od strane Poljske i Mađarske.
[*]Stvaranje Četvrtog Reicha na temelju Njemačke i satelita koji su joj se pridružili (Poljska, baltičke zemlje, Češka, Slovačka, Rumunjska, Kijevska republika i drugi otpadnici).
[*]Rat između Francuske i Četvrtog Reicha. Podjela Europe, uključujući novu podjelu Poljske.
[*]Odvajanje Sjeverne Irske od Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i priključenje Republici Irskoj.
[*]Američki građanski rat, odvajanje Kalifornije i Teksasa u samostalne države. Stvaranje savezne države Teksasa i Meksika. Naknadna pobjeda Elona Muska tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u u nekim od država koje su nakon građanskog rata dodijeljene republikancima.
[*]Prijenos svih glavnih tržišta dionica i financijskih aktivnosti iz SAD-a i Europe u Aziju.
[*]Kolaps financijskog sustava Bretton Woodsa, MMF-a i Svjetske banke. Odbacivanje eura i dolara kao svjetskih rezervnih valuta. Povratak zlatnog standarda. Prijelaz na aktivno korištenje digitalnih valuta.
[/list]
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
AssadNaPodmornici- Posts : 22270
2018-06-14
Cime se ovi bave, nije cudo sto im na bojistu nista ne ide kako su zamisljali.debotoijusto wrote:"Prije Nove godine svi vole predviđati. Mnogi vježbaju u futurističkim hipotezama, natječući se u prijedlogu najneočekivanijih, pa čak i apsurdnih. I mi ćemo učiniti svoj dio posla", napisao je Medvedev na Telegramu, a onda iznio svoja predviđanja za novu godinu:
dijagram-
2015-08-09
Zapadni dužnosnici procjenjuju da će Rusiji trebati najmanje trideset godina kako bi se financijski i vojno oporavila od agresije na Ukrajinu te opet postala velesila.
Britanski Daily Mail tvrdi da je od invazije krajem veljače u Ukrajini poginulo najmanje stotinu tisuća ruskih vojnika, a potrošena je četvrtina godišnjeg proračuna.
Kijev je, navodi isti izvor, uništio polovicu ruskih tenkova, a Rusija je potrošila gomilu novca kako bi obnovila svoje oružane snage.
List navodi neimenovanog britanskog dužnosnika koji tvrdi da će Rusiji trebati između dvadeset i trideset godina kako bi povratila svoju vojnu i ekonomsku snagu.
Putin gura Rusiju u ponor: ‘Kako god rat završio, trebat će im najmanje 30 godina da se oporave‘
A ništa, morat će rasprodat svo zlato koje je pohranija u podrumu za vrijeme svoje vladavine da pokrpi rupe u proračunu.
Britanski Daily Mail tvrdi da je od invazije krajem veljače u Ukrajini poginulo najmanje stotinu tisuća ruskih vojnika, a potrošena je četvrtina godišnjeg proračuna.
Kijev je, navodi isti izvor, uništio polovicu ruskih tenkova, a Rusija je potrošila gomilu novca kako bi obnovila svoje oružane snage.
List navodi neimenovanog britanskog dužnosnika koji tvrdi da će Rusiji trebati između dvadeset i trideset godina kako bi povratila svoju vojnu i ekonomsku snagu.
Putin gura Rusiju u ponor: ‘Kako god rat završio, trebat će im najmanje 30 godina da se oporave‘
A ništa, morat će rasprodat svo zlato koje je pohranija u podrumu za vrijeme svoje vladavine da pokrpi rupe u proračunu.
2014-04-11
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema