ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 5 Empty Re: U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Post by RayMabus 9/7/2022, 14:06

n_razbojnik wrote:Popiša se europski partner po grlicradmanima i ostalim sakupljacima zeljeza glatko
Nema veze. Ta EU skrojena po sistemu da Njemačka vlada brojnošću ( od tu ta ideja da to isto nametnu u BiH ) a usput obezglavi druge nacije ( to isto primjenju u BiH ) će se uskoro rasprat na proste faktore pa to više neće biti bitno.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 5 Empty Re: U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Post by RayMabus 9/7/2022, 14:28

Njemačku i Austriju ćemo uništit kako bi Hrvatska mogla postojati.

Opisao sam već metodu : navući ćemo ih na tanki led jer bez ruskih energenata nemaju blagostanje a to im je jedino bitno i tada će okrenit pola Europe te Britaniju i Ameriku protiv sebe.

I onda će ih oni uništiti.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/7/2022, 14:31

Sad im treba potpuno ugasiti sjeverni tok 1 i ne puštat više nikako ništa kroz njega.

Totalni lom a ako ga žele izbječi neka daju dozvolu za sjeverni tok 2 i plin će poteći.

Normano ovo znači da im Poljska, Češka te niz država te Britanija i Amerika postaju neprijatelji.

Um čini ratnika a ne oružje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/7/2022, 14:42

Uništit ćemo ih.

Za razliku od ove Ukrajine di nisam ima podatke iz budućnosti al sam punih mjesec dana prije reka šta će mu se desiti ako mi napadne cijelu Ukrajinu ovdje imam pomoć u vidu podataka iz budućnosti ( Nostradamus ).

Imam ko male isječke al dovoljno da znam šta će im se sad dešavat a i ja sam tu odluku donio jučer kad sam vidio šta su izglasali ( Hrvati i Srbi na optuženičku klupu a Bakiru vjetar u leđa pred izbore a koje su oni donili dekretom preko Šmita ).

I to još rade na bajram kao nekakv poklon muslimanima.

UNIŠTIT ĆU IH.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/7/2022, 17:39

Njemačka svinja je umislila da su druge države njegova kuća pa može radit šta god hoće.

Bit će in sad ajme kako će sve okrenit i gore nego šta je sad.

Toliko su prepotentni da nisu uopće svijesni toga jer je njima normalno da DIKTIRAJU DRUGIMA U EUROPI ŠTA ĆE I KAKO ĆE OVI A TO JE KAKO JE NIJEMAC UMISLIJA TJ NJEGOVE FIKS IDEJE KOJE NEMAJU VEZE S MOZGOM.

KOJA BOLESNA NACIJA.

UNIŠTIT ĆEMO IH POTPUNO.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 9/7/2022, 17:42

Dobit će odjeb samo takvi s ovih prostora eks Yuge.

Kad su se meni zgadili više od Talijana i Brita a njih organski ne podnosim kad je geopolitika ovdje u pitanju e onda znaš da je ozbiljno jako.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 9/7/2022, 19:15

Sada vidim neki red teksta...

Jedan od razloga rata u bivsoj Jugoslaviji.

Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica vise nema, ali je skoro pa

isto.

Tako su i ranije hteli kontrolu nad istom, pa namestili onog

Franca Ferdinanda Gavrilu Principu na nisan, hteli i njegovi da

ga se otarase.

Prodor ka Istoku, kontrola istog po cenu krvi, sukoba i

unesrecenih sudbina, otprilike u kratkim crtama.

Tako imas 30 godina zadnji val ili talas, whatever...

Bilo je vise takvih pokusaja i uglavnom sa Zapada na Istok.

Lako se citaju.

Prodaje se Magla o nekom standardu, realno se prezivljava,

plate prate cene i tako to.

Ovi sa Istoka se upecaju, vidis samo prosecnu dozu Rumuna,

beli BMW petica ili trojka, Albanci u tamnim starim E klasama,

sve ono sto na Zapadu nije stil i onda okolo izgledaju ko sise

na piletu.

Ima tu greske i Rusije, nosili CARGO avionima novac u London.

TITO povlaci zlato, kaze nece ko Rusi da prodje.

Rusima fali ta kreativnost, imaju oni novac od energenata,

ali ostale nisu poznavali i onda se ovi okrenu drugima.

Kod drugih nema novca, ali ta neka kreativnost, banalna

nazovimo, lanci brze hrane, sto bi ti se neko smejao na

sav glas bez prekida u bivsoj Jugoslaviji da im spomenes

kao kreator, ali opet sa druge strane isto sluzi i kao

Geopoliticko oruzje i oni se ne smeju, vec uzimaju isto za

ozbiljno.

Snimao sam po Madridu, tamo isto imas te neke lance njihove,

imas masu istih, plus Americke.

Tako nesto kod nas nema, ali eto, oni kreiraju iste i prodaju

fransizu, mesecno im placaju reket i kupuju od njih robu, plus

moraju da slusaju i budu poslusnici njihove politike.

Balkanac Miskovic isto to radi, barem radio, ne znam sada

pricu, ko hoce da prodaje u tim njegovim radnjama, mora da

kupi auto iz Delta M valjda, bile neke glasine i tako to.

To je seljacki model poslovanja  ako je istina, uvali ti sve

ostalo.

Nije ni taj Zapadni nesto napredniji, tacnije banalni.

Medjutim, ni tako banalni, Rusi nisu uspeli da stvore i onda

idu po tim i zavise od istih.

Taco Bell, Subway, otkrili toplu vodu.

Sada, kako sam rekao ranije, Zapad kontrolise, tj. Englezi i

Nemci bivsu Jugu preko Sarajeva i Pristine.

Destabilizuju po potrebi i drze na nivou Bantu Crnaca.

Obecavaju EU, ali ih nikad nece pustiti i moraju da slusaju

vise od EU clanova.

Klasicni pogled na nizu rasu, poput onog nekog Nemackog

filma, gde su Hrvata i Hrvate predstavili kao lopove automobila

i prevarante, koji varaju Nemice za boravisne papire.

Bilo ovde na RAI, pustio sam link.

To je njihovo realno misljenje o Balkancima.

Balkanci ne kapiraju 1+1 i ovi ih glupavi voze u krug oko

Slavije.

Pokusali i Ruse, vukli su i njih za usi i nos, sutirali u zadnjicu

devedesetih, privatizacija, prebacili imovinu u ruke lopova a

istu zatim im doneli u London a zatim zaplenili prvom prilikom.

Sve je to isplanirano i promisljeno.

Kasnije se i ovi probudili i digli preko Ukrajine, prepucavanje sa

Zapadom i natezanje.

Bosna nece imati mir bez tri entiteta i bez kontrole nekog sa

strane.

Srbi nece nikad kontrolisati Bosnu, rece Izetbegovic, ali

Muslimani ce kontrolisati i izvan Bosne.

Igraci Zapada i nivo Afganistana, Maroka, Filipina, sve te

njihove siromasne kolonije.

Filipini im dali nogu, gde god su prosli, ljudi ih mrze.

Maroko, sve Zapadno naoruzanje, ostali nivo teske bede,

koji preplavljuju Evropu, nivo i kultura na nezavidnom nivou,

sto pokazuje da koliko god se budes trudio oko Zapada,

ostaces na nivou jednog Marokanca, Albanca i slicno.

Nemacki Parlament o Bosni, vrhunac bezobrazluka, Hitler je

izgovor, realno se nije mnogo promenilo.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/7/2022, 21:59

RayMabus wrote:Bakir se naslađuje i to s pravom jer ga je zakucao HDZ-u za vijeke vijekova.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzaferovic-zahvalio-ahmetovicu-za-snazno-zalaganje-za-bih/220709031

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 5 B_220709031

Meanwhile, Plenky vodi rat protiv autokracija, fino nas uvlači i u sukob sa Kinom. Sprema se za kakvu buduću Euro-Atlantsku sinekturu.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/plenkovic-hrvatska-je-posebno-predana-pitanju-jednakopravnosti-sva-tri-konstitutivna-naroda-u-bih-2637571

Last edited by Hektorović on 9/7/2022, 22:01; edited 1 time in total
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/7/2022, 22:00

newuser wrote:
prckov wrote:kad to mogu Borisu sta tek mogu hrvatskim diplomatima
Sve to stoji, no to ne oslobadja odgovornosti nase nesposobne politicare. Trebali su tu lobirati i ostvariti rezultate kao sto je ucinila druga strana.

Sposobni su, za osigurati svoje dupe, uljbebiti svoje potomke.

A ko jebe sitnu boraniju.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 04:41

Izetbegović je, čestitajući Kurban-bajram prisutnima, podsjetio na sve poteškoće sa kojima se Bosna i Hercegovina suočavala u proteklim decenijama.
"Čitavi narodi su uvučeni u rat protiv BiH i na tim negativnim emocijama neki političari danad prave svoje politike. Svi su pomalo umorni od svega što su prošli, ali ne smijemo se predati", kazao je Izetbegović.
Stanje u svijetu se, smatra Izetbegović, mijenja, što je rezultiralo ponovnim javljanjem ambicija retrogradnih snaga da završe ono što je započeto 90-ih godina prošlog stoljeća.
"Vjerovatno ste posmatrali te pokušaje tokom pregovora o izmjenama Izbornog zakona da se mi slomimo. Ja sam tu ostao potpuno sam. Neki drugi su se sklonili u stranu. Kazao sam svima njima da to neće ići. Izdržalo se to i sa ovim napadom na Ukrajinu se to okrenulo. Zapad brani svoj sistem vrijednosti i mi smo tu sa njima. BiH je dio Zapada, dio Evrope", izjavio je Izetbegović.
Neprijatelji BiH, dodao je, i dalje prijete, ali uprkos tim prijetnjama u stvarnosti se dešavaju suprotne stvari. U tom kontekstu je Izetbegović podsjetio na primjere iz bliske prošlosti, poput uklanjanja ploče posvećene Radovanu Karadžiću i crkve iz dvorišta nane Fate Orlović.
"Jednu od tih odluka je poništio visoki predstavnik. Sve ostale smo mi zaustavili na Ustavnom sudu BiH. Prošle godine smo promijenili sastav CIK-a jer su krali na izborima. Oni te pomake bolje vide nego mi. Oni koje to boli, jako dobro sve to vide", poručio je Izetbegović.
Govoreći o građanima BiH koji rade u inostranstvu, Izetbegović je kazao da je malo zemalja u svijetu koje raspolažu prirodnim i ljudskim potencijalima kakve ima BiH.

-
https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/izetbegovic-u-stuttgartu-dijaspora-u-dva-dana-moze-promijeniti-odnose-u-bih/220709094
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 04:42

Tek sad će ti ići raspad BiH jer Hrvati neće živit u islamskoj Federacia Hrvatska ti ne može dat svoj dio.

Tek te sad čeka raspad BiH kad instaliaš Komšića i četvrti put.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 04:54

Meni Komšić vojno ne smeta iduće četiri godine a da da je drukčije pokrenuo bi ti rat odma.

Sad ide ljuljanje vlade u Italiji a svakako moraju izbore održati za godinu dana a tamo jačaju euroskeptične nacionalističke snage.

Imam ja lijek i za te tvoje Nijemce i Austrijance.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 04:59

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je pronašao "novu metu" na Twitteru. Ovaj put je riječ o najmoćnijoj evropskoj zemlji Njemačkoj. 

- Njemačko uslovljavanje potpisivanja Ugovora o EU 1992. rezultiralo je priznanjem Slovenije i Hrvatske - napisao je Milorad Dodik na Twitteru.
Kako navodi, "to je značilo rat i raspad Jugoslavije." 
- Od tada do danas su na strani muslimana u BiH. Ako su rasturili veliku Jugoslaviju, zašto ovim povratkom na Balkan ne bi dovršili raspad i male - dodao je Dodik.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 05:01

Normalno da im je to krajnji cilj jer da nije ne bi izglasali ovakvu rezoluciju nego bi stavili u istu Bakira koji svojim unitarizmom jača separatičke težnje Hrvata tj gura u raspad BiH.

Sad ćete Komšić iduće četiri godine opet prcat. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 05:09

Plenkovic očito ni sam ne gotovi Čovića. Zato se ni ne oglašava oko ove rezolucije koja je njemu u osnovi teški nokaut jer su za nju glasali i CDU i CSU.

Rat u Ukrajini bijesni i sad se čačkaju tamo na istoku Ukrajine ( sve sam ja to napisao punih mjesec dana prije napada dok su Amerikanci mislili da će Kijev pasti za tri dana ) i sad slanje oružja Ukrima i pritisak na Ruse povećava to da Putin isključi plin Njemačkoj skroz i da ona propadne ovu zimu a sjeverni tok 2 stoji pun i samo čeka zeleno svijetlo za rad šta blokiraju Zeleni.

Sad ćemo vidit koliko će izdržat jer ministar financija je iz stranke Lieral i mogao bi izači iz vlade kad njemačka privreda potone a onda je moguće samo radit CDU/CSU- Zeleni - Liberali koaliciju ili nove izbore.

Uglavnom Ahmetović je SPD dakle on bi odletio u oporbu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 05:13

Kao što smo u Magazinu najavili prije dvadesetak dana, Bundestag je u petak usvojio dokument koji su predložile parlamentarne grupe SPD, FDP i Zeleni, a koji nosi naziv "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti". Između ostalog, SPD, FDP i Zeleni kroz ovaj dokument će pozvati saveznu vladu da pruži veću podršku Bosni i Hercegovini. "Navodne etničke razlike iskorištavaju nacionalističke političke elite zemlje u srpskim, hrvatskim i bošnjačkim strankama te pojačavaju i eksploatiraju samobogaćenje i održavanje na vlasti. Pojedini lideri se sve više oslanjaju na separatizam, mržnju i govor mržnje", ističe se na stranici Bundestaga, a iza rezolucije stoji mladi SPD-ovac Adis Ahmetović.
Na kraju, iz parlamentarnih grupa su naglasili da su Milorad Dodik i Dragan Čović glavni krivci za trenutačno stanje. "Političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika i Dragana Čovića imaju za cilj uništiti Bosnu i Hercegovinu kao državu i dom za raznoliko društvo. Prijetnja miru u jugoistočnoj Europi je neprihvatljiva i zahtijeva odlučan i čvrst otpor Europske unije, njezinih država članica i međunarodne zajednice", stoji u zaključku najave.

[size=39]Ahmetović spriječio da se Izetbegović nađe među negativcima[/size]

Ovakvim zaključcima suprotstavio se Josip Juratović, dugogodišnji SPD-ov zastupnik, koji je među negativce htio uvrstiti i Bakira Izetbegovića, lidera SDA, ali je to Ahmetović uspio spriječiti. Posljedica je to da Juratović i dio SPD-ovaca nisu glasali za rezoluciju vlastite stranke, što je popriličan kuriozitet.
Međutim, Juratović se žestoko obrušio i na Zorana Milanovića kojega je optužio za - rasizam. Povod je bio jedan od posljednjih Milanovićevih istupa u kojem je rekao kako je autor rezolucije Bundestaga "nekakav Muhamed", čime je aludirao da se radi o muslimanu. Za Juratovića to je bila kap koja je prelila čašu i odlučio je pokazati da s time nema ništa:
-
"Ponukan izjavama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prema mom stranačkom kolegi Adisu Ahmetoviću te prema ostalim kolegama Bundestaga oštro osuđujem njegov način kojim se osvrće na politički rad mojih kolegica i kolega. Komunikacija zasnovana na uvredama, rasističkim izjavama koje više priliče jednom ultradesničaru nego demokrati samo pogoršava odnose u ovako osjetljivim vremenima. Politika svadljivosti, dizanje međuetničkih netrpeljivosti, prepucavanja bez sadržaja, posljedice će opet snositi narodi u BiH, a ponajviše Hrvati", upozorio je Juratović.
-
U ovome je doista u pravu, ali od Milanovića jednostavno ne treba očekivati ništa drugo, jer nakon šovinističkih izjava o "sapunu i parfemu", preko osporavanja genocida u Srebrenici, spomenuti posljednji istup u kojem je spomenuo "Muhameda", samo je logičan nastavak verbalne politike koja stvara neprijatelje.
Kada je riječ o Berlinu, važno je da unutar tamošnje vladajuće koalicije ipak postoje glasovi koji upozoravaju da ne treba bezrezervno vjerovati u priče o građanskoj BiH, jer to je često paravan za bošnjačku dominaciju. "Građanska država o kojoj govore SDA i Izetbegović nije građanska država, nego je on prisvojio jedan termin koji odgovara njemu kako bi s Čovićem, s kojim radi istu politiku, praktično paralizirao društvo, što je katastrofalno za BiH. Niti Čović reprezentira legitimnost svih Hrvata, niti Izetbegović građansku državu", kaže Juratović, koji je zastupnik u Bundestagu od 2005. godine.

[size=39]Ne pretjerano važna rezolucija[/size]

Na kraju krajeva, koliko je uopće važna rezolucija nazvana "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti"? Odgovor je jasan - ne pretjerano. Ne radi se o nekoj strateškoj promjeni njemačke politike, jer je vlada Olafa Scholza, kao i prijašnje Angele Merkel, apsolutni zagovornik nepromjenjivosti granica, odnosno suvereniteta država zapadnog Balkana.
Ovaj dokument to samo podebljava, pa šalje malo jaču poruku Dodiku i Čoviću i njihovim sponzorima, kao što su Aleksandar Adem Vuchiqi i Milanović. Isto tako, ovo znači da će Njemačka priznati rezultate izbora u listopadu, bez obzira na to što o tome misle u HDZ-u BiH ili na Pantovčaku. To možda nije potpuno fer, ali je politička realnost.
Ali teško da će sve to pomoći Bosni i Hercegovini, ako se unutar ove države ne postigne dogovor koji će, koliko-toliko, biti zadovoljavajuć za sve. Bez toga BiH neće napredovati ni prema EU, a Njemačka je nedavno stala uz Francuze, koji Sarajevu nisu željeli dati status kandidata za Europsku uniju. Jedan dokument Bundestaga tu ništa ne mijenja.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/njemacka-rezolucija-o-bih-je-ne-pretjerano-vazan-dokument-bundestaga-koji-nista-bitno-ne-mijenja-15220575
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 05:17

Kaže Robert Bajruši iz Jutarnjeg lista da ovaj dokument iz Bundestaga ništa ne mijenja.

Mijenja, mijenja. I te kako mijenja. Promjenio je moju percepciju a vezano uz Njemačku a to će imati ogromne geopolitičke posljedice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/7/2022, 05:33

Ova će vas rezolucija koštat jako.

Ima Hrvatska i drugih alternativa.

Sad ide ogroman odmak od Njemačke.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by mentalitet 10/7/2022, 06:09

Sora wrote:
prckov wrote:
Sora wrote:
prckov wrote:
newuser wrote:
prckov wrote:kad to mogu Borisu sta tek mogu hrvatskim diplomatima
Sve to stoji, no to ne oslobadja odgovornosti nase nesposobne politicare. Trebali su tu lobirati i ostvariti rezultate kao sto je ucinila druga strana.

ne kazem da se nisu trebali borit, samo velim da taj stav koji su izglasali bi izglasali i bez lobiranja bosnjackog politicara, prosto zato sto se to slaze sa interesima zapadnih oligarha
a zašto se to slaže prosto s interesima zapada??
zato jer im ne treba još jedno bure baruta u EU i još jedna bojišnica nakon Ukrajine a koju bi Ameri najrađe otvorili u inat EU
a mutavi Milanović kuži ko krava klavir tu  širu politiku i zato ga zovi ludi hrvatski precednik
nije on nego za krave i svinje čuvati
No
kakvo lobiranje tu treba ikome???
treba BIH ostaviti na miru jebovas pas
trebalo je ostavit dejton na miru
znas sore magare jedno  :D
je trebalo se naguziti ameru 
a tebi se jebe , nisi ti blizu raketa i bombi

Odgovorio ti je u par riijechii i to veoma precizno.A kada se radi o naguzivanju onda to na sarajevskoj seciji rade bakirovi muslimani vec 30 god.

2020-07-05

Back to top Go down

Post by Hektorović 10/7/2022, 19:42

RayMabus wrote:
Ima Hrvatska 

Hrvatska je Briselska gubernija.

Gubernator i ekipa oko njega gledaju na svoje karijere.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus 11/7/2022, 07:13

Hektorović wrote:
RayMabus wrote:
Ima Hrvatska 

Hrvatska je Briselska gubernija.

Gubernator i ekipa oko njega gledaju na svoje karijere.
Rekoh : ima Hrvatska i drugih mogućnosti.

Doći će do sukoba na relaciji Njemačka _ anglosasi a anglosasi će onda fizički odvojit Njemačku od srednje Europe-
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics