Niska izlaznost u Splitu.Je li to lose za Puljka i njegovu opciju?
Page 6 of 7
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Niska izlaznost u Splitu.Je li to lose za Puljka i njegovu opciju?
AssadNaPodmornici wrote:razvija se i Osijek , IT sektor je buknio .. IT industrija tamo raste luđački, imaju sve veći i veći izvor, i onda normalno kada imaš neku industriju, razvijaju se i ostali segmenti ekonomije.. građevina, usluge, trgovina, restorani, kafići, pa čak i lokalna poljopriveda itd..vuksadinare wrote:nije samo split u razvitku..razvija se i osijek...kod njih je problem radne snage jer se prijasnjih godina dosta odselilo...ali sad dosta manje odlazi..dosta madjari pa i austrijanci ulazu u to osjecko podrucje..baranja je sve vise pozeljna turisticka destinacija ne samo zbog kopackog rita razvio se dosta i seoski turizam...uglavnom split i osijek koji su do ne tako davno doslovno bili mrtve zone sada postaju perspektivnije za zivot..zagreb je stagnirao i tu je yoda u pravu a rijeka je gotovo isto kao prije..i za vrijeme obersnela...slabo..
Osijek ima u biti solidno i dobro vođeno sveučilište, posebno stem faxovi.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
meni nakon faksa, najbolji studenti, zanimljivo većina njih iz Hercegovine, svi najbolji(i sa najjačim vezama) završili u ZGu uglavnom trpanje po državnim firmama, itd.. netko i završio negdje u privatnom sektoru.. tko nije otišao u ZG raditi nakon faksa sa 3000-4000kn , taj uglavnom i nije radio u struci.. (kao ja)Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Trenutno ne hrle u ZG kao što su išli prije 10godina jer zbog centralizacije države sva radna mjesta su bila u ZGu.
Danas više uhljeb pozicije nisu nešto privlačno, a osim It sektora (koji je jak sada i u Splitu) ZG ne nudi ništa više. sada koliko ljudi ode za ZG još toliko dođe iz Zagreba u Split. Znam ih već dosta. Kroz par godina nakon što možemo razjebe zagreb a ivošević uvede reda po Splitu, situacija će biti obrnuta puno više ljudi će dolaziti iz ZGa u St
Prošlo je vrijeme kad je glavni cilj bio uhljebit se u neko ministarstvo u zg
da ne spominjemo koliko je split ugodniji za život od sivog zg-a
nije bilo bolje niti sa drugim faksevima, završiš računalstvo prije 10godina, imao si jedino Erikson za IT /Elektrotehniku i Siemens,.... dok morao si ići u ZG za ozbiljniju karijeru.. i ta ekipa moje generacije koja je otišla u ZG , nije se niti vratila, zanimljivo hejtaju Split.. to mi je ne razjašneni fenomen
sada ima tona firmi, baš ono tona, ono možeš otić u ZG, ovi iz ZGa dolaze u ST itd, nije ono "bježanija" kao prije 10godina..
U tome nisam nikad vidio nikakav problem.AssadNaPodmornici wrote:
sada ima tona firmi, baš ono tona, ono možeš otić u ZG, ovi iz ZGa dolaze u ST itd, nije ono "bježanija" kao prije 10godina..
Sa stajališta hrvatskih patriota i suverenista, svi smo mi hrvatski državljani. Nema tu bježanije. Nije nitko pobjegao iz države.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:ako misliš za Možemo! to je istina. u ZGu 0 reformi, klupice u rainbow boje , divlje svinje po gradu.
Zato su u Splitu doživjeli potop jer ljudi vidjeli da "puno zuje malo meda daje".
što se tiče Puljak/Centar/Ivošević nikakvo razočaranje. Asevi rade tuta forca unatoč sabotažama. Inače unatoč svim ovim "aferama" ne bi ovi osvojili još više glasova nego zadnje izbore. Split za 3godine bude definitvno no1 veliki RH grad za život.
Za 10godina, ZG i ST se neće moći uspoređivati po kvaliteti života, kao što se prije 10godina nisu mogli uspoređivati također.
kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
takav je moj dojam povremenim dolascima ne svojom voljom
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
AssadNaPodmornici wrote:meni nakon faksa, najbolji studenti, zanimljivo većina njih iz Hercegovine, svi najbolji(i sa najjačim vezama) završili u ZGu uglavnom trpanje po državnim firmama, itd.. netko i završio negdje u privatnom sektoru.. tko nije otišao u ZG raditi nakon faksa sa 3000-4000kn , taj uglavnom i nije radio u struci.. (kao ja)
nije bilo bolje niti sa drugim faksevima, završiš računalstvo prije 10godina, imao si jedino Erikson za IT /Elektrotehniku i Siemens,.... dok morao si ići u ZG za ozbiljniju karijeru.. i ta ekipa moje generacije koja je otišla u ZG , nije se niti vratila, zanimljivo hejtaju Split.. to mi je ne razjašneni fenomen
Sindrom Željka Komšića. Dodvoravanje večini oko sebe.
2018-04-10
RayMabus likes this post
debotoijusto wrote:kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
Po čemu je to ZG bolji po komunalijama?
Split ima dobro sveučilište, solidne bolnice, prometno je grad uređen. Škole i vrtići sređeni.
Nekretnine su skupe, ali skupe su i u ZG.
2018-04-10
ako gledas s pozicije rentijerstva sve pet , posjedujes i jos drzava daje olaksiceHektorović wrote:debotoijusto wrote:kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
Split ima dobro sveučilište, solidne bolnice, prometno je grad uređen. Škole i vrtići sređeni.
za biti na trzistu rada kao proleter neodrzivo
komunalni problem slicni kao ZG
2014-04-12
debotoijusto wrote:ako gledas s pozicije rentijerstva sve pet , posjedujes i jos drzava daje olaksiceHektorović wrote:debotoijusto wrote:kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
Proletera danas niti nema.
2018-04-10
Hektorović wrote:debotoijusto wrote:ako gledas s pozicije rentijerstva sve pet , posjedujes i jos drzava daje olaksiceHektorović wrote:debotoijusto wrote:kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
ma dobro to ja malo zbog dramaturgije kuzis sto hocu reci
2014-04-12
Sve probleme koje ima Split, ima i Zagreb. Od manjka parkinga, do nekih problema oko komunalnog odvoza.
S time što je Zagreb nevjerojatno prezadužen a Split to nije.
S time što je Zagreb nevjerojatno prezadužen a Split to nije.
2018-04-10
Hektorović wrote:
a tek doktorati, jel obračunavaju PDV na kupljene ili to ide na crno?
Ferit u Osijeku je jedan od boljih Stem fakulteta u državi.. Među najboljima i generator je razvoja Osijeka zadnjih par godina
Hektorović likes this post
Hektorović wrote:debotoijusto wrote:ako gledas s pozicije rentijerstva sve pet , posjedujes i jos drzava daje olaksiceHektorović wrote:debotoijusto wrote:kvaliteta zivota u ST je afrika sa strujom , od najma cijena nekretnina/dostupnost komunalija... da ne pricam o parkingu
U Splitu tko ima malo ambicije može se zaraditi i živjeti dobro... Radiš dvije godine na bausteli naučiš neki zanat ide lova.. Plus drugi poslovi
AssadNaPodmornici wrote:Ferit u Osijeku je jedan od boljih Stem fakulteta u državi.. Među najboljima i generator je razvoja Osijeka zadnjih par godina
Upravo to.
2018-04-10
marcellus wrote:Hektorović wrote:
a tek doktorati, jel obračunavaju PDV na kupljene ili to ide na crno?
Ekonomija je posebna priča, no ostali su sasvim solidni doktorski studiji.
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:
U Splitu tko ima malo ambicije može se zaraditi i živjeti dobro... Radiš dvije godine na bausteli naučiš neki zanat ide lova.. Plus drugi poslovi
U Dalmaciji se niti ne može biti siromašan, doslovno.
2018-04-10
Ovi iz Centra krenuli Putinovim stopama
2018-04-10
Ova mi je susida. Išla je i u istu srednju školu ka i ja. Danas joj je krajnji domet cinkavat suside komunalcima da pogrešno bacaju smeće.
Guest- Guest
Mislim da Dežulović nije Centar nego više Nova ljevica šema.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Muža joj nekako i podnosim. Pjevao je domoljubne pjesme u mladosti.cassanowa wrote:Ova mi je susida. Išla je i u istu srednju školu ka i ja. Danas joj je krajnji domet cinkavat suside komunalcima da pogrešno bacaju smeće.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Mislim da Dežulović nije Centar nego više Nova ljevica šema.
U zadnje vrijeme od kako je Markovina otišao iz NLJ, simpatizira i navija za Puljka.
2018-04-10
Page 6 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Uskrsnila Mletačka republika, izlaznost 60%
» Most neće podržati Puljka
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Rekordno niska stopa nataliteta u Kini
» Most neće podržati Puljka
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj