Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
https://m.vecernji.hr/vijesti/vojni-strucnjaci-iznenadeni-kako-ukrajinci-koriste-oruzje-rade-ono-sto-nitko-nikada-nije-ucinilo-1613144
Šandor Winnetou- Posts : 19782
2017-12-31
AssadNaPodmornici likes this post
Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
Koje su to picke, mora da ima srbaljske krvi:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
Ako je Srbija izgubila od idiotskih Kosova i Hrvatske, logično je i da Rusija izgubi od glupe Ukrajine.
crvenkasti-
2014-04-17
a more biti i da je bio na obuci kod istih. Ako netko zna što je bežanija i kako kvalitetno šmugnuti onda su to srbljovi.dijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
otisao osigurat logistiku smjestaja , trazi komforan dvoetazni stan s dva parkirna mjesta , jedno za njegov SUV i jedno za traktor kad stigne obiteljdijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
što zajebavate crvenkastog... odmah mu žuč proradi... a i uspomene s Krdžanije mu se vrate...Šandor Winnetou wrote:a more biti i da je bio na obuci kod istih. Ako netko zna što je bežanija i kako kvalitetno šmugnuti onda su to srbljovi.dijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
vidi Debe našega... :)))debotoijusto wrote:otisao osigurat logistiku smjestaja , trazi komforan dvoetazni stan s dva parkirna mjesta , jedno za njegov SUV i jedno za traktor kad stigne obiteljdijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
kako gušta rusku traktorijadu koja će uslijediti...
2015-08-08
Engleski većina vas zna. UKR navodno prema Ruskim izvorima ostvarila određen napredak na nekim linijama fronta.
Inače ova bitka će se odvijati tjednima. bilo bi super kada bi UKR mogla održavati intezitet napada koji održava sada, jer nema šanse da su Rusi sposobni logistički podnjeti takav intezitet.
Inače ova bitka će se odvijati tjednima. bilo bi super kada bi UKR mogla održavati intezitet napada koji održava sada, jer nema šanse da su Rusi sposobni logistički podnjeti takav intezitet.
ispod vela socijalista i ljubavi prema dečkima u biti se krije povampireni ustaša.michaellcmacha wrote:vidi Debe našega... :)))debotoijusto wrote:otisao osigurat logistiku smjestaja , trazi komforan dvoetazni stan s dva parkirna mjesta , jedno za njegov SUV i jedno za traktor kad stigne obiteljdijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
kako u koroni, tako i sada dolazi do raslojavanja.
ovaj rat neće biti kratak.
bit će iscrpljujuć.
ali što je rusija imala u drugom ratu sada ima ukrajina plus eu.
osobno mislim da će se sada ići na iscrpljivanje rusije dok ne kihnu ili ubiju putuljka.
ono kaj sam pisao za siriju. u direktnom sukobu rusije sa zapadnom tehnologijom, teški pušing.
rusija je u 6 mjeseci pala ispod portugala po ekonomskoj snazi. bili su nekaj malo kilaviji od španjolske.
s tim da portugal osim ribarstva i poljoprivrede nema neku industriju.
uskoro će rusija pasti ispod bilijun eura bdp. njemačka sada u "krizi" ima preko 4 bilijuna (4000 milijardi eura-za ringa i ostale neupućene mamlaze)
2014-12-30
michaellcmacha likes this post
Jedini "osjetniji" prodor gdje su Ukri napravili je kod Sukhyi Stavoka. Mada bez jake logistike i osiguranja prelaza preko Inhuletsa ta "dubina" neće biti održiva.
Drugi dio gdi je izvršen dobar prodor, ali su se Ukri ipak morali povući zbog velikih gubitaka je sami prilaz Khersonu kod Kyselivke. Rusi su ih tu doslovce navukli na tanak led.
Drugi dio gdi je izvršen dobar prodor, ali su se Ukri ipak morali povući zbog velikih gubitaka je sami prilaz Khersonu kod Kyselivke. Rusi su ih tu doslovce navukli na tanak led.
Vysokopillya na pravcu prema Krivom Rogu također u rukama Ukrajinaca.
To je (zasad) to.
Ipak, daljnji tijek ove kontre je dosta upitan s obzirom na prilične gubitke. Čak i pro-ukrajinski twitter accounti sve manje pričaju o akciji kao o "ozbiljnoj kontri".
P.S. Umro Gorbačov.
To je (zasad) to.
Ipak, daljnji tijek ove kontre je dosta upitan s obzirom na prilične gubitke. Čak i pro-ukrajinski twitter accounti sve manje pričaju o akciji kao o "ozbiljnoj kontri".
P.S. Umro Gorbačov.
nisu bitni "prodori" niti "napredovanja"
bitno je kaj se rusija našla u neobranom grožđu.
hrpa krivih procjena ptuljka koji je zabrijao da to kaj je živio u njemačkoj i ima štasijevu babu u šaci da eu neće reagirati. isto tako financiranje izbora u francuskoj i pretpostavka da će macron popušiti.
pride da će eu biti razjedinjena.
s tehničke strane pokretanje ofanzive krajem februara, koji je bio topao. nije bilo snijega.
gornji sloj zemlje razmočen so dubine pola metra što osuđuje tenkove na ceste.
koje isto tako postaju klopke.
doktrina masovnosti kao faktora pokazala se nula bodova.
očito da su instruktori iz us, britanije i eu odradili svoj posao.
jeftinim dronovima rokaju po tenkovima kao kada ja odem na streljanu i sprašim okvir od 15 metaka u 12 pokretnih meta.
imao sam i 15/15
slijedeće kaj će se desiti implementacija novog oružja i obuka ukrajinskih vojnika.
i na kraju je putuljko vratio rusiju na početak hladnog rata.
pitanje je sada koliko će eu i us poslati najnovijeg oružja.
bitno je kaj se rusija našla u neobranom grožđu.
hrpa krivih procjena ptuljka koji je zabrijao da to kaj je živio u njemačkoj i ima štasijevu babu u šaci da eu neće reagirati. isto tako financiranje izbora u francuskoj i pretpostavka da će macron popušiti.
pride da će eu biti razjedinjena.
s tehničke strane pokretanje ofanzive krajem februara, koji je bio topao. nije bilo snijega.
gornji sloj zemlje razmočen so dubine pola metra što osuđuje tenkove na ceste.
koje isto tako postaju klopke.
doktrina masovnosti kao faktora pokazala se nula bodova.
očito da su instruktori iz us, britanije i eu odradili svoj posao.
jeftinim dronovima rokaju po tenkovima kao kada ja odem na streljanu i sprašim okvir od 15 metaka u 12 pokretnih meta.
imao sam i 15/15
slijedeće kaj će se desiti implementacija novog oružja i obuka ukrajinskih vojnika.
i na kraju je putuljko vratio rusiju na početak hladnog rata.
pitanje je sada koliko će eu i us poslati najnovijeg oružja.
2014-12-30
Zoka na twiteru izbacio dosta videa UKR gubitaka. Dakle 6-7 videa, .... dodajte još činjenicu da se većina gubitaka ne snimi, dakle UKR su sigurno jučer-danas izgubili 30ak komada oklopa , 200 mrtvih minimalno... pazi smo takve gubitke imali u Oluji nakon 4 dana, na 150 000 vojnika, ovdje je bilo par tisuća u napadu.
-----------------
Naravno nisu niti Rusi puno bolje prošli ., jer ima videa i slika njihovih gubitaka. Ipak Rusi sa ove strane imaju sigurno 20 000 -25 000 vojnika sa ogromnom količinom teškog oružja, plus pojačanja u obliku avijacije sa Krima , krstareće rakete itd.
---------------------
Ovo će biti rat logistike kao i gotovo svaki drugi rat. Tko će lakše nadoknaditi gubitke .
Ako su ih UKR zaista presjekli raketiranjem svih tih mostova, Rusi jednostavno nebi trebali tako lako nadoknađivati streljivo, gorivo i novo ljudstvo. Onda se ovo pretvara u opsadu sličnu opasdu kakvu su Rusi vodili protiv UKR u Lisičnjasku i Sj.Donjecu. Kakav brutalan i krvav rat
-----------------
Naravno nisu niti Rusi puno bolje prošli ., jer ima videa i slika njihovih gubitaka. Ipak Rusi sa ove strane imaju sigurno 20 000 -25 000 vojnika sa ogromnom količinom teškog oružja, plus pojačanja u obliku avijacije sa Krima , krstareće rakete itd.
---------------------
Ovo će biti rat logistike kao i gotovo svaki drugi rat. Tko će lakše nadoknaditi gubitke .
Ako su ih UKR zaista presjekli raketiranjem svih tih mostova, Rusi jednostavno nebi trebali tako lako nadoknađivati streljivo, gorivo i novo ljudstvo. Onda se ovo pretvara u opsadu sličnu opasdu kakvu su Rusi vodili protiv UKR u Lisičnjasku i Sj.Donjecu. Kakav brutalan i krvav rat
i još jedna kriva procjena putuljka.
da finska i švedska neće u nato.
i pride da nijemci neće izmjestiti svoju eskadrilu u poljsku.
tako da mu se desio NATO pred vratima,
a nuklearno oružje koje nosi njemačka eskadrila je koliko? 1000km od moskve.
s tim da letuckaju unutar ukrajine.
kretenčina iskompleksirana.
treba ovaj rat produžit dok rusija ne krepa.
da finska i švedska neće u nato.
i pride da nijemci neće izmjestiti svoju eskadrilu u poljsku.
tako da mu se desio NATO pred vratima,
a nuklearno oružje koje nosi njemačka eskadrila je koliko? 1000km od moskve.
s tim da letuckaju unutar ukrajine.
kretenčina iskompleksirana.
treba ovaj rat produžit dok rusija ne krepa.
2014-12-30
gle ovi srblje i rusofili ne kuže da se rat vodi ekonomijom.AssadNaPodmornici wrote:Zoka na twiteru izbacio dosta videa UKR gubitaka. Dakle 6-7 videa, .... dodajte još činjenicu da se većina gubitaka ne snimi, dakle UKR su sigurno jučer-danas izgubili 30ak komada oklopa , 200 mrtvih minimalno... pazi smo takve gubitke imali u Oluji nakon 4 dana, na 150 000 vojnika, ovdje je bilo par tisuća u napadu.
-----------------
---------------------
da je bilo tko od njih malo proučio povjest znao bi da je rusija u startu spušila.
od gaja julija pa do rata na pacifiku.
amerika je držala u drugom ratu 54% industrije i zaliha svi ostali, zajedno s pingvinima i polarnim medvjedima ostalo.
nakon 43e dnevno su izbacivali opremljeni rzarač. dnevno.
nakon pearl harboora popravili su nosač u 5 dana, posao od jedne godine. uz angažman 50 000 ljudi.
zato je amerika dobila rat, zato su rusi došli do berlina jer su im ovi slali 1000t opreme, hrane dnevno.
zato će putuljko spušiti kurčinu malo veću.
2014-12-30
veber wrote:gle ovi srblje i rusofili ne kuže da se rat vodi ekonomijom.AssadNaPodmornici wrote:Zoka na twiteru izbacio dosta videa UKR gubitaka. Dakle 6-7 videa, .... dodajte još činjenicu da se većina gubitaka ne snimi, dakle UKR su sigurno jučer-danas izgubili 30ak komada oklopa , 200 mrtvih minimalno... pazi smo takve gubitke imali u Oluji nakon 4 dana, na 150 000 vojnika, ovdje je bilo par tisuća u napadu.
-----------------
---------------------
da je bilo tko od njih malo proučio povjest znao bi da je rusija u startu spušila.
amerika je držala u drugom ratu 54% industrije i zaliha svi ostali, zajedno s pingvinima i polarnim medvjedima ostalo.
nakon pearl harboora popravili su nosač u 5 dana, posao od jedne godine. uz angažman 50 000 ljudi.
zato je amerika dobila rat, zato su rusi došli do berlina jer su im ovi slali 1000t opreme, hrane dnevno.
to stoji, ali ovo nije rat amerike vs rusije, nego jadnih ukrainaca. a pomoć bi možda mogla biti i veća.
moram priznat da jesam moj preveliki grijehmichaellcmacha wrote:vidi Debe našega... :)))debotoijusto wrote:otisao osigurat logistiku smjestaja , trazi komforan dvoetazni stan s dva parkirna mjesta , jedno za njegov SUV i jedno za traktor kad stigne obiteljdijagram wrote:Hersonski namjesnik smugnuo u Rusiju.
prezirem krkanluk koji prodaje putin 100g. sjebanom narodu rusije a gadljivo mi kako pojedini sjebani zapadnjaci velicaju taj isti krkanluk iz udobnosti standarda zapada
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
boli me kikiriki za ukrajince. bitno je tatare i kosooke iza urala.AssadNaPodmornici wrote:veber wrote:gle ovi srblje i rusofili ne kuže da se rat vodi ekonomijom.AssadNaPodmornici wrote:Zoka na twiteru izbacio dosta videa UKR gubitaka. Dakle 6-7 videa, .... dodajte još činjenicu da se većina gubitaka ne snimi, dakle UKR su sigurno jučer-danas izgubili 30ak komada oklopa , 200 mrtvih minimalno... pazi smo takve gubitke imali u Oluji nakon 4 dana, na 150 000 vojnika, ovdje je bilo par tisuća u napadu.
-----------------
---------------------
to stoji, ali ovo nije rat amerike vs rusije, nego jadnih ukrainaca. a pomoć bi možda mogla biti i veća.
ako treba osvjetliti moskvu.
jebote, da smo mi ima takvu pomoć ko ovi vjerovatno bi došli do carigrada u 15 dana.
2014-12-30
31.08.2022 izašla hrpa videa i RU gubitaka i gubitaka UKR vojske, možda stavim nešto, kao i snimke UKR preciznih udara po Ruskoj pozadini, pomaci na terenu - čekamo. Borbe su teške , ovdje će presuditi logistika, mogu li Rusi osigurati snabdijevanje kada su skršeni svi mostovi -- sa trajektima dovoljno i mogu li Ukrainci držati tempo pritiska.
Kasnije će možda više informacija o bitkama i selima itd.
Jedna i druga strana trenutno nema snage da drugu stranu zamlati nekim gadnim porazom. Doslovno kao zapadni front u WW1 , koji je bio statičan praktiči cijeli jebeni rat, sa gomilom mrtvih, da bi na kraju pobjeda saveznika tek bila , jer je Njemačka bila ekonomski iscrpljena u ratu da nije mogla više ništa.
Mi smo gradili ofenzivne potencijale par godina, Ukrainci uz zapadnu pomoć bi mogli tako, ali nije to više "uzet ćemo 10 000 vojnika" i trenirati ih 3 mjeseca što zapad radi. Trebali bi poslati 100 000 muškaraca na pola godine obuke po zapadu, i od toga oformiti 10-15 novih brigada naoružanih do zuba modernim oružjem i onda bi se moglo ići u ovakve napade.
Čitam neke pretpostavke da UKR mora pokušavati ići naprijed čisto radi zime, jer EU države su pucale sebi u nogu zbog sankcija Rusiji i uništavanjem vlastitih energetskih potencijala, da će bi moglo doći do gadnog kolapsa zapadnih ekonomija, a onda će EU zemlje početi odjebavati UKR , Rusi igraju na tu šemu, a Ukrainci znaju da možda i nemaju previše vremena, da moraju nešto napraviti prije zime.
Kasnije će možda više informacija o bitkama i selima itd.
Jedna i druga strana trenutno nema snage da drugu stranu zamlati nekim gadnim porazom. Doslovno kao zapadni front u WW1 , koji je bio statičan praktiči cijeli jebeni rat, sa gomilom mrtvih, da bi na kraju pobjeda saveznika tek bila , jer je Njemačka bila ekonomski iscrpljena u ratu da nije mogla više ništa.
Mi smo gradili ofenzivne potencijale par godina, Ukrainci uz zapadnu pomoć bi mogli tako, ali nije to više "uzet ćemo 10 000 vojnika" i trenirati ih 3 mjeseca što zapad radi. Trebali bi poslati 100 000 muškaraca na pola godine obuke po zapadu, i od toga oformiti 10-15 novih brigada naoružanih do zuba modernim oružjem i onda bi se moglo ići u ovakve napade.
Čitam neke pretpostavke da UKR mora pokušavati ići naprijed čisto radi zime, jer EU države su pucale sebi u nogu zbog sankcija Rusiji i uništavanjem vlastitih energetskih potencijala, da će bi moglo doći do gadnog kolapsa zapadnih ekonomija, a onda će EU zemlje početi odjebavati UKR , Rusi igraju na tu šemu, a Ukrainci znaju da možda i nemaju previše vremena, da moraju nešto napraviti prije zime.
Last edited by AssadNaPodmornici on Wed 31 Aug - 12:15; edited 1 time in total
Ukrainci imaju gadne gubitke zajedno sa Rusima. Ovo nije prava ofenziva pokrenuta je za početak sa max dvije brigade, već im je možda 10% ljudstva izbačeno iz stroja(to bi bilo kao da je Rh u dva dana imala 1500 mrtvih i ranjenjih u Oluji)
Rusi su vratili neka sela koja su izgubili u prvom valu, neka nisu (vjerojatno i neće) i to će biti to.
Deki tvrdi da su u artiljerijskoj pripremi Rusi imali 300 mrtvih i ranjenih , ali po svemu sudeći ima dosta videa uništene UKR tehnike , i dolaze izvještaji da Rusi vraćaju pojedina sela, dakle ---
ako je cilj bio sa ograničenim snagama uzeti koje selo uz gadne obostrane gubitke, možda su postigli nešto inače ništa.
A na strateškoj razini se svakako ovo može protumačiti, ako idem tumačiti "optimistično za Ukraince", to je testiranje Ruske obrane, trošenje njihovih resursa, uz pretpostavku da će zbog preciznih udara po mostovima, Rusi imati problema sa nadopunom resursa i ljudi.
Rusi su vratili neka sela koja su izgubili u prvom valu, neka nisu (vjerojatno i neće) i to će biti to.
Deki tvrdi da su u artiljerijskoj pripremi Rusi imali 300 mrtvih i ranjenih , ali po svemu sudeći ima dosta videa uništene UKR tehnike , i dolaze izvještaji da Rusi vraćaju pojedina sela, dakle ---
ako je cilj bio sa ograničenim snagama uzeti koje selo uz gadne obostrane gubitke, možda su postigli nešto inače ništa.
A na strateškoj razini se svakako ovo može protumačiti, ako idem tumačiti "optimistično za Ukraince", to je testiranje Ruske obrane, trošenje njihovih resursa, uz pretpostavku da će zbog preciznih udara po mostovima, Rusi imati problema sa nadopunom resursa i ljudi.
koliko ja pratim, ofenziva ili 'ofenziva' bez ikakvog strateškog cilja, hint: vidi kartu ukrajine...
ovo je iskamčio boris johnson, općepoznata je stvar, u svom zadnjem posjetu kijevu...
za ovu ofenzivu su ukrajinci povukli snage iz okolice odese, vjerojatnog budućeg cilja rusije...
vojni vrh je bio protiv ove ofenzive...
Krivi rog i nikolajev ne mogu više primiti ranjene, bolnice su prebukirane...
Ići frontalno na utvrđenog neprijatelja koji ima potpunu dominaciju u zraku, oklopu i artiljeriji je osuđeno na propast prije nego je i počelo...
za to čak ne treba nikakvo posebno vojno obrazovanje...
ovo je iskamčio boris johnson, općepoznata je stvar, u svom zadnjem posjetu kijevu...
za ovu ofenzivu su ukrajinci povukli snage iz okolice odese, vjerojatnog budućeg cilja rusije...
vojni vrh je bio protiv ove ofenzive...
Krivi rog i nikolajev ne mogu više primiti ranjene, bolnice su prebukirane...
Ići frontalno na utvrđenog neprijatelja koji ima potpunu dominaciju u zraku, oklopu i artiljeriji je osuđeno na propast prije nego je i počelo...
za to čak ne treba nikakvo posebno vojno obrazovanje...
T.- Posts : 17551
2014-04-14
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema