Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
As a result of offensive actions by Russian troops, Andreevka (Donetsk People's Republic) has been completely liberated from the Ukrainian armed forces.
In addition, Russian troops continued successful offensive operations to liberate Vodyanoye (Donetsk People's Republic).
Earlier, the Russian Defence Ministry reported that Belogorovka and Pershe Travnya (Donetsk People's Republic) had been liberated.
@mod_russia_en
In addition, Russian troops continued successful offensive operations to liberate Vodyanoye (Donetsk People's Republic).
Earlier, the Russian Defence Ministry reported that Belogorovka and Pershe Travnya (Donetsk People's Republic) had been liberated.
@mod_russia_en
Charles III wrote:Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je prije nekoliko dana video slanja raketa Brimstone 2 ukrajinskim snagama. Prevezene su iz RAF Baze Norton u Oxfordshireu u Ukrajinu. To su precizno navođene rakete izvorno dizajnirane za napade iz zraka na kopnene ciljeve po principu „Ispali i zaboravi“. Međutim, prema britanskom Ministarstvu obrane, ukrajinske oružane snage će ih koristiti za gađanje oklopnih vozila i tenkova ispaljivanjem iz modificiranih lansera sa kopna i to u rojevima!?
https://militaristikablog.wordpress.com/2022/11/30/rat-u-ukrajini-mijenja-ustaljena-pravila-ratovanja/
Brimstone nakon ispaljivanja, pilot iz letjelice može usmjeriti na cilj preko nišanskog sistema na svom head-up displeju, kada se upotrebljava u skladu sa prvobitnom namjenom. Međutim ukrajinci su brzo shvatili da se podaci o položaju cilja u trenutku lansiranja (što je dovoljno da projektil bude upotrebljen) mogu dobiti iz nišanskog sistema aviona (radarski i/ili elektrooptički), ili sa sličnog sistema sa neke druge platforme poput Bayrtaktara TB-2 ili od kontrolora iz stanice sa zemlje.
Ovi projektili, od kojih svaki košta oko 175.000 funti (oko 208.000 američkih dolara), mete gađaju na duplo većem dometu nego ranija verzija na 60 km i uz pomoć laserskog obilježavanja ciljeva što se može raditi preko taktičkih borbenih dronova Bayraktar TB-2 ili putem prenosnih portable uređaja kojima može da rukuje samo jedan vojnik. I odmah su ukrajinci krenuli u modificiranje načina dopremanja projektila na bojište kombinujući softver za transfer podataka sa laptopa u bojevu glavu letjelice uz pomoć podataka dobijenih sa portabl uređaja ili izviđačkih dronova. Zašto?
Snimci eksperimentalnog lansiranja projektila Brimstone sa kopenih lansera u Ukrajini tokom ljeta 2022.
Ukrajinske trupe modificirile su svoje kamione (uglavnom civilne) da služe kao mobilne lansirne platforme za Brimstone rakete koje se obično lansiraju iz zraka. Ono što ukrajinci žele da postignu je koordinirani napad sa ovim oružjem uz markiranje laserom ciljeva iz zraka ili sa kopna i ispaljivanje iz modificiranih lansera u roju 12 Brimstone2 projektila na 12 različitih ciljeva na udaljenosti od 30 do 60 km danju i noću i brzu promjenu položaja i dopunu lansera novim projektilima. Ukoliko uspiju da učine ovaj sistem efikasnim, rusi će morati uduplati broj izviđačkih dronova i pojačati sve svoje aspekte vatrene podrške kako bi onemogućili ukrajince da u zoni njihovog napada dovuku i razmjeste ovo oružje. O efektima upotrebe ovog oružja iz zasjede ne treba trošiti rječi, jer je učinak prvog pogodka 100%. Ako ukrajinici uspiju da implementiraju efikasno ovaj sistem u većem broju na bojište, a snimci upotrebe Brimstone projektila lansiranih sa kopna u borbenim uslovima u Ukrajini već postoje, taktika oklopnih snaga će morati proći kroz ozbiljnu reformu, jer će oklop moći biti uništavan sa distance gdje je sredstvo za lansiranje relativno sigurno od artiljerije i avijacije protivnika, a ima preciznost veću od 96%. Tokom posjete Kijevu prošlog vikenda britanski premijer Rishi Sunak najavio je da će još jedan paket vojne pomoći od 50 miliona funti iz Velike Britanije biti uskoro poslan Ukrajini.
...
Ukratko, Rusima se na jugu Ukrajine (a posljedično i u Donbasu) loše piše.
problem Brimstona2 kako se vidi iz ove analize ali i svega drugoga, jest da im recimo neki teški dron mora pronaći(i možda označiti) metu to je idealno.
Fora je jednom kada Ukrainci iz drona nađu metu, imaju hrpu drugog oružja, recimo od HIMARSa, do 155 haubica, do excalibur, SMART(njemačkih) granata itd. BrimStone2 je tu jedno od oružja.
E sada je sranje evo iz dva izvora što gledam, ako se lasnira sa kopna taj projektil ima domet svega 13km.. iz zraka 50-60tako nešto.. ogromna razlika
Naravno da bi je lasnirao iz zraka tipa da leti 50-60km, moraš biti visoko, ne 50metara iznad tla, nego nekoliko km.. i moraš je lansirati sa sigurne udaljenosti zbog guste Ruske protuzračne obrane, jer čak i na toj udaljenosti(40,50km) nisi baš siguran(kao što i Rusi isto tako nisu sigurni zbog Ukrainske PZO koja je sada kombinacija stari ali moćne sovjetske i novije zapadne)
Dobro je što Brimstone2 ima da recimo pošalješ je na određen teritorij i onda ona sama traži metu(vozila) uz pomoć svojih radara/senzora. I opet je sranje ako je lansiraš sa kopna domet je joj 13km, dakle ništa posebno, iz zraka ima dobar domet, ali opasno je lansirati iz zraka zbog Ruske PZO.
Mislim ovo je vrhunsko oružje, ali više je nekako razvijeno da se Britanci iživljavaju nad nekim kozojebima koji nemaju moderne sustave PZOa.
Eventualno gdje se može upotrebiti, ako nemaš dronove a vidiš da na određenoj cesti se grupira ili ide Ruska kolona vozila i onda lansiraš projektile, ili navodiš laserima od pješaka itd.. ali sve to možeš odraditi i haubicama.
Mislim svaka pomoć dobro dođe, ali je kritičnije Ukraincima slati bilo kakve dronove, od civilnih do vojnih teških, do onih između, takvih fali i Ukraincima i Rusima.. a onda 155mm granate koje rješavaju sve.. Brimstone 2 , poklonjenom konju se ne gleda u zube, ali je više prilagođen za kozojebe nego za Ruse.. za Ruse je čak bolje na neki način primitivnije oružje granate iz haubice
edit: aj malo sam ga posrao previše..
gdje ga ja vidim u korisnosti.. recimo znaš gdje Rusi napreduju.. oko Bahmuta.. možeš ga staviti 10km iza fronte, i onda nekim dronom ili pješacima ako vidiš da Rusi kreću u napad ispaliti 2-3 projektila da im pogode oklopna vozila koja još i nisu u dometu Javelina koji sam ima domet 3-4km... najbolje otkriti neka ta vozila, označiti otprilike teritorij gdje se nalazi, na tu lokaciju poslati Brimstone2 projektile i oni prema analizi sami odrede metu.. gledao sam tako navodno 2 pogotka, ali to je sve što sam vidio..
Piglet likes this post
Ovdje kaže 2*60 km = 120
....
Ovi projektili, od kojih svaki košta oko 175.000 funti (oko 208.000 američkih dolara), mete gađaju na duplo većem dometu nego ranija verzija na 60 km i uz pomoć laserskog obilježavanja ciljeva što se može raditi preko taktičkih borbenih dronova Bayraktar TB-2 ili putem prenosnih portable uređaja kojima može da rukuje samo jedan vojnik. I odmah su ukrajinci krenuli u modificiranje načina dopremanja projektila na bojište kombinujući softver za transfer podataka sa laptopa u bojevu glavu letjelice uz pomoć podataka dobijenih sa portabl uređaja ili izviđačkih dronova
....
Ovi projektili, od kojih svaki košta oko 175.000 funti (oko 208.000 američkih dolara), mete gađaju na duplo većem dometu nego ranija verzija na 60 km i uz pomoć laserskog obilježavanja ciljeva što se može raditi preko taktičkih borbenih dronova Bayraktar TB-2 ili putem prenosnih portable uređaja kojima može da rukuje samo jedan vojnik. I odmah su ukrajinci krenuli u modificiranje načina dopremanja projektila na bojište kombinujući softver za transfer podataka sa laptopa u bojevu glavu letjelice uz pomoć podataka dobijenih sa portabl uređaja ili izviđačkih dronova
Evo koga zanima one nove projektile koje će UKR dobiti na proljeće 2023 kada Ameri uspostave proizvodne linije i daju dozvole.
Anyway radi se o kombinaciji aviobombi lansiranih iz aviona, koji bi u ovom slučaju umjesto da se lansiraju iz aviona, lansirali se iz HIMARS/MRLS sustava , i one bi se spojile sa raketnim motorom od ovih Ukrainskih projektila koje sada koriste.
Ovi projektili inače "lebde zrakom" u svojoj zadnjoj fazi i čak su precizniji od onih projektila koje Ukrainci sada lansiraju sa HIMARS.
Dakle onim klasičnim raketnim motorom bi ih podigli u zrak, a onda bi se ova avionska raketa odvojila i nastavila svoj put.. tako bi Ameri izbjegli da su Ukraincima dali balističke projektile, a Ukrainci bi dobili slabije projektile(koji su malo slabiji od ovih koje sada lansiraju sa HIMARSa a i dalje dovoljno razorni da rade dar-mar Rusima) ali bi dobili domet od preko 100km navodno i do 150km što bi dodatno sjebalo RU logistiku.
Minus ovih sustava jest što u toj drugoj fazi kada projektili lebde , oni su sporiji i tako neke će sigurno skinuti RU protuzračna obrana.
Sve ostalo su plusevi. Preciznost, na tisuće ih Ameri imaju po skladištima(i valjda su razvili način kako da ih spoje sa motorima od starih HIMARS projektila koje su povukli iz uporabe), Ukrainci već imaju iskustvo sa takvim sustavima pa ne bi trebalo nikakvu dodatnu obuku, i domet koji je sigurno preko 100km a navodno i do 150km.
Charles III likes this post
Ono što ukrajinci žele da postignu je koordinirani napad sa ovim oružjem uz markiranje laserom ciljeva iz zraka ili sa kopna i ispaljivanje iz modificiranih lansera u roju 12 Brimstone2 projektila na 12 različitih ciljeva na udaljenosti od 30 do 60 km danju i noću i brzu promjenu položaja i dopunu lansera novim projektilima.
...
Ovdje spominje 30 do 60 km.
Ne znam di si pročitao 10 km?
...
Ovdje spominje 30 do 60 km.
Ne znam di si pročitao 10 km?
Charles III wrote:Ovdje kaže 2*60 km = 120
....
hm.. to 60km domet je za Brimstone2.. tako su i rekli na youtube videima ali i evo na wiki
https://en.wikipedia.org/wiki/Brimstone_(missile)
Brimstone1 ima duplo manji domet 30km.
I to ako ga se lansira iz aviona što znači na nekoliko km visine, gdje onda ti avioni su pod rizikom da ih skine Ruska PZO, tipa S-300 sustavi
E da problem je što lansiran sa poda ima dosta manji domet, na dva youtube videa 13-14km. Jedino ako te rakete opet ne kombiniraju kao sa onim "Small Diametar Bomb" pa ih nataknu na HIMARS one starije rakete koje ne koriste, i onda ih lansiraju nekoliko km u zrak, i onda da se one odvoje i krenu dalje..
opet ostaje problem lociranja mete, sve ove precizne i super rakete tek imaju smisla kada imaš označene mete..
puno su bolje meni ove kombinacije HIMARS projektila/avionskih projektila nego Brimstone2.. naravno možda griješim
A Russian oil depot in Bryansk, about 100km (60miles) from the Ukrainian border, mysteriously caught fire.
https://t.me/slavaukrini/4127
https://t.me/slavaukrini/4127
Užas: Rusi se pripremaju za veliki zračni napad na Ukrajinu
Nächster russischer Luftangriff steht offenbar kurz bevor
Aktuelle Satellitenbilder zeigen ungewöhnlich viel Bewegung auf einem wichtigen russischen Militärflughafen. Experten sehen Engels-2 in erhöhter Alarmbereitschaft – und warnen vor einem neuen schweren Luftangriff auf die Ukraine.
https://www.spiegel.de/ausland/ukraine-naechster-russischer-luftangriff-steht-offenbar-kurz-bevor-a-1b7ee87f-1c26-475c-81d2-3b516fa2f25e
crvenkasti-
2014-04-17
Losses of the Armed Forces of Ukraine in Bakhmut increased tenfold: what is the reason
The daily losses of the Armed Forces of Ukraine in Bakhmut have increased tenfold over the week: instead of ten killed and wounded, the number of “two hundredths” and “three hundredths” reaches 100 or more.
According to the Military Chronicle, since November 20, due to bad weather and problems with medical evacuation, the brigade artillery group and two mechanized battalions of the 30th Motorized Brigade of the Armed Forces of Ukraine, defending positions near Kleshcheevka (9.5 km south of Bakhmut) suffered the largest losses , as well as a special-purpose company of the OUN - Immitis of the 71st "jaeger" brigade of the Armed Forces of Ukraine, which the Wagner PMC knocks out from the northern outskirts of the city.
The total losses of personnel in these units are approaching 500. From the radio interception of the Armed Forces of Ukraine, it became known that the "musicians" maintain the pace of the offensive and continue to destroy the units of the Armed Forces of Ukraine, despite the mudslide and bad weather.
High losses of heavy armored vehicles in Bakhmut are forcing the Armed Forces of Ukraine to use medical vehicles as improvised armored personnel carriers, vehicles for transporting ammunition and assault equipment. Conventional ambulances cannot reach the wounded, and their use in an active war zone is fraught with great risks.
MT-LB S medical armored personnel carriers and British AT105 Saxon armored vehicles are used by the Armed Forces of Ukraine to transport mortars and shells, due to which the problem with the removal of the wounded has become critical. The lack of quick help has already led to multiple purulent-septic pathologies. Soldiers of the Armed Forces of Ukraine, without waiting for the evacuation, die from pain shock and sepsis right in the trenches.
Wounded soldiers of the Armed Forces of Ukraine are forced to wait hours for evacuation in flooded and dirty trenches. The time for rendering qualified medical assistance varies from several hours to a day, and the possibilities of the so-called golden hour, when the wounded person needs to be provided with the most effective assistance, are not used.
As a result, the Armed Forces of Ukraine faced massive blood poisoning and hundreds of cases of deadly inflammation in wounded soldiers that occur even with minor injuries.
The number of corpses is increasing every day, and local morgues can no longer cope with the load. Due to the influx of bodies, since November 25, the dead Ukrainian military began to be sent 30 km from Bakhmut to the morgues of the neighboring city of Konstantinovka.
In the coming weeks, the Armed Forces of Ukraine expect the situation with the wounded to worsen: until mid-December, heavy precipitation (sleet with rain) and positive temperatures are predicted in the Bakhmut district.
https://t.me/rsotmdivision/2840
Telegram (https://t.me/rsotmdivision/2840)
REVERSE SIDE OF THE MEDAL
Потери ВСУ в Бахмуте выросли в десять раз: в чём причина
Суточные потери ВСУ в Бахмуте за неделю увеличились в десять
The daily losses of the Armed Forces of Ukraine in Bakhmut have increased tenfold over the week: instead of ten killed and wounded, the number of “two hundredths” and “three hundredths” reaches 100 or more.
According to the Military Chronicle, since November 20, due to bad weather and problems with medical evacuation, the brigade artillery group and two mechanized battalions of the 30th Motorized Brigade of the Armed Forces of Ukraine, defending positions near Kleshcheevka (9.5 km south of Bakhmut) suffered the largest losses , as well as a special-purpose company of the OUN - Immitis of the 71st "jaeger" brigade of the Armed Forces of Ukraine, which the Wagner PMC knocks out from the northern outskirts of the city.
The total losses of personnel in these units are approaching 500. From the radio interception of the Armed Forces of Ukraine, it became known that the "musicians" maintain the pace of the offensive and continue to destroy the units of the Armed Forces of Ukraine, despite the mudslide and bad weather.
High losses of heavy armored vehicles in Bakhmut are forcing the Armed Forces of Ukraine to use medical vehicles as improvised armored personnel carriers, vehicles for transporting ammunition and assault equipment. Conventional ambulances cannot reach the wounded, and their use in an active war zone is fraught with great risks.
MT-LB S medical armored personnel carriers and British AT105 Saxon armored vehicles are used by the Armed Forces of Ukraine to transport mortars and shells, due to which the problem with the removal of the wounded has become critical. The lack of quick help has already led to multiple purulent-septic pathologies. Soldiers of the Armed Forces of Ukraine, without waiting for the evacuation, die from pain shock and sepsis right in the trenches.
Wounded soldiers of the Armed Forces of Ukraine are forced to wait hours for evacuation in flooded and dirty trenches. The time for rendering qualified medical assistance varies from several hours to a day, and the possibilities of the so-called golden hour, when the wounded person needs to be provided with the most effective assistance, are not used.
As a result, the Armed Forces of Ukraine faced massive blood poisoning and hundreds of cases of deadly inflammation in wounded soldiers that occur even with minor injuries.
The number of corpses is increasing every day, and local morgues can no longer cope with the load. Due to the influx of bodies, since November 25, the dead Ukrainian military began to be sent 30 km from Bakhmut to the morgues of the neighboring city of Konstantinovka.
In the coming weeks, the Armed Forces of Ukraine expect the situation with the wounded to worsen: until mid-December, heavy precipitation (sleet with rain) and positive temperatures are predicted in the Bakhmut district.
https://t.me/rsotmdivision/2840
Telegram (https://t.me/rsotmdivision/2840)
REVERSE SIDE OF THE MEDAL
Потери ВСУ в Бахмуте выросли в десять раз: в чём причина
Суточные потери ВСУ в Бахмуте за неделю увеличились в десять
2021-01-04
Kratak pregled stanja na bojišnici:
-Ukrajinske snage (53.mehanizirana brigada i 5.brigada Nacionalne garde) pokušale protunapad na području mjesta Opytne,južno od Bakhmuta.Još uvijek se vode borbe.
-u Bakhmutu Wagnerovci napreduju na istočnoj strani grada, sjeverno duž ulice Fedora Maksymenka.
-vode se borbe na području mjesta Hryhorivka (DNR).
-ruske snage zauzele Dibrovu (LNR). Operacije čišćenja u tijeku.
-ukrajinske snage ponovno pokušale napade na ruske položaje kod mjesta Ploschanka i Chervonopopivka.
-vode se borbe na području mjesta Novoselivske i Stelmakhivka.
-Napredujući zapadno od Kurdyumivka ruske snage zauzele prijelaz preko kanala Severski Donjec.
-vode se borbe sjeverozapadno od Pervomayska.
-vode se borbe u istočnim dijelovima Krasnohorivke. Ruske snage napreduju ulicom Vul.Tsentralna (s obje strane ceste) prema križanju sa ulicom Vul.Heolohichna.
-u sjevernim dijelovima mjesta Mariinka vode se borbe između ulica Khastanova i Ivana Franka.
-ukrajinske snage pokrenule protunapad prema mjestima Novomikhailovka i Vladimirovka. Ruske snage koriste topničko-raketne udare za blokiranje ukrajinskog protunapada.
-ruske postrojbe ušle su u Vodiane, sjeveroistočno od Ugledara, borbe se vode unutar naselja.
-Na području mjesta Klishchiivka još uvijek se vode borbe.
-ruske i savezničke snage i dalje napadaju pravcem prema mjestu Verkhnekamenskoye.
-vode se borbe na području mjesta Serebryanka (LNR) i zapadno od Serebryanka kod Bilohorivke (druga Bilohorivka)
-Ukrajinske snage (53.mehanizirana brigada i 5.brigada Nacionalne garde) pokušale protunapad na području mjesta Opytne,južno od Bakhmuta.Još uvijek se vode borbe.
-u Bakhmutu Wagnerovci napreduju na istočnoj strani grada, sjeverno duž ulice Fedora Maksymenka.
-vode se borbe na području mjesta Hryhorivka (DNR).
-ruske snage zauzele Dibrovu (LNR). Operacije čišćenja u tijeku.
-ukrajinske snage ponovno pokušale napade na ruske položaje kod mjesta Ploschanka i Chervonopopivka.
-vode se borbe na području mjesta Novoselivske i Stelmakhivka.
-Napredujući zapadno od Kurdyumivka ruske snage zauzele prijelaz preko kanala Severski Donjec.
-vode se borbe sjeverozapadno od Pervomayska.
-vode se borbe u istočnim dijelovima Krasnohorivke. Ruske snage napreduju ulicom Vul.Tsentralna (s obje strane ceste) prema križanju sa ulicom Vul.Heolohichna.
-u sjevernim dijelovima mjesta Mariinka vode se borbe između ulica Khastanova i Ivana Franka.
-ukrajinske snage pokrenule protunapad prema mjestima Novomikhailovka i Vladimirovka. Ruske snage koriste topničko-raketne udare za blokiranje ukrajinskog protunapada.
-ruske postrojbe ušle su u Vodiane, sjeveroistočno od Ugledara, borbe se vode unutar naselja.
-Na području mjesta Klishchiivka još uvijek se vode borbe.
-ruske i savezničke snage i dalje napadaju pravcem prema mjestu Verkhnekamenskoye.
-vode se borbe na području mjesta Serebryanka (LNR) i zapadno od Serebryanka kod Bilohorivke (druga Bilohorivka)
Uralvagonzavod isporučio novi kontingent od 18 tenkova T-72B3M ruskim oružanim snagama. Na 24 tenka T-72 započeo postupak modernizacije na B3M standard. Godišnje se na ovaj standard u normalnim uvjetima modernizira od 50 do 60 tenkova T-72. Sada u ratnim uvjetima proizvodnje tempo modernizacije povećan je na 70 do 80 tenkova godišnje.
Ukratko što gledam, front je aktivan, međutim pomaci su minimalni. Poginulih vjerojatno ima na obje strane tipa na Bahmut pravcu ili Svatovo-Kremine i drugo, međutim video snimke gubitaka su minimalne na obje strane dakle sve skupa se manje i gine
AlfaOmega wrote:Uralvagonzavod isporučio novi kontingent od 18 tenkova T-72B3M ruskim oružanim snagama. Na 24 tenka T-72 započeo postupak modernizacije na B3M standard. Godišnje se na ovaj standard u normalnim uvjetima modernizira od 50 do 60 tenkova T-72. Sada u ratnim uvjetima proizvodnje tempo modernizacije povećan je na 70 do 80 tenkova godišnje.
Rusima je krenuo stizati i novi networking-based sustav vojnog upravljanja koji je sličan ukrajinskom, Khodakovsky govori kako koriste Xinweijevu komunikacijsku tehnologiju Ng-1 za link pošto nemaju starlinka a njihovi komunikacijski sateliti uglavnom imaju sjeverne orbite/zahtjevaju velike antene.
https://www.cnews.ru/news/top/2022-12-02_dlya_raboty_novoj_it-sistemy
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
AssadNaPodmornici wrote:Ukratko što gledam, front je aktivan, međutim pomaci su minimalni. Poginulih vjerojatno ima na obje strane tipa na Bahmut pravcu ili Svatovo-Kremine i drugo, međutim video snimke gubitaka su minimalne na obje strane dakle sve skupa se manje i gine
Situacija se pretvorila u WW1 stanje. Duboki sustavi rovova, manji pokušaji infiltracija.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
https://youtu.be/Aekn80yLRDI
Struka sve objasnjava.
Evo rusa u Moldaviju za mjesec dva.
Tip ne odustaje.
Struka sve objasnjava.
Evo rusa u Moldaviju za mjesec dva.
Tip ne odustaje.
dijagram-
2015-08-09
SAD pregovaraju sa Omanom i Qatarom da isti prebace svoje sustave NASAMS u Ukrajinu, čime bi se opskrba Ukrajine drastično ubrzala. SAD je dala nalog tvrtki Raytheon za isporuku NASAMS-a u vrijednosti od 1,2 milijarde dolara ali bi do isporuke prošlo nekoliko mjeseci.
Na ovaj način bi Ukrajina odmah dobila gotove sustave dok bi SAD naknadno ovim državama refundirao poslane u Ukrajinu čim ih Raytheon isporuči.
Na ovaj način bi Ukrajina odmah dobila gotove sustave dok bi SAD naknadno ovim državama refundirao poslane u Ukrajinu čim ih Raytheon isporuči.
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema