ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

Plenkovic besan,  Sajam vina, previse :) Empty Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)

Post by pizzon 4/9/2022, 11:45

https://informer.rs/vesti/politika/732233/plenkovic-pobesneo-zbog-sajma-vina-beogradu-dozvolio-srbiji-ima-toliko-diplomatskih-uspeha-otvorenim-balkanom

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Plenkovic besan,  Sajam vina, previse :) Empty Re: Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)

Post by pizzon 4/9/2022, 11:48

dobro,
el brzi gonzales svako malo u Bg, jeste !
puna podrska !
el isto i cike iz Brisela :) 
hrabre OB...
Hrvatska moze samo da ima koristi od OB...

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Plenkovic besan,  Sajam vina, previse :) Empty Re: Plenkovic besan, Sajam vina, previse :)

Post by pizzon 4/9/2022, 11:50

informer preteruje sa poredjenjim 
Plenkovica sa ustasama
i znacenjem pojma hr.poglavnik

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 4/9/2022, 12:05

Ljubomorko, siri mrznju i zivi u 90-im.

Realno je na nivou deteta, cmizdri, slini.

Odlike ozbiljnog politicara 0.

Nije sposoban da se sretne i razmeni neku rec o kojoj se

moze nesto reci.

Hrvatskih Vinarija nije bilo, cekaju ih u Nemackoj.

Nije ni Tito nesto bolji, ali bez saradnje nema napred.

HR zasluzuje bolje.

Najveci domet da izbaci nesto negativno na povrsinu.

Hejter klasicni.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 4/9/2022, 12:06

Ciro Blazevic bi 1000 puta bolje odradio mandat.

Sta ovaj iskompleksirani radi, uzima novac za sta?

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by vuksadinare 4/9/2022, 13:06

ha,ha plenki ustasa..meni se cini da srbija hoce osprovocirati prekid diplomatskih odnosa i sve sto ide sa tim..ok nema problema..ali to ce oci na stetu srbije..bit ce obostrane ali vise steta za srbiju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by immortal 4/9/2022, 14:22

Kako nije bilo vinarija u Hrvatskoj prije 91.
Korčula, Pelješac, Istra, Erdut, Ilok, Kutjevo, Đakovo, Dalmacija vino, Badel ...
I kad nije bilo novca za kruh radili su vina, prodavali i kupovali
Samo je komunizam gušio sve Hrvatsko pa ispada da nismo imali ništa

Last edited by mortal on 4/9/2022, 14:29; edited 1 time in total

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by immortal 4/9/2022, 14:25

I ne znam da li je Kenwood Kenon igdje istupio na način kako opisuje Informer

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by pizzon 4/9/2022, 14:31

imali ste ..
vinarije...
gasevina bila ok..

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by immortal 4/9/2022, 14:45

Maraskino je Zadarski proizvod. Prodajom Hrvatske obale RIMSKIM ugovorima za vrijeme Kraljevine Jugoslavije (gdje su srbi imali glavnu i većinsku riječ) mi ostajemo bez dijelova Hrvatske a tvornice preuzimaju Talijani.
Sad ti pričaj da Hrvatska nije imala ništa.
18. stoljeću, kada se u Zadru razvija industrijska proizvodnja likera, Maraschino je krenuo u svijet i morskim putovima doplovio u sve važnije europske luke i metropole. Uskoro je prihvaćen i omiljen na svim europskim dvorovima (bečkomberlinskom, bavarskom, engleskom, talijanskom, belgijskom, danskom ...) da bi se kasnije proširio i u SADKanaduAustralijuJužnu Ameriku, Južnoafričku uniju

Zadarski liker postaje svjetski glasovit, a prije Drugog svjetskog rata proizvode se čak 33 različite vrste tvrtki Drioli, Luxardo, Romano Vlahov i Maraschino Stampalia. U samom Zadru i njegovim kavanama na Kalelargi i Novoj rivi Maraschino se pije i nudi u bezbroj kombinacija – s ginom, rumom, tekilom, kruškovcem, vermutom. Maraschino određuje i okus sladoleda, slastica i voćnih kupova.
Osvojio je i jednog od najvećih osvajača 19. st., Napoleona Bonapartea, koji je u njemu osobito uživao nakon ručka ili večere. Obožavali su ga i francuski kraljevi Louis XVIII., Karlo X. i Louis Philippe, te ruski car Nikolai I. Britanski kralj George IV. slao je u Zadar svoje ratne brodove po stotine sanduka Maraschina za kraljevski dvor u Londonu i za guvernere Malte i Krfa. Godine 1871. Maraschino je u zadarskoj luci ukrcavan na engleske brodove po narudžbi engleske kraljice Viktorije. Dana 26. rujna 1887. godine Princ od Walesa – koji je kasnije postao kralj George V. – bio je na proputovanju kroz Zadar i tom je prigodom osobno posjetio zadarsku tvornicu likera i uručio narudžbu za veliku količinu boca glasovitog zadarskog specijaliteta.
Tijekom svojih pet stoljeća Maraschino iz Zadra bio je i ostao ponajprije piće elite; pili su ga svjetski ljubavnici poput Casanove, svjetski vojskovođe poput Napoleona, svjetski filmski i književni klasici poput Hitchcocka i Baudlaira, svjetski glumci i pjevači; pili su ga i na prvoj i posljednjoj plovidbi legendarnog Titanica, a o njemu je pisao i Honoré de Balzac (u romanu "Un début dans la vie" iz 1842. godine).

Last edited by mortal on 4/9/2022, 14:55; edited 1 time in total

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by immortal 4/9/2022, 14:50

pizzon wrote:imali ste ..
vinarije...
gasevina bila ok..
imali smo daleko boljih od graševine
radila u ZG-u na praksi za vrijeme Juge
Izbor pića u ZGu je bio bogat
Od vina skupih i rijetkih da se zamisliš nad cijenama, vinjaci, prošek ..nije bilo za svačiji džep
Pošip, teran, malvazija, Vugava s Visa..

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by pizzon 4/9/2022, 15:06

mortal wrote:Maraskino je Zadarski proizvod. Prodajom Hrvatske obale RIMSKIM ugovorima za vrijeme Kraljevine Jugoslavije (gdje su srbi imali glavnu i većinsku riječ) mi ostajemo bez dijelova Hrvatske a tvornice preuzimaju Talijani.
Sad ti pričaj da Hrvatska nije imala ništa.
[size=129]U [/size][size=129]18. stoljeću[/size][size=129], kada se u Zadru razvija industrijska proizvodnja likera, Maraschino je krenuo u svijet i morskim putovima doplovio u sve važnije europske luke i metropole. Uskoro je prihvaćen i omiljen na svim europskim dvorovima ([/size][size=129]bečkom[/size][size=129], [/size][size=129]berlinskom[/size][size=129], bavarskom, engleskom, talijanskom, belgijskom, danskom ...) da bi se kasnije proširio i u [/size][size=129]SAD[/size][size=129], [/size][size=129]Kanadu[/size][size=129], [/size][size=129]Australiju[/size][size=129], [/size][size=129]Južnu Ameriku[/size][size=129], Južnoafričku uniju[/size]

[size=129]Zadarski liker postaje svjetski glasovit, a prije Drugog svjetskog rata proizvode se čak 33 različite vrste tvrtki Drioli, Luxardo, Romano Vlahov i Maraschino Stampalia. U samom Zadru i njegovim kavanama na Kalelargi i Novoj rivi Maraschino se pije i nudi u bezbroj kombinacija – s ginom, rumom, tekilom, kruškovcem, vermutom. Maraschino određuje i okus sladoleda, slastica i voćnih kupova.[/size]
[size=129]Osvojio je i jednog od najvećih osvajača 19. st., Napoleona Bonapartea, koji je u njemu osobito uživao nakon ručka ili večere. Obožavali su ga i francuski kraljevi Louis XVIII., Karlo X. i Louis Philippe, te ruski car Nikolai I. Britanski kralj George IV. slao je u Zadar svoje ratne brodove po stotine sanduka Maraschina za kraljevski dvor u Londonu i za guvernere Malte i Krfa. Godine 1871. Maraschino je u zadarskoj luci ukrcavan na engleske brodove po narudžbi engleske kraljice Viktorije. Dana 26. rujna 1887. godine Princ od Walesa – koji je kasnije postao kralj George V. – bio je na proputovanju kroz Zadar i tom je prigodom osobno posjetio zadarsku tvornicu likera i uručio narudžbu za veliku količinu boca glasovitog zadarskog specijaliteta.[/size]
[size=129]Tijekom svojih pet stoljeća Maraschino iz Zadra bio je i ostao ponajprije piće elite; pili su ga svjetski ljubavnici poput Casanove, svjetski vojskovođe poput Napoleona, svjetski filmski i književni klasici poput Hitchcocka i Baudlaira, svjetski glumci i pjevači; pili su ga i na prvoj i posljednjoj plovidbi legendarnog Titanica, a o njemu je pisao i Honoré de Balzac (u romanu "Un début dans la vie" iz 1842. godine).[/size]

kako mozes tako da pises
kad je poglavnik dao
o ono sto je kralj namako.
normalno da smo se pitali kad vi niste postojali kao drzava.
kasnije ste se i te kako
pitali.
kralj je imao 0 i namako skoro sve do rijeke

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 4/9/2022, 15:10

i tesko nas zajebo
sto nije postsvio granicu

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2022, 15:13

Ma jebeš vina.

Pivo je danas IN.

Ono,ajmo na pivo je čak istisnulo ono "ajmo na kavu".

A piva imamo bolja od Srbije i Srpske.

Jedino CG može malo podići rivalitet sa Nikšićkim,ali čuo sam i da Nikšićko nije više što je bilo.

Vina su OUT,po meni iz dva razloga,a to su da ti možeš piti ili smeće od vina poput Fešte za 25 Kn,dočim za malo bolja vina moraš imat nešto para. Dakle vino na kraju ispada ko droga koja se dijeli na onu prvoklasnu ili smeće.

Za dobro pivo ne moraš imat nešto para,jer ćeš je ako niš drugo popit na zidiću. Mada sada i među pivom ima smeća poput onih bućkuriša u dvolitrenim plastičnim bocama.

Rakija??? Tko je još pije osim oih nekih slavonsko-šokačkih idealista koji je piju iz nekog inata,a ne zbog što tako hoće.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by epikur37 4/9/2022, 15:18

Ovo je strašno, kad god čovjek posumnja da kod nas nešto možda i ne štima, dvoljno je baciti pogled na ovakav link ili medije u Srbiji.

Vas ljudi tamo treba zakonom zaštiti kao Perućicu ili Krapinskog čovjeka, neki antropopark ili nešto, dovoditi turiste samo da vide koliko jedno društvo može otići u paralelnu stavrnost.

Doista fenomenalno.
epikur37
epikur37

2015-08-06

marcellus, Šandor Winnetou and niels like this post

Back to top Go down

Post by epikur37 4/9/2022, 15:21

Novi ustaški poglavnik, hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon, nastavlja kampanju protiv Srbije preko medija koji se nalaze pod njegovom kontrolom

Novi napad je poslednica Plenkovićevog besa zbog velikog uspeha sajma vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana”
.......................

jadan svijet
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2022, 15:23

Iako bi se na prvi pogled reklo da smo kultura vina,jer u našim pjesmama narodnim,a i popularnim onaj što pjeva uvijek pije vino(ponekad i rakiju)a pivo se uglavnom spominje odnedavno u punku,a od narodnjaka ga forsira jedino Baja MK,mi smo jedna isključivo pivska kultura.

Pivo se pije u svakoj prilici. Pivo se pije i zbog žeđi i zbog osvježenja i zbog totalnog opijanja.

Pivo je uzelo svoje mjesto i u sportskoj kulturi,pa se tako na kućnim sjedeljkama kad se gleda utakmica pije pivo. Pivo se pije i na stadionima.   

Pivo,a ne vino ima i savršena dizajnerska rješenja. Vidite li vi koliko je truda uloženo u oblike pivskih boca? U oblike i boje pivskih gajbi. U savršeni dizajn limenki.  To je umjetnost. 

Tako se sa reklama za pivo smješkaju najljepše djevojke,a sa reklama za vino nekakvi oronuli ribari.

Kultura vina otišla je u prošlost.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 4/9/2022, 15:25

Sad će se ovdje pojaviti onaj Istočni Prus i početi pametovati kako pivo piju deklasirani elementi i poluproleterijat,a vino gospoda i buržoazija,no na njegove ispade smo već oguglali.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by niels 4/9/2022, 15:30

Riječ je o jednom vinskom sajmu, tri zemlje u Beogradu i jednom tekstu u JL.

To je dovoljno Informeru da počne divljati.

Nestvarno, da je komedija, ljudi bi rekli pretjeralo u filmu.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by epikur37 4/9/2022, 15:32

jastreb wrote:Sad će se ovdje pojaviti onaj Istočni Prus i početi pametovati kako pivo piju deklasirani elementi i poluproleterijat,a vino gospoda i buržoazija,no na njegove ispade smo već oguglali.

pa švapčad su ionako od jeftinog piva i kobaščetina

nije veber mjerodavan

Ali se ne slažem s tobom

vino se pije u Hrvatskoj

pivo je na brzaka i praktično je ali u glavnom mlađarija i težaci

vino se pšije di god je bilo koja komotnija prigoda ili se ima malo vremena

Pio sam i jedno i drugo, žesticu nisam nikad.

sada mi je 75% vino 25 % pivo.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics