ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 32 of 50 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III 4/12/2022, 16:50

SAD pregovaraju sa Omanom i Qatarom da isti prebace svoje sustave NASAMS u Ukrajinu, čime bi se opskrba Ukrajine drastično ubrzala. SAD je dala nalog tvrtki Raytheon za isporuku NASAMS-a u vrijednosti od 1,2 milijarde dolara ali bi do isporuke prošlo nekoliko mjeseci.

Na ovaj način bi Ukrajina odmah dobila gotove sustave dok bi SAD naknadno ovim državama refundirao poslane u Ukrajinu čim ih Raytheon isporuči.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Fb_img43

Charles III

2022-09-14

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III 4/12/2022, 16:52

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Screen20

2022-09-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/12/2022, 18:05

skinuti RU helikopter izgleda

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 4/12/2022, 18:07

Ovaj rat pokazuje kako su jurišni helikopteri stvar prošlosti.

Neusporedivo skuplji od dronova, manje efikasni.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/12/2022, 18:15

Hektorović wrote:Ovaj rat pokazuje kako su jurišni helikopteri stvar prošlosti.

da

Eventualno su helikopteri korisni protiv kozojeba na bliskom istoku, jer Rusi sa te strane imaju vrhunske helikoptere u razini su Američkih bez problema, i oružje i kamere su tu negdje, ali jednostavno čim jedna zemlja ima ozbiljnu PZO zakurac su.

E da kada je NATO bombardirao Srbiju 99godine , Ameri nisu slali helikoptere jer su se bojali gubitaka protiv Srpske PZO koja je bila ono dječja igra spram Ukrainske PZO , tako da su helikopteri definitivno kada mlatiš se protiv neke kozojebske države.

Drugo, tenkovi nisu zastarijeli, to što su ih Rusi u početku užasno loše koristili ne znači da su stari... ali definitivno budućnost je u dronovima, zbog Azer-Arm rata, i ovoga sada, u dronove se trenutno diljem svijeta užasno ulaže

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 4/12/2022, 23:18

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:Ovaj rat pokazuje kako su jurišni helikopteri stvar prošlosti.

da

Eventualno su helikopteri korisni protiv kozojeba na bliskom istoku, jer Rusi sa te strane imaju vrhunske helikoptere u razini su Američkih bez problema, i oružje i kamere su tu negdje, ali jednostavno čim jedna zemlja ima ozbiljnu PZO zakurac su.

E da kada je NATO bombardirao Srbiju 99godine , Ameri nisu slali helikoptere jer su se bojali gubitaka protiv Srpske PZO koja je bila ono dječja igra spram Ukrainske PZO , tako da su helikopteri definitivno kada mlatiš se protiv neke kozojebske države.

Drugo, tenkovi nisu zastarijeli, to što su ih Rusi u početku užasno loše koristili ne znači da su stari... ali definitivno budućnost je u dronovima, zbog Azer-Arm rata, i ovoga sada, u dronove se trenutno diljem svijeta užasno ulaže

K-52 je najbolji i najsuvremeniji jurišni helikopter na svijetu (Apache je koncepcijski sa početka 70tih), sa tonom složenih sustava samoobrane, pa svejedno ima stalno gubitke zbog ogromne saturacije manpads-a. Jednostavno ne isplati se koristiti helikoptere za opasne jurišne napade sa nenavođenim raketama.  

Mi-28 je generaciju iza pa ih skoro niti ne koriste...

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Maxresdefault
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 4/12/2022, 23:41

imaju i Rusi one jebačke projektil, ispale ga sa par desetaka km udaljenosti i onda navode joystikom na metu... i imali su nekoliko takvih pogodaka.. međutim s obizrom na gubitke, totalno su neisplativi.

ljudi se navikli(i ameri ali i rusi) da je ovo sirija/irak/afg gdje onda gledaš iz termalne kamere sa par km visine po noći, a ovi asevi ne kuže da ih promatraš i onda ih komadaš 30mm topovima a ovi ne mogu ništa.. kako da ne..

ovakve stvari prolaze protiv kozojeba, iste te apache ameri nisu usudili čak niti protiv srba na kosovu koristiti jer su se bojali gubitaka zbog srpske PZO, dok Ukrainska PZO je trenutno među najjačim na svijetu, tu se i Amerika nebi bolje provela

Još jedna stvar
Oryx je napravio update sa Ukrainskih gubicima.. dodao je stare gubitke koje on i njegova ekipa nisu stigli sve obraditi
(svaki video/sliku sa ukr/ru gubicima moraš provjeriti tipa da nije duplikat ili neka stara slikana iz drugog kuta itd)..

200 komada teške tehnike, ogromni gubici. time su skrpali više manje sve UKR gubitke za koje je ikada postojala neka snimka/video na internetu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Charles III 5/12/2022, 07:42

Ukrajina radi svoj dron kamikazu: "Nosit će 75 kg eksploziva i letjeti do 1000 km"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-radi-svoj-dron-kamikazu-nosit-ce-75-kg-eksploziva-i-letjeti-do-1000-km/2417900.aspx

UKRAJINSKI državni koncern Ukroboronprom proveo je niz uspješnih testova ukrajinske bespilotne letjelice s dometom od tisuću kilometara, rekla je danas glasnogovornica tvrtke Natalia Sad.

"Danas je završen niz faza uspješnog testiranja. U skladu s uputama načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine, prelazimo na fazu testiranja rada letjelice u slučaju elektroničkog napada", rekla je Sad.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 5/12/2022, 07:43

Ukrajina: Rusija širi teorije zavjere o kloniranim ukrajinskim vojnicima

Ministarstvo obrane Ukrajine oglasilo se na Twitteru o dezinformacijama koje navodno širi Rusija.

"Prošlog proljeća, ruska propaganda o genetski modificiranim ukrajinskim golubovima. Sada, teorije zavjere o 'kloniranim' ukrajinskim vojnicima. Sljedeći će biti 'supervojnici' genetski modificirani u tajnim biološkim laboratorijima. Kapetan Ukrajina? Ne. Svaki vojnik ukrajinskih oružanih snaga je superheroj", piše ministarstvo.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 5/12/2022, 08:32

Koje su vojne opcije Ukrajine i Rusije tokom zime?

https://balkans.aljazeera.net/teme/2022/11/18/prelazak-na-zimsko-ratovanje-kakve-su-mogucnosti-ukrajine-i-rusije
Došlo je do pauze u borbama dok Rusija i Ukrajina razmatraju svoje mogućnosti u zimi koja dolazi.
Ukrajina je nakon ponovnog preuzimanja strateški vitalnog južnog lučkog grada Hersona, morala stati kako bi se vojnici odmorili i ponovo opremili.
Mogućnosti Kijeva za daljnje borbene operacije trenutno su ograničene jer rijeka Dnjepar predstavlja prirodnu barijeru koja će zahtijevati značajan napor i planiranje ukoliko Ukrajina želi dovesti nove trupe i borbena vozila potrebna za buduće ofanzivne akcije protiv ruskih jedinica, koje su ukopane u blizini rijeke.
Rusija je iskoristila iskusne Wagnerove plaćenike na sjeveroistoku, gdje su se borbe intenzivirale, uglavnom oko grada Bahmuta.
Kako temperature polako padaju, priroda borbi će se naglo promijeniti.
Obje vojske obučene su za borbu na hladnoći. Rusija je izvršila invaziju, a Ukrajina je uzvratila tokom jednog od najhladnijih mjeseci 2022, februara, ali Kijev je od NATO-ovih snaga dobio daleko bolju zimsku odjeću i opremu.
Na dan invazije u Kijevu je temperatura bila oko tri stepena Celzija, a danas iznosi jedan stepen.
Promjene u borbama na temperaturama ispod nule nisu beznačajne.
Sa manje dnevnih sati, vojska koja bude vještija u noćnim borbama imat će prednost. Naočale za noćno gledanje i termovizijske kamere bile su na vrhu liste opreme koju Ukrajina traži od Zapada.
Šanse za preživljavanje u “zlatnom satu” – kritičnih 60 minuta nakon ranjavanja na ratištu – povećavaju se ako se vojnici liječe ili prebace u stanicu prve pomoći, a padaju ako su oni izloženi teškim vremenskim uvjetima.Ukrajinske trupe poslane su u ovaj sektor kako bi ojačale odbranu i zaustavile sporo napredovanje Rusije.
Moskva cilja na manje dobitke dok uništava elektrane, opskrbne vodove, skladišta goriva i ​​objekte kako bi bacila Ukrajinu na koljena, a time je i dovela za pregovarački stol.
Situacija je toliko ekstremna da ukrajinska vlada sada navodno razmatra evakuaciju glavnog grada Kijeva kako bi sačuvala živote, jer grijanje grada više nije zagarantovano.
Energija ne grije samo domove – bez nje ne mogu raditi fabrike, ne može se pumpati benzin, a nema niti ulične rasvjete.
Ukrajinska infrastruktura bila bi osakaćena, a građanski život bi se počeo zaustavljati.
Gotovo 40 posto ukrajinske elektroenergetske mreže je uništeno ili oštećeno, a popravak će trajati mjesecima jer, između ostalog, nedostaje i rezervne opreme.
U nekoj će fazi Ukrajina morati prijeći rijeku Dnjepar. Upravo je područje od njene obale do Melitopolja, težište sukoba.
Ko god ga kontroliše, kontroliše slatkovodni kanal koji teče od rijeke u Novoj Kahovki do Krima, osiguravajući taj poluotok sa 85 posto vode. To je bio strateški ruski ratni cilj otkako je Ukrajina blokirala Sjevernokrimski kanal 2014. kada je Rusija nezakonito anektirala Krim.
Ukrajinski napredak prema istoku prerezao bi vrat Krimu, izolirajući ga od ostatka zemlje.
To bi, također, učinilo rusku okupaciju nuklearne elektrane Zaporožje neodrživom jer bi se njena vojska tamo suočila sa sve većom opasnošću da bude odsječena i okružena.
Ruske trupe koje su tamo, a koje su već na kraju dugog klimavog lanca snabdijevanja, imat će dodatnih problema sa odbranom jer bi ukrajinske baterije HIMARS, koje bi mogle krenuti na istok, mogle uništiti skladišta i željeznička čvorišta potrebna ruskim vojnim logističkim jedinicama.
No, napad preko rijeke ne bi bio lak.
Ukrajinska vojska morala bi napasti udaljenu obalu Dnjepra na nekoliko mjesta i izdržati neprijateljsku vatru dok bi prevozila dovoljno vojnika, vozila, zaliha i opreme, za početak i održavanje ofanzivnih operacija.
Rusija ne može odbraniti cijelu obalu rijeke, a Ukrajina je pokazala više vještine i sofisticiranosti u kombiniranim operacijama za pokretanje riječnog napada, u kombinaciji s helikopterskim desantima i dalekometnom vatrom.
Glavna nagrada bio bi Melitopolj.

Poznat kao “vrata Krima”, to je važno prometno, željezničko i logističko čvorište.
Ponovno zauzimanje ovog grada od strane ukrajinskih snaga, zajedno s blokadom slatkovodnog kanala, počelo bi činiti rusku vojnu prisutnost na Krimu sve nesigurnijom i najavljivalo bi potpuni poraz moskovskih trupa.
Može li Rusija spriječiti poraz uvezenim projektilima i velikim brojem novih vojnih obveznika bačenih u prve redove?
Priča se da je Jozef Staljin rekao: “Kvantitet ima svoj vlastiti kvalitet“.
Hoće li to biti dovoljno da Rusija izbjegne gubitak rata, postaje sve manje vjerovatno.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 10:38

Na Ruskim aerodromima oko Ukraine gdje su stacionirani bombarderi bilo je eksplozija. I to na nekoliko njih. Veličina štete se ne zna još

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 16:04

Krenuo je Rusi val udara projektilima.. potvrđeno je više pogodataka.. naravno ukrainci će reći da su oborili 48/50 projektila ali da je oštećeno 10ak elektrana diljem zemlje pa je nestašica struje, a Rusi će tvrditi da su uništili 100 himars sustava u skladištu i tako..

ovako iz glave a nisam stiga istražiti, bilo je nešto pogodataka, nešto je skinula ukrainska protuzračna obrana, međutim Rusi su ispalili manje projektila nego u prethodnom valu prije 2-3 tjedna tako da sve skupa neće biti tolika šteta.

idem vidjeti okolo kakvo je stanje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/12/2022, 20:03

AssadNaPodmornici wrote:Na Ruskim aerodromima oko Ukraine gdje su stacionirani bombarderi bilo je eksplozija. I to na nekoliko njih. Veličina štete se ne zna još

Tu-141, kao i na ZG. Po satelitskim snimcima nema neke velike štete, izgleda kako su pokušali napasti pred sami ruski raketni napad, kad su svi bombarderi bili naoružani, kako bi napravili lančanu eksploziju.

Zateliti su još u subotu primjetili loading projektila na bombardere
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/12/2022, 20:06

U Ryzanu su uspjeli zapaliti tanker sa gorivom, koji je onda oštetio Tu-22M3, na Engelu nema primjetne štete 

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 A05ba410[url=https://servimg.com/view/20277616/555]Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 Cbf75910[url=https://servimg.com/view/20277616/556]Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 8ebd1d10[/url][/url]
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 20:09

Vidio sam slike nekih pogodaka ali sve skupa puno manja šteta nego inače. Očito nije bilo dovoljno raketa, dio je oborila Ukr pzo, ne znamo koliko, nisam vidio snimke obaranja a takve je i teško uhvatiti, ima nekoliko snimki pogodaka, to je lakše snimiti vidiš eksploziju negdje i slikaš. Međutim ovaj put šteta na energetsku mrežu je dosta manja. Činjenica da su Rusi ispalili manje raketa nego inače, i da ipak nije svaka pogodila cilj, znači puno manja šteta. Ukraina usput dobija hrpu transformatora za elektrane tako da je OK situacija osim ako iz Iran's ne dobiju par stotina dronova i toliko balističkih raketa Ukr će preživjeti zimu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/12/2022, 20:10

Dakle ova zadnja krilca su oštećena 

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 32 14787310
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/12/2022, 20:12

Zanimljivo, Rusi su nešto i očekivali zato su i poredali one zidove guma između bombardera
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 21:58

Hektorović wrote:Zanimljivo, Rusi su nešto i očekivali zato su i poredali one zidove guma između bombardera
Rusi tvrde da su napali Ukrainci dronovima iz SSSRa i da je njihova PZO oborila ali da su fragmenti napravili štetu.. onako, vidio sam jednu sliku bila je čak i gadna eksplozija, možda su neki skinuli neki nisu.

However, ako se rat oduži vjerujem da će Ukrainci naštancati hrpu onih svojih dronova kamikaza.. uz zapadnu pomoć , lako moguće da će se ti dronovi i u tajnosti sklapati negdje u poljskoj... ja bih ih koristio u kombinaciji sa HAARM projektilima... Rusi gube i PZO sustave isto tako malo pomalo, a sigurno ih ne proizvode u dovoljnim količinama..

ukratko nažalost sve skupa gadan rat, ali šta je tu -tu je.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 5/12/2022, 22:02

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:Zanimljivo, Rusi su nešto i očekivali zato su i poredali one zidove guma između bombardera
Rusi tvrde da su napali Ukrainci dronovima iz SSSRa i da je njihova PZO oborila ali da su fragmenti napravili štetu.. onako, vidio sam jednu sliku bila je čak i gadna eksplozija, možda su neki skinuli neki nisu.

However, ako se rat oduži vjerujem da će Ukrainci naštancati hrpu onih svojih dronova kamikaza.. uz zapadnu pomoć , lako moguće da će se ti dronovi i u tajnosti sklapati negdje u poljskoj... ja bih ih koristio u kombinaciji sa HAARM projektilima... Rusi gube i PZO sustave isto tako malo pomalo, a sigurno ih ne proizvode u dovoljnim količinama..

Ukrajinci su se i ovaj put pokazali kreativnijima. Napadajući u trenutku kad su ruski bombarderi bili napunjeni oružjem i punili gorivo pred napade.

Ovo je za Ruse moglo završiti katastrofalno sa velikim gubitcima.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 22:06

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Ukrajinci su se i ovaj put pokazali kreativnijima. Napadajući u trenutku kad su ruski bombarderi bili napunjeni oružjem i punili gorivo pred napade.

Ovo je za Ruse moglo završiti katastrofalno sa velikim gubitcima.
lišo su prošli, jednostavno Ukrainci nemaju sredstva za napade .. još..
i netko priča "Rusija ratuje protiv cijelog NATOa".. pa zamisli da Ukraina na raspolaganju ima NATO arsenal od tisuće i tisuće i tisuće krstarećih i balističkih raketa.. i da počnu padati ovako naglo..
ali mogao se zapad tu još i više angažirati.. UKR su razvili svoj dron.
neka pošalju tehničku dokumentaciju na zapad i neka oni krenu sa štancanjem.. kada skupe ih stotinjak udri..
btw
https://twitter.com/200_zoka
Zoka Srbin je napravio dobar pregled sa Ruskog kuta viđenja kojeg baš i nema ovdje na zapadnim medijima.. dakle lik je stavio snimke nekih UKR gubitaka danas(ništa previše , koje oklopno vozilo itd) snimke udara Ruskih krstarećih raketa po infrastrukturu, jer naši mediji ali i online ekipa prenosi ono što UKR država objavi tipa "oborili smo 95% itd raketa" a ono ima hrpa slika i videa gdje te rakete udaraju ..
te se usput i uredno ruga sa Rusima itd. od ovih ostalih tko hoće neka baci pogled. ne treba vam twiter račun, ja sam ionako baniran, ali mogu sve čitati jer gotovo svi twiter računi danas su otvoreni

2018-06-14

Hektorović likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 5/12/2022, 22:11

Gepard obara krstareću raketu.
Ukrainci jebeno hvale gepard. Da je odličan za obaranje sporih projektila i dronova. nastao u hladnom ratu, moderniziran naravno nazad 10ak godina sa novim računalima
Samo ih ovi nemaju puno jer ih lude švabe i nisu proizveli puno i ne proizvode više streljivo i neznaju ga proizvoditi pa sada traže okolo tko bi mogao proizvoditi municiju za geparde.

2018-06-14

Piglet, Hektorović and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 32 of 50 Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics