Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
rusiju treba sjebat za sva zla koja je radila od 15og stoljeća
ako treba i atomski. neka se putuljko napuši kurca.
smrdonja je htio rat, računajući na štasi kravetinu i derpe u francuskoj i dodatno britanski izlaz iz eu.
eto smradu tatarskom odgovor.
jebatimmater dok ne krepaju i ne dođu na 15 milijuna.
stoka smrdljiva, sve skuriti.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
u karlsruheu su rusi "prosvjedovali"
pa im je je bilo popičkitis. sami se zarazili.
ukinimo sankcije, ali Tovi nacisti ne dijele mišljenje s njim.
stalno zagovaraju drang nach osten.
skurit moskvu.
pohitati atomske i sve pet. kontaminirano područje do urala.
2014-12-30
Ruski ofenzivni potencijalni na cijeloj fronti su totalno stali, čak i na istoku. Sa druge strane UKR pomalo kreće u napad, i sa velikim gubicima(iako se ne bih složio sa pro-ru pro-srb analizama da UKR ima puno veće gubitke od Rusa, rekao bih da su li-la gubici , možda zadnjih 2-3 dana čak i veći na strani Rusije) , Ukr pomalo gura naprijed.
Rusi su trenutno prema RU izvorima(i UKR) pokrenuli kontra napad u smjeru Visokopilja , onoga sela gdje su UKR stavili zastavu danas(točnije prije koji dan ali danas je potvrđeno).
Hersonski front će odlučiti logistika. RU sa desne strane dnjepra ima veću armiju nego što ima Republika Srbija(danas najjača vojna sila sa ex-YU prostora) , a takvu vojsku treba snabdijevati , a snabdjevanje resursima je sada Rusima sjebano zbog toga što su mostovi uništeni, a ostaju im pontonski prijelazi, koje UKR(uz pomoć svojih špijuna i USA satelitima) nastoje locirati i pogoditi Ruske grupacije prije nego uopće dođu do fronte.
Jedna i druga strana su u nekoj "medijskoj tišini", vidit ćemo kako će se stvari dalje razvijati.
E da Rusi navodno stvaraju neku "treću armiju" u Rusiji, međutim izgleda da treća armija će biti nakrcana sa vojnicima lošeg morala i obuke samo da je popune, i dobit će uglavnom staro sovjetsko željezo. Trebala je ići u proboj prema Harkivu ili Donbasu, a ići će put Hersona. Mislim da je to kao Njemačka 6 armija koja je uništena u Staljingradu pa su Švabe čak i kasnije ponovo stvorili ali to je bio kurac. Ugl, vidit ćemo šta će biti od RU protunapada, nevjerujem da će biti nešto uspješan, i vidjeti ćemo ima li UKR dodatne rezerve da nastavi dalje sa pritiskom.
Jer u ratu nekada je vrlo malo potrebno da dođe do kolapsa, ako UKR stane, Rusija će imati prilike da se regrupira.. nemaju mostove, i ukrainici gađaju pontonske mostove i skladišta, ali to nije garancija da će se RU logistika totalno zaustaviti.. treba ih stiskati sada, .. jer jednom kada UKR uđe u urbani dio Hersona, neće to biti kao bitka za mariopol , grad će pasti u roku keks. Pratimo
Situation of #Kherson front [4/9/2022]:
— @Suriyak (@Suriyakmaps) September 4, 2022
On Inhulets axis, #UkrainianArmy had to retreat from Kostromka & Sukhyi Stavok. While the first one was recaptured by #RussianArmy the second one remains contested as heavy clashes continue in the area.
Map: [ https://t.co/VyjcNm6vbr ] pic.twitter.com/cF8g62T9ID
---------------------
Samo ćemo o poručju Mykolaiv-Kherson-Kryvyj Rih:
4.9. je stanje na mostobranu izgledalo jako loše. Rusi su praktično spržili (doslovno su se time hvalili) Ukrajince koji su ušli u Bezymenne i uništili svaku moju pretpostavku da će ta grupa izbiti na Inhulets i okružiti Ruse koji su zatvarali mostobran sa zapada. Tijekom dana su Rusi izbacili Ukrajince i iz Schaslyva, a prodrli su izgleda i u Sukhyi Stavok tako da je veća grupacija Ukrajinaca ostala okružena u Kostromki. Uz sve to uništili su i pontone (sva tri) i nije bilo šanse da se uvedu nove snage s ukrajinske strane na mostobran te su još prodrli u Ternivku uz već postojeći prodor u Bilu Krynytsyu. Ovo je izgledalo kao katastrofa.
Ukrajinci su jako brzo reagirali i pojačanja koja su imali i čuvali vjerovatno za daljnje napade oko Snihurivke su bacili na mostobran. Pregazili su Ruse koji su ušli u Ternivku, prešli preko njihovog prelaza i upali južno od Inhuletsa u Blahodativku. Tu su Ruse potisnuli ka jugu i ovladali su cijelim selom. Tu sam očekivao da će krenuti dalje niz Inhulets koristeći raspad ruskih linija, ali očito je situacija u Sukhyi Stavoku i Kostromski bila kritična i odmah su krenuli s pojačanjima tamo da izvuku ljude. Ukrajinci su uspjeli izbaciti Ruse iz Sukhyi Stavoka i onda su izvukli ljude iz Kostromke tako da su tamo sada Rusi ili je to ničija zemlja. Do večeri su popravili bar još jedan ponton i nasuli preko njega zemlju da ga koliko-toiliko zaštite od topničkih udara.
Kako bi spriječili Ruse da bace na mostobran dodatna pojačanja Ukrajinci su se aktivirali na području južno od Kryvyj Riha. Prisilili su Ruse na potpuno povlačenje iz Visokopillye, a onda su razvili napad dalje prema Olhynama i Arkhanhelsku. Rusi su navečer dovukli pojačanja i navodno su dio izgubljenog vratili, ali što su to konkretno vratili ne vidim. Uspjeh Ukrajinaca kod Visokopillye znači i da su Rusi odbačeni od Potomkyna na sigurnu udaljenost.
Za liniju fronte od Posad-Pokrovske do Oleksadrivke na moru nisam siguran 100% gdje ide, ali se Oleksandrivka opet počela pojavljivati u izvještajima ukrajinskog GŠ kao mjesto koje Rusi tuku, znači da je ona opet u sivoj zoni, no i dalje nema mjesta od nje istočno uz obalu tako da vjerujem da je ona priča sa Myrolyubivkom koju drže Ukrajinci i Rusi tuku bila ili greška ili podvala ukrajinskog GŠ.
Malo o Slavyansk-Kramtosku i Izyum-Lymanu:
E sad pojavila se priča da su Ukrajinci prešli rijeku Donets i da su uzeli selo Ozernoe. Jesu i nisu. Prešli su rijeku, ušli u prazno selo, malo se poslikali i vratili se nazad. Selo se nalazi u jezersko-šumskom području koje je djelomično i plavno tako da se kroz te šume ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe mogu lako ubaciti, na drugoj strani tu su svi mostove preko rijeke uništeni tako bi ti ljudi preko bili praktično tu ostavljeni bez veze sa pozadinom. Ovo pokazuje da Rusi ovdje nemaju dovoljno ljudi da pokrivaju makar sa izviđanjem cijelu sjevernu obalu rijeke.Ovo pojašnjava zašto nikad nije došlo do onog najavljivanog prelaska Donetsa i juriša na Raihorodok koji predstavlja vrata Slavyanska.
Uzevši sve što se zbilo proteklih tjedana oko Slavyanska i Kramatorska očito je da je ruska grupacija u području Izyum-Lyman smanjena u ljudstvu i to znatno. Ovakvi ukrajinski upadi i vraćanja teritorija, doduše ne velika, ali zato stalna, su sve češća. Rusi pokrivaju manjim brojem ljudi relativno dugu liniju, a onda topništvom i mobilnim borbenim grupama rade kontranapade prema većim ukrajinskim grupama. Ovako mogu držati liniju kako-tako, ali bogme napredovati ne mogu. Ukratko s njihovim napredovanjem na ovome području je gotovo, bar uz ovakve snage kakve imaju.
Još malo:
Rusi mantraju o 15-20 Leoparda 2 na mostobranu kod Inhuletsa. Navodno su ovo tenkovi koje je poslala Španjolska. Nisam siguiran je li ovo stvarno ili su ovo Leopardi koje su Srbi viđali kod HV u zadarskom zaleđu 1991. u studenom i prosincu.
Čitam malo što pišu pro-Rusi i oni tvrde da je ukrajinski napad taktika za sukob s BTG-ovima koju su razvjali Englezi i Ameri. Suština je da su oni smatrali da je više BTG-ova jako teško iskoordinirati, odnosno što ih je više to je teže, a da superiorna vatrena moć ima smisla samo ako je koncentrirana na manje lokacija. Kako bi se s ovim nosili Ukrajinci su napali na širokom frontu na puno pravaca gdje Rusi nisu mogli sve pravce pokriti topništvom, a dovlačenje BRG-ova iz pozadine i suradnja s onima na fronti je dosta nezgrapna i otežana, odnosno ruski odgovor će nužno kasniti, ako Ukrajinci djeluju brzo i kako rekoh na više pravaca. Očekivalo se da će na nekim pravcima Ukrajinci proći gadno zbog ruske tehničke superiornosti, ali da će na nekima proći kroz ruske linije kao kroz maslac jer će ta superiornost izostati, što će u konačnici dovesti do potpunog kolapsa ruskih linija i bježanije preko Dnjepra. Jesu li bili u pravi, vidjeti ćemo. Ostaje nam samo da sjedimo i gledamo.
---------------------------
Šandor Winnetou and Hektorović like this post
veber wrote:ovaj rat treba produžiti. max.
To je i neki temeljni plan.
Ali Amerike i još hrpe zemalja iz bivšeg istočnog bloka u Europi (baltičke države, Poljska, prije svega).
Ne i cijelog zapada.
Cilj je da se Rusija oslabi vojno i ekonomski koliko je god to moguće.
Međutim, ja nekako mislim da se taj plan neće ostvariti.
Rusija će kolapsirati puno ranije nego to Amerika očekuje.
Guest- Guest
— Konrad Muzyka - Rochan Consulting (@konrad_muzyka) September 5, 2022
Firstly, we expect the bulk of Russian military potential to be engaged near the Dnieper river over the medium term, limiting their ability to conduct offensive operations elsewhere. 3/4
Lastly, Russians are unlikely to achieve their stated objective of capturing the remaining parts of the Donetsk Oblast anytime soon. 5/5
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
AssadNaPodmornici wrote:Rusi mantraju o 15-20 Leoparda 2 na mostobranu kod Inhuletsa. Navodno su ovo tenkovi koje je poslala Španjolska. Nisam siguiran je li ovo stvarno ili su ovo Leopardi koje su Srbi viđali kod HV u zadarskom zaleđu 1991. u studenom i prosincu.
---------------------------
Arkan 1991 o leopardima i "denacifikaciji nemačke"
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
:D taj arkanov govor mi je legendaran. baš ono kada se hoces nasmijati
Ukrajinci su hakirali tisuće sigurnosnih i prometnih kamera u Bjelorusiji i dijelovima Ukrajine koje je Rusija okupirala. Kako bi filtrirali informacije, tim je napisao kod za strojno učenje koji im je pomogao razlučiti vojna kretanja od uobičajenog prometa. Informacije su prosljeđivali vojsci preko web portala dostupnog javnosti.
Vojnicima slali poruke s lažnih profila
Financial Times piše i da su Ukrajinci otkrili da se u blizini okupiranog Melitopolja nalazi ruska vojna baza. Zatim su, koristeći lažne profile atraktivnih žena na Facebooku i ruskim društvenim mrežama, prevarili vojnike da im pošalju fotografije. Fotografije su zatim geolocirali i lokaciju baze podijelili s ukrajinskom vojskom.Nekoliko dana kasnije gledali su na TV-u snimke na kojima ukrajinsko topništvo uništava vojnu bazu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Nije pristojno tako tuci ruse.
Treba pomalo, njezno.
Ovi navalili tuci ko da je pravi rat.
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou likes this post
Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
Rusi se ispuhali.Šandor Winnetou wrote:Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
Treba dopeljati novo topovsko meso.
dijagram-
2015-08-09
dagestanci, čečeni, vagnerovci, burjati, oseti....imaju oni muslimančuga kolko ti srcu drago.dijagram wrote:Rusi se ispuhali.Šandor Winnetou wrote:Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
Nisu to mujage nego ispravni borci protiv neonacizma:)Šandor Winnetou wrote:dagestanci, čečeni, vagnerovci, burjati, oseti....imaju oni muslimančuga kolko ti srcu drago.dijagram wrote:Rusi se ispuhali.Šandor Winnetou wrote:Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
dijagram-
2015-08-09
čak što više borci za kršćanske vrijednosti, tko drugačije kaže taj kleveće i lažedijagram wrote:Nisu to mujage nego ispravni borci protiv neonacizma:)Šandor Winnetou wrote:dagestanci, čečeni, vagnerovci, burjati, oseti....imaju oni muslimančuga kolko ti srcu drago.dijagram wrote:Rusi se ispuhali.Šandor Winnetou wrote:Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
To su Mirko i Slavko samo šta nose fesove.dijagram wrote:Nisu to mujage nego ispravni borci protiv neonacizma:)Šandor Winnetou wrote:dagestanci, čečeni, vagnerovci, burjati, oseti....imaju oni muslimančuga kolko ti srcu drago.dijagram wrote:Rusi se ispuhali.Šandor Winnetou wrote:Kako sad da rusi budu najjači kad ih ukrajinci tuku, to nije u redudijagram wrote:Ukrajinci pretjeruju.
Treba pomalo, njezno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
e sad se vrati unazad i sjeti kad sam ja pisao da mi moramo (mi, ja, ti i ostali) biti na istoj liniji jer će nas razjedinjenost i olako nerazumijevanje pogubnosti određenih situacija. Tipa kad onaj početnik "izgubi" laptop sa akcijskim planovima, kad nam u ovom trenutku u ministarstvu obrane sjede likovi iz borovog sela a u mupu iz mačovog sela i ti ljudi ujutro brinu i spremnosti i operativnoj sposobnosti vojske i policije za ne dao bog sraz u nekom obliku sa rusijom, a popodne navijaju da ista ta rusija što prije napadne između ostalog i hrvatsku... Nadam se da sad kužiš koliko je pogubno za sve nas kad se spoji kretenluk 3U1 u režiji znaš sve 3 ekipe da ih ne imenujemdebotoijusto wrote:moram priznat da jesam moj preveliki grijehmichaellcmacha wrote:vidi Debe našega... :)))debotoijusto wrote:otisao osigurat logistiku smjestaja , trazi komforan dvoetazni stan s dva parkirna mjesta , jedno za njegov SUV i jedno za traktor kad stigne obiteljdijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
Koje su to picke, mora da ima srbaljske krvi:)
kako gušta rusku traktorijadu koja će uslijediti...
prezirem krkanluk koji prodaje putin 100g. sjebanom narodu rusije a gadljivo mi kako pojedini sjebani zapadnjaci velicaju taj isti krkanluk iz udobnosti standarda zapada
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
-Ruske snage su na području Harkova pokrenule napad i zauzele pet naselja (među zauzetim mjestima su Ukrainka i Bairak,ova dva mjesta su već nekoliko puta zauzimana od strane ruske vojske pa vraćana od strane ukrajinske vojske).
-Osmog dana od početka ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na hersonskoj bojišnici može se konstatirati da se crta bojišta stabilizirala, iako su Rusi uspili povratiti neka naselja. Ukrajinska vojska i dalje pokušava da prebace pričuve i proširj mostobran za dalje napredovanje do Nove Kahovke i Hersona, ali i dalje ne mogu da postignu odlučujuću prevagu na ovom dijelu bojišta.Ukrajinske vojska je u noći sa nedjelje na ponedjeljak i jučer tijekom dana počela formirati udarne snage i prebacivati opremu na pravac Posad-Pokrovski. Pojačanja ukrajinske vojske su stigla u mjesto Krasnoe znamje (Ljubomirovka), mjesto koje su zauzele ukrajinske snage i u kojem pokušavaju učvrstiti položaje, Novogrigorovku i Posad-Pokrovskoe. Postrojbe iz sastava 28. i 59. brigade Oružanih snaga Ukrajine pojačale su Javorivsku 24. brigadu.
Ruske snage (7.zračno-desantna divizija i 20. motorizirane divizije izvode jake topničko-raketne udare na pristigla ukrajinska pojačanja, sprječavajući ih da pređu u ofanzivu.
Na Snigirevskom dijelu bojišta ruske snage izvode topničko-raketne udare po topničkim položajima ukrajinske vojske. Ruske snage su sa POVRS uništile jedan istureni položaj ukrajinske vojske kao odgovor, Oružane snage Ukrajine granatirale su kvartove jestaa Snigirevka i topničke položaje Oružanih snaga RF.
Na Andrejevskom dijelu bojišta borbe se vode u središtu mjesta Andreevka i u Suhoj Stavoku. Kostroma je zauzeta od strane Oružanih snaga RF. Ruske snage su uništilr jedan od prelaza preko Inguleca.Oružane snage Ukrajine nastavljaju da prebacuju pojedinačne dijelove tehnike duž uskog koridora.
Ruske zračne snage, djeluju bez prekida, posebno jurišnici Su-25 i borbeni helikopteri Ka-52, primarni ciljevi su oklopne snage, topnički položaje i pristigla pojačanja.
Na Olginskom dijelu bojišta Oružane snage Ukrajine jučer su koristile bespilotne letjelice Bayraktar TB2 djelujući po položajima ruskih snagaa u Olginu i Visokopolju. Crta bojišnice se stabilizirala. Ukrajinske snage pokušavaju da zauzmu utvrđena područja i položaje ruskih snaga. Gubitci OS Ukrajine od početka ofanzive (prije 8 dana) prešli su 700 poginulih i 2000 ranjenih dok su gubitci ruskih i savezničkih snaga oko 300 poginulih i preko 900 ranjenih.
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema