ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by vuksadinare Mon 1 Aug - 7:15

....jebes ruje..ak ne mogu naci kvalitetnog dvojnika putina a ne ovog balzamiranog robota sto ga sad daju u javnost..onda su go kurac

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 8 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici Mon 1 Aug - 10:29

Koba wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Što se tiče fronte, nikakvi pomaci. Čak niti na jugu kod Hersona, Rusi su ubacili sve rezerve dole. Mislim da neće Ukrainci uspjeti maznuti Herson ove godine, ostaje im stiskati do jeseni, a onda zimi graditi vojsku i gomilati oružje , i ljduski potencijal i krenuti na proljeće iduće godine ponovo.

Jes' vala, a Ruje će sve to mirno gledati i sjediti k'o kvočke na jajima i pustiti U-krima prolaz i ništa ne raditi.
Koji je vama bog?

ovaj rat će završiti kao i par drugih ratova.. naprimjer WW2 .. iscrpljivanjem. Tko će više izdržati.
Crvena Armija(USSR) je pobjedio Naciste (iako je imala manju industriju, puno manju proizvodnju hrane, dakle manju ekonomiju, pa čak i manje gotovo svih resursa osim nafte, i pazi ovo manje i stanovnika na slobodnom teritoriju od Njemačke i saveznika) , i sve jedno su uz neograničenu USA pomoć imali od 1942 puno jaču vojsku(što se tiče količine željeza i broja vojnika i više hrane ) nego Švabe i tako ih porazili(koji su još imali nekoliko drugih frontova i totalne ekonomske sankcije koje aj Rusija nema)

sada će nažalost i ovaj rat tako završiti. Iscrpljivanjem. Ukrainci su dovoljno velika populacijski država da mogu se po broju vojnika nositi sa Rusijom(ne samo to , nego izgleda da su već sada mobilizirali skoro pa 1 milijun ljudi) samo im treba i para za održavanje aparata, i pomoći u svemu ostalome od oružja do streljiva i svega toga.
I to za sada dobijaju , iako oni se žale "malo", ja se nebih složio.. Trebat će im avijacija, dronovi, pa i ATCMS projektili 150km doemta, napredniji PZO sustavi.

---
Rusija sa druge strane ima već sada +5000 komada tehnike kopnene vojske uništeno(bez uključivanja avijacije i mornarice u gubitke), ljudski potencijali su im katastrofa trenutno.
Čak i ih totalna objava rata neće tek tako spasiti, jer dok sve te nove stotine tisuća vojnika opremiš i istreniraš - a nemaju ih tek tako sa svime niti opremiti. Plus pitanje je koliko će Ruski roditelji iz St.Petersburga i Moskve i Novogroda biti nabrijani kada im sinovi jedinci, od 20ak godina, studenti koji u slobodno vrijeme i skejtaju, budu morali ići u Ukrainsko blato sa 60godina starim T-62 tenkovima jurišati na ukopane Ukraince koji ih gađaju Stugnama/Javelinima i streamaju to na internetu... u Rusiji još nisu niti svjesni da su u ratu, mediji im prodavaju priče da nemaju gubitaka i da će biti gotovo svaki tren.. Ukrainci sa druge strane su u ratu, mobilizacija ide lakše, zapravo već je i obavljena, gubici se iznose normalno, stanje na terenu realno zna svaki Ukrainac bez cenzure.. tek Rusi preko telegrama i blogera te ekipa koja se vratila i preživjela frontu počinju primjećivati da nije blizu kao što tvrdi državna propaganda..

e da , rat će se odlučiti tko će lakše mijenjati uništenu tehniku i ljudstvo.. Rusija čak tu nema neograničene resurse(niti Kina niti USA) , iako još uvijek imati prednost u teškom oružuju već i tu se topi.. po količini SPGova većeg dometa, tu ih čak i vode Ukrainci.. Rusi doslovno vade one stare sovjetske sa otvorenih skladišta i pokušavaju ih osposobiti za frontu.. šalju T-62 tenkove.. municije imaju stvarno ogromnu količinu, prema nekim pričama za godine ratovanja, međutim pod uvjetom da je dobro konzervirana iz doba SSSRa. Sreća Ukrainaca da su HIMARS projektili smanjili Rusku logistiku..

---------------------
Ruse bi tu spasilo otvaranje fronte USA vs Kina, mislim da bi pao fokus na Ukrainu,a onda bi ovima se smanjila pomoć i eto sranja..
-------

Što se tiče fronte nikakvih pomaka, što se tiče one informacije da su Ukrainci pogodili neko ogromno grupiranje RU vojnika i tehnike HIMARS projektilima u Hersonu što je tamo išlo kao pojačanje, osim službenih UKR izvora, nemam nikakvu drugu potvrdu.. niti od Rusa niti neku sliku, itd. pratim par analitičara koji traže dokaze oko ovoga(što opet ne znači da se nije dogodilo ali ja sam skloniji odbaciti to ako nema dokaza ili nekih potvrda od strane Rusa).

-----

2018-06-14

Back to top Go down

Post by veber Mon 1 Aug - 13:21

zašto je rusija spušila?
iz jednostavnog razloga iz kojeg su spušili japan, njemačka i turisti talijani.
bez ekonomije nemreš u rat. 
patuljak se zaigrao, krivo računajući na štasi babu i nadrkanog francuza.
ali moramo se pročistiti.

na žalost rusofila, amerofoba i inih.
pet ekonomija svijeta drže 80% svega.
jebala vas kina, indija i koja još "sila"

i da se vratim na temu.
ukupno gospodarstvo rusije je u rangu jedne španjolske.
zato je rusija popušila rat.
i nema im amerike koja im je u drugom slala 1000t dnevno pomoći.

Last edited by AssadNaPodmornici on Mon 1 Aug - 14:39; edited 1 time in total (Reason for editing : -- spojio sam ti postove u jedan da ne bude spam---)

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Mon 1 Aug - 15:04

pazi luđaka tvrde da su uništili dva HIMARS sustava i onda za dokaz objavili video.. gdje krstarećim projektilom gađaju sobu na drugi kat neke zgrade u Krahivu

da evo službeni izvor..
https://www.1tv.ru/news/2022-08-01/434726-vs_rf_unichtozhili_dve_puskovye_ustanovki_himars_i_kompleks_harpoon

nekako su Ukrainci stisnuli dva sustava teška 17 tona u sobu na drugom katu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 15:14

veber wrote:zašto je rusija spušila?
Jesi i ti pijan ili drogiran?
Rusija spušila???
Aj pogledaj malo bolje stanje na bojištu. Rusi drže oko 20% Ukrajine. Dabog da mi tako spušili od Srbije, kao Rusi od Ukrajine.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Mon 1 Aug - 15:17

AssadNaPodmornici wrote:

pazi luđaka tvrde da su uništili dva HIMARS sustava i onda za dokaz objavili video.. gdje krstarećim projektilom gađaju  sobu na drugi kat neke zgrade u Krahivu

da evo službeni izvor..
https://www.1tv.ru/news/2022-08-01/434726-vs_rf_unichtozhili_dve_puskovye_ustanovki_himars_i_kompleks_harpoon

nekako su Ukrainci stisnuli dva sustava teška 17 tona u sobu na drugom katu
Gadno ih jebe HIMARS, ovo je već priča očajnika koji želi po svaku cijenu dohvatiti jedan takav trofej koji im jebe kevu gdje god se imalo grupiraju

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 15:26

Rusi gube rat?
lol!
A nu šta kaže američki pukovnik Douglas Mc Gregor.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 Mon 1 Aug - 15:44

Rusija ne gubi to su budalastine
Problem je sto ne osvaja dovoljno brzo
Ali u regiji Donjecka su ogromne Ukrajinska snage navucene. I utvrdjene kroz 8 godina.
Treba vremena da se to polomi
Bit ce zanimljivo vidjeti sta ce biti kad in Rusi to uniste. Kako vidim, Rusi se uglavnom fokusiraju na unistenje ukrajinskih efektiva
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Mon 1 Aug - 15:46

Ovaj McGregor veli da Rusi spremaju veliku ofenzivu
Moguce ali pitanje je odakle njemu ta informacija
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 16:03

Ringo10 wrote:Ovaj McGregor veli da Rusi spremaju veliku ofenzivu
Moguce ali pitanje je odakle njemu ta informacija
Prostudiraj malo njegovu biografiju, pa ćeš vidjeti gdje je sve bio i što je sve radio.
Uglavnom, insajderska osoba s iskustvom.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ringo10 Mon 1 Aug - 16:12

Citam...Rusi su sad najvise fokusirani na Avdejevku i dva obliznja manja naselja Peski i Marinka
Iz ta tri naselja se granatira Donjeck I ubija stanovnistvo vec 8 godina
Rusi izgleda hoce to da okoncaju.
Ali nece biti lako jer su Ukri tu zvjerski utvrdjeni
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Ringo10 Mon 1 Aug - 16:14

Linija Slavjansk-Kramatorsk- Konstantinovka je zadnja jako utvrdjena Ukrajinska linija obrane
Nakon toga je sve slabo do Dnjepra...nema ni vecih naselja
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by veber Mon 1 Aug - 17:21

zoro avenger wrote:
Rusija spušila???
Aj pogledaj malo bolje stanje na bojištu. Rusi drže oko 20% Ukrajine. Dabog da mi tako spušili od Srbije, kao Rusi od Ukrajine.
svetoje, jesi to ti?

vratimo se relevantnom.

rusija je spušila u startu. kao i njemačka, turistička italija i jebeno imperijalistički japan. u drugom ratu.

u startu rusija nije poštivala osnove ratovanja.
i sada puši.

a tek će se napušiti.

u drugom ratu ameri su imali preko 50% svih kapaciteta, novca i ekonomije.
sada su pali na nekih 40%

rusija se zaigrala, a nije računala na odjebause.
cijelo rusko gospodarstvo je u rangu španjolskog.

znači jako osrednje za veličinu zemlje, broj ljudi i resurse.
kao i u drugom ratu najebali su. samo kaj nema američke pomoći, pa su najebali malo žešće.

svi vi se morate skinut s droga ili alkohola.
za par godina doći će vam otrežnjenje.

nadam se da amerikanci neće napraviti grešku kao što su ju napravili 45e.

(rusija ima 33% prihoda jedne njemačke, 88% italije, 15% us)
i onda bi vi ratovali?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 17:30

veber wrote:
zoro avenger wrote:
Rusija spušila???
svetoje, jesi to ti?

vratimo se relevantnom.

rusija je spušila u startu. kao i njemačka, turistička italija i jebeno imperijalistički japan. u drugom ratu.

i sada puši.

a tek će se napušiti.

kao i u drugom ratu najebali su. samo kaj nema američke pomoći, pa su najebali malo žešće.

i onda bi vi ratovali?
Razumijem ja tebe. Ti si pravi švabo. Ali tavih je u Njemačkoj sve manje i manje. Ovi današnji švabe su u biti američke kujice koje su popadale pred američkom propagandom.

Ne dozvoli da i tebe sjebu iako vidim već da su ti pomalo isprali mozak. 
Vrati se na ono što je njemački narod bio od pamtivjeka, Pusti ove današnje crveno-žuto-zelene švabe. Oni srljaju u propast. To se već vidi i iz aviona.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Mon 1 Aug - 17:36

zoro avenger wrote:
veber wrote:
zoro avenger wrote:
Rusija spušila???
svetoje, jesi to ti?

vratimo se relevantnom.

i sada puši.

a tek će se napušiti.

i onda bi vi ratovali?
Razumijem ja tebe. Ti si pravi švabo. Ali tavih je u Njemačkoj sve manje i manje. Ovi današnji švabe su u biti američke kujice koje su popadale pred američkom propagandom.

Ne dozvoli da i tebe sjebu iako vidim već da su ti pomalo isprali mozak. 
Vrati se na ono što je njemački narod bio od pamtivjeka, Pusti ove današnje crveno-žuto-zelene švabe. Oni srljaju u propast. To se već vidi i iz aviona.
ne lupetaj

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by T. Mon 1 Aug - 19:37

Veberu, jesi spremio drva ?
Kažu, biće oštra zima u bayernu...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 19:51

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Mon 1 Aug - 19:57

T. wrote:Veberu, jesi spremio drva ?
Kažu, biće oštra zima u bayernu...
nisam u bavarskoj. 
šuga kao i austrija.
slovenija.
vidim da i kvazi dalmoši naginju tome.

onaj 10kre tvoje provinjence se smijao kada sam pisao da nijemci kupuju i skladište ugljen.

gle čuda nisu bacili lovu u vjetar.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Mon 1 Aug - 19:59

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Mon 1 Aug - 21:00

dolazi novo HIMARS streljivo i još 75 000 155mm granata. lijepo. Taman zadnjih dana i nema ništa uništenja na koja smo navikli.. Treba pržiti one mostove u hersonu i dalje se koriste, koriste i pontonske mostove.. sranje je što je gužva na potonskim mostovima ukrainci su pozvali sve građne da napuste grad da oni dolaze i da će dobar dio grada biti uništen..
ili će grad biti dio Ukraine ili ga neće biti.. jednostavno.

Da prije koji dan su dobili još nekoliko HIMARS sustava i od švaba MARS2 (Himars samo sa gusjenicama malo manje pokretan ali nosi više streljiva)

korištenje UKR drona samoubojice na Ruse koji su kartali kraj minobacača

Rusi su na istoku napredovali nekoliko km na cijeloj liniji fronte..

Arestovič kaže da su u Herson/Zaporožje području Rusi doveli(ili već imaju) čak 30 BTGova i da kao planiraju ofenzivu, ali da je kvaliteta tih BTGova dno (zbog ljudskih i materijalnih gubitaka) i da realno nisu sposobni za osvajanja. (onda jesu za obranu)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. Mon 1 Aug - 21:18

iz jednostavnog razloga iz kojeg su spušili japan, njemačka i turisti talijani.
bez ekonomije nemreš u rat. 
patuljak se zaigrao, krivo računajući na štasi babu i nadrkanog francuza.
ali moramo se pročistiti.

na žalost rusofila, amerofoba i inih.
pet ekonomija svijeta drže 80% svega.
jebala vas kina, indija i koja još "sila"

i da se vratim na temu.
ukupno gospodarstvo rusije je u rangu jedne španjolske.
zato je rusija popušila rat.
i nema im amerike koja im je u drugom slala 1000t dnevno pomoći.
I ti si popušio priču o gdp-u?
Rusija s 'ekonomijom španjolske' drži europu za muda...
Imaju hrane i energenata na bacanje...
Keša da ne znaju što će s njim...
Proizvode čelika al pari sa SAD-om, aluminija 3 i po puta više...
Robovi ste predrasuda i mainstream medija...
Čijim raketama je space shuttle letio u svemir, američkim?
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics