ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Charles III 9/10/2022, 20:51

HIMARS-i su uništili rusku vojarnu u Starobilsku, Luganska oblast. Ukri rokaju po ruskom logističkom zaleđu, priprema se teren da se ove jeseni pomete sve do granice s Rusijom. Intenzivno se radi i na razminiranju prostora.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310784160_10222655301676045_6865371917824921517_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=D-mRF17kfpkAX8IJOSn&_nc_ht=scontent-muc2-1

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 DZrU493eCfnjNf4jef4jvf4wAgIAAA7

Charles III

2022-09-14

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by veber 9/10/2022, 20:52

crvenkasti wrote:Jel ti možda Hitler nešto u rodu?

To bi bilo nešto krajnje, ono, vrhunsko, čime se  jedan hrvošvabo može ponositi.

Najbolje je što čast ostaje i djeci i unucima.
vi srblje nikako da shvatite da je austrisko govno kao i bavarska i bavarci. nešto kao razvijeniji srbalji.
ali stoka bila, jest i ostala.

a ja ću dobiti zemlju, kuće i odštetu kada rusi popuše.
i japanci će dobiti natrag kurile.

vašu ljubljenu srbiju svest ćemo na beogradski pašaluk što bjehste.

i treba vam zaustaviti sve pregovore s EU, zatvoriti pipe i konačno naplatiti ratnu odštetu za sve kaj ste napravili.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti 9/10/2022, 20:53

The Kremlin has published a video where Putin clearly states that the blowing up of the Crimean bridge was a terrorist attack by Ukrainian special services and foreign accomplices.

Everyone understands that this is not just a statement, but preparation for something major that will follow, but this will be more important.

Options:
- announcement of an ultimatum to Ukraine
- official declaration of war on Ukraine
- raising stakes and launching full-scale strikes on Ukraine's critical infrastructure.
- will announce the goals of decision-making centers in Ukraine, which will begin to destroy. They will call on all civilians to leave these facilities and the territory nearby.

All these options are very bad for the Ukrainian people. For the Office of the President and the "directors" of the terrorist attack, they are not terrible, they most likely achieved this.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by dijagram 9/10/2022, 20:54

Charles III wrote:
dijagram wrote:Ukrajinci sve blize mjestu Svatove.
Potpuno ovladali istocnom obalom Oskila i selo po selo oslobadjaju jedno za drugim.
Slijedi  izlaz na cestu P-66 Svatove-Kremina.

Situacija oko Svatova u Luganskoj oblasti. Ukrajinske postrojbe su pred samim gradom.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310619403_10222650342912079_2288298869713732558_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=t0Ry8pgr0gUAX9dH_B3&_nc_ht=scontent-muc2-1
Ovdje ide po planu.
Za desetak dana krenut ce istocno prema Starobilsku i juzno u zaledje Severodonjecka.
Ruski domobrani ne mogu im uspjesno parirati.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 20:54

Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
i relativno se dobro Rusija nosi sa sankcijama, koliko je to moguće, naravno da će pasti standard, ali realno neće biti teškog oskudjevanja niti kolapsa

Biti će, jer je Rusija izgubila ozbiljnu razvojnu perspektivu. Ostala joj je ona ekonomskog svođenja na jednu od kineskih gubernija. Ako nastavi sa ovakvom politikom, naravno.

Ništa od toga. Ameri će po ko zna koji puta spasiti Ruje. Kina je novi arch nemesis. Kad se Rusija vrati na tvorničke postavke, Rusija će ili biti pro-zapadna ili neutralna, nikako pro kineska ili kineska.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram 9/10/2022, 20:58

Charles III wrote:
Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
i relativno se dobro Rusija nosi sa sankcijama, koliko je to moguće, naravno da će pasti standard, ali realno neće biti teškog oskudjevanja niti kolapsa

Biti će, jer je Rusija izgubila ozbiljnu razvojnu perspektivu. Ostala joj je ona ekonomskog svođenja na jednu od kineskih gubernija. Ako nastavi sa ovakvom politikom, naravno.

Ništa od toga. Ameri će po ko zna koji puta spasiti Ruje. Kina je novi arch nemesis. Kad se Rusija vrati na tvorničke postavke, Rusija će ili biti pro-zapadna ili neutralna, nikako pro kineska ili kineska.
To ce biti prica za sebe.
Mucna za ukrajince.
Svakako ce doci trenutak gdje ce im se podrezati krila i silno ih razocarati.
Svejedno, mogu biti zahvalni americi jer bez njih nikako ne bi uspjeli biti u superiornom stanju spram rusije.
No sada ne bih skretao na to na ovoj konkretnoj temi.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:00

A lijepo sam govorio kako će u svoje vrijeme Kerčki most (poznatiji kao Krimski u neformalnom govoru) biti HIMARsiran. Kad ono, čini se da je bio ATACMSiran.

https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-hrvatska-analiticar-s-dobrem-vezama-u-vojnim-krugovima-mislim-da-znam-kako-je-srusen-putinov-most-pazljivo-sam-pratio-izjave-amerikanaca/?fbclid=IwAR2aMqsuDBiytZjyYYCrIYOAQRsbDJfEdwnbEfOfJjie8sw8qvlZzkAuU4M

“Danas je dan od “teorija zavjere”. Pročitao sam barem tisuću “stručnih mišljenja” o načinu kako je i čime napadnut Krimski most. Bilo je tu podmornica, podmorskih dronova, čamaca, eksplozije kamiona, odozdo, odozgo, sa strane, pucanja nosača vozne trake, bacanje kolnika u desno, falili su na kraju moji omiljeni izvođači “mali zeleni”. Rusi su rekli kamion, najviše im odgovara.

Pojavile su se slike sekcija mosta koje po meni, koji nisam stručnjak za eksplozije, ukazuje da je udar eksplozije ipak stigao odozgo i da se radilo o projektilu. Kojoj vrsti, to nitko ne zna. Ova rupa na kolniku očito to pokazuje.
Zapaljena kompozicija vlaka na povišenom kolosjeku, koji je sigurno desetak metara iznad cestovnog govori o tome da su cisterne pogođene eksplozijom iznad kolnika. Da je eksploziv bio ispod, teško bi odjednom dosegao kompoziciju i odjednom uništio 7 cisterni.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310919457_10222654137406939_2847253354505070991_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=V-mJKaPJ0lEAX_Qvypt&_nc_ht=scontent-muc2-1

Svi su se pitali, ako je bio ATACMS, kako ga sila PZO sredstava ruske vojske nije oborila? Iz jednostavnog razloga, jer je to ATACMS. Svi projektili ispaljeni iz HIMARS-a imaju u najmanju ruku “čudne putanje”. Tijekom leta dižu se na jako velike visine, skreću, mijenjaju visinu, ubrzavaju……..imaju jako nestalnu vrstu leta koja “zbunjuje klasične radarske sustave kakve imaju rusi i koji je ne mogu uhvatiti kao cilj. To je u svijetu sposoban samo Izraelski IRON DOME.
Tim više što lete brzinom od 3,5 Maha što presretanje čini gotovo nemogućim.Toliko o teorijama, možda i ja iznosim samo jednu od njih ali rupa na kolniku govori tome u prilog”.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 9/10/2022, 21:01

veber wrote:
crvenkasti wrote:Jel ti možda Hitler nešto u rodu?

To bi bilo nešto krajnje, ono, vrhunsko, čime se  jedan hrvošvabo može ponositi.

Najbolje je što čast ostaje i djeci i unucima.
vi srblje nikako da shvatite da je austrisko govno kao i bavarska i bavarci. nešto kao razvijeniji srbalji.
ali stoka bila, jest i ostala.

a ja ću dobiti zemlju, kuće i odštetu kada rusi popuše.
i japanci će dobiti natrag kurile.

vašu ljubljenu srbiju svest ćemo na beogradski pašaluk što bjehste.

i treba vam zaustaviti sve pregovore s EU, zatvoriti pipe i konačno naplatiti ratnu odštetu za sve kaj ste napravili.

A klavir?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:04

dijagram wrote:
Charles III wrote:
Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

To ce biti prica za sebe.
Mucna za ukrajince.
Svakako ce doci trenutak gdje ce im se podrezati krila i silno ih razocarati.
Svejedno, mogu biti zahvalni americi jer bez njih nikako ne bi uspjeli biti u superiornom stanju spram rusije.
No sada ne bih skretao na to na ovoj konkretnoj temi.

Ako misliš na to da će Krim ostati u Rusiji, neće. I to ne zato što Ameri vole Ukre, već zato što ne žele Ruse na Krimu. Krim je ruski statični nepotovljivi nosač aviona. Tko kontrolira Krim, kontrolira Crno more. Krim će završiti opet u Ukrajini, za Ruje je plafon određena autonomija i to je pitanje kako će to izgledati, tu Ukri možda malo izgube, ako Rusi dobiju više autonomije nego oni misle da ovi trebaju dobiti. 
Drugi razlog zašto Krim neće ići Rusima je taj što ga Ukri mogu osvojiti daleko bezbolnije nego što se prvotno mislilo. Neće tamo ni biti rata, novi ruski predsjednik će potpisati mirovni sporazum i vratiti Krim bez borbe, a Krim će zadržati neku autonomiju , uz povrat svih Tatara i Ukrajinaca na poluotok.

No, kako i sam kažeš, o tom potom, to je za neku drugu temu.

2022-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram 9/10/2022, 21:05

Charles III wrote:HIMARS-i su uništili rusku vojarnu u Starobilsku, Luganska oblast. Ukri rokaju po ruskom logističkom zaleđu, priprema se teren da se ove jeseni pomete sve do granice s Rusijom. Intenzivno se radi i na razminiranju prostora.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310784160_10222655301676045_6865371917824921517_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=D-mRF17kfpkAX8IJOSn&_nc_ht=scontent-muc2-1

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 DZrU493eCfnjNf4jef4jvf4wAgIAAA7
Samo izvrsavaju moje zamisli koje sam ovdje iznosio:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:07

Ruski Su 24 se srušio blizu Rostova... Bome je zaorao... Nadam se da se pilot katapultirao na vrijeme. I da će pobjeći daleko od rata.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 311441531_10222656085855649_2497859815189349799_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Vh0MzXKVsAcAX9Mk71s&_nc_ht=scontent-muc2-1

2022-09-14

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:10

U Luganskoj oblasti oslobođeno je 7 naselja. Ne budu li Ruje na vrijeme se povukle, završit će Svatove u okruženju.
Ne razumijem ćirilicu, za one koji su učili u školi, evo popisa:

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 311418733_5694265047291305_3261628536934665201_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=GQY1uc_YwVYAX8i5558&_nc_ht=scontent-muc2-1

2022-09-14

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by dijagram 9/10/2022, 21:13

Charles III wrote:A lijepo sam govorio kako će u svoje vrijeme Kerčki most (poznatiji kao Krimski u neformalnom govoru) biti HIMARsiran. Kad ono, čini se da je bio ATACMSiran.

https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-hrvatska-analiticar-s-dobrem-vezama-u-vojnim-krugovima-mislim-da-znam-kako-je-srusen-putinov-most-pazljivo-sam-pratio-izjave-amerikanaca/?fbclid=IwAR2aMqsuDBiytZjyYYCrIYOAQRsbDJfEdwnbEfOfJjie8sw8qvlZzkAuU4M

“Danas je dan od “teorija zavjere”. Pročitao sam barem tisuću “stručnih mišljenja” o načinu kako je i čime napadnut Krimski most. Bilo je tu podmornica, podmorskih dronova, čamaca, eksplozije kamiona, odozdo, odozgo, sa strane, pucanja nosača vozne trake, bacanje kolnika u desno, falili su na kraju moji omiljeni izvođači “mali zeleni”. Rusi su rekli kamion, najviše im odgovara.

Pojavile su se slike sekcija mosta koje po meni, koji nisam stručnjak za eksplozije, ukazuje da je udar eksplozije ipak stigao odozgo i da se radilo o projektilu. Kojoj vrsti, to nitko ne zna. Ova rupa na kolniku očito to pokazuje.
Zapaljena kompozicija vlaka na povišenom kolosjeku, koji je sigurno desetak metara iznad cestovnog govori o tome da su cisterne pogođene eksplozijom iznad kolnika. Da je eksploziv bio ispod, teško bi odjednom dosegao kompoziciju i odjednom uništio 7 cisterni.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310919457_10222654137406939_2847253354505070991_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=V-mJKaPJ0lEAX_Qvypt&_nc_ht=scontent-muc2-1

Svi su se pitali, ako je bio ATACMS, kako ga sila PZO sredstava ruske vojske nije oborila? Iz jednostavnog razloga, jer je to ATACMS. Svi projektili ispaljeni iz HIMARS-a imaju u najmanju ruku “čudne putanje”. Tijekom leta dižu se na jako velike visine, skreću, mijenjaju visinu, ubrzavaju……..imaju jako nestalnu vrstu leta koja “zbunjuje klasične radarske sustave kakve imaju rusi i koji je ne mogu uhvatiti kao cilj. To je u svijetu sposoban samo Izraelski IRON DOME.
Tim više što lete brzinom od 3,5 Maha što presretanje čini gotovo nemogućim.Toliko o teorijama, možda i ja iznosim samo jednu od njih ali rupa na kolniku govori tome u prilog”.
A ne znam, premalo se vidi, ovo moze samo biti " nepravilno strgani" dio celicnog profila.
Ako i jest neki projektil onda je djelovao sa zadrskom, probio pod pa onda detonirao.
Na povrsini mosta ne vide se nikakvi tragovi detonacije projektila.
No dobro, vremenom se sigurno otkrije sto se dogodilo.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:14

Nova Kam'yanka sjeverno od Bakhmuta je oslobođena...

Čekaj malo, nisu li Rusi ovdje u ofenzivi? Što kažu komšije i naši domaći rusofili, kako je ovo moguće?

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 43 310397051_10222656215778897_7536710484839943159_n.jpg?stp=dst-jpg_p180x540&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=k1u4Il40y5QAX_n4X21&_nc_ht=scontent-muc2-1

2022-09-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by crvenkasti 9/10/2022, 21:14

Zar Bjelorusija nije odjebala Rusiju?

crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/10/2022, 21:16

Nek oni prvo oslobode Kerson pa prelazak rijeke pa tek onda su došli pred Krim. Malo vi to nekako trčite pred rudo ko da je rat već završena priča i anglosasi će diktirat pravila.

Ja sam malo rezerviran prema takvom viđenju te situacije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by dijagram 9/10/2022, 21:17

Nije nemoguce niti to da se u onom kamionu nalazilo punjenje spremljeno na kumulativno djelovanje prema podu.
No tesko mi vjerovati da most nakon toga bude urusen kako jest.
Neka sila djelovala je i s donje strane.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Charles III 9/10/2022, 21:19

Joj, Bjelorusija je zadnjih dana izvan radara, al ona mora bit kažnjena svakako jednom kad se ovo sve privede kraju. Minimum je smjena Lukašenka i okretanje leđa Rusiji.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-ne-planiramo-invaziju-na-bjelorusiju/2401770.aspx

Last edited by Charles III on 9/10/2022, 21:23; edited 1 time in total

2022-09-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/10/2022, 21:20

Charles III wrote:Joj, Bjelorusija je zadnjih dana izvan radara, al ona mora bit kažnjena svakako jednom kad se ovo sve privede kraju. Minimum je smjena Lukašenka i okretanje leđa Rusiji.
Pusti ih neka šalju tenkove tamo. Manje će ih bit prema Karpatima, Poljskoj, Litvi itd.

Nek idu tamo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 9/10/2022, 21:28

Charles III wrote:
Speare Shaker wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

To se neće dogoditi jer bi Amerika na taj način izgubila svoje vatrene istočno-europske saveznike koji su žestoko antiruski orijentirani i koji su im puno važniji od Rusije.
Kina je suparnik pa i neprijatelj, ali samo ekonomski.
Kina je beznačajna kao vojna sila, bez obzira na ubrzano tehničko opremanje i modernizaciju jednostavno nije sposobna voditi uspješan rat, pogotovo ne na moru i u zraku. Kina za Ameriku ne predstavlja veću opasnost kao vojna sila.
Vojni problem s Kinom leži jedino u činjenici da Kina ima malog, lajavog i ludog psića u vidu sjeverne Koreje čije ponašanje nije posve realno i koji se lako može otrgnuti s lanca.
Rusija ne može biti prozapadna, isto kao što to više ne može biti niti Iran, nebitno što Iranci šiiti imaju puno veću razinu mržnje i nepopustljiviji stav u tom smislu od Rusa. Svatko iz svojih posebnih razloga, ali se u međuvremenu nakupilo toliko negativnih osjećaja da je to jednostavno postalo nemoguće.
Rusija neće biti prokineska, ali će se svejedno u nekom srednjoročnom razdoblju pretvoriti u kinesku ekonomsku sluškinju koja mrzi svoju gospodaricu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/10/2022, 21:29

Charles III wrote:Joj, Bjelorusija je zadnjih dana izvan radara, al ona mora bit kažnjena svakako jednom kad se ovo sve privede kraju. Minimum je smjena Lukašenka i okretanje leđa Rusiji.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-ne-planiramo-invaziju-na-bjelorusiju/2401770.aspx

Realno, gubitkom dijela svojeg teritorija. Profitirat će Ukrajina, ali i Poljska.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 43 of 50 Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics