ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Demografski slom se nastavlja

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Demografski slom se nastavlja - Page 3 Empty Re: Demografski slom se nastavlja

Post by Sora Tue 2 Aug - 19:02

konačno zaključujem da je kapitalizam duboko neljudski sustav 
i tko to ne vidi u svemu, od detalja do globalnog propadanja čovječanstva
taj je ćorav
živio komunizam i socijalizam

Sora

2014-04-29

Back to top Go down

Post by veber Tue 2 Aug - 19:09

Sora wrote:konačno zaključujem da je kapitalizam duboko neljudski sustav 
i tko to ne vidi u svemu, od detalja do globalnog propadanja čovječanstva
taj je ćorav
živio komunizam i socijalizam
komunizam isključuje socijalizam.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 1:35

Diga san se maloprije u jednu uru iza ponoći i pijuckam kavu. Iša san leć nakon šta san u 10 sati ujutro ovdje napisa šta san ima i spava ko bebica bezbrižno sve do maloprije i boli me kurac za vas, Hrvatsku i cili svit.

Fino sve četiri u zrak, nema žena  i dica i da mi netko visi za vratom i moram radit kod nekog kapitaliste i za državu za njih prehranit, nikakvih obaveza i jebe mi se za sve živo.

Čudite se šta tražim zabranu zapošljavanja ženama koje neće da rode ništa a njih bi kapitalisti zapošljavali dok bi moju ženu il neku samohranu majku ostavili nezaposlenu pa neka umre i ona i to dite od gladi.

MA PUŠITE KURAC I TKO VAM JE ZADRT.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 2:08

Sad fino slom demografije u Europi, više ljudi ode u mirovinu nego na tržište rada, postoji rupa koju triba zakrpit uvozom.

Taj narkoman iz Njemačke ako samo jedne godine ne dobije dop ( svježu krv u vidu novih 350 tisuća radnika iz uvoza ) će doživit nervni slom.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 2:14

Kriza s nedostatkom stručne radne snage dostigla je u Njemačkoj vrhunac, a gotovo polovina njemačkih kompanija pogođena je manjkom stručnjaka, priopćio je Institut za ekonomska istraživanja Ifo iz Minhena.

“U julu je 49,7 ispitanih poduzeća reklo kako je pogođeno manjkom radne snage”, priopćio je Ifo.

To je najviše do sada od 2009. godine, otkako ovaj institut provodi ovu vrstu ispitivanja.

Manjak radnika, prema informacijama poduzetnika, smanjuje efikasnost preduzeća i prihode.

Najviše nedostaje radnika u uslužnim djelatnostima
“Sve više preduzeća mora ograničiti svoje poslovanje jer jednostavno nemaju dovoljno osoblja”, rekao je Stefan Sauer iz Ifo-a, prenijela je Hina.

Prema procjenama stručnjaka ovaj problem bi se mogao srednjoročno i dugoročno još pooštriti.

Najveći nedostatak radnika bilježi se u uslužnim djelatnostima, pa je čak 64 posto hotelijerskih i ugostiteljskih poduzeća pogođeno.

Slična je situacija i u transportu i prijevozu robe.

U sektoru prerađivačke industrije najpogođenija je industrija za preradu hrane.

Promjena zakona o useljavanju
U građevinskom sektoru 39,3 poduzeća se žali na nedostatak radnika, a brojka bi bila veća da građevinske kompanije mogu poslovati punim kapacitetima, što trenutno zbog nedostatka materijala nije slučaj.

Tradicionalno se i dalje bilježi manjak stručnjaka u IT industriji te u automobilskoj industriji, kao i u zdravstvu.

Dodatni problem predstavlja manjak učenika u školama za zanatska zanimanja.

Godišnje između 15 i 20 hiljada mjesta za usavršavanje ostaje nepopunjeno.

Njemačka vlada nedavno je najavila promjenu zakona o useljavanju koji bi omogućio i useljavanje mladih koji su se spremni izučavati za neko od deficitarnih zanimanja.

Socijaldemokratsko-zeleno-liberalna vlada isto tako priprema i promjenu zakona o azilu koji bi mladima kojima je zahtjev za azil odbijen ili se nalaze u procesu čekanja na odgovor omogućio ostanak u Njemačkoj u slučaju uspješne edukacije.

Demokršćanska opozicija se žestoko protivi ovom naumu jer smatra da bi to pojačalo motivaciju za ilegalno useljavanje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 3:09

Hrvatska je u jednoj deceniji “izgubila” gotovo 400.000 stanovnika

https://balkans.aljazeera.net/interactives/longform/2022/7/31/infografika-kako-je-balkan-izgubio-milione-stanovnika
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by aben Wed 3 Aug - 7:00

RayMabus wrote:
aben wrote:Individualizam, naravski.
Koja je poanta postojanja ako ćeš biti samo borg unit?
Borg je jednoumlje. Kolektivizam i jednoumlje nisu isto. Kolektivizam je kad društvo radi zajedno na rješavanju problema pri čemu društvena zajednica ima veća prava od prava jedinke.

Primjerice : Ti prodaješ drogu a droga uništava ljude. Ja te ubijem i kad mi se dođe netko žalit na ljudska prava jer sam takvog ubio ubijem i toga.

Zašto ?

Zato šta je njegov štetni učinak na društvo ( prodaja droge ) veći od njegovih indivudalnih prava.

Optimalno riješenje.

Kolektivizam =jednoumlje

Jer, ti si uze za primjer drogu, a jo ću pivu i ležanje doma. Un ki pije i leži doma, ja ga odma ubijen jer to imo štetni učinak po društvo. Borgu ne odgovo da si vucibatina.

Uglovnomu, valjda vidiš kako kolektivizmu tribo samo jedun um ki bi reko ke učinke po društvo želi.
Zato, trk u galatičku komandu i back to the drawing board

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

prckov likes this post

Back to top Go down

Post by mentalitet Wed 3 Aug - 16:14

RayMabus wrote:Hrvatska je u jednoj deceniji “izgubila” gotovo 400.000 stanovnika

https://balkans.aljazeera.net/interactives/longform/2022/7/31/infografika-kako-je-balkan-izgubio-milione-stanovnika

Nisi urachunao 200.000 srba.Tek sada hrvatici shvatil da je najvece bogastvo jedne zemlje ljudi,posebno obrazovani.Jebi ga nema vishe srba ,a hrvati ionako drkaju po drushtvenim mrezama pa jadne hrvatice zeljne pravog kurca idu na Trg Bana Jelachca protestirati a slogan je "Vratie nam srbe ovi nashi velikii krvati ni jebat vishe ne mogu,zarasle im guzice za stolice viseci 24 sata na forumu.Dodushe tu su se malo zajebale jer je ovdje uglavnom sve starchad koja ni drkat vishe ne moze a kamo l prcati:)).Ovo nije moj opis,ovo mi je melkior doshapnuo:::))

2020-07-05

Back to top Go down

Post by crvenkasti Wed 3 Aug - 16:34

Prije korone su Hrvatice za vikend odlazile do Beograda.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 Wed 3 Aug - 16:40

RayMabus wrote:
Borg je jednoumlje. Kolektivizam i jednoumlje nisu isto. Kolektivizam je kad društvo radi zajedno na rješavanju problema pri čemu društvena zajednica ima veća prava od prava jedinke.

Primjerice : Ti prodaješ drogu a droga uništava ljude. Ja te ubijem i kad mi se dođe netko žalit na ljudska prava jer sam takvog ubio ubijem i toga.

Zašto ?

Zato šta je njegov štetni učinak na društvo ( prodaja droge ) veći od njegovih indivudalnih prava.

Optimalno riješenje.

on je škrt misli samo na sebe

a zajednica mu je sve omogućila
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 18:14

mentalitet wrote:
RayMabus wrote:Hrvatska je u jednoj deceniji “izgubila” gotovo 400.000 stanovnika

Nisi urachunao 200.000 srba.Tek sada hrvatici shvatil da je najvece bogastvo jedne zemlje ljudi,posebno obrazovani.Jebi ga nema vishe srba ,a hrvati ionako drkaju po drushtvenim mrezama pa jadne hrvatice zeljne pravog kurca idu na Trg Bana Jelachca protestirati a slogan je "Vratie nam srbe ovi nashi velikii krvati ni jebat vishe ne mogu,zarasle im guzice za stolice viseci 24 sata na forumu.Dodushe tu su se malo zajebale jer je ovdje uglavnom sve starchad koja ni drkat vishe ne moze a kamo l prcati:)).Ovo nije moj opis,ovo mi je melkior doshapnuo:::))
Srbi nam baš nisu bili bogastvo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 18:22

epikur37 wrote:
RayMabus wrote:

Zašto ?

Optimalno riješenje.

on je škrt misli samo na sebe

a zajednica mu je sve omogućila
Veliki ljenivac.

Demografski slom se nastavlja - Page 3 97318552_s-1

Ma tko će se zajebavat s emanicipacijom. Žene su i bez toga bile teret kao i djeca a kamo li još sad kad su se emanicpirale. Ajde bježi.

Nek propada demografija pa kad ostanu bez radne snage onda će sistem doživit nervni slom.

Pita mene direktor firme u kojoj san radija da ako nitko ne bude radija dicu da tko će isplaćivati mirovine ?

A šta to mene boli kurac ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by mentalitet Wed 3 Aug - 18:27

RayMabus wrote:
mentalitet wrote:

Srbi nam baš nisu bili bogastvo.

Zato shto su naslutili da ce vas ovi globalisti jebati ko zadnje majmune.Davno sam napisao da je Oluja bila smishljena i organizirana uz pomoc americhko-germanskih osvajacha.Deviza je bila,istjerati srbe iz Hrvatske jer su hrvati pichkice koje se nece nikada pobuniti nego ce samo stenjati i chkomiti pa cemo ih lakshe izrabljivati ii preko medija uvjeriti da zive u najvecoj demokraciji ,a rezultat je ,jebesh kucu iz koje djeca bjeze.

2020-07-05

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 18:40

Bio taj jedan period kasne dvadesete, rane tridesete kad se meni to stvarno dalo al kad vidiš na šta sve naletiš i kakve tu poteškoće susrećeš pa umjesto da se osjećaš lagan kao perce i da letiš samo osjećaš ko neko sidro da držiš u rukama.

Kad san to vidija da me to vuće na dno a ne u nebo samo uteka ća.

Pa šta će mi takvi život ? Ovako nemam obaveza, dodatnih troškova, ne moran se s nikin natezat oko ničega, sam svoj gazda, nikome ne odgovaram nit polažen račune, ne moran radit, izležavan se po cile dane , pijen kavicu i boli me kurac za sve.

Skinija hrpu problema i glupih natezanja s grbače kad san otpilija te ženske i cilu tu tematiku iz svog života.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

melkior likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 19:05

aben wrote:
RayMabus wrote:

Zašto ?

Optimalno riješenje.

Kolektivizam =jednoumlje

Jer, ti si uze za primjer drogu, a jo ću  pivu i ležanje doma. Un ki pije i leži doma, ja ga odma ubijen jer to imo štetni učinak po društvo. Borgu ne odgovo da si vucibatina.

Uglovnomu, valjda vidiš kako  kolektivizmu tribo samo jedun um ki bi reko ke učinke po društvo želi.
Zato, trk u galatičku komandu i back to the drawing board
Radite šta god hoćete i filozofirajte dokle god hoćete.

Graf se zna i ostajete bez radne snage pa se mislite.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 19:08

Ja sam zadrta seljačina i šta ja znam.

Vi ste svi pripametni pa eto vi onda i riješajite taj demografski problem kad ste tako moderni i pripametni.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 19:11

Zadrta seljačina koja se digla maloprije, popila kavu, istuširala se i sad joj se opet zijeva jer je zadrtoj seljačini prevruće.

Mozak na pašu i sve četiri u zrak.

Guštan u tome šta san zadrta seljačina jer to mi je najbolji način da testiran ženski um jer ako se uvrijedi doviđenja bejbe.

Samo ego može biti uvrijeđen.

I onda je pošalješ u tri pizde materine a znaš kakve su one kad im se muški tako obrati, odma same dižu sidro i biže ća. Ne moraš ih niti potirat sam, same uteknu. Ne moraš se ni trudit da je otjeraš jer sama biži ća. Aj bog.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 19:26

Vruće je. Iden se optet zavalit u krevet i odspavat ovu vrućinu.

Zadnjih desetak dana razvijam jednu video igricu u glavi. Prije toga san nekih desetak dana razvija talijansku ratnu kampanju u Eritreji i Libiji i na Mediteranu te na prostoru NDH-a tokom drugog svjetskog rata.

Imam svoj mali svijet i kineski zid oko njega. Kreiram svoje svijetove i baš me brige. Imam tako velik um da mogu izkreirat čitav planet samo ležeći u krevetu zatvorenih očiju i to me opušta i to mi je igra.

To mi rasterećuje misli a ne nekakvo usrano inkarnirano smeće puno ega, predrasuda i strahova a koje se inkarniralo u žensko tijelo na ovoj planeti pa misli da ako ima pičku da je cijeli svijet njen i da će joj svi jesti iz ruke i svijet se vrtit oko nje i šta ona želi, tišti je ili misli.

NEĆE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 3 Aug - 19:33

Osuđeni smo na nestajanje.

Kao prvo,uništena su rasadišta Hrvata u BIH.

Kao drugo,što očekivati od opustošenih (ne samo ratom) područja gdje malo tko želi živjeti,a nekada su bila puna života?

Ipak je raspad Jugoslavije bio inicijalna kapsla za sva zla koja su uslijedila i koja nas čekaju.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 Aug - 19:34

Otvorit ćemo nacionalne parkove i pustit Bambija da šeta.

Riješen problem. Problema nema.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by jastreb Wed 3 Aug - 19:35

Kažu Jugoslavija nije bila prirodna tvorevina,a zar je prirodno da kupska dolina u Gorskom kotaru bude odvojena od druge strane Kupe granicom?

isto je i za neka lička područja koja su gravitirala Bihaću,ili u Caz.krajini koja je gravitirala Karlovcu,Ilirska Bistrica Rijeci,Tuzla beogradu,Dubrovnik Sarajevu,Podrnjie Zapadnoj Srbiji itd itd
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Back to top

- Similar topics