Pakistanac u Njemačkoj upozorava 'naivne Nijemce'
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Pakistanac u Njemačkoj upozorava 'naivne Nijemce'
http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=6487
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: Pakistanac u Njemačkoj upozorava 'naivne Nijemce'
Ljudi koji su seksualno napastvovali žene u Kölnu nisu poremećeni; oni točno znaju što rade.
[size=11]Br. pregleda: 6174
Foto: Shamil Shams/Twitter[/size]
[size=16]Autor: Z.S.
Pakistanski novinar Deutsche Welle-a Shamil Shams u svojojkolumni kaže kako islamska kultura nije kompatibilna sa europskim normama. Shams je ateist, dolazi iz muslimanske obitelji, a u Njemačkoj živi godinama.
'Kao pakistanski novinar koji radi u Njemačkoj, bio sam jako skeptičan prema odluci njemačke vlade da dopusti tisućama izbjeglica da uđu u zemlji bez prevelike brige oko njihove pozadine', piše Shams. Kaže kako suosjeća s onima koji bježe od nasilja u ratom pogođenim zemljama, ali...
'U isto vrijeme, bio sam siguran da će priljev migranata u konačnici narušiti harmoniju i balans njemačkog društva. Smatram da islamska kultura i europske norme nisu kompatibilne'', piše Shams.
Zanimljivo, Pakistanac kaže kako su se mnogi njegovi europski prijatelji naljutili kad ih je upozorio na migrantsku politiku Angele Merkel.
'Smatram vrlo naivnim da mnogi Nijemci vjeruju da će se svi bliskoistočni i južnoazijski izbjeglice prilagoditi njihovom načinu života i vrijednostima. Rekao sam svojim prijateljima da je njihovo razumijevanje muslimanskog svijeta ograničeno i s mnogo grešaka. Nisu se puno obazirali na moje argumente', navodi Shams.
Kako kaže, njegovi najgori strahovi su se ostvarili tijekom seksualnih napada u Kölnu. Zbog toga se nikad nije osjećao posramljenije.
'To što se dogodilo u Kölnu se redovito događa u mom rodnom Pakistanu. Muškarce nije sram, ne osjećaju se krivima, ne pokazuju žaljenje za način što su tako tretirali žene u tom dijelu svijeta. Ljudi koji su seksualno napastvovali žene u Kölnu nisu poremećeni; oni točno znaju što rade. I siguran sam da su to napravili s potpunim prijezirom za europsku kulturu, njene norme i ljude.
Shams se osvrće i na huliganske napade u Kölnu gdje je, kaže, mnogo puta slobodno hodao, a sada je i on mogao biti jedan od napadnutih.
'Ne bi me preispitali prije nego bi me udarili ili uvrijedili. Ne bi znali da sam ateist koji kritički piše o islamskom ekstremizmu više od 15 godina. Ne bi ih to zanimalo. Za njih sam samo jedan musliman, jedan južnoazijat, koji želi promijeniti njihov način života', piše.
Shams kaže kako njemačka vlada mora pojačati provjere ljudi za koje žele da se integriraju u njeno društvo, a ne samo učiti ih jezik.
'Znam mnoge muslimane koji žive desetljećima u Njemačkoj, govore ga tečno, a gaje duboki prijezir prema sekularizmu i zapadnim vrijednostima', navodi Shams. [/size]
Pakistanski novinar Deutsche Welle-a Shamil Shams u svojojkolumni kaže kako islamska kultura nije kompatibilna sa europskim normama. Shams je ateist, dolazi iz muslimanske obitelji, a u Njemačkoj živi godinama.
'Kao pakistanski novinar koji radi u Njemačkoj, bio sam jako skeptičan prema odluci njemačke vlade da dopusti tisućama izbjeglica da uđu u zemlji bez prevelike brige oko njihove pozadine', piše Shams. Kaže kako suosjeća s onima koji bježe od nasilja u ratom pogođenim zemljama, ali...
'U isto vrijeme, bio sam siguran da će priljev migranata u konačnici narušiti harmoniju i balans njemačkog društva. Smatram da islamska kultura i europske norme nisu kompatibilne'', piše Shams.
Zanimljivo, Pakistanac kaže kako su se mnogi njegovi europski prijatelji naljutili kad ih je upozorio na migrantsku politiku Angele Merkel.
'Smatram vrlo naivnim da mnogi Nijemci vjeruju da će se svi bliskoistočni i južnoazijski izbjeglice prilagoditi njihovom načinu života i vrijednostima. Rekao sam svojim prijateljima da je njihovo razumijevanje muslimanskog svijeta ograničeno i s mnogo grešaka. Nisu se puno obazirali na moje argumente', navodi Shams.
Kako kaže, njegovi najgori strahovi su se ostvarili tijekom seksualnih napada u Kölnu. Zbog toga se nikad nije osjećao posramljenije.
'To što se dogodilo u Kölnu se redovito događa u mom rodnom Pakistanu. Muškarce nije sram, ne osjećaju se krivima, ne pokazuju žaljenje za način što su tako tretirali žene u tom dijelu svijeta. Ljudi koji su seksualno napastvovali žene u Kölnu nisu poremećeni; oni točno znaju što rade. I siguran sam da su to napravili s potpunim prijezirom za europsku kulturu, njene norme i ljude.
Shams se osvrće i na huliganske napade u Kölnu gdje je, kaže, mnogo puta slobodno hodao, a sada je i on mogao biti jedan od napadnutih.
'Ne bi me preispitali prije nego bi me udarili ili uvrijedili. Ne bi znali da sam ateist koji kritički piše o islamskom ekstremizmu više od 15 godina. Ne bi ih to zanimalo. Za njih sam samo jedan musliman, jedan južnoazijat, koji želi promijeniti njihov način života', piše.
Shams kaže kako njemačka vlada mora pojačati provjere ljudi za koje žele da se integriraju u njeno društvo, a ne samo učiti ih jezik.
'Znam mnoge muslimane koji žive desetljećima u Njemačkoj, govore ga tečno, a gaje duboki prijezir prema sekularizmu i zapadnim vrijednostima', navodi Shams. [/size]
2015-08-08
Nije nitko naivan, novac i moc su u pitanju, jedino supljoglavi aktivisti ne vide nista.
omni-
2014-04-12
Ugljicni spojevi cine cuda.
Vjerovatno sam dosadan ko ona srbenda, crveni.
2014-12-30
Jok, mi i tako ovdje palamudimo ne cineci nista kao i ostatak gradjana europe. Ti dolazis s nekim rjesenjima koji daju zrnce utjehe u svoj bezizlaznosti.veber wrote:Ugljicni spojevi cine cuda.
omni-
2014-04-12
Nije ni palamudenje za odbacit.
2014-12-30
Osim toga ova žalopoljka nad pravim kapitalizmom, me podsjeća na one komunističke i boljševičke priče o pravom komunizmu, permanentnoj revoluciju, klasnoj borbi, jednakosti i sl. sranjima, znači Marcele ovaj crony kapitalizam, monopolizam, odnosno korporativizam kartela je taj pravi kapitalizam kao i komunizam gulaga, jednostavno to je konačni cilj evolucije kapitalizma, kao što je gulag konačni cilj revolucije komunizma, zapravo ne toliko cilj nego više stadij, tako da su ovo sve šarene laže i nepovratno stanje...zapravo ne nepovratno metastaziranje se nastavlja
Kermit-
2014-04-17
Točno! Islam nije kompatibilan ni sa čime kaj ima veze sa zdravim razumom.
Guest- Guest
"Nastavlja se s laži da je islam vjera mira, da Kuran propovijeda samilost i ljubav. Kao da je Muhamed na ovaj svijet došao noseći maslinovu grančicu u ustima i kao da je umro sapet na križu zajedno s Kristom. Kao da nije i on bio jedan glavosjek kao i valovi njegovih vojnika naoružanih sabljama. Širi se dalje i laž da je islam žrtva Zapada. Kao da muslimani u proteklih 14 stoljeća nisu nikome skinuli las s glave, a kao da su Španjolska, Sicilija, sjeverna Afrika, Grčka, Balkan, istočna Europa sve tamo do Ukrajine i Rusije bili okupirani od moje prabake. Kao da su pod Beč stigle i stavile ga pod opsadu časne sestre Svetog Abrozija i monahinje benediktinke. Nastavlja se i velika iluzionistička prijevara o umjerenom islamu. S tim nas pokušavaju uvjeriti kako naš neprijatelj čini tek manjinu te živi u udaljenim zemljama. A on je to kod nas već u našim kućama. Bio je u našem domu 11. rujna 2001. kada je napao New York i Washington; bio je u našem domu 11. ožujka 2004. kada je napao Madrid. Imali smo ga u našem domu 2. i 3. rujna iste te godine u Beslanu, gdje su se zabavljali gađajući kao na streljani djecu koja su bježala u strahu iz škole, a te djece ubili su ondje 150. Bili su u našem domu i sada, 7. srpnja u Londonu u Engleskoj, gdje su se te kamikaze rodile i gdje su odrasli. Ondje su nešto studirali, ondje su živjeli u civiliziranoj sredini, ondje su se zabavljali igrajući nogomet i kriket...
Oni su, zaboga, u našoj vlastitoj kući već trideset godina. A to je neprijatelj koji na prvi pogled ne izgleda kao neprijatelj. Ne nosi bradu, odijeva se zapadnjački i potpuno se uklopio u naš društveni sustav. Ima pravo boravka. I nitko ga ne dira ako u njegovoj obitelji postoje dvije ili tri žene, ako on svoju ženu, ili žene, mlati, ako ubije kćer zato što nosi traperice... pa ni kada neki od njegovih sinova siluje neku petnaestogodišnjakinju iz Bologne koja se sa zaručnikom šeće po parku.
To je jedan neprijatelj prema kojem se ponašamo kao prema prijatelju. A on nas ipak mrzi i neizmjerno prezire. Toliko neizmjerno da moramo postaviti pitanje: Ako nas toliko mrzi, ako smo tako grozni, ružni, prokleti, zašto nas jednostavno ne pusti na moru i ne vrati se vlastitoj kući? Zašto ostaje tu? Zato da nam odreže grkljan i digne nas u zrak? To je neprijatelj kojeg u ime humanosti i političkog azila primamo na tisuće. To je neprijatelj kojeg samog pozivamo da nam dođe. To je neprijatelj koji da bi se množio ne treba umjetnu oplodnju ili matične ćelije. Njegov prirodni prirast je toliki da će se do kraja godine muslimansko stanovništvo Eurabije udvostručiti.
To je neprijatelj koji džamije pretvara u vojarne, u logore za uvježbavanje, u logore za novačenje terorista koji slijepo slušaju imama. To je neprijatelj koji zloupotrebljava našu slobodu kretanja pa može putovati od Londona do Marseillea, od Kolna do Milana bez da pokaže bilo kakav dokument. Možda je terorist koji priprema teroristički napad, možda nosi eksploziv, a nitko ga nigdje neće zaustaviti, nitko ga neće dirnuti. To je neprijatelj koji se već smjestio u našim gradovima, u našim selima. Sve smo mu to dali da se on uopće nije ni trebao potruditi da to dobije."
Oriana Fallaci: "Il Nemico che Trattiamo da Amico", Corriere della sera, 16. srpnja 2005.
Oni su, zaboga, u našoj vlastitoj kući već trideset godina. A to je neprijatelj koji na prvi pogled ne izgleda kao neprijatelj. Ne nosi bradu, odijeva se zapadnjački i potpuno se uklopio u naš društveni sustav. Ima pravo boravka. I nitko ga ne dira ako u njegovoj obitelji postoje dvije ili tri žene, ako on svoju ženu, ili žene, mlati, ako ubije kćer zato što nosi traperice... pa ni kada neki od njegovih sinova siluje neku petnaestogodišnjakinju iz Bologne koja se sa zaručnikom šeće po parku.
To je jedan neprijatelj prema kojem se ponašamo kao prema prijatelju. A on nas ipak mrzi i neizmjerno prezire. Toliko neizmjerno da moramo postaviti pitanje: Ako nas toliko mrzi, ako smo tako grozni, ružni, prokleti, zašto nas jednostavno ne pusti na moru i ne vrati se vlastitoj kući? Zašto ostaje tu? Zato da nam odreže grkljan i digne nas u zrak? To je neprijatelj kojeg u ime humanosti i političkog azila primamo na tisuće. To je neprijatelj kojeg samog pozivamo da nam dođe. To je neprijatelj koji da bi se množio ne treba umjetnu oplodnju ili matične ćelije. Njegov prirodni prirast je toliki da će se do kraja godine muslimansko stanovništvo Eurabije udvostručiti.
To je neprijatelj koji džamije pretvara u vojarne, u logore za uvježbavanje, u logore za novačenje terorista koji slijepo slušaju imama. To je neprijatelj koji zloupotrebljava našu slobodu kretanja pa može putovati od Londona do Marseillea, od Kolna do Milana bez da pokaže bilo kakav dokument. Možda je terorist koji priprema teroristički napad, možda nosi eksploziv, a nitko ga nigdje neće zaustaviti, nitko ga neće dirnuti. To je neprijatelj koji se već smjestio u našim gradovima, u našim selima. Sve smo mu to dali da se on uopće nije ni trebao potruditi da to dobije."
Oriana Fallaci: "Il Nemico che Trattiamo da Amico", Corriere della sera, 16. srpnja 2005.
Guest- Guest
ZS zoran stupar, radio je kod nas, pametan jako dečko i odgovoran, ozbiljan novinar, zato su ga slabo ljudi i čitali
:knockonwood:asilovski wrote:Osim toga ova žalopoljka nad pravim kapitalizmom, me podsjeća na one komunističke i boljševičke priče o pravom komunizmu, permanentnoj revoluciju, klasnoj borbi, jednakosti i sl. sranjima, znači Marcele ovaj crony kapitalizam, monopolizam, odnosno korporativizam kartela je taj pravi kapitalizam kao i komunizam gulaga, jednostavno to je konačni cilj evolucije kapitalizma, kao što je gulag konačni cilj revolucije komunizma, zapravo ne toliko cilj nego više stadij, tako da su ovo sve šarene laže i nepovratno stanje...zapravo ne nepovratno metastaziranje se nastavlja
Binasr?marcellus wrote:ZS zoran stupar,
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Odlično..vidi se da je bistrica bila naš znak..Eva wrote:"Nastavlja se s laži da je islam vjera mira, da Kuran propovijeda samilost i ljubav. Kao da je Muhamed na ovaj svijet došao noseći maslinovu grančicu u ustima i kao da je umro sapet na križu zajedno s Kristom. Kao da nije i on bio jedan glavosjek kao i valovi njegovih vojnika naoružanih sabljama. Širi se dalje i laž da je islam žrtva Zapada. Kao da muslimani u proteklih 14 stoljeća nisu nikome skinuli las s glave, a kao da su Španjolska, Sicilija, sjeverna Afrika, Grčka, Balkan, istočna Europa sve tamo do Ukrajine i Rusije bili okupirani od moje prabake. Kao da su pod Beč stigle i stavile ga pod opsadu časne sestre Svetog Abrozija i monahinje benediktinke. Nastavlja se i velika iluzionistička prijevara o umjerenom islamu. S tim nas pokušavaju uvjeriti kako naš neprijatelj čini tek manjinu te živi u udaljenim zemljama. A on je to kod nas već u našim kućama. Bio je u našem domu 11. rujna 2001. kada je napao New York i Washington; bio je u našem domu 11. ožujka 2004. kada je napao Madrid. Imali smo ga u našem domu 2. i 3. rujna iste te godine u Beslanu, gdje su se zabavljali gađajući kao na streljani djecu koja su bježala u strahu iz škole, a te djece ubili su ondje 150. Bili su u našem domu i sada, 7. srpnja u Londonu u Engleskoj, gdje su se te kamikaze rodile i gdje su odrasli. Ondje su nešto studirali, ondje su živjeli u civiliziranoj sredini, ondje su se zabavljali igrajući nogomet i kriket...
2014-04-12
shamil je ilčić, rasist i nacifašist
jastreb wrote:Binasr?marcellus wrote:ZS zoran stupar,
je da u dnevno.hr mošmislit. Iako znajući mihu ne vjerujem da bi imao nešto protiv
Samo ateist, a to su najbolji ljudi!marcellus wrote:shamil je ilčić, rasist i nacifašist
Guest- Guest
Megi, Orianu volim još od mladih dana. Kupila me sa Alekosom i romanom o njemu.
Guest- Guest
Eva wrote:Samo ateist, a to su najbolji ljudi!marcellus wrote:shamil je ilčić, rasist i nacifašist
tito itler i staljin
Ja što poznajem par Stupara sve su Srbi od Srpske Jasenice.marcellus wrote:jastreb wrote:Binasr?marcellus wrote:ZS zoran stupar,
je da u dnevno.hr mošmislit. Iako znajući mihu ne vjerujem da bi imao nešto protiv
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Pakistanac Sadiq želi odcijepljenje Londona
» Spašavanje obrazovanja je bajka za naivne
» Bandić potkupljuje Baldasara i naivne glasače
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci
» Nijemce je inflacija emocionalno pogodila
» Spašavanje obrazovanja je bajka za naivne
» Bandić potkupljuje Baldasara i naivne glasače
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci