Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
RayMabus wrote:Ne mišljenja nego svjesti.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Dakle, Hegelova filozofija nije "iole ozbiljna filozofija"?
Ozbiljna je samo u onom dijelu u kojem se drži dobro poznatih notornih činjenica ili im se barem direktno ne suprostavlja.
Već sam ranije spomenuo primjer Aristotela.
Je li njegova filozofija iole ozbiljna?
Naravno da jeste.
Ali ipak nije u onom dijelu u kojem zastupa geocentrične stavove ili tvrdnju kako je srce centralni organ mišljenja, a ne mozak.
Jednostavno kao grah, zar ne.
Uma, nesrećo.
Centralni organ uma.
Svijest je ionako samo dio uma.
Guest- Guest
Re: Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
Ja ovdje čitam svijesti :
Smatrao je da se sjedište ljudske svijesti nalazi u srcu.
Danas svi znaju da je mozak sjedište ljudske svijesti i organ koji upravlja ostatkom tijela. Našim je precima, međutim, trebalo vrlo dugo da se slože oko toga. Mnogi drevni znanstvenici nisu ga smatrali osobito važnim organom. Tako su stari Egipćani vjerovali da se sjedište osjećaja i inteligencije nalazi u srcu te su razvili vrlo složenu tehniku balzamiranja kako bi očuvali srce. Bio je to jedini organ koji su ostavili u mumiji. Ostale bi izvadili i stavili u posebne posade. Mozak su smatrali toliko nevažnim da su ga jednostavno bacili nakon smrti.
Uvjerenje da je srce sjedište svijesti preuzeo je poznati grčki filozof Aristotel, odbacivši tvrdnju svog učitelja Platona, koji je smatrao da se ono nalazi u mozgu. Aristotel je smatrao da je mozak služio kao neka vrstahladilice, čija je funkcija „ohladiti strasti srca“. Vjerovao je da ljudi imaju velik mozak kako bi ohladili svoja topla srca jer je ujedno smatrao da složenija i racionalna bića proizvode više topline od jednostavnijih.
https://povijest.hr/jesteliznali/aristotel-vjerovao-da-je-ljudski-mozak-hladilica/
Svijest i analitički um nije jedno te isto.
Smatrao je da se sjedište ljudske svijesti nalazi u srcu.
Danas svi znaju da je mozak sjedište ljudske svijesti i organ koji upravlja ostatkom tijela. Našim je precima, međutim, trebalo vrlo dugo da se slože oko toga. Mnogi drevni znanstvenici nisu ga smatrali osobito važnim organom. Tako su stari Egipćani vjerovali da se sjedište osjećaja i inteligencije nalazi u srcu te su razvili vrlo složenu tehniku balzamiranja kako bi očuvali srce. Bio je to jedini organ koji su ostavili u mumiji. Ostale bi izvadili i stavili u posebne posade. Mozak su smatrali toliko nevažnim da su ga jednostavno bacili nakon smrti.
Uvjerenje da je srce sjedište svijesti preuzeo je poznati grčki filozof Aristotel, odbacivši tvrdnju svog učitelja Platona, koji je smatrao da se ono nalazi u mozgu. Aristotel je smatrao da je mozak služio kao neka vrstahladilice, čija je funkcija „ohladiti strasti srca“. Vjerovao je da ljudi imaju velik mozak kako bi ohladili svoja topla srca jer je ujedno smatrao da složenija i racionalna bića proizvode više topline od jednostavnijih.
https://povijest.hr/jesteliznali/aristotel-vjerovao-da-je-ljudski-mozak-hladilica/
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ja sam oko 200 ( dvjesto ) puta izašao iz tijela i mogu to kad god hoću.
Ja kad izađem nisam u tijelu a sve mi radi.
Nije ti to isto.
To šta si ti u tijelu i koristiš mozak i oći su ti tu, pa uši itd i služi ti za analiziranje i promatranje svijeta oko tebe itd to ne znači da moraš biti baš tu.
To je nešto ko kabina kamiona i vozačko mjesto taj mozak al možeš i izaći i protegnit noge.
Duša se inkarnira u srce.
O tome ti on govori.
Ja kad izađem nisam u tijelu a sve mi radi.
Nije ti to isto.
To šta si ti u tijelu i koristiš mozak i oći su ti tu, pa uši itd i služi ti za analiziranje i promatranje svijeta oko tebe itd to ne znači da moraš biti baš tu.
To je nešto ko kabina kamiona i vozačko mjesto taj mozak al možeš i izaći i protegnit noge.
O tome ti on govori.
2014-04-11
Kučku malu su mu spalili doduše. Sina bi bilo fora da mu bace sa zgrade...da se razjebe dole ko pizza. Pa da se još jednom bradato govno za glavu lovi
Guest- Guest
RayMabus wrote:
Naravno da nisu. Svijest je ionako samo dio uma.
Guest- Guest
Postoje ljudi koji ne vjeruju da postoji duša bez tijela.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
U tom slučaju ako je to tvoj slučaj a vidim da jest onda će za tebe istina biti ovo :
O tome ti on govori.
---
Dakle u tom slučaju za tebe je to jedino i nekakvo centralno mjesto gdje duša može postojati kao takva i to je to.
Dakle to je tvoja istina a i meni je istina za one koji vjeruju da duša ne postoji bez tijela jer oni to tako gledaju pa će stoga to biti to jer za njih i njihova uvjerenja samo to i može postojati.
PS : Meni nije bitno jer ako netko misli da je to samo tako onda to jest za njega tako jer je on uvijek u toj kabini i to je činjenica da je za tu osobu tako pa šta ću ja govoriit onda da nije.
Last edited by RayMabus on Fri 23 Sep - 1:27; edited 2 times in total
2014-04-11
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Onako usput rečeno, mozak nije um. Mozak je samo centralni organ uma.
"Um je ono što mozak radi." - Steven Pinker.
A činjenicu da je svijest samo dio uma ti je odlično objasnio Antonio Damasio u svojoj Knjizi "Osjećaj zbivanja: tijelo, emocije i postanak svijesti".
Guest- Guest
RayMabus wrote:Postoje ljudi koji ne vjeruju da postoji duša bez tijela.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
U tom slučaju ako je to tvoj slučaj a vidim da jest ond aće za tebe istina biti ovo :
O tome ti on govori.
---
Dakle u tom slučaju za tebe je to jedino i nekakvo centralno mjesto gdje duša može postojati kao takva i to je to.
Dakle to je tvoja istina a i meni je istina za one koji vjeruju da duša ne postoji bez tijela jer oni to tako gledaju pa će stoga to biti to jer za njih i njihova uvjerenja samo to i može postojati.
Nema moje i tvoje istine. Nema onoga što je Trumpov propagandistički tim tim nazvao "alternativnim činjenicama". To su samo njihove alternativne intepretacije vrijednosti i značenja nekih poznatih činjenica.
I ja ne govorim o vjerovanju i nevjerovanju u bilo što.
Ja govorim o činjenicama koje su znanosti doslovce notorno poznate.
A sad slobodno nastavi sa svojim vjerovanjima i intepretacijama "alternativnih činjenica".
Noćas ti više neću smetati u tome.
Guest- Guest
Ako ćemo pričati o činjenicama onda je prva činjenica da ti nisi shvatio Aristotela i da on uopće ne priča o analtičkom umu nego o duši odnosno da on analitički um stavlja u glavu tj to je mozak a duša se inkarnira u srce.
Dakle životinjske i ljudske duše a ljudske traže zahtjevniji organizam koji ima veći i bolji mozak kao organ jer je tu analitički um.
Dakle životinjske i ljudske duše a ljudske traže zahtjevniji organizam koji ima veći i bolji mozak kao organ jer je tu analitički um.
2014-04-11
Normalno da ima tvoje i moje istine.Speare Shaker wrote:
Nema moje i tvoje istine. Nema onoga što je Trumpov propagandistički tim tim nazvao "alternativnim činjenicama". To su samo njihove alternativne intepretacije vrijednosti i značenja nekih poznatih činjenica.
A sad slobodno nastavi sa svojim vjerovanjima i intepretacijama "alternativnih činjenica".
Istina je ono šta je istina za tebe.
Prvi si se uhvatio pričanja o činjenicama a činjenica je da si ti pogrešno interpetirao Aristotela a šta je meni odma bilo sumnjivo pa sam provjerio.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:Serbinho-3 wrote:
Svaki napad na Srbiju se zavrsi Trecim Svetskim ratom.
A čuj ovog kretena.
Treći svjetski rat još nije izbio, ali zato svaki napad na Srbiju završi trećim svjetskim ratom.
Jesi li ti uopće svjestan kakvu si glupost odvalio?
I mene je ta rečenica zbunila.
Pod svaki napad on misli NATO napad na Srbiju 1999 godine a onda kao reakcija akcija na to i kršenje međunarodnog prava od strane Kosova ( jednostrano priznanje istog ) slijed događaja koji je uslijedio vodio je do ove današnje kulminacije koja je ako već nije treći svjetski a onda sasvim sigurno uvod u isti.
U svakom slučaju sad ta rečenica poprima logični smisao tj ne izgleda tako čudno.
2014-04-11
Bjesomučno masakriranje naroda Donbasa koje Ukrajina ne namjerava prekinuti, vrlo izgledna mogućnost američkih nuklearnih baza u Ukrajini, vrlo skoro stjecanje nuklearnog oružja Ukrajijne a što je Amerika pomagala, biološke laboratorije i mogućnost biološkog napada...
Nije Zapad Rusiji ostavio izbora ... koliko god to htjeli priznati ili ne
Svjetski rat
Pa vrlo moguće jer Zapad ne namjerava odustati od pokušaja uništenja Rusije
Rusiju su satjerali u kut i ona nema izbora osim da se brani svim sredstvima
Dotle je Rusiju dovela miroljubiva politika sve do Majdana
Sad možemo očekivati vrlo agresivnu Rusiju... posebno prema postsovjetskom prostoru
Na mjestu bivših republika SSSRa ja ne bih Rusiju provocirao ... a Zapad ih neprestano hajca na Rusiju
Nije Zapad Rusiji ostavio izbora ... koliko god to htjeli priznati ili ne
Svjetski rat
Pa vrlo moguće jer Zapad ne namjerava odustati od pokušaja uništenja Rusije
Rusiju su satjerali u kut i ona nema izbora osim da se brani svim sredstvima
Dotle je Rusiju dovela miroljubiva politika sve do Majdana
Sad možemo očekivati vrlo agresivnu Rusiju... posebno prema postsovjetskom prostoru
Na mjestu bivših republika SSSRa ja ne bih Rusiju provocirao ... a Zapad ih neprestano hajca na Rusiju
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
RayMabus wrote:Normalno da ima tvoje i moje istine.Speare Shaker wrote:
Istina je ono šta je istina za tebe.
Prvi si se uhvatio pričanja o činjenicama a činjenica je da si ti pogrešno interpetirao Aristotela a šta je meni odma bilo sumnjivo pa sam provjerio.
Gle, znamo da si psihički bolestan, ali do sada nisi pokazivao baš toliku razinu gluposti kao u ovom postu.
Jesi neznanja, koje pokazuješ i ovdje kao i na mnogim drugim područjima, ali ovoliku razinu gluposti do sada nisi pokazivao.
Normalno da je istina samo jedna, druga je priča što je istina voda duboka pa ima i različite aspekte odnosno nije jednoobrazna.
No, ne postoji istina za tebe i istina za mene.
Za mene je recimo Zemlja oblika geoida odnosno manje ili više je okruglasta.
A za tebe je pretpostavljam ravna ko' pogača.
Kužiš poantu?
I činjenica je da sam ja dobro intepretirao neke Aristotelove stavove na polju na kojem se nije pokazao ekspertom, a to je znanost. Druga je priča što se tada filozofija u vrijeme u kojem je živio smatrala znanošću, što je naravno bilo potpuno pogrešno.
Naime, antički filozofi, naročito oni sa helenskog kulturološkog područja, su bili jako neskloni upotrebi eksperimenata (ne svi, ali ogromna većina) jer je to podrazumjevalo određenu razinu fizičkog rada, a tada su za fizički rad bili zaduženi robovi.
Filozofi su se tada smatrali (ne samo misaonom) elitom, pa pogledaj samo Platonove stavove o idealnoj državi i za njih je svaka asocijacija i usporedba s robovima predstavljala tešku uvredu.
A provođenje eksperimenata da bi se dokazala ili opovrgla neka znanstvena teorija odnosno hipoteza predstavlja obavezni dio svake iole ozbiljne znanosti.
Znanost nije sklona blebetanju, za razliku od filozofije koja se ne oslanja na činjenice ili im se čak direktno suprostavlja.
Druga je priča što su blebetanju skloni pojedini znanstvenici skloni kojekakvim maštovitim intepretacijama na području za koje ne predstavljaju eksperte, jer znaju da će biti osramoćeni na području znanosti ako se prihvate takve prakse.
Uostalom, ima i formalno obrazovanih znanstvenika raznih tipova koji su se pokazali totalno nesposobnima na području primjerice politike.
Evo ti Angela Merkel kao primjer.
Slobodno provjeri putem gugla koje ona formalno obrazovanje ima.
Njen je problem što je totalna idiotkinja sa područja društvenih i humanističkih znanosti (povijest) pa je vodila politiku suradnje s Rusijom za koju svatko tko iole ozbiljno poznaje povijest zna da je bila osuđena na propast.
Ja sam nedavno napisao da bih da mogu zakonom zabranio fizičarima da se aktivno bave politikom. Sad je jasno i zašto.
I ne samo fizičarima, ali dobro, ne bih sad o tome.
A ti si provjerio moje navode o nekim Aristotelovim stavovima gdje?
Na internetskim stranicama?
Jak si ti znalac kada moraš notorne poznate činjenice svim iole obrazovanim ljudima provjeravati putem tražilica (Google) na prostorima web bespuća.
Ti si neobrazovani kretenčić koji je svoja blebetanja pa i svoju osobu samu shvatilo malo previše ozbiljno i koji pojma nema ni o čemu iole ozbiljnom pa se na sve što piše mora oslanjati na net tražilice, a onda čak i takve podatke prečesto katastrofalno loše intepretira.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Speare Shaker wrote:Serbinho-3 wrote:
Svaki napad na Srbiju se zavrsi Trecim Svetskim ratom.
A čuj ovog kretena.
Treći svjetski rat još nije izbio, ali zato svaki napad na Srbiju završi trećim svjetskim ratom.
Jesi li ti uopće svjestan kakvu si glupost odvalio?
I mene je ta rečenica zbunila.
Pod svaki napad on misli NATO napad na Srbiju 1999 godine a onda kao reakcija akcija na to i kršenje međunarodnog prava od strane Kosova ( jednostrano priznanje istog ) slijed događaja koji je uslijedio vodio je do ove današnje kulminacije koja je ako već nije treći svjetski a onda sasvim sigurno uvod u isti.
U svakom slučaju sad ta rečenica poprima logični smisao tj ne izgleda tako čudno.
Jebo te on i ti njega.
Sastalo se zlo i gore da se malo razgovore.
Guest- Guest
RayMabus wrote:
kršenje međunarodnog prava od strane Kosova ( jednostrano priznanje istog )
Čuj kretena.
Kršenja međunarodnog prava od strane Kosova i država koje su Kosovo priznale kao neovisnu državu nije bilo.
To ne kažem ja, to kaže Međunarodni sud pravde u Haagu.
23.07.2010 07:26
DEN HAAG, 22. srpnja 2010. Međunarodni sud pravde smatra da kosovska deklaracija o neovisnosti iz 2008. ne krši međunarodno pravo, objavio je ICJ.
Savjetodavno mišljenje ICJ-a pročitao je predsjednik suda Hisashi Owada koji je ustvrdio da međunarodno pravo "ne sadržava zabranu proglašenja neovisnosti i da stoga deklaracija o neovisnosti od 17. veljače 2008. ne krši međunarodno pravo".
https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/7261
Ovo si lako mogao provjeriti guglanjem, ali takvu razinu inteligencije ne možemo očekivati od šačiće jadića i vrećice govanaca poput tebe koji se ovdje čak solidariziraš sa braćom četnicima.
Jesu ti samo duhovna odnosno moralna braća, ali su ti braća.
Mene bi svaka usporedba s njima, osim po činjenici da su jednakopravna ljudska bića i pripadnici ljudskog roda teško uvrijedila.
https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/7261
Ovo si lako mogao provjeriti guglanjem, ali takvu razinu inteligencije ne možemo očekivati od šačiće jadića i vrećice govanaca poput tebe koji se ovdje čak solidariziraš sa braćom četnicima.
Jesu ti samo duhovna odnosno moralna braća, ali su ti braća.
Mene bi svaka usporedba s njima, osim po činjenici da su jednakopravna ljudska bića i pripadnici ljudskog roda teško uvrijedila.
Guest- Guest
u srb je vec stiglo oko
40.000 rusa
broj se uvecava
pretraga " belgrad "
explodirala
40.000 rusa
broj se uvecava
pretraga " belgrad "
explodirala
2020-04-21
Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Ozbiljna je samo u onom dijelu u kojem se drži dobro poznatih notornih činjenica ili im se barem direktno ne suprostavlja.
Jesi li čuo za filozofa koji se zove Ernst Bloch?
I njegovu dobro poznatu notornu izreku: "Glupan nikada ne primjećuje da sve ima dvije strane."
Tj. samo glupan vjeruje da postoje "notorne činjenice" koje se ne mogu osporiti.
crvenkasti-
2014-04-17
Referendum počeo
Ukrajina će trajno izgubiti teritorije
Samo jedan način da očuva teritorijalni integritet - da prekine rat i da dragovoljno uđe u sastav Ruske Federacije
Pa onda kasnije da vidi šta i kako će dalje
Ukrajina će trajno izgubiti teritorije
Samo jedan način da očuva teritorijalni integritet - da prekine rat i da dragovoljno uđe u sastav Ruske Federacije
Pa onda kasnije da vidi šta i kako će dalje
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
crvenkasti wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
I njegovu dobro poznatu notornu izreku: "Glupan nikada ne primjećuje da sve ima dvije strane."
Tj. samo glupan vjeruje da postoje "notorne činjenice" koje se ne mogu osporiti.
Što znači da si glupan ti, jer ja nikada nisam ni pomislio, a kamoli rekao ili napisao da postoje "notorne činjenice koje se ne mogu osporiti".
No, zadatak spoznaje onih činjenica koje opisujemo kao notorne, pripada znanosti, a ne filozofiji.
Dapače, znanost ima obavezu ne samo osporavanja nego i opovrgavanja znanstvenih teorija, jer teorija koja se ne može osporiti postoaje dogma i više ne pripada domeni znanosti nego nekih drugih ljudskih misaonih aktivnosti.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
Što znači da si glupan ti, jer ja nikada nisam ni pomislio, a kamoli rekao ili napisao da postoje "notorne činjenice koje se ne mogu osporiti".
No, zadatak spoznaje onih činjenica koje opisujemo kao notorne, pripada znanosti, a ne filozofiji.
Dapače, znanost ima obavezu ne samo osporavanja nego i opovrgavanja znanstvenih teorija, jer teorija koja se ne može osporiti postoaje dogma i više ne pripada domeni znanosti nego nekih drugih ljudskih misaonih aktivnosti.
Usput, znaš li tko je autor one poznate kako "glupan koji misli da je pametan može postati opasan"? Ili neka varijacija na tu temu.
No, to je zapravo nebitno, jer ti spadaš upravo u tu kategoriju skupa sa svojim obožavanim Putinom.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:Speare Shaker wrote:crvenkasti wrote:
S onim "istina je samo jedna" si dovoljno rekao o sebi i svom poimanju svijeta oko sebe.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Počima treći svjetski rat
» Počeo treci svjetski rat
» počeo TREĆI SVJETSKI RAT
» Pripremate li se za treći svjetski rat?
» Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘
» Počeo treci svjetski rat
» počeo TREĆI SVJETSKI RAT
» Pripremate li se za treći svjetski rat?
» Vodeći francuski intelektualac: ‘Treći svjetski rat već je počeo, Amerikanci se precjenjuju‘
Page 4 of 5