- Kud bismo došli da pritvorimo sve obiteljske nasilnike?
Page 1 of 1
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Jutarnji list piše kako se radi o muškarcu (54) koji je ubio svoju suprugu (39) u jednom butiku. Policija i Hitna stigli su brzo, ali ženi nije bilo pomoći. Navodno je imao zabranu prilaska zbog ranijih prijava
Nešto prije 8 sati u srijedu muškarac je ubio ženu u Novskoj.Policija javlja kako su u jutarnjim satima zaprimili dojavu da je butiku u Novskoj pronađeno tijelo žene.
Kako doznajemo, ubojicu su nedugo nakon zločina pronašli mrtvog. Jutarnji list piše kako se radi o muškarcu (54) koji je ubio svoju suprugu (39) i dodaje kako je ubojica već bio prijavljivan.
Ubijena je supruga posljednji put prijavila prije 20-ak dana kad je 54-godišnjak završio u pritvoru. Ispitali su ga i pustili uz mjere opreza, zabranu prilaska žrtvi na 50 metara i zabranu kontaktiranja s njom.
'Kud bismo došli da pritvorimo sve obiteljske nasilnike'
Nedavno je Gospić i okolicu potresao strašan zločin kad je muškarac izbo svoju suprugu i njezinog prijatelja koje je zatekao u kući. Supruzi je prijetio i ranije, a pustili su ga uz mjere opreza, zabranu prilaska na 50 metara.Nakon tog zločina općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović izrekla je skandaloznu izjavu:
2014-04-16
Re: - Kud bismo došli da pritvorimo sve obiteljske nasilnike?
Pa nije ni pogrijesila, kud bi dosli? Nigdje, opet bi ih morali pustiti. Ali eutanazijom bi moguce spasili jednu osobu od dvije. Ovako zatvore puste pa ubije osobu i sebe.
omni-
2014-04-12
Pa istinu kaže, trebalo bi sagradit zatvora za jedno 100.000 ljudi kad bi se svakog ko zaprijeti ženi ili žena mužu ili se potuku u braku slalo na robiju. Grad veličine rijeke.
Ne može država spašavati ljude od njihovih vlastitih obiteljskih problema i pogrešnih životnih odluka i lošeg društva. Mi smo kao društvo totalno propali, a država je financijski razvaljena, s kompromitiranim institucijama u kojima službenici rade isključivo da zaštite vlastito radno mjesto, uz višedesetljetno sistematsko njegovanje prakse da nitko nikada ni za što nije odgovoran, i da na koncu, ne odgovara. Bit će ovakvih slučajeva obiteljskog nasilja s fatalnom, smrtnom posljedicom sve više. Nema se love, uništeni snovi i ideali, prevelika očekivanja od života, obrazovni sustav koji djecu ne uči brinuti o vlastitom mentalnom i psihičkom zdravlju te empatiji prema drugima već se sve svodi na zadovoljavanje normi, i još normi, i opet još malo normi, norme koje su same sebi svrha i nemaju veze sa životom. Djeca sjebanih roditelja bez pravih konkretnih uzora ponikli iz lošeg braka i sama kreiraju loše i nekvalitetne odnose i veze. Ne može država zatvoriti 50% poremećene nacije.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
RayMabus likes this post
A uostalom, i zašto bi? Žene su ravnopravne muškima, neka se brane same.melkior wrote: Ne može država zatvoriti 50% poremećene nacije.
2015-08-09
Kad je muško psihički, financijski u problemu, nikad nikoga nije briga. Kad žena slomi nokat, digne se čitavo društvo na noge. Ajde odjebite.
2015-08-09
koji ste vi likovi.melkior wrote:Ne može država spašavati ljude od njihovih vlastitih obiteljskih problema i pogrešnih životnih odluka i lošeg društva. Mi smo kao društvo totalno propali, a država je financijski razvaljena, s kompromitiranim institucijama u kojima službenici rade isključivo da zaštite vlastito radno mjesto, uz višedesetljetno sistematsko njegovanje prakse da nitko nikada ni za što nije odgovoran, i da na koncu, ne odgovara. Bit će ovakvih slučajeva obiteljskog nasilja s fatalnom, smrtnom posljedicom sve više. Nema se love, uništeni snovi i ideali, prevelika očekivanja od života, obrazovni sustav koji djecu ne uči brinuti o vlastitom mentalnom i psihičkom zdravlju te empatiji prema drugima već se sve svodi na zadovoljavanje normi, i još normi, i opet još malo normi, norme koje su same sebi svrha i nemaju veze sa životom. Djeca sjebanih roditelja bez pravih konkretnih uzora ponikli iz lošeg braka i sama kreiraju loše i nekvalitetne odnose i veze. Ne može država zatvoriti 50% poremećene nacije.
moja djeca žive na relaciji ex/ja
nikada nije bilo alimentacije.
djeca su moja, svi troškovi su moji.
o čemu vi drobite?
ako si ga znao gurat onda molim lijepo, brini se o djetetu.
pobit sve vas odvjetnike i onda sve one koji negiraju dijete.
2014-12-30
i mislim da ex nisam više od 4000€ ove godine dao. tu negdje. djeca su mi prioritet.
2014-12-30
20 ubodnih ranamelkior wrote:Kad je muško psihički, financijski u problemu, nikad nikoga nije briga.
Kad žena slomi nokat, digne se čitavo društvo na noge. Ajde odjebite.
2014-04-16
Pa što? Lik se ubio. Broj ubodnih rana samo pokazuje njegovo rastrojstvo. Možda je umrla nakon dva-tri uboda, a možda joj je zapravo htio prirediti smrt tisuću rezova, ali ga je zajebala i umrla nakon samo 20? To još uvijek ne mijenja ništa na stvari u odnosu na moj prethodni upis. Možeš se ti moralno zgražati koliko god hoćeš, ali ovakvih slučajeva će biti sve više i više. Još nisi shvatila da ovih 20 uboda nije bitno, osim što si dobro detektirala da ju stvarno nije volio.mortal wrote:20 ubodnih ranamelkior wrote:Kad je muško psihički, financijski u problemu, nikad nikoga nije briga.
Kad žena slomi nokat, digne se čitavo društvo na noge. Ajde odjebite.
2015-08-09
Ono što je tragično jest da država/društvo nije u stanju zaštititi djecu. Treba mijenjati procedure za posvojenje, olakšati ga, a država treba graditi nove domove za nezbrinutu djecu, jer zbog nedostatka kapaciteta u državnim domovima djeca često ostaju u nasilnim obiteljima gdje im je ugroženo ne samo psihičko zdravlje, nego i goli život.
2015-08-09
Secam se 90-ih, one Srpske glupace tamo, ko god im je
prilazio, znale su odgovoriti isti odgovor, imam decka.
Onda cujem zenske komentare, kako se zale na iste zenske,
jer muskarci vise ne prilaze i kako su ih svojim pristupom
rasterale.
Procitas to kako dobiju batine, pa se uvek setim toga kako
imaju decka i slicno.
Imas decka, sve OK, ali zasto se kasnije nama zalis po
medijima.
Kada ste se po krevetu razvlacili, niste nas mesali.
To ne treba ni pustati u medije a zenske su same krive.
Nismo ih birali mi, vec vi.
Oko tog nasilja, svakome kaznu po 1000 eura, pa ce da se
smire.
Glumili radi okoline da su sa nekime, pa zabavljaju istu,
jure se nozevima, tuku se ko Huligani...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
2014-04-16
ti si pičkica, kaj su te šamarali u oš?melkior wrote:Kad je muško psihički, financijski u problemu, nikad nikoga nije briga. Kad žena slomi nokat, digne se čitavo društvo na noge. Ajde odjebite.
još nisi prbolio kaj te ženska odkantala?
da nije u tebi problem?
da pustim sebe s lanca pobio bi pola okoline. ali se ne puštam s lanca, kontroliram se.
naoružan sam do zuba, pa nisam nikad potegnuo pištolj ili otišao doma po m16, posvadio bi se sa ženama, ali nikada nisam niti jednu "taknuo" u smislu fizičkog nasilja. djecu nisam nikada klepio.
nekada smo se tukli da održavamo formu, sada je to opasno jer vi kilavci nosite noževe, neprijavljeno vatreno oružje.
do sada si mogao naći deset žena, a ne cvilkat kaj te jedna odkantala.
problem je u tebi, ne u njoj.
2014-12-30
Tacno.
Grafiti mrznje, raznorazne nebuloze neke budale da se kroz
isto siri mrznja preko medija.
Zatim ona seljana po Srpskim medijima na naslovnim u vrhu,
sta ko radi od istih i slicno, gledam, stidim se i odakle sam.
Kupatilo bre od 300 kvadrata, lavovi po jahtama a tek bazen
da vidis
Nasilje nad zenama, sta nas briga za tudje probleme.
Da li neko resava moje ili da li ja opterecujem druge?
Te muzeve ili sta su im vec, nismo im birali mi, vec one.
Koliko su normalnih likova otkacili zbog nekih, koji su ih
poslali 2 metra ispod zemlje.
Snimam i ja neke iz moje okoline, analiziram, vidim po
Beogradu kao u Kameno Doba, drze te ko psa na lancu,
pas barem sme da laje, ove ni da zucnu.
Kako im narede, tako rade, svoja glava se ne koristi.
Srbija je dosta zaostala po tom pitanju.
Opet, one su ih birale.
Pametuju, sve znaju, posisale svu pamet Sveta i zavrse tako.
Da zive nesto specijalno, daleko od toga.
Prodaju svoj zivot za sta, biti tudj sluga.
Ne kapiram ih i da hocu, osim da su birale isto, jer ocigledno
za vise i ne znaju, pa neka ih tretiraju ko Arapi one pokrivene.
Fakultetski Obrazovane a dzaba im, mudrost se ne kupi po
Skolama.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Similar topics
» Hrvatske šume počinju naplaćivati obiteljske izlete i vožnju biciklom u prirodi
» "Da je 3 fabrike municije, sve bismo prodali"
» Kad to čine i drugi, zašto ne bismo mogli i mi
» trebali bismo biti tolerantniji prema imigrantima...
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
» "Da je 3 fabrike municije, sve bismo prodali"
» Kad to čine i drugi, zašto ne bismo mogli i mi
» trebali bismo biti tolerantniji prema imigrantima...
» Akademik Ljubomir Simović:A šta bismo s Kosovom,i da nam ga vrate?
Page 1 of 1