Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Američki sileđija ma kako ti na to gledao nikome nije oteo ni milimetar države za razliku od ruskog siledžije koji ne samo da otima nego i ubija sve koji mu se ne sviđaju te puni masovne grobnice kao i u ww2catabbath wrote:Nije bilo problema dok je bio samo američki sijeđija jel. E sad se pojavio Rus, Kinez a uskoro i drugi i sad ke frka. E sad se mi moramo boriti za našeg ljubav našeg sileđije.
Kad smo ušli u rat na strani Amerike postali smo legitimni ciljevi, ili si mislio da nećemo?
Samo se nadam da ako nas raketiraju da će to biti više prema Zegeju, ovdje blizu mene baš nema nekih zanimljivih ciljevi, ima NATO radar na učki i možda aerodrom.
I kad smk kod DRa, ako se ne varam Urainci su nam nabili sankcije i navijali za Srbe.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Charles III likes this post
Nije oteo nikom osim susjedima :D
Prvo Indijancima a onda je Meksiku oteo Teksas, Arizonu, Nevadu, Utah, Colorado i Novi Meksiko.
A u Kubi je guantanamo "samo" pod okupacijom.
Aljasku su istina pošteno kupili, barem nešto haha
Prvo Indijancima a onda je Meksiku oteo Teksas, Arizonu, Nevadu, Utah, Colorado i Novi Meksiko.
Ej ajmo malo u paleozoik, tamo treba granice povlačiti, jebo sve ovo.catabbath wrote:Nije oteo nikom osim susjedima :D
AssadNaPodmornici wrote:
dječje igralište
visokoprecizni udar na ukrajinske energetske, komunikacijske i vojne zapovjedne objekte
Šandor Winnetou likes this post
Vidim samo besplatno iskopanu jamu novog podruma vrtica.Noor wrote:AssadNaPodmornici wrote:
dječje igralište
visokoprecizni udar na ukrajinske energetske, komunikacijske i vojne zapovjedne objekte
Rusi humanitarci, prijatelji djece.
dijagram-
2015-08-09
Humanitarci bez granica.
Barbari, koljači, mesari, silovatelji....
Samo šalji oružje da tu gamad pomlati i istrijebi. Ne mora se ić na Krim ni tamo u onaj kantunčić u Donbasu šta su držali prije znači vrati ih na te početne položaje al brajo izmrcvari ih sve šta su upali u Ukrajinu.
Barbari, koljači, mesari, silovatelji....
Samo šalji oružje da tu gamad pomlati i istrijebi. Ne mora se ić na Krim ni tamo u onaj kantunčić u Donbasu šta su držali prije znači vrati ih na te početne položaje al brajo izmrcvari ih sve šta su upali u Ukrajinu.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ruski jurišni zrakoplov SU-25 oboren je na bojišnici Khersona
Rusi pojačavaju obranu Donjecka. Očito je da se nešto dešava oko mogućeg ukrajinskog napada. 20 tenkova T72 viđeno je na željezničkoj kompoziciji iz stanice Avilo-Uspenka prema Donjecku
Direktan pogodak u skladište u Bilozerka, Khersonska oblast
Eksplozije u Berislavu, na području industrijske zone.
Eksplozije u Berislavu, na području industrijske zone.
Energetsku infrastrukturu, zapovjedne i komunikacijske centre su im trebali razvaliti još krajem veljače. Nije ni čudo da gube rat.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
˝Mislim da Rusija priprema nekakvo ponavljanje agresije na oblast Sumija i Kharkiva u vrlo skoroj budućnosti, Mislim da Kijev nije u planu.
Poznato je od ranije da se obuka dijela mobiliziranih ruskih vojnika vrši u Bjelorusiji, stotinjak kilometara od Sumija.
Zabrinjava me saznanje da se broj rusa koji su mobilizirani svakim danom značajno pojačava u Bjelorusiji. Pristižu svakodnevno, željeznicom, u stočnim vagonima.
Bjelorusija prikriva njihov dolazak manevrima svojih snaga uz granicu sa Ukrajinom dok se rusi u pozadini gomilaju i kako-tako obučavaju.
Nema logike da se toliki broj mobiliziranih prebacuje i to polutajno u Bjelorusiju "na obuku", da bi se kasnije vraćali u rusiju i bili slani na crtu bojišnice. Tim više što se "obuka" može vršiti i u rusiji, bez obzira na nedostatak kadrova.
Igrokazi Lukašenkove vojske služe samo za odvlačenje pažnje.
Pretpostavam da rusi cijene da je većina ukrajinske vojske usmjerena na Donbas, Kherson i Zaporožje i da bi iznenadni napad na oblast Sumija i Kharkiva mogla biti iznenađenje i priuštiti Putinovom režimu kakvu-takvu pobjedu koju toliko žele, da pokažu ruskom narodu kako pobjeđuju.
"Odbor za doček" je, nadam se, u punoj spremnosti.˝
Što možemo reći za ovo? Rusi fingiraju da uspore Ukre na jugu i istoku, ili stvarno misle neku kontraofenzivu poduzeti?
Poznato je od ranije da se obuka dijela mobiliziranih ruskih vojnika vrši u Bjelorusiji, stotinjak kilometara od Sumija.
Zabrinjava me saznanje da se broj rusa koji su mobilizirani svakim danom značajno pojačava u Bjelorusiji. Pristižu svakodnevno, željeznicom, u stočnim vagonima.
Bjelorusija prikriva njihov dolazak manevrima svojih snaga uz granicu sa Ukrajinom dok se rusi u pozadini gomilaju i kako-tako obučavaju.
Nema logike da se toliki broj mobiliziranih prebacuje i to polutajno u Bjelorusiju "na obuku", da bi se kasnije vraćali u rusiju i bili slani na crtu bojišnice. Tim više što se "obuka" može vršiti i u rusiji, bez obzira na nedostatak kadrova.
Pretpostavam da rusi cijene da je većina ukrajinske vojske usmjerena na Donbas, Kherson i Zaporožje i da bi iznenadni napad na oblast Sumija i Kharkiva mogla biti iznenađenje i priuštiti Putinovom režimu kakvu-takvu pobjedu koju toliko žele, da pokažu ruskom narodu kako pobjeđuju.
Što možemo reći za ovo? Rusi fingiraju da uspore Ukre na jugu i istoku, ili stvarno misle neku kontraofenzivu poduzeti?
Preko Sumija na Harkiv, sa sjeverozapada.Charles III wrote:˝Mislim da Rusija priprema nekakvo ponavljanje agresije na oblast Sumija i Kharkiva u vrlo skoroj budućnosti, Mislim da Kijev nije u planu.
2015-08-09
Iz ove reakcije rusa ,nasumicno raketiranje urbanih sredina, iscitavam odredjeni strah.
Svakog dana sve vise su svjesni pogresnih postupaka koje su cinili.
Razvoj situacije takav je da su ukrajinci osposobljeni ciniti i ovakve udare kao sto je rusenje krimskog mosta.
Bilo da se radi o akciji diverzanata, agenata ili novom opakom oruzju,
sve tri varijante zadaju im strah, strah od poraza, od otkrivanja silnih slabosti ruske drzave i vojske.
Svjesni su da ih se ukrajinci uopce ne boje, stovise preziru ih i tako ce ostati desetine ili stotine godina.
Bjesomucnim raketiranjem po centrima gradova taj strah pokusavaju potisnuti.
Pokusavaju time poljuljati ukrajince, pokazati im da se kao ne boje, nego su silni, jaki, mocni.
Pored svih pogresnih odluka od pocetka agresije na ukrajinu gube i ovaj psiholoski rat.
Iako se ratuje i razara po ukrajini, vise straha imaju rusi, bilo kao vojnici na frontu ili samo
stanovnici rusije.
Najveci dakako i najodgovorniji za sve, putin i njegova vojna i politicka vrhuska.
Razvoj situacije takav je da su ukrajinci osposobljeni ciniti i ovakve udare kao sto je rusenje krimskog mosta.
sve tri varijante zadaju im strah, strah od poraza, od otkrivanja silnih slabosti ruske drzave i vojske.
Svjesni su da ih se ukrajinci uopce ne boje, stovise preziru ih i tako ce ostati desetine ili stotine godina.
Pokusavaju time poljuljati ukrajince, pokazati im da se kao ne boje, nego su silni, jaki, mocni.
Pored svih pogresnih odluka od pocetka agresije na ukrajinu gube i ovaj psiholoski rat.
Iako se ratuje i razara po ukrajini, vise straha imaju rusi, bilo kao vojnici na frontu ili samo
stanovnici rusije.
Najveci dakako i najodgovorniji za sve, putin i njegova vojna i politicka vrhuska.
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou and Charles III like this post
RayMabus wrote:Nekako u tom smjeru to i ide. Putin je teški protivnik neoliberalnog Zapada al i samog Zapada kao takvog ( on ga gleda kao suprotnost Rusiji i njenim ciljevima ) i prije će pristat na to da bude kineski vazal a šta mu ujedno omogućava da zadrži fotelju i glavu na ramenima nego da bude poražen od tog istog Zapada.Speare Shaker wrote:
Rusija neće biti prokineska, ali će se svejedno u nekom srednjoročnom razdoblju pretvoriti u kinesku ekonomsku sluškinju koja mrzi svoju gospodaricu.
Vrlo zanimljiva teza i točna rekao bih, no ima jedna kvaka. Ne pita se samo Putin. Onog trenutka kad Rusi krenu nizbrdo u Ukrajini (milom ili silom), Putin je gotov. A od milom ništa jer Zelenski neće pristati niti na 5 % ruskih zahtjeva, tako da, Putina ništa ne može spasitii katastrofe u Ukrajini, osim nuklearnog oružja, koje pak neće upotrijebiti.
Šandor Winnetou likes this post
Speare Shaker wrote:Charles III wrote:
ima jedna dobra posljedica raspada ruskog svijeta, a to je raspad koncepta srpskog svijeta. Srpska politika više nema argumenata, kojima je dosad navlačila svoju politiku - sad smo mi dominantni, o nama će sve ovisiti i mi ćemo mijenjati sve ono što predsjednik Adem Vuchiqi radi", ističe.
Realno, raspad srpskog sveta se već davno dogodio.
Problem je u tome što velika većina Srba jednostavno odbija priznati tu realnost (zato i daju svoje glasove junačini Aleksandru), što znači da se mentalno još nisu uzdigli iznad razine djeteta predškolskog uzrasta, a ka'će, ne zna se.
Da, al sad ćemo gledati posljednji čin te drame. Onaj koji će sve srbomitomane baciti na aparate.
Speare Shaker wrote:Charles III wrote:Joj, Bjelorusija je zadnjih dana izvan radara, al ona mora bit kažnjena svakako jednom kad se ovo sve privede kraju. Minimum je smjena Lukašenka i okretanje leđa Rusiji.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-ne-planiramo-invaziju-na-bjelorusiju/2401770.aspx
Realno, gubitkom dijela svojeg teritorija. Profitirat će Ukrajina, ali i Poljska.
Neće biti komadanja Bjelorusije. Tamošnja oporba će reći da je ona bila protiv Lukašenka cijelo vrijeme i da su oni bili njegove prve i najveće žrtve. Bjelorusija će završiti u zapadnoj sferi, u današnjim granicama.
Da. Malo je kasno za obuku mobiliziranih Rusa, dok ovi njih obuče i pošalju u Ukrajinu a da ne budu tek puko topovsko meso, do tad će već izgubiti okupirani teritorij i rat. Tri mjeseca debelo kasne s mobilizacijom, nije im ovo WWII. Ne bi im ni tamo prošlo. S obzirom na njihovu ažurnost na promjene stanja na bojištu, ne znaš jel ratuju ili češu pičku. Ko ćorava baba s fićekom po autocesti.Charles III wrote:RayMabus wrote:Nekako u tom smjeru to i ide. Putin je teški protivnik neoliberalnog Zapada al i samog Zapada kao takvog ( on ga gleda kao suprotnost Rusiji i njenim ciljevima ) i prije će pristat na to da bude kineski vazal a šta mu ujedno omogućava da zadrži fotelju i glavu na ramenima nego da bude poražen od tog istog Zapada.Speare Shaker wrote:
Rusija neće biti prokineska, ali će se svejedno u nekom srednjoročnom razdoblju pretvoriti u kinesku ekonomsku sluškinju koja mrzi svoju gospodaricu.
Vrlo zanimljiva teza i točna rekao bih, no ima jedna kvaka. Ne pita se samo Putin. Onog trenutka kad Rusi krenu nizbrdo u Ukrajini (milom ili silom), Putin je gotov. A od milom ništa jer Zelenski neće pristati niti na 5 % ruskih zahtjeva, tako da, Putina ništa ne može spasitii katastrofe u Ukrajini, osim nuklearnog oružja, koje pak neće upotrijebiti.
2015-08-09
dijagram wrote:Iz ove reakcije rusa ,nasumicno raketiranje urbanih sredina, iscitavam odredjeni strah.
stanovnici rusije.
Kadirov i četnički ološ već slave bombardiranje gradova, ne razumiju ti jadnici da će ovo politički više štetit Rusiji nego Ukrajini. Sad se i posljednji protivnici uvođenja sankcija Rusiji otrežnjuju, Francuzi, Nijemci i ostali će samo pojačati podršku Ukrajini, a Zelenski dobiti odriješene ruke da goni bandu do kraja.
Svakim danom se sve više zakapaju barbari, misle da mogu silom i strahom poraziti protivnika. Ništa nisu naučili u Afganistanu, sad im slijedi poniženje veće od onog tamo.
Zavisi. I Staljin je izgubija rat s Finskom pa je osta na vlasti i nakon toga. Ima hrpa primjera iz povijesti di su neki vladari započimali ratove koji su se završili katastrofalno po njih kao napadače tj pokretače rata ali su ostali i nakon toga na tronu.Charles III wrote:RayMabus wrote:Nekako u tom smjeru to i ide. Putin je teški protivnik neoliberalnog Zapada al i samog Zapada kao takvog ( on ga gleda kao suprotnost Rusiji i njenim ciljevima ) i prije će pristat na to da bude kineski vazal a šta mu ujedno omogućava da zadrži fotelju i glavu na ramenima nego da bude poražen od tog istog Zapada.Speare Shaker wrote:
Ne mora to bit tako da on sad tamo ispuši a da to odma znači i da njega skidaju zbog toga itd itd itd. Nije to 100% da to baš tako mora ić.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Speare Shaker wrote:Charles III wrote:Speare Shaker wrote:AssadNaPodmornici wrote:
i relativno se dobro Rusija nosi sa sankcijama, koliko je to moguće, naravno da će pasti standard, ali realno neće biti teškog oskudjevanja niti kolapsa
Biti će, jer je Rusija izgubila ozbiljnu razvojnu perspektivu. Ostala joj je ona ekonomskog svođenja na jednu od kineskih gubernija. Ako nastavi sa ovakvom politikom, naravno.
Ništa od toga. Ameri će po ko zna koji puta spasiti Ruje. Kina je novi arch nemesis. Kad se Rusija vrati na tvorničke postavke, Rusija će ili biti pro-zapadna ili neutralna, nikako pro kineska ili kineska.
To se neće dogoditi jer bi Amerika na taj način izgubila svoje vatrene istočno-europske saveznike koji su žestoko antiruski orijentirani i koji su im puno važniji od Rusije.
Kina je suparnik pa i neprijatelj, ali samo ekonomski.
Kina je beznačajna kao vojna sila, bez obzira na ubrzano tehničko opremanje i modernizaciju jednostavno nije sposobna voditi uspješan rat, pogotovo ne na moru i u zraku. Kina za Ameriku ne predstavlja veću opasnost kao vojna sila.
Vojni problem s Kinom leži jedino u činjenici da Kina ima malog, lajavog i ludog psića u vidu sjeverne Koreje čije ponašanje nije posve realno i koji se lako može otrgnuti s lanca.
Rusija ne može biti prozapadna, isto kao što to više ne može biti niti Iran, nebitno što Iranci šiiti imaju puno veću razinu mržnje i nepopustljiviji stav u tom smislu od Rusa. Svatko iz svojih posebnih razloga, ali se u međuvremenu nakupilo toliko negativnih osjećaja da je to jednostavno postalo nemoguće.
Neće Ameri nikoga izgubiti, zašto bi izgubili istočne saveznike? Poljaci i Ukri nemaju ništa protiv da se Rusija debarbarizira. Americi je najvažnija Amerika. A Americi treba Rusija u taboru protiv najvećeg rivala Kine (ili minimalno da nije u kineskom taboru).
Sjeverna Koreja je sprdnja. Amerima odgovara taj režim da imaju alibi držat sve one vojnike u Koreji i Japanu, koji zapravo služe za okruživanje Kine.
Pitaj Petra Velikog jel moze Rusija bit prozapadna? Ili Jeljcina? I ako mogu Bugarska, Grčka i Cipar, što ne bi Rusija? Po čemu se to toliko Rusi razlikuju od Bugara?
Kina je ekonomska super-sila, Rusija je prije ovog rata imala ekonomiju u rangu Nizozemske, sad će imat u rangu Portugala. Jad.
Rusija je energetska, resursna i nuklearna supersila, vojna svakako ne.
Kina je ekonomski div, prva ekonomija svijeta, tehnološka sila, sa nevjerojatnim napretkom zadnjih desetljeća. Uz to ide i nagli razvoj i modernizacija vojske. Kina ne želi vojnu konfrontaciju sa Zapadom jer je svjesna da bi izvukla deblji kraj. Kina teži ekonomskoj dominaciji. Preko nje žele dugoročno vladati azijsko-pacifičkom regijom, tako što će na tom prostoru postati i vodeća politička i vojna sila. Hoće li im to poći za rukom vidjet ćemo, osobno mislim da neće, bar ne tako skoro.
Uz toliko krivih odluka ne bi me zacudila jos poneka, pa tako ni novi pokusaj napada s teritorija bjelorusije ili same rusije.Charles III wrote:˝Mislim da Rusija priprema nekakvo ponavljanje agresije na oblast Sumija i Kharkiva u vrlo skoroj budućnosti, Mislim da Kijev nije u planu.
Misljenja sam da te nove snage ne bi mogle poluciti neki uspjeh osim odvlacenja dijela snaga ukrajine sa sadasnjih bojista.
Aktivira li ovdje svoje mobilizirane snage putin nece popuniti redove u donjecku i lugansku te zaporozju.
Korist od takvog pokusaja bila bi ustvari defanzivna.
Odvlacenje ukrajinskih snaga na sjever i olaksavanje obrane istoka ukrajine koji jos drze.
Mobilizirani rusi posluzili bi ponajvise kao topovsko meso.
Povecan broj meta koje ukrajinci moraju odraditi.
Vec sam pisao o tome, ovo su obrambene radnje, pokusava se spasiti sto vise okupiranog ukrajinskog ozemlja.
Ne vjerujem u velike napadne operacije rusa, bilo sjeverno ili bilo gdje drugdje.
Nisu nemoguci, no moja procjena je da ih nece biti, a bude li kakvih to su fingirani napadi koje ce ukrajinci slomiti.
dijagram-
2015-08-09
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema