Premijer Španjolske: Ja podržavam Komšića, islamski vilajet i preglasavanje Hrvatske
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Premijer Španjolske: Ja podržavam Komšića, islamski vilajet i preglasavanje Hrvatske
Prvi put u historiji desilo se da je u Velikoj Britaniji ovog ljeta izmjereno više od 40 stepeni. Zbog toga su nadležni za nekoliko dijelova ove države izdali upozorenje na toplotni val.
Posljedice ekstremno visokih temperatura bile su to da se iskrivila željeznička pruga, da se avionska pista topila, a londonski vatrogasci su brojne požare proglasili glavnom prijetnjom. Vatrogasci su imali najveći broj intervencija od Drugog svjetskog rata. Građanima je savjetovano da rade kod kuće, pojedine škole bile su zatvorene, dok su zdravstvene ustanove imale pune ruke posla.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rast-globalne-temperature-je-brzi-od-mogucnosti-naucnika-da-je-izmjere/220731051
Posljedice ekstremno visokih temperatura bile su to da se iskrivila željeznička pruga, da se avionska pista topila, a londonski vatrogasci su brojne požare proglasili glavnom prijetnjom. Vatrogasci su imali najveći broj intervencija od Drugog svjetskog rata. Građanima je savjetovano da rade kod kuće, pojedine škole bile su zatvorene, dok su zdravstvene ustanove imale pune ruke posla.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rast-globalne-temperature-je-brzi-od-mogucnosti-naucnika-da-je-izmjere/220731051
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Premijer Španjolske: Ja podržavam Komšića, islamski vilajet i preglasavanje Hrvatske
Dodao je da je Crna Gora potpuno usuglasila svoju vanjsku politiku s politikom EU, posebno u oko ruskog napada na Ukrajinu.
"Mi dijelimo iste principe. Ovdje ste također primili Ukrajince koji su bježali od horora u svojoj zemlji i pokazali veliku solidarnost sa zemljom koja je u ratu", rekao je Sanchez.
Španjolski premijer pohvalio Crnu Goru jer je na liniji EU oko rata u Ukrajini
2014-04-11
EU i NATO ne zabrinjava toliko Vučiceva antihrvatska retorika koliko ponašanje Srbije prema Rusiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučic i dalje je jedan od balkanskih političara koji imaju najveći utjecaj u Europskoj uniji, iako su ga od početka ruske agresije na Ukrajinu mnogo bolje pročitali i dužnosnici EU. Otkad je došao na vlast, bio je ključni sugovornik europskim liderima. Angela Merkel mu je pomogla da svoju stranku, bez obzira na radikalnu prošlost, pridruži Europskoj pučkoj stranci (EPP), najutjecajnijoj političkoj skupini u EU. Donedavni predsjednik EPP-a Donald Tusk, dok je bio predsjednik Europskog vijeća, toliko je nahvalio Vučica da je i samom predsjedniku Srbije možda bilo neugodno.
Hoće li Europska unija nakon novih provokacija iz Beograda zamrznuti pregovore sa Srbijom
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučic i dalje je jedan od balkanskih političara koji imaju najveći utjecaj u Europskoj uniji, iako su ga od početka ruske agresije na Ukrajinu mnogo bolje pročitali i dužnosnici EU. Otkad je došao na vlast, bio je ključni sugovornik europskim liderima. Angela Merkel mu je pomogla da svoju stranku, bez obzira na radikalnu prošlost, pridruži Europskoj pučkoj stranci (EPP), najutjecajnijoj političkoj skupini u EU. Donedavni predsjednik EPP-a Donald Tusk, dok je bio predsjednik Europskog vijeća, toliko je nahvalio Vučica da je i samom predsjedniku Srbije možda bilo neugodno.
Hoće li Europska unija nakon novih provokacija iz Beograda zamrznuti pregovore sa Srbijom
2014-04-11
RayMabus wrote:EU i NATO ne zabrinjava toliko Vučiceva antihrvatska retorika koliko ponašanje Srbije prema Rusiji
Mali Putin,ne znaju srbi josh shto imaju.Bolji od Pashica.Biser srpskog naroda.Respekt.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je kako je potrebno napraviti iskorak kada je u pitanju ekonomska saradnja sa Španijom, kao i niz drugih oblasti.
Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik sastali su se s predsjednikom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sanchezom Perez-Castejnom.
Džaferović je nakon sastanka kazao kako su danas razgovarali o bilateralnim odnosima dviju zemalja, evropskom putu BiH te reformama koje se u Bosni i Hercegovini trebaju obaviti kako bi zemlja što prije dobila kandidatski status.
Podsjetio je da je Sanchez na posljednjoj sjednici Evropskog vijeća 23. juna 2022. godine snažno podržao kandidatski status Bosne i Hercegovine.
”To je za Bosnu i Hercegovinu jako bitno i važno. Kraljevina Španija u drugoj polovini iduće godine preuzima predsjedavanje Evropskom unijom. Nadam se da će Bosna i Hercegovina do tada, imajući u vidu i izjavu koju su predsjednici političkih stranaka dali 12. juna ove godine pred predsjednikom Evropskog vijeća (Charlesom, op.a.) Michelom ispuniti uvjete i da će do tada postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji“, kazao je Džaferović.
Dodao je kako će s preuzimanjem predsjedavanja od strane Kraljevine Španije, jedan novi impuls kada su u pitanju pregovori za članstvo između Bosne i Hercegovine i Evropske unije.
”Ono što smo danas od našeg prijatelja mogli da čujemo i na tome sam mu zahvalan, je jedna bezrezervna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, dostignutom nivou reformi u Bosni i Hercegovini koje smo mi mukotrpno u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom gradili ovdje uz pomoć međunarodne zajednice, ali prije svega na osnovu naših odluka u proteklih 27 godina“, kazao je Džaferović.
Smatra kako je to put kojim treba da ide Bosna i Hercegovina.
”Bosna i Hercegovina se ne može i neće vraćati nazad. Mi možemo samo da unapređujemo i dalje izgrađujemo, i u skladu s evropskim standardima gradimo institucije Bosne i Hercegovine. Sve što je urađeno do sada u proteklih 27 godina, urađeno je u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom“, rekao je Džaferović.
Zahvalio je Sanchezu na podršci funkcionalnim institucijama BiH jer “bez funkcioniranja institucija Bosne i Hercegovine, nije moguće uraditi ništa“.
Kazao je kako je razgovarano i o bilateralnim odnosima dviju zemalja.
“Naši odnosi su prijateljski, bez otvorenih pitanja. Na političkom nivou oni su zaista odlični i nastavit ćemo dalje da ih gradimo i unapređujemo”, rekao je Džaferović.
Dodao je kako je Sanchez uvijek bio otvoren za razgovor sa zvaničnicima iz BiH.
“Ono gdje možemo da napravimo iskorak, to je ekonomska saradnja. Ona ne oslikava tako visok i tako dobar nivo političkih odnosa. Tu se stvari moraju unaprijediti“, rekao je Džaferović.
Dodao je kako se saradnja može unaprijediti i kada su u pitanju investiranje i robna razmjena, te na polju kulture i obrazovanja.
”Postoje brojne oblasti, počev od turizma u kojima možemo da razvijamo i jačamo našu saradnju“, rekao je Džaferović.
Sanchez je u petak počeo posjetu Zapadnom Balkanu. Nakon Srbije i Bosne i Hercegovine, očekuje se da će posjetiti i Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju te Albaniju.
2014-04-11
Podsjetio je da je Sanchez na posljednjoj sjednici Evropskog vijeća 23. juna 2022. godine snažno podržao kandidatski status Bosne i Hercegovine.
”To je za Bosnu i Hercegovinu jako bitno i važno. Kraljevina Španija u drugoj polovini iduće godine preuzima predsjedavanje Evropskom unijom. Nadam se da će Bosna i Hercegovina do tada, imajući u vidu i izjavu koju su predsjednici političkih stranaka dali 12. juna ove godine pred predsjednikom Evropskog vijeća (Charlesom, op.a.) Michelom ispuniti uvjete i da će do tada postati kandidat za članstvo u Evropskoj uniji“, kazao je Džaferović.
--
Na to računaš jel ? Da ćete progurati u EU mimo Hrvatske. Neće.
--
Na to računaš jel ? Da ćete progurati u EU mimo Hrvatske. Neće.
2014-04-11
Taj Snačez ima hrpu regionalnih izbora u prvoj polovini godine a onda na kraju iste ima državne a ankete su mu u padu i bit će samo još gore. Drugim riječima neće znat di im je guzica a di glava a kamo li di ste vi.
Haos bre.
Desničarska Narodna stranka (PP) osvojila je 43 posto glasova, 58 mjesta, uz apsolutnu većinu u andaluzijskom parlamentu sa 109 mjesta, prema konačnom rezultatu objavljenom u ponedjeljak. Izbori prije četiri godine već su bili povijesni, jer je Narodna stranka okončala 36 godina socijalističke vladavine u pokrajini. U to je vrijeme PP bio samo 21 posto na drugom mjestu, sposoban koalirati s desničarskim Liberalnim građanima, a izvana je radikalno desni Vox podržao novu vladu.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t51756-liberali-nestali-s-politicke-scene-na-izborima-u-andaluziji#2040233
Haos bre.
Desničarska Narodna stranka (PP) osvojila je 43 posto glasova, 58 mjesta, uz apsolutnu većinu u andaluzijskom parlamentu sa 109 mjesta, prema konačnom rezultatu objavljenom u ponedjeljak. Izbori prije četiri godine već su bili povijesni, jer je Narodna stranka okončala 36 godina socijalističke vladavine u pokrajini. U to je vrijeme PP bio samo 21 posto na drugom mjestu, sposoban koalirati s desničarskim Liberalnim građanima, a izvana je radikalno desni Vox podržao novu vladu.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t51756-liberali-nestali-s-politicke-scene-na-izborima-u-andaluziji#2040233
2014-04-11
Pedro Sánchez uvjeren je da će njegova koalicija s United We Can izdržati do prosinca sljedeće godine, kada su zakazani opći izbori. U neformalnom razgovoru s novinarima koji su ga pratili na turneji po Zapadnom Balkanu , predsjednik Vlade istaknuo je važnost završetka saziva kako bi građanima prenijeli sliku stabilnosti nakon razdoblja nestabilnosti u kojem je PP dobio Španjolsku 2015. godine”, s održavanjem četiri opća izbora u pet godina. Osim toga, Sánchez smatra da je "dobro pokazati da različite ljevičarske snage imaju kapacitet razumjeti jedna drugu".
Zbog toga predsjednica smatra da napetosti između dva sektora Vlade, o kojima svjedoči povećanje vojne potrošnje ili isporuka oružja Ukrajini, neće ići dalje i neće ugroziti koaliciju, unatoč izbornom ciklusu koji otvara s općinskim i regionalnim izborima idućeg svibnja.
Sánchez je također uvjeren da nesuglasice između Podemosa i Izquierda Unide neće na kraju osujetiti kandidaturu Yolande Díaz. Uvjerava da ne sumnja da će platforma drugog potpredsjednika (Sumara) biti predstavljena na sljedećim općim izborima i tvrdi da je ministar za socijalna prava i čelnik Podemosa Ione Belarra "za" projekt , iako različite snage smještene lijevo od PSOE-a vide "kako se dijelovi slažu" i kako su "kvote moći" raspoređene.
Sánchez brani upravljanje koalicijskom vladom , uvjeravajući da je bila prisiljena suočiti se s "ekstremnim okolnostima", kao što su posljedice pandemije ili rata u Ukrajini, i tvrdi da je, unatoč tome, provela 150 zakonodavnih projekata, dva opća državna proračuna i dalekosežne reforme u područjima kao što su tržište rada , mirovine ili obrazovanje. "Ne radi se o okupljanju [do kraja zakonodavnog mandata] samo zato, već zato što je pred Vladom važan zadatak da zaštiti srednju i radničku klasu i transformira Španjolsku", inzistira Sánchez. Suočen s tim, predsjednik uvjerava da novi vođa PP-a, Alberto Núñez Feijóo, pokazuje da je "više isti", aludirajući na svog prethodnika, Pabla Casada.
https://elpais.com/espana/2022-07-31/sanchez-confia-en-mantener-la-coalicion-con-unidas-podemos-hasta-el-final-de-la-legislatura.html
Zbog toga predsjednica smatra da napetosti između dva sektora Vlade, o kojima svjedoči povećanje vojne potrošnje ili isporuka oružja Ukrajini, neće ići dalje i neće ugroziti koaliciju, unatoč izbornom ciklusu koji otvara s općinskim i regionalnim izborima idućeg svibnja.
Sánchez je također uvjeren da nesuglasice između Podemosa i Izquierda Unide neće na kraju osujetiti kandidaturu Yolande Díaz. Uvjerava da ne sumnja da će platforma drugog potpredsjednika (Sumara) biti predstavljena na sljedećim općim izborima i tvrdi da je ministar za socijalna prava i čelnik Podemosa Ione Belarra "za" projekt , iako različite snage smještene lijevo od PSOE-a vide "kako se dijelovi slažu" i kako su "kvote moći" raspoređene.
Sánchez brani upravljanje koalicijskom vladom , uvjeravajući da je bila prisiljena suočiti se s "ekstremnim okolnostima", kao što su posljedice pandemije ili rata u Ukrajini, i tvrdi da je, unatoč tome, provela 150 zakonodavnih projekata, dva opća državna proračuna i dalekosežne reforme u područjima kao što su tržište rada , mirovine ili obrazovanje. "Ne radi se o okupljanju [do kraja zakonodavnog mandata] samo zato, već zato što je pred Vladom važan zadatak da zaštiti srednju i radničku klasu i transformira Španjolsku", inzistira Sánchez. Suočen s tim, predsjednik uvjerava da novi vođa PP-a, Alberto Núñez Feijóo, pokazuje da je "više isti", aludirajući na svog prethodnika, Pabla Casada.
https://elpais.com/espana/2022-07-31/sanchez-confia-en-mantener-la-coalicion-con-unidas-podemos-hasta-el-final-de-la-legislatura.html
2014-04-11
Zapad ... bili, jesu i bit ce na strani Mujaga dok postoje...
Nikakvih iluzija tu ne treba imati...
Nikakvih iluzija tu ne treba imati...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Španjolcima je od cijele njihove baštine ostalo samo to da se zajebavaju s bikovima.
Kralja više ne cijene ko npr, GB. Odustaju od svoje tradicije na uštrb besmislenog ljevičarenja.
A ispostavilo se da su oni moreplovci i tvz. istraživači novog svijeta u biti bili samo patološke ubojice koji su poubijali sve domorodačko na što bi naletili, kako bi izvršili pljačku. Ono što je preostalo uništili su s boleštinama koje su donijeli sa sobom.
Zato me baš briga sta ti klauni pričaju o Bosni.
Kralja više ne cijene ko npr, GB. Odustaju od svoje tradicije na uštrb besmislenog ljevičarenja.
A ispostavilo se da su oni moreplovci i tvz. istraživači novog svijeta u biti bili samo patološke ubojice koji su poubijali sve domorodačko na što bi naletili, kako bi izvršili pljačku. Ono što je preostalo uništili su s boleštinama koje su donijeli sa sobom.
Zato me baš briga sta ti klauni pričaju o Bosni.
Guest- Guest
"Upravo sada, možda zbog toplinskog vala koji doživljavamo, rekao bih da će nam s 27 stupnjeva biti vrlo vruće", rekao je za Euronews Andrea Castillo, zaposlenik na sveučilištu Castellón. "Možda bismo mogli raditi na 25 stupnjeva, ali ne sa 27." Castillo je samo jedan od sudionika velike rasprave koja se u Španjolskoj povela nakon vladine najave koja se, u obliku preporuka, odnosi i na kućanstva.
Radikalne mjere štednje energije podijelile Španjolsku: ‘Možda bismo i mogli raditi na 25, ali na 27 stupnjeva ne‘
Radikalne mjere štednje energije podijelile Španjolsku: ‘Možda bismo i mogli raditi na 25, ali na 27 stupnjeva ne‘
2014-04-11
Krajem srpnja ove godine, dodaje se, španjolski rezervoari vode bili su na samo 40 posto kapaciteta. Za otprilike 800 ljudi koji žive u selu Bonastre, južno od Barcelone, suša je uzrokovala presušivanje slavina.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ekstremna-susa-u-spanjolskoj-u-jednom-gradu-voda-dostupna-samo-sest-sati-dnevno-pranje-je-postalo-luksuz-15231542
Da manje svinja uzgajate u toj Kataloniji možda bi vam i ostalo vode za LJUDE.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ekstremna-susa-u-spanjolskoj-u-jednom-gradu-voda-dostupna-samo-sest-sati-dnevno-pranje-je-postalo-luksuz-15231542
Da manje svinja uzgajate u toj Kataloniji možda bi vam i ostalo vode za LJUDE.
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Cionističko govno koje podržava Komšića ( islamski vilajet meni poviše glave ) je napisalo:
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Premijer Španjolske prozvao njemačke govnjare da prestane prodavati oružje zlom cionističkom entitetu
» Maks Slaviček bocka:'Kad premijer i predsjednik odgule šest mjeseci fronta onda mogu slati hrvatske vojnike i to oni koji hoće ići dragovoljno,'
» Ako bi nanesla prilika i ako bih već morao birati između Josipovića i Komšića birao bih Komšića :)
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Premijer Španjolske prozvao njemačke govnjare da prestane prodavati oružje zlom cionističkom entitetu
» Maks Slaviček bocka:'Kad premijer i predsjednik odgule šest mjeseci fronta onda mogu slati hrvatske vojnike i to oni koji hoće ići dragovoljno,'
» Ako bi nanesla prilika i ako bih već morao birati između Josipovića i Komšića birao bih Komšića :)
Page 2 of 2