ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 2 Empty Re: U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Post by jastreb Fri 8 Jul - 15:39

Švabe su govna

jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 2 Empty Re: U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 15:50

Usvajanjem rezolucije u njemačkom Bundestagu politika HDZ-a i Dragana Čovića doživjela je značaj udarac. Ne samo da je politika Čovića izjednačena sa ciljevima Milorada Dodika, već su njih dvojica direktno označeni osobama koje rade na uništenju Bosne i Hercegovine.

U najznačajnijoj evropskoj zemlji politika HDZ-a je prvi put precizno označena destruktivnom po Bosnu i Hercegovinu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rezolucija-u-bundestagu-je-veliki-udarac-za-covica-i-hdz-ovo-su-kljucni-politicki-detalji/220708141

Neće više biti najznačajnija evropska zemlja kad je ja uništim.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 15:58

Za razliku od svih drugih država osim možda tj sasvim sigurno i Austrije dakle opet Germani svi drugi više manje su taj plin koristili za grijanje a industriju kako tako jer nemaju baš tako jako industriju.

Sad ne samo da im skaće cijena grijanja i struje nego i njihova industrija nije više konkurentna za izvoz.

TOTALNI PAD.

Ako šta kažu odma idu kontra pola Europe i Amerike jer žele pakt s Putinom.

GOTOVI SU.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Fri 8 Jul - 16:03

Njemci imaju toliko izraženu anti-srpsku politiku da doslovno svak ko radi protiv Srba po defaultu valja (ka što je slučaj sa Bošnjacima), a svako ko je u nekom vidu suradnje sa Srbima (ka što je HDZBiH), automatski ne valja. 

HDZBiH se spandža sa Srbima sam zato što su i sami obezspravljeni od strane Bošnjaka. Ali et, Bošnje su to pametno iskoristile da ih etiketiraju ka loše dečke. I sad neoliberali u Njemačkoj vrište da su HDZ-ovci srpske kurve, da su Rusofili, vaki-naki... a ljudi sam hoće da mogu sebi birati člana u Predsjedništvo.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 16:05

AlfaOmega wrote:Njemci imaju toliko izraženu anti-srpsku politiku da doslovno svak ko radi protiv Srba po defaultu valja (ka što je slučaj sa Bošnjacima), a svako ko je u nekom vidu suradnje sa Srbima (ka što je HDZBiH), automatski ne valja. 

HDZBiH se spandža sa Srbima sam zato što su i sami obezspravljeni od strane Bošnjaka. Ali et, Bošnje su to pametno iskoristile da ih etiketiraju ka loše dečke. I sad neoliberali u Njemačkoj vrište da su HDZ-ovci srpske kurve, da su Rusofili, vaki-naki... a ljudi sam hoće da mogu sebi birati člana u Predsjedništvo.
CDU je glasa za ovo. Ako njima ništa ne znači šta je HDZ dio pučke evropske stranke jer ima samo četiri mandata tamo pa onda koji će im kurac to sad im ide ono gore napisano.

SAD ĆE DA JEDU GOVNA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Fri 8 Jul - 16:08

CDU, SPD, sve je to u pet deka. I jedne i druge veže ogroman animozitet prema Rusima i Srbima. Samim tim, ka što rekoh, svako ko je protiv Srba, po defaultu im valja. Ko šuruje sa Srbima (razlog ih pri tome ne interesira), automatski ne valja. I točka!

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Fri 8 Jul - 16:10

To je simplificiranost (da ne kažem plitkost) te današnje neoliberalne politike. Boli ih kurac što se stvarno dešava u BiH i ko je tam obespravljen, znaju samo da su Srbi (i njihovi kolaboracionisti) zli jerbo su pro-Rusi, a protivnici Srba dobri. Ak to znači unitarna islamska BiH, nek onda bude unitarna islamska BiH.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 8 Jul - 16:28

AlfaOmega wrote:To je simplificiranost (da ne kažem plitkost) te današnje neoliberalne politike. Boli ih kurac što se stvarno dešava u BiH i ko je tam obespravljen, znaju samo da su Srbi (i njihovi kolaboracionisti) zli jerbo su pro-Rusi, a protivnici Srba dobri. Ak to znači unitarna islamska BiH, nek onda bude unitarna islamska BiH.

Ameri su u biti kvalitetnijeg stava prema nama.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 8 Jul - 16:29

Hrvatska diplomacija i HDZ su ipak trebali odraditi više, no oni se ipak više bave sobom, ili općenito spavaju.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 16:29

AlfaOmega wrote:To je simplificiranost (da ne kažem plitkost) te današnje neoliberalne politike. Boli ih kurac što se stvarno dešava u BiH i ko je tam obespravljen, znaju samo da su Srbi (i njihovi kolaboracionisti) zli jerbo su pro-Rusi, a protivnici Srba dobri. Ak to znači unitarna islamska BiH, nek onda bude unitarna islamska BiH.
Normalno da neće biti unitarna islamska BiH. Bio Dodik il njegova oporba u RS ni jedni ni drugi balijama neće dat svoj dio BiH.

Izračuna san ja to sve. Zato meni vojno Komšić ne smeta iduće četiri godine na toj poziciji ( predsjednik BiH je ujedno i zapovijednik OS BiH i svaki ima pravo veta ).

Oni nisu dobro izračunali šta će se njima svima desit ako mi i četvrti put instaliraju Komšića.

Ovo danas šta su napravili je objava rata Hrvatskoj. Nema dalje. Kocka je bačena.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 16:36

Hektorović wrote:

Ameri su u biti kvalitetnijeg stava prema nama.
Ti Amerikanci su prije par dana doslovno javno totalno otvoreno i brutalno popljvali Bakira kad je on počeo govorit kako on nije korupcija i nije isti kao Dodik i Čović.

Ovi danas pod izlikom korupcije i tobože brige za BiH ovo naprave i stave na optuženičku klupu Hrvate i Srbe ( nakon šta su odbili promjene i nametnuli izbore ) i Bakira uopće ne spomenu dakle daju mu vjetar u leđa pred izbore a mi na optuženičku klupu.

I to naprave na Bajram.

Pa poruka ne može biti jasnija nego šta je.

OVO JE OBJAVA RATA. ČISTA OBJAVA RATA.

KOCKA JE BAČENA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 17:01

Njemačka je danas zapečatila svoju sudbinu. Sad se neće izvuć uopće.

Tamo na sastanku EU glasali su protiv nas a podržali Komšića pa im je uslijedio napad na Ukrajinu i to dira sve osim Orbana koji nas je podržao ( jedino njemu nisu stavljene sankcije na rusku naftu dakle to nije slučajno ) a sad su oni kao zemlja napravili ovo i nije skup zemalja ova odluka nego njihova vlastita.

NJIHOVA SUDBINA JE DANAS ZAPEČAČENA.

SAD ĆU IH UNIŠTITI.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Fri 8 Jul - 17:14

U razgovoru za “Avaz” Ahmetović ističe da je Njemačka po prvi put, kroz svoj Parlament, odlučila javno i čvrsto stati iza BiH.
- Rezolucija posvećena BiH nije dobila podršku samo od vladajuće poslaničke grupe koju čine SPD, Liberali i Zeleni, nego čak i od CDU/CSU. Samo da znate, to je sestrinska partija HDZ-a u Hrvatskoj i BiH. Ta rezolucija ima značaj za Njemačku, Evropu, a specijalno za zapadni Balkan i BiH. 

--

NEĆETE OVO PREŽIVIT JA VAM KAŽEM. SAD ČETE VIDIT ŠTA VAS ČEKA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by mentalitet Fri 8 Jul - 18:04

Pa nemojte biiti na kraj srca dragi moji krvatici,zar ste zaboravili na Danke Deutschland.
https://www.youtube.com/watch?v=2ua1WB-fovQ

A ja vec 25 godna tvrdm kako su vam schwabe ucerale do krajnika da se nkad vishe necete moci oporavit od toga.I neka,a vezivali ste zastave sa muslimanima vjerujuci da je to hrvatsko cvijece pa ste na referendumu preglasali srbe.Jebo ja mater onom Dodi koji vam pomaze da vas viishe ne guze muslici i schwabe.Mali glupi krvatici!!!!!

2020-07-05

Back to top Go down

Post by jastreb Fri 8 Jul - 18:15

mentalitet wrote:Pa nemojte biiti na kraj srca dragi moji krvatici,zar ste zaboravili na  Danke Deutschland.
https://www.youtube.com/watch?v=2ua1WB-fovQ

A ja vec 25 godna tvrdm kako su vam schwabe ucerale do krajnika da se nkad vishe necete moci oporavit od toga.I neka,a vezivali ste zastave sa muslimanima vjerujuci da je to hrvatsko cvijece pa ste na referendumu preglasali srbe.Jebo ja mater onom Dodi koji vam pomaze da vas viishe ne guze muslici i schwabe.Mali glupi krvatici!!!!!
Potpis.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by newuser Fri 8 Jul - 19:37

AlfaOmega wrote:CDU, SPD, sve je to u pet deka. I jedne i druge veže ogroman animozitet prema Rusima i Srbima. Samim tim, ka što rekoh, svako ko je protiv Srba, po defaultu im valja. Ko šuruje sa Srbima (razlog ih pri tome ne interesira), automatski ne valja. I točka!
Pa ne bih rekao da imaju animozitet prema Srbima i Rusima. Srbe i Ruse se ne moze stavljati u istu recenicu jedan je veliki i mocan narod drugi je mali i u svjetskim okvirima nebitan.
Nazalost Njemacka bojim se izvrsava neciju drugu politiku i sama sebi steti kao i cijela EU uostalom.
Vezano za temu, davno sam još govorio i pisao da će BiH na kraju biti Bošnjačko/Srpska država do konačne podjele. Nas u tome nema.
newuser

2015-09-09

Back to top Go down

Post by newuser Fri 8 Jul - 19:45

Inače moram primjetiti da su Srbi i Bošnjaci puno kvalitetniji političari i bolje shvaćaju stvari.
Oni se ca. 30 godina pripremaju i ukopavaju pozicije na medjunarodnom planu. Hrvatska se ukljucila zadnju godinu i vidimo Plenkija su njegovi frendovi sa zapada ponizili pogotovo u i oko BiH.
No kako se kaže, onako je kako se zasluži.
newuser

2015-09-09

epikur37 and Hektorović like this post

Back to top Go down

Post by mentalitet Fri 8 Jul - 20:43

newuser wrote:
AlfaOmega wrote:CDU, SPD, sve je to u pet deka. I jedne i druge veže ogroman animozitet prema Rusima i Srbima. Samim tim, ka što rekoh, svako ko je protiv Srba, po defaultu im valja. Ko šuruje sa Srbima (razlog ih pri tome ne interesira), automatski ne valja. I točka!
Pa ne bih rekao da imaju animozitet prema Srbima i Rusima. Srbe i Ruse se ne moze stavljati u istu recenicu jedan je veliki i mocan narod drugi je mali i u svjetskim okvirima nebitan.
Nazalost Njemacka bojim se izvrsava neciju drugu politiku i sama sebi steti kao i cijela EU uostalom.
Vezano za temu, davno sam još govorio i pisao da će BiH na kraju biti Bošnjačko/Srpska država do konačne podjele. Nas u tome nema.

Imaju i to jebeno izrazen.Ne moguu si pomoci da to ne pokazu ,posebno kada su piijani.Ziviio sam u Njemachkoj 10 godina i radiio sam eksperimente sa njiima.Dosta su nepovjerljiivi ali ako ih chastish sa par piva i kazesh da si Hrvat chiji je dida bio ustasha odmah te prihvacaju i odusheve se pa onda postanuu iskreni i pochnu srati o tome kako su oni nadljudi i narod koji je iznad drugih.Pokvareni su, pa ce ako treba i najrodjenije prodati za par DM (u ono vrijeme kada je DM bila u optiicaju).Ma poznam ih bolje nego svoj dzep.Znam da je glupo i priimiitivno generaliizirat ali kada su oni u piitanju ne grijeshim nishta.Kada vide da nekoga mogu preveslati kao shto su hrvate u zadnjem WWII i ovom iz 1991 onda se uvuku pod kozu i laskaju da ne povjerujesh chekajuci svoj trenutak da ti ga uvale do krajnika.Glupi hrvati misle da ih razlikuju od drugih i vishe poshtivaju,moj kurac ,za njih su svi slaveni primitivna i zaostala bica kao shto su za amerikance crnci.I samo misle na sebe.Ajde to mi je ok ,ali onda mi nemoj glumiti frenda i gledati da ukradesh moje.Kuzish?Drugachiji su kada imaju gospodara,onda su poslushni do zla boga bez imalo ponosa i samoposhtovanja.Americhke kujice::::))))

2020-07-05

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 8 Jul - 20:49

newuser wrote:Inače moram primjetiti da su Srbi i Bošnjaci puno kvalitetniji političari i bolje shvaćaju stvari.
Oni se ca. 30 godina pripremaju i ukopavaju pozicije na medjunarodnom planu. Hrvatska se ukljucila zadnju godinu i vidimo Plenkija su njegovi frendovi sa zapada ponizili pogotovo u i oko BiH.
No kako se kaže, onako je kako se zasluži.

To uzdavanje u Plenkijeve odlične veze i rejting sa EPP je ispao teški promašaj, kad sam CDU/CSU glasa kontra nas, i ovaj CDU švabski kepec u OHR-u sprovodi politiku zatiranja HR pozicije u BiH.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by newuser Fri 8 Jul - 21:14

mentalitet wrote:
newuser wrote:

Imaju i to jebeno izrazen.Ne moguu si pomoci da to ne pokazu ,posebno kada su piijani.Ziviio sam u Njemachkoj 10 godina i radiio sam eksperimente sa njiima.Dosta su nepovjerljiivi ali ako ih chastish sa par piva i kazesh da si Hrvat chiji je dida bio ustasha odmah te prihvacaju  i odusheve se pa onda postanuu iskreni i pochnu srati o tome kako su oni nadljudi i narod koji je iznad drugih.Pokvareni su, pa ce ako treba i najrodjenije prodati za par DM (u ono vrijeme kada je DM bila u optiicaju).Ma poznam ih bolje nego svoj dzep.Znam da je glupo i priimiitivno generaliizirat ali kada su oni u piitanju ne grijeshim nishta.Kada vide da nekoga mogu preveslati kao shto su hrvate u zadnjem WWII i ovom iz 1991 onda se uvuku pod kozu i laskaju da ne povjerujesh chekajuci svoj trenutak da ti ga uvale do krajnika.Glupi hrvati misle da ih razlikuju od drugih i vishe poshtivaju,moj kurac ,za njih su svi slaveni primitivna i zaostala bica kao shto su za amerikance crnci.I samo misle na sebe.Ajde to mi je ok ,ali onda mi nemoj glumiti frenda i gledati da ukradesh moje.Kuzish?Drugachiji su kada imaju gospodara,onda su poslushni do zla boga bez imalo ponosa i samoposhtovanja.Americhke kujice::::))))
Sve ovisi u kakvim si se krugovima kretao.
Doduse ne mogu o Srbima pricati nesto jer nisam s njima/vama imao puno posla. Dok recimo s druge strane s Rusima jesam i imaju dosta jake pozicije i ne vidim da su diskriminirani ni po kom osnovu, stovise cak. Sve je od iskustva do iskustva ne može se generalizirati. Puno ovisi o tome u kojem si krugu ljudi, ako si se družio s nekim priprostim Kneipe-ašima :) vjerujem u negativna iskustva.
newuser

2015-09-09

Back to top Go down

Post by Hektorović Fri 8 Jul - 22:04

Grlić Radman tvrdi: Rezolucija Bundestaga o BiH nije službeni stav Njemačke
U Bundestagu usvojena rezolucija o BiH, Čović i Dodik ocijenjeni kao glavni krivci za loše stanje - Page 2 B_220708176
Hrvatski Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman komentarisao je danas usvojenu Rezoluciju o BiH u njemačkom Bundestagu rekavši da ona nije "službeni stav Njemačke".
"Ovdje se radi o jednoj neobvezujućoj političkoj izjavi potaknutoj od jednog zastupnika bošnjačkog porijekla koja ne odražava službeni stav Njemačke", rekao je novinarima hrvatski šef diplomatije uoči 15. međunarodne konferencije Dubrovnik Forum.
Dodao je da je službeni stav Njemačke sadržan u aktima Evropske unije, a da je danas usvojena rezolucija "politička izjava parlamenta jedne zemlje članice, jedne frakcije, koja ne mijenja strukturu niti ima utjecaja na međunarodno pravo, tj. Dejtonsko-pariški sporazum".
Ministar smatra da je važno sve ono što je sadržano u dokumentu EU, oko čega se hrvatska diplomatija mjesecima angažirala.
"Prije svega to je Strateški kompas, gdje su sve zemlje članice EU podržale referencu koja govori o jednakopravnosti tri konstitutivna naroda, koja je kasnije ušla i u zaključke Evropskog vijeća", kazao je Grlić Radman.
Rezoluciju koju je njemački parlament usvojio hrvatski ministar smatra štetnom.
"Naravno da se ova politička izjava zloupotrebljava. Ne pridonosi dijalogu. BiH treba počivati na dijalogu, Dejtonskom sporazumu. Apelujemo i na bošnjačke lidere da uspostave dijalog s hrvatskim liderima kako bi se prevladali nesporazumi", rekao je Grlić Radman, prenose hrvatski mediji.
Kazao je kako je interes zastupnika Adisa Ahmetovića (SPD) koji je inicirao rezoluciju, logičan jer on zastupa određene politike koje dolaze iz BiH te je ponovio da to ne odražava službeni stav njemačke Vlade.
"Naš vanjskopolitički odbor uputio je već ranije pismo u kojem je prosvjedovao svojim kolegama u parlamentu da je Hrvatskoj, kao zemlji članici EU i NATO saveza, u interesu stabilna BiH. Ona može biti stabilna zemlja samo ako se provode načela iz Dejtonskog sporazuma, koji je temelj moderne BiH", zaključio je Grlić Radman.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics