Crobarometar - ozbiljno (moja tema)
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Crobarometar - ozbiljno (moja tema)
Selidba u kuću od punice nije opcija, kuća je u krivom gradu
i nije ugodna za život, iskreno
i nije ugodna za život, iskreno
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
ova naša je ugodnija, slične veličine (malo veća doduše na puno većem placu), i na 20 minuta vožnje od zagreba. Za nas same će bit prevelika kad djeca odu, ali bila bi i ona od punice isto tako.
Inače @veber ove tvoje gluposti da "američki fakulteti nisu priznati u EU" neću komentirat, znaš da mi žena radi na priznavanju stranih diploma među ostalim. Od Somalije do Amerike.
Početna plaća s Ivy league faxom ti je 100 k dolara godišne - svugdje u svijetu. Nakon 5 godina rada 150 - 200 k. Da, priznati su u EU i vrlo visoko cijenjeni.
Početna plaća s Ivy league faxom ti je 100 k dolara godišne - svugdje u svijetu. Nakon 5 godina rada 150 - 200 k. Da, priznati su u EU i vrlo visoko cijenjeni.
A osim toga ne vidim zašto bi se netko s američkim faxom vraćao u Europu...
@niels, nema budućih zetova. Prije neg se prva mala rodila smo se dogovorili da s 18 idu iz kuće. Ili idu radit ili na fax ali u svakom slučaju ili u podstanare ili im kupimo mali stan u zg ak punica ostavi kuću u međuvremenu. Za početak, dalje nek se snalaze same.
ne mislim imat doma decu od 30 godina, taman posla. Noga u guzicu i nađi si svoj život.
Samo bi čekali doma da riknemo i da naslijede kuću. To ne bu išlo. Pedala.
Dakle, summa summarum:
1. Kuća nam treba za idućih 15 godina, dok djeca ne odrastu i odu od kuće
2. Do tada je možemo otplaćivati
3. Nakon toga mi selimo u manje, a deca idu di ih volja. Ak mogu upisat elitni fax, dobit će lovu za to. Ak ne mogu, studirat će "besplatno" u Zagrebu pa će dobit neki stančić ko onaj kojeg smo imali
4. Kuća od punice svakako ide jednog dana na prodaju. Na nekretnine od starog jednostavno ne računam, jebiga.
1. Kuća nam treba za idućih 15 godina, dok djeca ne odrastu i odu od kuće
2. Do tada je možemo otplaćivati
3. Nakon toga mi selimo u manje, a deca idu di ih volja. Ak mogu upisat elitni fax, dobit će lovu za to. Ak ne mogu, studirat će "besplatno" u Zagrebu pa će dobit neki stančić ko onaj kojeg smo imali
4. Kuća od punice svakako ide jednog dana na prodaju. Na nekretnine od starog jednostavno ne računam, jebiga.
saznace on ubrzo sta su planovi a sta realnostniels wrote:Nemre se pomoći drugome od njega samoga, ali evo jednog uzaludnog posta;
1) nemojte se nimalo zavaravati, deca vas ne bu slušala i ne bu igrala uloge koje im namijenite. Sad to ide, za par godina će biti suprotno. Umjesto preplaniranja, skoncentrirajte se da im usadite nekakve osnovne smjernice, i to najviše par. Ako ih mislite lukavo menadžerirati, iznenaditi ćete se, i to vrlo brzo, kak curke znaju bit lukave;
2) kao pod 1), jesam li ja tebe dobro shvatio: imaš kćerkicu od 7 godina, i za 11 godina ju misliš upisati na faks u SAD-u? Da li je ona uopće čula za to? Da li ona razumije što je fakultet i želi li ići?
3) napisao si da ćeš uvijek radije uložiti u obrazovanje nego u nekretnine. Nema boljeg ulaganja nego u nekretnine, iako definitivno nije loše uložiti u kvalitetno obrazovanje, ali to stavljaš u ruke djevojčici od 7 godina. Gdje je veleštovana punica, ak smijemo znati? :)
4) kredu na kuću (čestitam ak već nisam) ćete u jednom trenutku prebaciti na decu? Ak si ti 10 godina od mirovine, deca će ti bit srednjoškolke kad bi te trebale nadomjestiti u plaćanju krede.
5) kaj ak se curke dohvate oko krede i kuće? Koliko vas uopće ima? Ti, žena, deca, pes, mačka, budući zetovi…
Ja bi (al to sam ja) prodal kuću koju otplaćujete, odselil se s viškom love nakon što zatvorite kredit u kuću od punice nakon što ona kihne.
Curkama ostavite čist račun i dugu ljubav, među njima i prema vama, ne ukopavajte ih prije 10-og rođendana u krede i američke škole. Naći će one same za sebe najbolji put.
Meni se čini da radite klasičnu grešku za novopečene roditelje, odgajate decu, usađujete im nekakve etike i životne planove, i mislite da će tak bit odgojena, i nikak drukčije. Zato se prvo dete uvijek, uvijek, uvijek strože odgaja od mlađeg, jer do mlađeg roditelji shvate koliko malo utjecaja mogu imati na dete.
2014-04-19
marcellus wrote:Samo bi čekali doma da riknemo i da naslijede kuću. To ne bu išlo. Pedala.
pa sta
2014-04-19
Dobro, napisal sam…onak, da mi duša bude mirna.
niels-
2021-04-26
bulazniš.
ako ti mala završi PMF, FSB ili ETF, nema nikakvih problema s diplomom i zapošljavanjem.
ako misle filozofirat na roditelje, onda neće im biti priznata diploma. filozofe nitko ne treba.
bulazniš o školovamju djece, a nisi djeci napravio fondove. mlađa ti s 25 može imat 50 k₹ minimum, samo ti ne uplaćuješ u fond. kada odeš u mirovinu cvilit ćeš da ti 500€, a nitko ti ne brani uplaćivati sa strane.
ja imam samo leasing za kćerin auto 721€ mjesečmo do siječnja 23 e, nemam kredite, nemam minus na računu, kreditnu nisam godinu dana koristio.
kod tebe je problem budem, a ne jesam.
ti sada ne uplaćuješ za djecu, ti planiraš da ćeš.
nema baze.
neka ti se desi kao mom starom i moraš dati 50 000€ za terapiju, kaj ćeš onda?
umrjeti ili oduzeti kćerima stipendiju.
ako ti mala završi PMF, FSB ili ETF, nema nikakvih problema s diplomom i zapošljavanjem.
ako misle filozofirat na roditelje, onda neće im biti priznata diploma. filozofe nitko ne treba.
bulazniš o školovamju djece, a nisi djeci napravio fondove. mlađa ti s 25 može imat 50 k₹ minimum, samo ti ne uplaćuješ u fond. kada odeš u mirovinu cvilit ćeš da ti 500€, a nitko ti ne brani uplaćivati sa strane.
ja imam samo leasing za kćerin auto 721€ mjesečmo do siječnja 23 e, nemam kredite, nemam minus na računu, kreditnu nisam godinu dana koristio.
nema baze.
2014-12-30
veber wrote:bulazniš.
nema baze.
veber, mala neće imat problema sa zapošljavanjem s FER-om, za 10 ili 15 somova kuna... jebo to
osim toga jebe me za pušing i lizing, jedna pametna židovka me davno naučila da je jedini kapital koji išta vrijedi onaj koji imaš u svojoj glavi.
Sve drugo ti HDZ može ukrast i Kata Peović nacionalizirat.
Sve drugo ti HDZ može ukrast i Kata Peović nacionalizirat.
Raspravljajte u stvarima koje se tiču svih.
Koji ste vi kurac da bi drugi čitali bilo što o vama?
Samo iskompleksirani jadnici pišu sami o sebi po forumima.
Koji ste vi kurac da bi drugi čitali bilo što o vama?
Samo iskompleksirani jadnici pišu sami o sebi po forumima.
crvenkasti-
2014-04-17
pa 1500-2000€ za nekog početnika u hr je skroz ok. više nego kaj ti zarađuješ.marcellus wrote:
veber, mala neće imat problema sa zapošljavanjem s FER-om, za 10 ili 15 somova kuna... jebo to
a ti opet ne čitaš kaj drugi napišu.
ako mi je sin magistrirao u njemačkoj, radi sada doktorat- misliš da će raditi u hr koja nema industriju? sada mu nude plaću veću od moje. pripravničku.
kći namjerava nastaviti IT studij u njemačkoj, sada ima eliminacijsku godinu u hrvatskoj.
misliš da će se vratiti u hrvatsku za siću od 2 soma eura, peipravničke?
a, djeca ionako neće tebe ili mamu pitati za školovanje nakon srednje.
(ti živiš u nekom svojem svijetu koji nema veze s realnošću. kada si pičeo tražiti kuću, nudio sam ti da kupiš od moje tete. malešnica. filozofirao si. mogso si i ono moje skladište u paketu dobit. ja bi uzeo tvoju garsonjeru pod račun i živio bi u dobroj kući, s vrtom. moje skladište bi mogao pretvoriti u kaj hoćeš, samo ti puno filozofiraš- ne znaš afinitete djece, njihove želje i stremljenja. čekaj pubertet)
2014-12-30
marcellus wrote:A osim toga ne vidim zašto bi se netko s američkim faxom vraćao u Europu...
Ti zivish fakat u jebenim iluzijama.Ne razmishljaju svi ljudi isto niti je svim ljudima novac na prvom mjestu.Evo ja sam svoje shkolovao u USA na jednom od najprestiznijem privatnom koledzu i nisam platio ni dolara jer su obadvojica dobili stipendiju na tenis.250.000 tisuca koshtalo shkolovanje a ne rade ono za shto su se shkolovali jer ne podnose koporativni sistem pa su se ugledali na mene i rade svaki neshto privatno.Da sam znao ne bi ih ni tjerao u tu jebenu shkolu jer tamo su nauchili nishta.Svaki student koji zavrshi neki fax na Balkanu zna vishe od profesora americhkih uchilishta.No dobro geni su chudo pa se neka djeca snalaze jako dobro a neka uz najvecu podrshku tonu posebno u USA .Ovdje nema milosti i zivotna scena je kao dzungla.Neko dijete sazre vec sa 18 a neko tek sa 25 pa ako ga pustish prije vremena u dzunglu zivota veca je vjerojatnost da ih neki predator pokupi i unishti im zivot.Previshe ljubavi od djece pravi idiote ali isto tako premalo brige i podrshke masu djece vec na pochetku potonu.Nema formule,sve je individualno samo je vazno ne ochekivati od njih da ispunjavaju tatine i mamine snove.
niels likes this post
veber wrote:pa 1500-2000€ za nekog početnika u hr je skroz ok. više nego kaj ti zarađuješ.marcellus wrote:
skroz ok u hrvatskoj, ali nije ok.
zašto bi radila u hrvatskoj za dva soma eura ako ima intelektualnih kapaciteta završit neki ugledni faks koji nosi puno veću lovu? Normalno, ne u Hrvatskoj. Koji će kurac tu.
mentalitet wrote:marcellus wrote:A osim toga ne vidim zašto bi se netko s američkim faxom vraćao u Europu...
Ti zivish fakat u jebenim iluzijama.Ne razmishljaju svi ljudi isto niti je svim ljudima novac na prvom mjestu.Evo ja sam svoje shkolovao u USA na jednom od najprestiznijem privatnom koledzu i nisam platio ni dolara jer su obadvojica dobili stipendiju na tenis.250.000 tisuca koshtalo shkolovanje a ne rade ono za shto su se shkolovali jer ne podnose koporativni sistem pa su se ugledali na mene i rade svaki neshto privatno.Da sam znao ne bi ih ni tjerao u tu jebenu shkolu jer tamo su nauchili nishta.Svaki student koji zavrshi neki fax na Balkanu zna vishe od profesora americhkih uchilishta.No dobro geni su chudo pa se neka djeca snalaze jako dobro a neka uz najvecu podrshku tonu posebno u USA .Ovdje nema milosti i zivotna scena je kao dzungla.Neko dijete sazre vec sa 18 a neko tek sa 25 pa ako ga pustish prije vremena u dzunglu zivota veca je vjerojatnost da ih neki predator pokupi i unishti im zivot.Previshe ljubavi od djece pravi idiote ali isto tako premalo brige i podrshke masu djece vec na pochetku potonu.Nema formule,sve je individualno samo je vazno ne ochekivati od njih da ispunjavaju tatine i mamine snove.
ako dobije stipendiju tim bolje.
A student koji završi fax na balkanu je nerijetko nepismen.
SAD džungla? Što je onda Balkan? Rupa sa zmijama otrovnicama.
daj se skoncentriraj.marcellus wrote:veber wrote:pa 1500-2000€ za nekog početnika u hr je skroz ok. više nego kaj ti zarađuješ.marcellus wrote:
skroz ok u hrvatskoj, ali nije ok.
zašto bi radila u hrvatskoj za dva soma eura ako ima intelektualnih kapaciteta završit neki ugledni faks koji nosi puno veću lovu? Normalno, ne u Hrvatskoj. Koji će kurac tu.
"ugledni fax" nije nikakvo mjerilo.
zakaj ti nisi završio jedan od uglednih faxova u jugi?
nije ti se dalo.
a, lovačke su priče o diplomama i da će te odmah zaposliti.
ti ne kužiš kapitalizam.
klasični si produkt socijalizma.
za tvoju djecu je bolje unutar europe školovat se. ići na razmjene unutar studija.
bilo koje zvanje unutar tebi neželjene industrije, bolje je od bilo kojeg filozofiranja.
jednostavno, ti ne kužiš svijet.
stalno kasniš sa spoznajama.
moraš u životu naći mjeru, ti ju nemaš. kasniš.
ružno zvuči, ali breme svog nezdravog života ostavljaš djeci.
ne želim ti zlo, ali tvoji stavovi o korištenju auta, neaktivnost.
vode te u pm.
2014-12-30
nitko ti ne brani zafršit fax.recimo fsb zg i bg imaju jednaku vrijednost. 10 posto završimarcellus wrote:
A student koji završi fax na balkanu je nerijetko nepismen.
2014-12-30
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» moja omiljena tema
» moja omiljena tema
» moja omiljena tema
» moja omiljena tema
» Podmornica 2, Moja Tema
» moja omiljena tema
» moja omiljena tema
» moja omiljena tema
» Podmornica 2, Moja Tema