Niska izlaznost u Splitu.Je li to lose za Puljka i njegovu opciju?
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Niska izlaznost u Splitu.Je li to lose za Puljka i njegovu opciju?
Ne mora MOST ništa ako neće no jasno je da će mu dat podršku tako da ne dođe Kerum i company.
MOST ne mora ništa. Mogu slobodno i u oporbi bit.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Sanader nakon sjednice vrha HDZ-a: Za poraz u Splitu je kriva fjaka
prije 39 minuta
Foto, video: Index
NAKON proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a u središnjici je Ante Sanader dao izjavu i komentirao rezultate u Splitu.
Premda su rezultati HDZ-a u Splitu skoro pa katastrofalni jer je dobio gotovo upola manje zastupnika od Centra, a njegov se kandidat za gradonačelnika Zoran Đogaš jedva provukao u drugi krug, gdje će se za dva tjedna sučeliti s Puljkom, Sanader je rekao da HDZ ostaje najjača oporbena stranka u Splitu.
Ante Sanader komentirao izbore u Splitu
Zahvalio je Zoranu Đogašu što je kao nezavisni bio njihov kandidat na izborima. Rekao je da su ga predložili kao uglednog građanina Splita i da je on dao svoj maksimalni doprinos kampanji. Kazao je da je Đogaša predložio Gradski odbor i da je "svugdje dobio potporu".
Sanader je čestitao Puljku na pobjedi u prvom krugu i rekao da "HDZ ide u drugi krug punom snagom".
Ustvrdio je da je fjaka utjecala na birače HDZ-a.
"Očito je ljeto učinilo svoje. Vidjet ćete u drugom krugu", rekao je pa dodao kako u HDZ-u imaju strategiju za drugi krug. "Cijela ljevica je otišla za Puljka, mi imamo cijeli bazen i to će donijeti rezultate", kaže Sanader.
"Nama je Split važan, zbog Splita su izbori", kaže Sanader i dodaje kako je HDZ podržao sve što je dobro za grad.
prije 39 minuta
Foto, video: Index
NAKON proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a u središnjici je Ante Sanader dao izjavu i komentirao rezultate u Splitu.
Premda su rezultati HDZ-a u Splitu skoro pa katastrofalni jer je dobio gotovo upola manje zastupnika od Centra, a njegov se kandidat za gradonačelnika Zoran Đogaš jedva provukao u drugi krug, gdje će se za dva tjedna sučeliti s Puljkom, Sanader je rekao da HDZ ostaje najjača oporbena stranka u Splitu.
Za poraz okrivio fjaku
Ante Sanader komentirao izbore u Splitu
Zahvalio je Zoranu Đogašu što je kao nezavisni bio njihov kandidat na izborima. Rekao je da su ga predložili kao uglednog građanina Splita i da je on dao svoj maksimalni doprinos kampanji. Kazao je da je Đogaša predložio Gradski odbor i da je "svugdje dobio potporu".
Sanader je čestitao Puljku na pobjedi u prvom krugu i rekao da "HDZ ide u drugi krug punom snagom".
"Očito je ljeto učinilo svoje. Vidjet ćete u drugom krugu", rekao je pa dodao kako u HDZ-u imaju strategiju za drugi krug. "Cijela ljevica je otišla za Puljka, mi imamo cijeli bazen i to će donijeti rezultate", kaže Sanader.
"Nama je Split važan, zbog Splita su izbori", kaže Sanader i dodaje kako je HDZ podržao sve što je dobro za grad.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
pa u interesu im je sudjelovati u vlasti. i njima i Puljku.RayMabus wrote:Ne mora MOST ništa ako neće no jasno je da će mu dat podršku tako da ne dođe Kerum i company.
Puljku je u interesu jer je sa njima imao najbolju suradnju, najmanje su ga od sviju drugih zajebavali(a najviše SDP).
Drugo kada imaš takvu ogromnu većinu kao Puljak, a fali ti jedan vijećnik, lakše ti je vladati ako imaš širu koaliciju spremnu na suradnju, jer onda .. zamisli da mu sada podršku samo da SDP i MOST ode u oporbu - onda bi opet SDP počeo srati nakon dva tjedna.. onda bi opet Matijević počeo srati da želi biti direktor, da je Ivošević ovakav-onakav, da ima nezaposlenog kuma kojeg želi utrpati negdje itd.. ovako ako imaš dva koalicijska mala partnera, ne mogu tako srati, jer će drugi dati podršku itd..
to je totalno drugačije nego da Puljak ima 12 vijećnika, pa mu trebaju 2 iz SDPa i 2 iz MOSTa. Onda bi ga i jedni i drugi mogli zajebavati(što su radili u prošlom sazivu, najviše SDP pa onda Možemo! /Pametno itd).
drugo i SDPu i MOSTu se isplati ući u koaliciju. MOST je stranka za reforme - na lokalnoj razini, a imali su dobru suradnju sa Puljkom. Najbolje da će MOST biti oporba zajedno sa HDZom , a MOST je i nastao kao borba vs HDZa, ili sa DP/Suverenistima koji su im "konkurencija" u glasovima desnog dijela ljudi.
Logičnije je MOSTu biti sa Puljkom, jer ako od svega ovoga ispadne super sa Splitom(a ispasti će) MOST na idućim izborima može imati kampanju da su i oni sudjelovali i da su zaslužni za to što je Split najbolji grad u RH i šire.
isto vrijedi i za SDP , oni su ih prošle izbore ucjenjivali , toliko da je vjerojatno Puljku mrži ovaj Matijević nego Đogaš, ali zato sada su jadni i nemoćni. morati će ako ne žele da nestanu kao stranka ući u vlast da bi mogli srati "e i mi smo sudjelovali u uvođenju reda u Splitu".
kužiš :) zato je najlogčnije da obje stranke idu u koaliciju, u interesu je njih (SDP/MOST) i u interesu je Puljka. Stranka koja izvisi će popušiti iduće izbore, praktički će nestati, a Puljku da ima samo jednog partnera ta će mu stvarati probleme
ovaj Sanader ide sa pretpostavkom da će recimo svi iz MOSTa glasovati za Đogaša. haha.
Iman dva frenda koja su glasovali za MOST a u drugi krug čvrsto za Puljka.
čak i dio Kerumovih prema anketama će prije za Puljka nego Đogaša.
Uglavnom , Đogaš će proći lošije od "doktora Vice" u drugom krugu
Iman dva frenda koja su glasovali za MOST a u drugi krug čvrsto za Puljka.
čak i dio Kerumovih prema anketama će prije za Puljka nego Đogaša.
Uglavnom , Đogaš će proći lošije od "doktora Vice" u drugom krugu
ovog puta nije bio kriv crni labud
ovog puta nije bio kriv crni labud
vili40-
2015-08-02
Znam al napisa si da MORA a ja ti kažem da MOST NE MORA NIŠTA AKO NEĆE.
Zašto bi oni MORALI trčat za njime ?
Zašto bi oni MORALI trčat za njime ?
2014-04-11
Glavni analitičar HDZ-a: Dogodio nam se crni labud, moramo istražiti zašto
Savjetnik premijera Andreja Plenkovića nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet, a ne četiri mandata
Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud, komentirao je rezultate izbora Robert Kopal, glavni analitičar HDZ-a i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, piše N1.
On je vodio kampanju i smatra kako je ona bila dobra te da s HDZ-ove strane nije učinjena pogreška. No, nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet mandata, a ne četiri koliko su osvojili.
– S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da sve to analiziramo – rekao je Kopal i dodao:
– Kad se to dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, s obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja poklapalo se s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se mnogo teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako mnogo fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013. Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti.
Savjetnik premijera Andreja Plenkovića nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet, a ne četiri mandata
Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud, komentirao je rezultate izbora Robert Kopal, glavni analitičar HDZ-a i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, piše N1.
On je vodio kampanju i smatra kako je ona bila dobra te da s HDZ-ove strane nije učinjena pogreška. No, nezadovoljan je rezultatima jer su očekivali pet mandata, a ne četiri koliko su osvojili.
– S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da sve to analiziramo – rekao je Kopal i dodao:
– Kad se to dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, s obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja poklapalo se s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se mnogo teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako mnogo fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013. Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti.
vili40-
2015-08-02
Možda bi morali trčat za Lidijom Bačić a za Puljkom sigurno neće.
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/nikad-seksipilnija-lidija-bacic-pokazala-je-nove-i-izazovne-fotografije-nisu-za-one-slabog-srca-pogledajte-galeriju-1203906
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/nikad-seksipilnija-lidija-bacic-pokazala-je-nove-i-izazovne-fotografije-nisu-za-one-slabog-srca-pogledajte-galeriju-1203906
2014-04-11
Nu Lidije, ostavi se smokija.RayMabus wrote:Možda bi morali trčat za Lidijom Bačić a za Puljkom sigurno neće.
Em samo tovi em,...smoki:)
dijagram-
2015-08-09
šta bi je našprica dobro
AssadNaPodmornici wrote:šta bi je našprica dobro
dijagram-
2015-08-09
"Ovaj krug počinje 0:0. Nema prenošenja bodova i toga trebaju biti svi svjesni. Svjestan sam ja, a svjestan je i kolega Puljak. Dakle, govorimo o tome da utakmica počinje ispočetka. Nema nikakve predaje, ja sam uvjeren da će biti drugačije", kaže Đogaš.
Puljak je odgovorio da krug ne počinje s 0:0 i da su Splićani u prvom krugu pokazali što misle o onome što je Centar radio."Žele da zadržimo isti smjer, smjer reda, javnih natječaja i brige za javno dobro. Ne samo to, već su nam dali i podršku u gradskom vijeću gdje imamo većinu", komentirao je Puljak.
fjaka
Puljak je odgovorio da krug ne počinje s 0:0 i da su Splićani u prvom krugu pokazali što misle o onome što je Centar radio."Žele da zadržimo isti smjer, smjer reda, javnih natječaja i brige za javno dobro. Ne samo to, već su nam dali i podršku u gradskom vijeću gdje imamo većinu", komentirao je Puljak.
fjaka
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Mi o Lidiji , a ti o ovim pedercinama:)debotoijusto wrote:"Ovaj krug počinje 0:0. Nema prenošenja bodova i toga trebaju biti svi svjesni. Svjestan sam ja, a svjestan je i kolega Puljak. Dakle, govorimo o tome da utakmica počinje ispočetka. Nema nikakve predaje, ja sam uvjeren da će biti drugačije", kaže Đogaš.
fjaka
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Mi o Lidiji , a ti o ovim pedercinama:)debotoijusto wrote:"Ovaj krug počinje 0:0. Nema prenošenja bodova i toga trebaju biti svi svjesni. Svjestan sam ja, a svjestan je i kolega Puljak. Dakle, govorimo o tome da utakmica počinje ispočetka. Nema nikakve predaje, ja sam uvjeren da će biti drugačije", kaže Đogaš.
fjaka
nakon sto ste je oba poprskali sacekam da se istusira
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
a onda i ti špricaš
nista ja, to yodadebotoijusto wrote:dijagram wrote:Mi o Lidiji , a ti o ovim pedercinama:)debotoijusto wrote:"Ovaj krug počinje 0:0. Nema prenošenja bodova i toga trebaju biti svi svjesni. Svjestan sam ja, a svjestan je i kolega Puljak. Dakle, govorimo o tome da utakmica počinje ispočetka. Nema nikakve predaje, ja sam uvjeren da će biti drugačije", kaže Đogaš.
fjaka
nakon sto ste je oba poprskali sacekam da se istusira
moje su zadranke
dijagram-
2015-08-09
[size=44]Vici dani odbrojani: Iako nije bio u igri za gradonačelničku fotelju, čelnik splitskog HDZ-a najveći je gubitnik splitskih izbora
PIŠE GABRIJELA RADANOVIĆ
27. lipnja 2022. - 19:35[/size]
[size=39]
Predviđaju mu stranački pad - Vice MihanovićVojko Bašić/Cropix
[/size]
Hrvatska demokratska zajednica doslovno se progurala u drugi krug lokalnih izbora u Splitu. Izjave poput one da je HDZ postigao rezultate u skladu s dosadašnjima, kao i konstatacija njihova nestranačkog kandidata Zorana Đogaša kako "ne bih bio zadovoljan legitimitetom" da je postao gradonačelnik s tako malom izlaznošću, nikako im ne pridonose u trenutku kad ih je izdala njihova vjerna glasačka "mašinerija".
Lošim brojkama ne pridonosi ni komentar čelnika splitskog ogranka HDZ-a Vice Mihanovića, koji je rekao da su "ostali na gotovo istom broju glasova kao i na prošlim izborima". Doduše, Mihanović se dan nakon izbora ispravio kazavši kako je mislio na postotak, a ne na broj glasača. Kako bilo, brojke im nikako ne idu u prilog.
Na prošlim lokalnim izborima Ivica Puljak osvojio je 17.500 glasova, a ove nedjelje je debelo premašio lanjsku brojku za pet tisuća glasova. U prvom krugu nedjeljnih izbora povjerenje mu je dao 22.561 sugrađanin.
Dobar dio desnici naklonjenih glasača nije izišao na birališta ili, pak, nije glas poklonio HDZ-ovu nestranačkom kandidatu, što je rezultiralo i ulaskom Domovinskog pokreta u Gradsko vijeće. Nema sumnje da je to još jedan težak udarac za Vicu Mihanovića, koji ove godine zbog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa ne može biti ni lokalni zastupnik u Vijeću, tako da praktički već cijeli grad govori da se neće još dugo zadržati na čelu splitskog HDZ-a. Nema ga u Vijeću, izbore je praktički dvaput u godinu dana izgubio (a najviše ih je zazivao!), a glavni koalicijski partner Željko Kerum javno ga je prokazao za izborni fijasko.
- Analize će stranka raditi nakon izbora, sad su svi isključivo fokusirani kako pomoći kandidatu i stranci da u drugom krugu ostvari što bolji rezultat - kazali su nam izvori iz vrha splitskog HDZ-a. Neslužbeno su nam komentirali i poražavajuće brojke građana koji su im dali svoj glas.
Više nam je članova HDZ-a i prije prvog kruga lokalnih izbora priznalo kako Đogaš nije bio dobar izbor, a nedjeljni rezultati potvrdili su njihova crna predviđanja. No, kad se sve zbroji i oduzme, Đogaš ima više glasova od HDZ-ove liste. Svakako će imati što analizirati iza izbora i račun pritom položiti središnjici stranke, koja je definitivno više očekivala od nekad jakog splitskog ogranka.
PIŠE GABRIJELA RADANOVIĆ
27. lipnja 2022. - 19:35[/size]
[size=39]
Predviđaju mu stranački pad - Vice MihanovićVojko Bašić/Cropix
[/size]
[url=https://twitter.com/intent/tweet?text=Vici dani odbrojani%3A Iako nije bio u igri za gradona%C4%8Delni%C4%8Dku fotelju%2C %C4%8Delnik splitskog HDZ-a najve%C4%87i je gubitnik splitskih][/url]
Hrvatska demokratska zajednica doslovno se progurala u drugi krug lokalnih izbora u Splitu. Izjave poput one da je HDZ postigao rezultate u skladu s dosadašnjima, kao i konstatacija njihova nestranačkog kandidata Zorana Đogaša kako "ne bih bio zadovoljan legitimitetom" da je postao gradonačelnik s tako malom izlaznošću, nikako im ne pridonose u trenutku kad ih je izdala njihova vjerna glasačka "mašinerija".
Lošim brojkama ne pridonosi ni komentar čelnika splitskog ogranka HDZ-a Vice Mihanovića, koji je rekao da su "ostali na gotovo istom broju glasova kao i na prošlim izborima". Doduše, Mihanović se dan nakon izbora ispravio kazavši kako je mislio na postotak, a ne na broj glasača. Kako bilo, brojke im nikako ne idu u prilog.
Na prošlim lokalnim izborima Ivica Puljak osvojio je 17.500 glasova, a ove nedjelje je debelo premašio lanjsku brojku za pet tisuća glasova. U prvom krugu nedjeljnih izbora povjerenje mu je dao 22.561 sugrađanin.
Dobar dio desnici naklonjenih glasača nije izišao na birališta ili, pak, nije glas poklonio HDZ-ovu nestranačkom kandidatu, što je rezultiralo i ulaskom Domovinskog pokreta u Gradsko vijeće. Nema sumnje da je to još jedan težak udarac za Vicu Mihanovića, koji ove godine zbog novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa ne može biti ni lokalni zastupnik u Vijeću, tako da praktički već cijeli grad govori da se neće još dugo zadržati na čelu splitskog HDZ-a. Nema ga u Vijeću, izbore je praktički dvaput u godinu dana izgubio (a najviše ih je zazivao!), a glavni koalicijski partner Željko Kerum javno ga je prokazao za izborni fijasko.
- Analize će stranka raditi nakon izbora, sad su svi isključivo fokusirani kako pomoći kandidatu i stranci da u drugom krugu ostvari što bolji rezultat - kazali su nam izvori iz vrha splitskog HDZ-a. Neslužbeno su nam komentirali i poražavajuće brojke građana koji su im dali svoj glas.
Više nam je članova HDZ-a i prije prvog kruga lokalnih izbora priznalo kako Đogaš nije bio dobar izbor, a nedjeljni rezultati potvrdili su njihova crna predviđanja. No, kad se sve zbroji i oduzme, Đogaš ima više glasova od HDZ-ove liste. Svakako će imati što analizirati iza izbora i račun pritom položiti središnjici stranke, koja je definitivno više očekivala od nekad jakog splitskog ogranka.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Gledao sam Lidiju uživo prošli vikend, stajao točno ispod nje, sve sam vidioRayMabus wrote:Možda bi morali trčat za Lidijom Bačić a za Puljkom sigurno neće.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Dobra Lidija, uh kako bih ja nju jebo
Inace ko je njen jebac, zna li se
Inace ko je njen jebac, zna li se
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
kaže ante sanader kriva je fjaka što hadezejci nisu izašli na izbore
prije srednjak plenkiju izborne bazemarcellus wrote:kaže ante sanader kriva je fjaka što hadezejci nisu izašli na izbore
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Uskrsnila Mletačka republika, izlaznost 60%
» Most neće podržati Puljka
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Rekordno niska stopa nataliteta u Kini
» Most neće podržati Puljka
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj