Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)
jastreb wrote:Sad će se ovdje pojaviti onaj Istočni Prus i početi pametovati kako pivo piju deklasirani elementi i poluproleterijat,a vino gospoda i buržoazija,no na njegove ispade smo već oguglali.
pa švapčad su ionako od jeftinog piva i kobaščetina
nije veber mjerodavan
Ali se ne slažem s tobom
vino se pije u Hrvatskoj
pivo je na brzaka i praktično je ali u glavnom mlađarija i težaci
vino se pšije di god je bilo koja komotnija prigoda ili se ima malo vremena
Pio sam i jedno i drugo, žesticu nisam nikad.
sada mi je 75% vino 25 % pivo.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nastavio bih debatu,ali moram u ribičiju. Pa ću nastaviti kasnije.epikur37 wrote:jastreb wrote:Sad će se ovdje pojaviti onaj Istočni Prus i početi pametovati kako pivo piju deklasirani elementi i poluproleterijat,a vino gospoda i buržoazija,no na njegove ispade smo već oguglali.
nije veber mjerodavan
Ali se ne slažem s tobom
vino se pije u Hrvatskoj
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Nastavio bih debatu,ali moram u ribičiju. Pa ću nastaviti kasnije.epikur37 wrote:jastreb wrote:Sad će se ovdje pojaviti onaj Istočni Prus i početi pametovati kako pivo piju deklasirani elementi i poluproleterijat,a vino gospoda i buržoazija,no na njegove ispade smo već oguglali.
nije veber mjerodavan
Ali se ne slažem s tobom
vino se pije u Hrvatskoj
bistro
2015-08-06
A nije Informer da nema tema:
- kako ide put Srbije prema EU zadnjih 5 godina?
- zašto Srbija nije prestigla Hrvatsku po nominalnom BDP-u?
- kako idu istrage o povezanosti političkog vrha i klanova koji ljude melju u ćevape i iste jedu?
- za koje zemlje građanima Srbije treba, a za koje ne treba viza?
- ima li Srbija makar gat ili luku preko koje će izvoziti poljoprivredne i industrijske proizvode, i kome?
- hoće li te plate i pemzije biti konačno veće nego u onoj rupi od BiH?
- kako napreduje ta nabava Rafala?
- i konačno, zašto Srbija priznaje dokumente Repubilke Kosovo na svom teritoriju?
Itd. ali za te teme Informer nije zainteresiran.
- kako ide put Srbije prema EU zadnjih 5 godina?
- zašto Srbija nije prestigla Hrvatsku po nominalnom BDP-u?
- kako idu istrage o povezanosti političkog vrha i klanova koji ljude melju u ćevape i iste jedu?
- za koje zemlje građanima Srbije treba, a za koje ne treba viza?
- ima li Srbija makar gat ili luku preko koje će izvoziti poljoprivredne i industrijske proizvode, i kome?
- hoće li te plate i pemzije biti konačno veće nego u onoj rupi od BiH?
- kako napreduje ta nabava Rafala?
- i konačno, zašto Srbija priznaje dokumente Repubilke Kosovo na svom teritoriju?
Itd. ali za te teme Informer nije zainteresiran.
niels-
2021-04-26
epikur37 likes this post
Msm išao sam u Srbiju 2000-te, tad je sve još bilo toplo od 90-ih.
Beograd me ne zanima ali ne zanimaju me gradovi općenito pa to nije iznimka.
Volio bih vidjeti Zlatibor i Kablar, dobro možda i Novi Sad imam frenda gore.
No sve skupa Europa me uopće ne privlači a kamoli Balkan a kamoli Srbija...
2015-08-06
KOD LESKOVCA SE POJAVILA NOVA BABA VANGA! Hiljade ljudi danima čeka da ih leči ‘VIDOVITA’ MARINA!
https://domaci.xyz/?id=5VDiJ0zk4reN
----------
I tako, vijesti iz Srbije...
2015-08-06
epikur37 wrote:Ovo je strašno, kad god čovjek posumnja da kod nas nešto možda i ne štima, dvoljno je baciti pogled na ovakav link ili medije u Srbiji.
Vas ljudi tamo treba zakonom zaštiti kao Perućicu ili Krapinskog čovjeka, neki antropopark ili nešto, dovoditi turiste samo da vide koliko jedno društvo može otići u paralelnu stavrnost.
Doista fenomenalno.
strasno,
jutarnji pise a nasi c/p
Last edited by pizzon on 4/9/2022, 16:27; edited 1 time in total
2020-04-21
Kod nas se uglavnom pije rakija. Pivo je sokić za osveženje tokom vrućeg leta. Vino se pije posle dobrog ručka ili sa prijateljima.. Ili tokom intimnih druželja sa lepšim polom.jastreb wrote:
Rakija??? Tko je još pije osim oih nekih slavonsko-šokačkih idealista koji je piju iz nekog inata,a ne zbog što tako hoće.
Taj Informer, Kurir i ostala sranja, čitaju i otvaraju totalni idioti, što možeš videti i na forumu.epikur37 wrote:Ovo je strašno, kad god čovjek posumnja da kod nas nešto možda i ne štima, dvoljno je baciti pogled na ovakav link ili medije u Srbiji.
Vas ljudi tamo treba zakonom zaštiti kao Perućicu ili Krapinskog čovjeka, neki antropopark ili nešto, dovoditi turiste samo da vide koliko jedno društvo može otići u paralelnu stavrnost.
Doista fenomenalno.
dzango wrote:Taj Informer, Kurir i ostala sranja, čitaju i otvaraju totalni idioti, što možeš videti i na forumu.epikur37 wrote:Ovo je strašno, kad god čovjek posumnja da kod nas nešto možda i ne štima, dvoljno je baciti pogled na ovakav link ili medije u Srbiji.
Doista fenomenalno.
a vidim
msm ima i kod nas dnevno.hr i slične dubioze ali to se zna što je koja društvena margina to pase
ovo kod vas mainstream
2015-08-06
kraljevina srba, Hrvata, Slovenacapizzon wrote:mortal wrote:Maraskino je Zadarski proizvod. Prodajom Hrvatske obale RIMSKIM ugovorima za vrijeme Kraljevine Jugoslavije (gdje su srbi imali glavnu i većinsku riječ) mi ostajemo bez dijelova Hrvatske a tvornice preuzimaju Talijani.
Sad ti pričaj da Hrvatska nije imala ništa.
[size=129]U [/size][size=129]18. stoljeću[/size][size=129], kada se u Zadru razvija industrijska proizvodnja likera, Maraschino je krenuo u svijet i morskim putovima doplovio u sve važnije europske luke i metropole. Uskoro je prihvaćen i omiljen na svim europskim dvorovima ([/size][size=129]bečkom[/size][size=129], [/size][size=129]berlinskom[/size][size=129], bavarskom, engleskom, talijanskom, belgijskom, danskom ...) da bi se kasnije proširio i u [/size][size=129]SAD[/size][size=129], [/size][size=129]Kanadu[/size][size=129], [/size][size=129]Australiju[/size][size=129], [/size][size=129]Južnu Ameriku[/size][size=129], Južnoafričku uniju[/size]
[size=129]Zadarski liker postaje svjetski glasovit, a prije Drugog svjetskog rata proizvode se čak 33 različite vrste tvrtki Drioli, Luxardo, Romano Vlahov i Maraschino Stampalia. U samom Zadru i njegovim kavanama na Kalelargi i Novoj rivi Maraschino se pije i nudi u bezbroj kombinacija – s ginom, rumom, tekilom, kruškovcem, vermutom. Maraschino određuje i okus sladoleda, slastica i voćnih kupova.[/size]
[size=129]Osvojio je i jednog od najvećih osvajača 19. st., Napoleona Bonapartea, koji je u njemu osobito uživao nakon ručka ili večere. Obožavali su ga i francuski kraljevi Louis XVIII., Karlo X. i Louis Philippe, te ruski car Nikolai I. Britanski kralj George IV. slao je u Zadar svoje ratne brodove po stotine sanduka Maraschina za kraljevski dvor u Londonu i za guvernere Malte i Krfa. Godine 1871. Maraschino je u zadarskoj luci ukrcavan na engleske brodove po narudžbi engleske kraljice Viktorije. Dana 26. rujna 1887. godine Princ od Walesa – koji je kasnije postao kralj George V. – bio je na proputovanju kroz Zadar i tom je prigodom osobno posjetio zadarsku tvornicu likera i uručio narudžbu za veliku količinu boca glasovitog zadarskog specijaliteta.[/size]
[size=129]Tijekom svojih pet stoljeća Maraschino iz Zadra bio je i ostao ponajprije piće elite; pili su ga svjetski ljubavnici poput Casanove, svjetski vojskovođe poput Napoleona, svjetski filmski i književni klasici poput Hitchcocka i Baudlaira, svjetski glumci i pjevači; pili su ga i na prvoj i posljednjoj plovidbi legendarnog Titanica, a o njemu je pisao i Honoré de Balzac (u romanu "Un début dans la vie" iz 1842. godine).[/size]
kako mozes tako da pises
kad je poglavnik dao
o ono sto je kralj namako.
normalno da smo se pitali kad vi niste postojali kao drzava.
kasnije ste se i te kako
pitali.
kralj je imao 0 i namako skoro sve do rijeke
niste samo vi imali državu
a poglavnika se preglasalo
ostalo mu je samo da potpiše
2014-04-16
covek mora da sazna
kako se pomeraju
granice petokolonaske
gamadi koja skoci
na svaki mig ruskog
ambasadora...
koji to najavljuje...
koji je tvoj moped...:)
kako se pomeraju
granice petokolonaske
gamadi koja skoci
na svaki mig ruskog
ambasadora...
koji to najavljuje...
koji je tvoj moped...:)
2020-04-21
ali si ipak išao 2000epikur37 wrote:Msm išao sam u Srbiju 2000-te, tad je sve još bilo toplo od 90-ih.
2014-04-16
Jesam, imao sam jednu na Zvezdari.mortal wrote:ali si ipak išao 2000epikur37 wrote:Msm išao sam u Srbiju 2000-te, tad je sve još bilo toplo od 90-ih.
2015-08-06
punite beograd a nasa
omladina napusta srbiju.
tako vladate srbijom
nema ko da vam stane
na crtu.
svako ko ne prihvata
da je srbija rusija vama
je neprihvatljiv.
mamicu vam jebem
olosku.
Dace Bog da vam presedne.
omladina napusta srbiju.
tako vladate srbijom
nema ko da vam stane
na crtu.
svako ko ne prihvata
da je srbija rusija vama
je neprihvatljiv.
mamicu vam jebem
olosku.
Dace Bog da vam presedne.
2020-04-21
Koja valuta je sada u Euroahijskoj uniji
2015-08-06
epikur37 wrote:Novi ustaški poglavnik, hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon, nastavlja kampanju protiv Srbije preko medija koji se nalaze pod njegovom kontrolom
Novi napad je poslednica Plenkovićevog besa zbog velikog uspeha sajma vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana”
.......................
jadan svijet
otvorio sam poveznicu procitao ovu recenicu i prestao dalje citati
cime se oni bave u doba odluke hoce li biti bez love s plinom ili se smrzavati s lovom
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
epikur37 likes this post
pa u tom je poanta..kad zaskripi vadi poglavnika plenkijadebotoijusto wrote:epikur37 wrote:Novi ustaški poglavnik, hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon, nastavlja kampanju protiv Srbije preko medija koji se nalaze pod njegovom kontrolom
Novi napad je poslednica Plenkovićevog besa zbog velikog uspeha sajma vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana”
.......................
jadan svijet
otvorio sam poveznicu procitao ovu recenicu i prestao dalje citati
cime se oni bave u doba odluke hoce li biti bez love s plinom ili se smrzavati s lovom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pozitivno prihvatam sve snaznije povezivanje srbije i madjarske
odnosno saradnju
da su aktivni u pracenju
procesa OB
stare rane ne treba otvarati
to priziva nove...
odnosno saradnju
da su aktivni u pracenju
procesa OB
stare rane ne treba otvarati
to priziva nove...
2020-04-21
Hrvatska su vina među boljima u svijetu.
naročito ona s hvara i pelješca.
francuzi istina rade bolje, čileanci jeftinije, australci su isto ispred nas. Grčka i španjolska vina su li-la, uglavnom loša, rijetka španjolska vrijede. Talijanska su isto, hit and miss. Kako koje. Kao uostalom i hrvatska. Ali balkan?
srpska su... "otvoreni balkan"
naročito ona s hvara i pelješca.
francuzi istina rade bolje, čileanci jeftinije, australci su isto ispred nas. Grčka i španjolska vina su li-la, uglavnom loša, rijetka španjolska vrijede. Talijanska su isto, hit and miss. Kako koje. Kao uostalom i hrvatska. Ali balkan?
srpska su... "otvoreni balkan"
Hercegovina je zadnjih godina masivno krenula u vrhunska vina.
Čak i u Srbiji se sad rade solidna.
Jednostavno došla je jedna nova generacija stručnjaka koji su se školovali po zapadu.
Čak i u Srbiji se sad rade solidna.
Jednostavno došla je jedna nova generacija stručnjaka koji su se školovali po zapadu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Raspudic:'Vjerujem da Plenkovic i Grlic Radman htjeli bi pomoci Hrvatima u BiH i Srbiji ali do one mjere gdjese previse ne bi zamjerili Briselu i Berlinu i ugrozili diplomatske karijere'
» '' MILANOVIĆ UZVRATIO CERARU 'Zaista smo se trudili i dali sve od sebe, poslao sam pismo, predložio susret... Ali brate, što je previše, previše je' ''
» Obama oštro Erdoganu: Što je previše previše je
» Srbi su previše svojeglavi. Srbi su previše samostalni
» Vulin : Ako Plenkovic ne kazni i policiju koja je pratila navijače u Borovu onda je Plenkovic ustaša
» '' MILANOVIĆ UZVRATIO CERARU 'Zaista smo se trudili i dali sve od sebe, poslao sam pismo, predložio susret... Ali brate, što je previše, previše je' ''
» Obama oštro Erdoganu: Što je previše previše je
» Srbi su previše svojeglavi. Srbi su previše samostalni
» Vulin : Ako Plenkovic ne kazni i policiju koja je pratila navijače u Borovu onda je Plenkovic ustaša
Page 2 of 3