ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 10/7/2022, 00:47

BTW obije vojske su još uvijek zajedno manje od zbira Vojske Republike Srpske, Armije BiH i HVO-a iz 1995

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 00:53

Hektorović wrote:BTW obije vojske su još uvijek zajedno manje od zbira Vojske Republike Srpske, Armije BiH i HVO-a iz 1995
ovisi.. navodno je UKR mobilizirala već između 800 000 i 1 milijun ljudi. 

naravno ovo je drugačiji tip rata, ipak su ovdje dosta kompleksnija oružja i sukob, ne može svaki od tih reicmo 800 000 mobiliziranih Ukrainaca ići u osvajanje Khersona. 
Tako i mi kod Oluje, na papiru smo imali mislim 200 000 ljudi + rezerva + 50 000 ljudi u HVO, sve jedno  90% posla je obavilo par tisuća ili par desetaka tisuća profesionalaca starih između 20-40godina..

meni pričao jedan zanimljivo polu-Srbin/Hrvat koji je bio na našoj strani u Oluji.. kao oni idu selom, počeli pucati srpski snajperisti, oni mislili da je selo prazno, kaže zalegli ovi naši(mobilizirani) i leže cijeli dan, nitko ne usudi izađi iza zida, ili gdje si zalega u travi.. dok nisu došli ovi Pume ako se sjećam.. e onda njima javili koji je problem i ovi "očistili selo".. i onda ovi mobilizirani domobrani idu dalje... tako i UKR .. da oni imaju sada recimo nekoliko svježih brigadi motiviranih i naoružani i istrenirani, mogli bi se ušetati u Herson.. ali nemaju.. 

Inače rat je pre brutalan za naše prilike.. aj ovaj u Bosni je bio isto bolesno brutalan, 100 000 mrtvih od 4milijuna stanovnika. 
To bi značilo , i ako ubacimo i demografiju i sve ostalo, 600 000 poginulih Ukrainaca ...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 00:56

Inače kada su RU osvojili Lisičnjask napravili su izložbu oružja.. to je pogledalo dio ovoga stanovništva što je ostao i čekao Ruse(njih cca 10%) . 

Inače ekipa napravili analizu te osvojene UKR tehnike(cca +30 komada, tipa 4 tenka pa dalje).. naravno kao što i prepostavljate, 50% tehnike tamo je već izgubljeno davnih dana.. tek cca 50% su novi gubici koji nisu prije indetificirani ...

Usput totalno glup potez i rusa i civila, Ukrainci su ih praktički moglo skršiti i artiljeriom i HIMARS projektilima, jer ipak 30 komada tehnike na jednom mjestu.. vjerojatno i nisu radi civila

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 01:13

Evo gori još jedno RU skladište. 
Plus navodno gori i u Bjelogoradu (grad u Rusiji) ali detalje čekamo
i konačno snimka 30ak lokacija koje su zadnja dva tjedna pogođene Himars sustavima . 

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 01:21

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:BTW obije vojske su još uvijek zajedno manje od zbira Vojske Republike Srpske, Armije BiH i HVO-a iz 1995
ovisi.. navodno je UKR mobilizirala već između 800 000 i 1 milijun ljudi. 

naravno ovo je drugačiji tip rata, ipak su ovdje dosta kompleksnija oružja i sukob, ne može svaki od tih reicmo 800 000 mobiliziranih Ukrainaca ići u osvajanje Khersona. 
Tako i mi kod Oluje, na papiru smo imali mislim 200 000 ljudi + rezerva + 50 000 ljudi u HVO, sve jedno  90% posla je obavilo par tisuća ili par desetaka tisuća profesionalaca starih između 20-40godina..

meni pričao jedan zanimljivo polu-Srbin/Hrvat koji je bio na našoj strani u Oluji.. kao oni idu selom, počeli pucati srpski snajperisti, oni mislili da je selo prazno, kaže zalegli ovi naši(mobilizirani) i leže cijeli dan, nitko ne usudi izađi iza zida, ili gdje si zalega u travi.. dok nisu došli ovi Pume ako se sjećam.. e onda njima javili koji je problem i ovi "očistili selo".. i onda ovi mobilizirani domobrani idu dalje... tako i UKR .. da oni imaju sada recimo nekoliko svježih brigadi motiviranih i naoružani i istrenirani, mogli bi se ušetati u Herson.. ali nemaju.. 

Inače rat je pre brutalan za naše prilike.. aj ovaj u Bosni je bio isto bolesno brutalan, 100 000 mrtvih od 4milijuna stanovnika. 
To bi značilo , i ako ubacimo i demografiju i sve ostalo, 600 000 poginulih Ukrainaca ...

Na bojišnici i jedni i drugi imaju oko 100.000, Rusi čak i nešto ispod, Ukrajinci oko 120.000.

Dosta tih "mobiliziranih" Ukra je dobilo ispričnice kako bi radili svoje poslove.

Sve skupa naspram rata u BiH ovo je za sad igrarija.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 01:25

Jednostavno drugačiji tip ratovanja. Ne možeš poslati kao prije 100 godina ekipu tek mobiliziranu sa puškom i bajonetom u juriš. Sada vojnik da ne bi bio odmah osmrtnica mora proći hrpu obuke. Plus specijalizacija za neki komoleksni sustav tipa artiljerija, pzo, javelin, ili puške itd. Inače 30 000 arapa je skršilo perzijsko carstvo od 50milijuna ljudi

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 01:26

Samo oko koridora 1992 je poginulo više od 2000 ljudi na obije strane. A vidimo da su do sad ukupni gubitci DNR (koji ima preko 2 milijuna stanovnika, i rusi ih uglavnom koriste kao topovsko meso) oko 2.500.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 01:29

AssadNaPodmornici wrote:Jednostavno drugačiji tip ratovanja. Ne možeš poslati kao prije 100 godina ekipu tek mobiliziranu sa puškom i bajonetom u juriš. Sada vojnik da ne bi bio odmah osmrtnica mora proći hrpu obuke. Plus specijalizacija za neki komoleksni sustav tipa artiljerija, pzo, javelin, ili puške itd. Inače 30 000 arapa je skršilo perzijsko carstvo od 50milijuna ljudi

Nitko od obije stane nema neke super specijalizacije.

Jednostavno Rusi su pristupili za sad voditi rat sa mirnodobskom profesionalnom vojskom (uglavnom čak niti ne koriste ročnike) plus svakavim plaćeničkim grupama (čečeni, dagestanci, wagnerovci, milicije pobunjenika, dragovoljci)

Dok su Ukri prekasno sproveli opću mobiizaciju, jer je Zelensky ko Alija mislio kako rata neće biti.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 01:35

Hektorović wrote:Alija mislio kako rata neće biti.

I to su glavom platili Bošnjaci po Podrinju, Semberiji...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 02:23

Austrijska analiza

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 09:35

Noć je bila vesela za Ruska skladišta i logistiku;
za potpuni dojam slušati zvuk eksplozija

inače Ukrainci(i Rusi) koji su pod okupacijom Ruske vojske u Hersonu su primjetili da je najveća količina ekplozija ikada u tom grad. 

Svi građani Hersona su dobili preporuku Ukrainske države da napuste grad ako mogu ili da se sakriju u podrume i osiguraju zalihe hrane i pića

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 10:00

Još malo eksplozija po Donbasu
pri kraju videa izgleda kao da je eksplodiralo "cluster bombs", mislim da je kod nas rasprkivajuće streljivo 

a i u Hersonu se veselje nastavlja. 
Inače očito da ništa od referenduma o priključvanju Hersona Ruskoj Federaciji što su Rusi planirali organizirati. 

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 10:35

11 raketnih napada na Rusku logistiku i vojsku ove noći u Ukraini, čak su gađani i RU položaji kod Marioupola.. 

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 11:13

Rusi snimili UKR(Britanski) Brimstone na djelu i tvrde da su ga uništili. 

Naravno sa Ruskog drona u početku se lijepo vidi Brimstone sustav, međutim kasnije se ne vidi kurca.. vidiš eksplozije po nekoj šumi.. 

Ne moguće je potvrditi da je pogođen ili bilo što.. mogli su Ukrainci ispaliti projektile i uteći ili pitaj gospe.. a možda se dron samo povuka na sigurnost na veću visinu i onda RU artiljerija možda obavila svoje.. možda

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 10/7/2022, 12:10

AssadNaPodmornici wrote:Još malo eksplozija po Donbasu
pri kraju videa izgleda kao da je eksplodiralo "cluster bombs", mislim da je kod nas rasprkivajuće streljivo 

a i u Hersonu se veselje nastavlja. 
Inače očito da ništa od referenduma o priključvanju Hersona Ruskoj Federaciji što su Rusi planirali organizirati. 
Lijepo, lijepo Ukri značajno smanjuju operativnu sposobnost barbara uništavanjem ovih skladišta. Ruske pičketine jedan na jedan nemaju šanse ali su zato jaki  u sravnavanju svakog mjesta koje im se nađe na putu. Četničke pičke su imale više časti nego ova ruska stoka.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 15:51

Jedna Ruska novinarka kuka kako su Ukrainci pogodili jedno Rusko komadno područje u Hersonskoj oblasti i da ima mnogo mrtvih i ranjenih i pokazala "gljivu" koju su stvorili Ukrainci. 

Inače Arestovič(često za njega govore da je Ukrainska verzija Strelkova) tvrdi da je tamo u raketnom napadu Ukrainaca ubijeno preko 100injak Ruskih vojnika/oficira i još više ranjenjih

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 FXTSRX-XgAABuLG?format=jpg&name=large
Ovo je link na status Arestoviča(kojeg sam preveo)
https://twitter.com/arestovych/status/1546059404113596416

I telegram profil Strelkova je u depresiji .. evo upravo čitam i prevodim vam 

u zadnjih tjedan dana, više od 10 velikih skladišta artiljerijskog i drugog streljiva, nekoliko skladišta goriva, više od desetak komadnih centara te više lokacija protuzračne obrane i artiljerije duboko u pozadini fronte je pogođeno . veliki gubici  u ljudstvu i osoblju. 

Ja(Strelkov) ne pišem ovo da bi informirao Ukraince o uspjehu njihovih napada, oni to znaju bolje o mene, ili da bi se naslađiva(kako me neki "domoljub-psihopati" osuđuju) , ja se samo pitam sljedeć?
KADA ĆE RF UKLJUČITI POTPUNO U RAT? (i par rečenica dalje nebitno)

-----
dakle možemo zaključiti da su Ukrainski raketni napadi obavili jebački posao, i s obzirom na Ruske gubitke nevidim načina da oni pokreću ikakve ofenzive nadalje(možda griješim osobno mišljenje).. 

-------
E da, ovaj raketni napad koji su rusi izveli pa sada možete na njemu čitati na idexu, Ruski profili po twiteru govore da je pogođena koncetracija UKR vojnika(30ak mrtvih) - i da imaju dokaze(čekamo). 

Ukrainci tvrde da su uništili stambenu zgradu sa civilima

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hartmann 10/7/2022, 19:32

AssadNaPodmornici wrote:Jednostavno drugačiji tip ratovanja. Ne možeš poslati kao prije 100 godina ekipu tek mobiliziranu sa puškom i bajonetom u juriš. Sada vojnik da ne bi bio odmah osmrtnica mora proći hrpu obuke. Plus specijalizacija za neki komoleksni sustav tipa artiljerija, pzo, javelin, ili puške itd. Inače 30 000 arapa je skršilo perzijsko carstvo od 50milijuna ljudi
Dobro rezonirano..Interesantno je da Ukropima najvise fali ljudi(nekako ih nikad dovoljno skupiti..ginu,bjeze ili nesto trece??),dok im je drugi problem,rasap izmedju vojnih tehnologija i praksa koristenja istog.
Kakogod Rusi imaju gadnu opcenitu zracnu protuobranu,pa je vecina tih napada presretnuta odgovarajucim sustavima..Nebitno..Ono sto je bitno je sljepoca Europe i zlonamjernost US administracije,po pitanju ,sve vece mogucnosti sirenja sukoba,da ne spominjem inflaciju u europskim drzavama i sve moguciji pad u recesiju.SVI ovdje gube,na europskom tlu,osim Amerike.
EU je ponudila Gruziji(Georgia) da pocne sukob sa Rusijom,a zauzvrat ce dobiti clanstvo u EU..Sad,tko je ovdje ekstremno zlonamjeran i pokvaren,vidi se..Kakogod,Gruzijcima ne pada na pamet tako nesto,jer ce proci jako lose.U Ukrajini Rusi rade sistematski,ne zeleci brutalnu unistiti Ukrajinu,ali tko misli da je ovde upotrebljen cijeli ruski kapacitet,ili je idiot ili sljepac totalni.

Da je Rusija tako slaba,vec bi NATO i US uletili bar sa svojim specijalnim snagama,no Putin je rekao NO NO igrati se sa ruskim medom,i Zapad je to ozbiljno shvatio.Retardi ukrajinski ne bas

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann 10/7/2022, 19:34

https://twitter.com/i/status/1546076058717659137

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 26a1Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 1f1f7-1f1faRat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 1f1fa-1f1e6 #UkraineWar: 80% of troops killed or injured in elite military unit.Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 2 26a1
An elite unit commander of 
#Ukrainian #Marines has told
@SkyNews
the majority of his best trained troops have been injured or killed.
PLEASE RETWEET, cause such info is rare in Western 
#MSM.

2021-01-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 10/7/2022, 20:36

I jedna i druga strana ima očajan problem sa ljudstvom pa čak i tehnikom. Rat će odlučiti ovo novo mobilizirani vojnici u Ruskoj i UKR armiji.  Iako bi rat mogao trajati godinama nažalost, niti jedna niti druga strana ne želi popustiti. Rusi naglašavaju da ne napuštaju osvojeni teritorij, a Ukraina niti u ludilu droge neće im pustiti četvrtinu teritorija da ovi uzmu pogotovo sada kada stiže teško oružje čiji se efekti vide(HiMARS sustavi). Dolaze i kompleksniji PZO sustavi itd.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 21:30

Mjesečna plaća u Wagneru 3,700$ plus bonus, kontrakt na 4 mjeseca

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 21:34

AssadNaPodmornici wrote:I jedna i druga strana ima očajan problem sa ljudstvom pa čak i tehnikom. Rat će odlučiti ovo novo mobilizirani vojnici u Ruskoj i UKR armiji.  Iako bi rat mogao trajati godinama nažalost, niti jedna niti druga strana ne želi popustiti. Rusi naglašavaju da ne napuštaju osvojeni teritorij, a Ukraina niti u ludilu droge neće im pustiti četvrtinu teritorija da ovi uzmu pogotovo sada kada stiže teško oružje čiji se efekti vide(HiMARS sustavi). Dolaze i kompleksniji PZO sustavi itd.

Ovo što rade mogli su i bez HIMARS-a, nego je prije dva tjedna izašla rekomendacija kroz studiju RAND korporacije. 

PZO će u biti čuvati samo par glavnih centara + neku vitalnu logistiku, u biti prisiljavat će Ruse da više koriste Iskander/Zircon/Kinžal umjesto Kalibra ili nekih starijih krstarećih raketa za takvu vrstu meta.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 50 Previous  1, 2, 3 ... 26 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics