Milorad Dodik u trodnevnoj posjeti Izraelu: Primit će priznanje Svjetske cionističke organizacije
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Milorad Dodik u trodnevnoj posjeti Izraelu: Primit će priznanje Svjetske cionističke organizacije
[size=42]Milorad Dodik stigao u trodnevnu posjetu Izraelu[/size]
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u trodnevnu posjetu Izraelu tokom koje će imati niz značajnih sastanaka sa predstavnicima ove države.
– Izrael je za Republiku Srpsku oduvijek bio prijateljska država, s čijim narodom dijelimo stradalničku prošlost – objavio je Dodik na „Tviteru“.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u trodnevnu posjetu Izraelu tokom koje će imati niz značajnih sastanaka sa predstavnicima ove države.
– Izrael je za Republiku Srpsku oduvijek bio prijateljska država, s čijim narodom dijelimo stradalničku prošlost – objavio je Dodik na „Tviteru“.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Milorad Dodik u trodnevnoj posjeti Izraelu: Primit će priznanje Svjetske cionističke organizacije
izrael i rusija
ne mere to
da ga jebeš
jedno drugo potire
ne mere to
da ga jebeš
jedno drugo potire
2020-04-21
Re: Milorad Dodik u trodnevnoj posjeti Izraelu: Primit će priznanje Svjetske cionističke organizacije
pixi.... wrote:izrael i rusija
ne mere to
da ga jebeš
jedno drugo potire
Ove danashnje zidove boli kurac,ako imaju koristi oni danas saradjuju i sa fashistima u Ukraini a bogami i shire.Mada vjerujem da Dodo donosi poruku od Putina,a ona glasi smiirite se u svezi Ukraine inache Iranu dajemo atomsku.
Dodik za RTRS: Sa Libermanom o poboljšanju saradnje u oblasti energetike (FOTO/VIDEO)
- Mogu da potvrdim da smo razgovarali kako razviti naše odnose u oblasti turizma, kako poboljšati saradnju u oblasti energetike i to je ono što ćemo raditi u budućem vremenu - rekao je Dodik za RTRS.
Istakao je da Izrael ima veoma dobra iskustva za razvoj solarne i drugih oblika izvora energije.
- Mi ćemo brzo poslati jednu ekipu naših ljudi, koji će razgovarati sa nadležnima o mogućoj saradnji - kaže Dodik.
Ono što mi sada hoćemo da uradimo, rekao je Liberman, je to da napravimo pritisak da dođe do razvijanja trgovinskih odnosa.
- Prije svega, saradnja će biti ostvarena i u oblasti turizma i energije, i ja se zaista nadam da mi možemo da krenemo sa tom saradnjom već tokom sljedeće godine - dodao je Liberman.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Јerusalimu sa izraelskim ministrom finansija Avigdorom Libermanom.
- Mogu da potvrdim da smo razgovarali kako razviti naše odnose u oblasti turizma, kako poboljšati saradnju u oblasti energetike i to je ono što ćemo raditi u budućem vremenu - rekao je Dodik za RTRS.
Istakao je da Izrael ima veoma dobra iskustva za razvoj solarne i drugih oblika izvora energije.
- Mi ćemo brzo poslati jednu ekipu naših ljudi, koji će razgovarati sa nadležnima o mogućoj saradnji - kaže Dodik.
Ono što mi sada hoćemo da uradimo, rekao je Liberman, je to da napravimo pritisak da dođe do razvijanja trgovinskih odnosa.
- Prije svega, saradnja će biti ostvarena i u oblasti turizma i energije, i ja se zaista nadam da mi možemo da krenemo sa tom saradnjom već tokom sljedeće godine - dodao je Liberman.
2018-04-10
2018-04-10
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:- Mi ćemo brzo poslati jednu ekipu naših ljudi, koji će razgovarati sa nadležnima o mogućoj saradnji - kaže Dodik.
Nije zajebancija
U Hercegovini je boom solarnih elektrana.
2018-04-10
[size=30]Dodik sa predsjednikom Izraela na Memorijalu "Teodor Hercl" (FOTO/VIDEO)[/size]
Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik večeras se sastao sa predsjednikom Izraela Isakom Hercegom, na Memorijalu "Teodor Hercl", koji je održan u čast tvroca savremenog Izraela.
Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik večeras se sastao sa predsjednikom Izraela Isakom Hercegom, na Memorijalu "Teodor Hercl", koji je održan u čast tvroca savremenog Izraela.
2018-04-10
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije Јakovom Haguelom.
Milorad Dodik u IzraeluFoto: RTRS
Hagoel je Dodiku uručio priznanje.
Dodik je, u svom govoru, istakao da je srećan što je posjetio Svjetsku cionisticku organizaciju.
Milorad Dodik u IzraeluFoto: RTRS
Hagoel je Dodiku uručio priznanje.
Dodik je, u svom govoru, istakao da je srećan što je posjetio Svjetsku cionisticku organizaciju.
2018-04-10
pixi.... wrote:izrael i rusija
ne mere to
da ga jebeš
jedno drugo potire
Mislim da je Dodo skužio kako od Rusije nema više neke koristi, sad se okrenuo Izraelcima.
2018-04-10
Naša stranka: Dodik u Izraelu djeluje kao ruski špijun
Naša stranka danas je saopćila da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom posjete Izraelu ponašao kao ruski špijun, a ne kao državnik.
"Pored posjeta i sastanaka predviđenih protokolom, Dodik je napravio jednu samoinicijativno, mimo protokola - posjetio je ambasadora Ruske Federacije u Izraelu. Dodikovom posjetom Izraelu doveli smo se u opasnost da s tom zemljom ozbiljno narušimo odnose zbog toga što je Dodik iskoristio da posjetu zloupotrijebi u cilju jačanja ruskog uticaja u Evropi na njihovoj teritoriji. On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun", naveli su.
Naša stranka je zatražila se druga dva člana Predsjedništva BiH ograde od Dodikove posjete kako bi Izraelcima bilo jasno da Dodikova zloupotreba njihovog gostoprimstva u cilju širenja ruskog uticaja nema veze sa službenim stavom BiH.
"Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene", zaključili su.
Naša stranka danas je saopćila da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom posjete Izraelu ponašao kao ruski špijun, a ne kao državnik.
"Pored posjeta i sastanaka predviđenih protokolom, Dodik je napravio jednu samoinicijativno, mimo protokola - posjetio je ambasadora Ruske Federacije u Izraelu. Dodikovom posjetom Izraelu doveli smo se u opasnost da s tom zemljom ozbiljno narušimo odnose zbog toga što je Dodik iskoristio da posjetu zloupotrijebi u cilju jačanja ruskog uticaja u Evropi na njihovoj teritoriji. On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun", naveli su.
Naša stranka je zatražila se druga dva člana Predsjedništva BiH ograde od Dodikove posjete kako bi Izraelcima bilo jasno da Dodikova zloupotreba njihovog gostoprimstva u cilju širenja ruskog uticaja nema veze sa službenim stavom BiH.
"Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene", zaključili su.
2018-04-10
Točan karakter Dodikova puta u Izrael nije pojašnjen, a tamo ga je kao jedini dužnosnik primio Avigdor Lieberman, trenutačni ministar financija. S njim je Dodik suradnju uspostavio ranije kao s liderom nacionalostičke stranke "Izrael naš dom" koja okuplja pretežito imigrante s područja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.
Dodikov pokušaj da se sastane i s predsjednikom Izraela Isaacom Herzgom je propao jer se šef židovske države s njim tek tek usputno rukovao. Uspjelo mu je samo razgovarati s jeruzalemskim patrijarhom Teofilom III. i predsjednikom Svjetske cionističke organizacije Yaakovom Hagoelom.
krkanu jos preostane par radnih sastanaka u krcmama uz ibarsku magistralu pa lagano izbor nekretnine u rusiji i nedostupnost organima
Dodikov pokušaj da se sastane i s predsjednikom Izraela Isaacom Herzgom je propao jer se šef židovske države s njim tek tek usputno rukovao. Uspjelo mu je samo razgovarati s jeruzalemskim patrijarhom Teofilom III. i predsjednikom Svjetske cionističke organizacije Yaakovom Hagoelom.
krkanu jos preostane par radnih sastanaka u krcmama uz ibarsku magistralu pa lagano izbor nekretnine u rusiji i nedostupnost organima
2014-04-12
To je Komšićeva specijalnost
Last edited by Hektorović on 20/7/2022, 16:22; edited 1 time in total
2018-04-10
[size=30]Dodik dobio priznanje Prijatelji ciona (FOTO/VIDEO)[/size]
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobio je priznanje organizacije Prijatelji ciona za doprinos i podršku Izraelu i jevrejskom narodu.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobio je priznanje organizacije Prijatelji ciona za doprinos i podršku Izraelu i jevrejskom narodu.
2018-04-10
ae , ovaj ide na balet , zaboravihHektorović wrote:
"Dodik je klasični bahati, balkanski kriminalac u kravati i na predsjedničkom položaju. Doći će i on na red. Svakome je jasno da će Milorad Dodik jednog dana biti u zatvoru",
"To je Sanader koji ne zna strane jezike, ništa više i ništa manje od toga. Seoski kabadahija koji ima svoju privatnu državu. Stvari mu sada kreću nizbrdo, poslovi ne idu kako bi hteo, stvara se i rađa se otpor u Republici Srpskoj. Jer tamo žive, ma koliko je to s druge strane teško prepoznati, ljudi od krvi i mesa, kojima ide na živce, ne Dodik kao nacionalista koji navija protiv BiH, već Dodik zbog kojeg skapavaju od gladi i propada pola BiH", smatra Dežulović.
2014-04-12
za izrael vec znamo
energente, gas..
danas cujem i egipat
sve vise radi na novim
nalazistima...
nasa je sansa preko grcke..
time i bih ulazi u sistem
za hrvatsku ne znam
koliko je zainteresivana
mozda preko alzira
i italije
ali nije lose da svi budemo umrezeni..
rat je unistio boljitak
na ovim prostorima
za 100 godina..
to su bile pol.odluke
sa razlicitim pobudama
tako i sukob sa nato
paktom...svesno je uvlacio srbiju u tu glupost.
sad imamo gore od rambujea..
energente, gas..
danas cujem i egipat
sve vise radi na novim
nalazistima...
nasa je sansa preko grcke..
time i bih ulazi u sistem
za hrvatsku ne znam
koliko je zainteresivana
mozda preko alzira
i italije
ali nije lose da svi budemo umrezeni..
rat je unistio boljitak
na ovim prostorima
za 100 godina..
to su bile pol.odluke
sa razlicitim pobudama
tako i sukob sa nato
paktom...svesno je uvlacio srbiju u tu glupost.
sad imamo gore od rambujea..
2020-04-21
debotoijusto wrote:ae , ovaj ide na balet , zaboravihHektorović wrote:
Što si toliko kontra Dode, od svih političkih opcija u RS-u Dodo je najbolja po nas i imamo jako dobru i otvorenu suradnju.
Čovjek je sa sela, niti ne pravi se da nije, takav je kakav je.
2018-04-10
Štoviše, mi se nadamo kako će se i među Bošnjacima pojaviti lider sa kojim će biti moguće napraviti dobar dugoročni dogovor na obostranu korist. Ako Schmidt bude imao petlje pa nametne promjene IZ za pravednije formiranje doma naroda, to bi se moglo i dogoditi.
2018-04-10
prezirem krkanluk
2014-04-12
debotoijusto wrote:prezirem krkanluk
Pa ti klasik provincijska malograđanština, uvijek opsjednuta formom i šminkom.
2018-04-10
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Veliko priznanje:Vukovarski toranj postao clan svjetske organizacije velikih tornjeva
» Trump privremeno obustavio financiranje svjetske zdravstvene organizacije iz američkog proračuna
» Dodik : BiH treba odbiti pomoć zbog koje bi bila obavezna primit imigrante
» ''VAPAJ ŠEFA SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE 'Koronavirus je neprijatelj čovječanstva, a mojoj Africi poručujem: Probudi se, dolazi najgore' ''
» Milorad Dodik je Hrvat
» Trump privremeno obustavio financiranje svjetske zdravstvene organizacije iz američkog proračuna
» Dodik : BiH treba odbiti pomoć zbog koje bi bila obavezna primit imigrante
» ''VAPAJ ŠEFA SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE 'Koronavirus je neprijatelj čovječanstva, a mojoj Africi poručujem: Probudi se, dolazi najgore' ''
» Milorad Dodik je Hrvat
Page 1 of 2